login |

Pilot: The Trial/Il Processo

2020. 06. 06. 14:50 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra, ,

A Prima TV Italia Olaszországban már 2019 végén leadta három részletben A tárgyalás című sorozatot, de a Netflixen csak áprilisban debütált. Pont kapóra jött, hiszen az egyik kedvenc jogi sorozatom, a How To Get Away With Murder nemrég finálézott, így adott volt, hogy egy újabb sorozat kell a nézősökhöz, ami zseni ügyvédekről és csavaros bűnügyi szálakról szól.

Na nem ilyen elvárásokkal indultam neki, mert még egy HTGAWM nem hiszem, hogy lenne bármiből is, de még így is csalódnom kellett a pilotban, ami egyébként nem volt rossz, gyengébb 6/10, de bőven lehetett volna jobb is, mert a sztoriban van szufla, csak a tálalásban nincs.

A történet szerint Elena, az olasz ügyész épp elutazna párjával egy évre, amikor főnöke egy utolsó üggyel bízza meg. Derítse ki, ki ölte meg Angelicát, a 17 éves lányt, akit a csatornában találtak lyukas szemüreggel és hat hónapos terhesen. Elena eleinte hezitál, hogy elvállalja-e az ügyet, hiszen párjával való kapcsolata is múlik ezen, majd minden megváltozik, amikor személyesebbé válik az eset, hiszen az áldozat a saját lánya, akiről fiatalon letett, és azóta adoptáló családnál neveltetett.

Meg is ágyaztak olyan érdekes szálaknak, mint Elena lelkivilágának elemzése a saját lánya elhunyta utáni nyomozás során, hogy mi is lesz a párjával, hogy milyen ügyész is ő (a kezdőjelenet a kisiskolásokkal egyszerre volt furcsa, kissé vérlázító, ugyanakkor hatásos). Ezek mellett pedig a lány zavaros életét is be tudják majd mutatni, hiszen elég hamar kiderült, hogy több van az ő történetében is annál, hogy meggyilkolta valaki hidegvérrel.

Ugyanakkor mégis hiányoltam, hogy valami igazán hatásosat dobjon be a sorozat, és ne csak egy nyomozást lássunk a sok közül. Ha nem epizodikus krimiről van szó, akkor azért elvárhatjuk, hogy valami többel is megnyerjen, ne csak egy 8 részig elhúzódó, szimpla detektívsztorival. Kiderültek dolgok a lányról, elő lett véve pár gyanúsított, de semmi olyan nem történt sajnos, amitől az államat kellett volna összeszednem a padlóról. Ez olyan fapofásra sikeredett.

Lehet, hogy ennek az az oka, hogy nem mutattak semmi pluszt a flashbackek-kel, egyszerűen csak Elenát és a kihallgatásait követtük, amikben sorra derülnek ki a lányról információk, miközben bemutatják, hogy elég jó a munkájában. Csakhogy nem az a különleges zseni, nem az a nagyon emlékezetes ügyész/ügyvéd/nyomozó karakter, mint Annalise Keating, Sherlock Holmes vagy mint egy tucat másik.

Innentől pedig nálam el is esett a széria. Pedig tényleg vágytam egy igazán jó jogi drámára. Lehet, hogy a The Trial végül az lesz sokak szemében, de számomra a pilot alapján hiányzik a sorozatból az, ami miatt nekem muszáj lenne visszatérnem. Remek a képi világ, jó az alapsztori, csak a főhősünk túl sablon és a történetvezetés nem éppen kiemelkedő.

4 hozzászólás Ne habozz!

johndoe4 - 2020. 06. 06. 17:04

Nekem nagyon bejött. Pont két napja daráltam. Végig izgalmas, feszült és a képi világa se semmi.

speranza - 2020. 06. 06. 17:50

A főszereplője pedig az a Vittoria Puccini, aki itthon az Elisa di Rivombrosa c. kosztümös, romantikus sorozattal szerzett anno rajongótábort. :)

hamupipacs - 2020. 06. 06. 19:23

Az olasz nyelvű sorozatokból jóval kisebb a kínálat, mint a spanyolokból, vagy más nem angol nyelvűből. Így aztán nem volt kérdés, hogy ledaráljam. A kritikával egyetértek. Valahogy olyan semmilyen lett.

rary - 2020. 11. 01. 14:32

Most fejeztem be a sorozatot, nagyon tetszett nekem is. Nem egyben néztem, tehát nem mondom, hogy letehetetlen, de érdekelt, hogy mi lesz a vége. Tényleg szép a képi világa és a főcímdal meg egyenesen dúdolandó. :) 6/10 de ez nem jelent rosszat tőlem. :) Ajánlom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz