login |

Goliath: a 3. évad – írta heidfeld

2020. 06. 11. 21:53 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A második számú kedvenc ügyvédem, Billy McBride története igazán lenyűgöző, kaliforniai mandula-ültetvények mellett folytatódott – sok-sok milliárdos üzletek, napsütés, szépségfarmok árnyékában. És mindehhez még maga Billy is alkalmazkodni látszott, elég csak az összeszedettségére, elegáns öltözködésére és igen mérsékelt alkoholos italfogyasztására gondolni.

Furcsa volt a változás, de érdekes hullámokat vetett az Amazon Prime-os sorozat, aminek az első és második évadjáról is olvashattatok. Nagy piros pont jár azért, hogy egy igen aktuális, és egyre gyakoribb probléma volt a szezon fő témája, ahogy a helyi hatalmasságok az aszályos, vízhiányos Kaliforniát a termelők ellenében kihasználják, miközben legálisnak próbálják feltüntetni tevékenységüket.

A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Párszor kifejtettem már, hogy 8, 10, de akár 13 rész is kevés lehet egy sorozatszezonban, főleg, ha túl sok tartalommal, átíveléssel, illetve aktuális ügy kibontásával/lezárásával is akarnak foglalkozni, valamint mindezek mellett teret engednek művészkedésnek, a képi világgal kapcsolatos kísérletezgetésnek – igaz, utóbbinak hála az első 2-3 rész, igazán egyedi, varázslatos lett.

Az évad egyik új, kiemelt szereplője Amy Brenneman volt, aki gyakorlatilag mindenkit lejátszott, ami egy Billy Bob Thornton vagy Dennis Quaid mellett azért nem kis teljesítmény. Oké, többnyire hálás labilis személyiségeket játszani, de olyan finomságot, eleganciát vitt ebbe, ami igazán ritka.

Sajnos a többi “újonc” nem igazán hagyott mély nyomot bennem, egyszerűen nem jutott rájuk elég idő. Jobban örültem annak, amikor korábbi karakterek bukkantak fel, mint Billy régi barátja/ellensége, Cooperman (nem McBride oldalán, természetesen). Mellette Patty Papagian két új problémával is szembesült, helyi kiskirályokkal való küzdelem közepén, az viszont fájt, hogy Billy többi segítője is kevesebb időt kapott.

Billy egy régi barát feleségének halála kapcsán érkezett az új helyszínre, ahol hamar furcsa dolgokra bukkan. Patty-vel a Blackwood-testvérekkel kerülnek kapcsolatba, akiket nem csak a testvéri-üzleti kapcsolat köt össze. Pár örökös és vízhiánytól szenvedő helyi is megbízza McBride csapatát a képviseletükkel.

Hősünk egy indián kaszinó hoteljében/bárjában ütötte fel bázisát, miközben furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele – mintha két Billy McBride lenne?? A kettősség pedig ügyvédi teljesítményére is kihatott, pedig az örmény társára igazán ráfért volna a támogatás.

Bennem furcsa kísérletként maradt meg a szezon, ami során nagyobb teret kapott a művészieskedés. Több átívelést is kaptunk, melyek nagy részét ugyan lezárták, de újabbakat is megnyitottak. És többet voltunk tárgyaláson os, ami határozottan hiányzott számomra az előző évadból. Azért egy erős 7/10 jár az S3-nak is.

5 hozzászólás Ne habozz!

steelwolf88 - 2020. 06. 11. 23:23

Ki az első?

cato - 2020. 06. 12. 01:43

Petrocelli! XD Csak egy tipp.

Casquero - 2020. 06. 12. 08:49

Minőségi darab továbbra is, jó színészekkel!

heidfeld - 2020. 06. 12. 09:56

Igen, minőségi darab, jó színészekkel. És igen drága.
Néha érződik, mintha lenne még valami, amit kivágtak, hiányzik, érdekelne. Több játékidőt igényelne! Ettől függetlenül, képi világa, stílusa, egészen egyedi, bámulatos.
Ugye, megrendelő ad egy keretet, aztán nekik mindegy, 39, vagy 90 perc egy epizód. Érdekes módon, több Amazon sorozatnál is akadtak 70-80 perces epizódok, és csöppet sem untam… Itt is meg lehetett volna oldani, ha ilyen sokat akartak bemutatni.
Feltétlen meg kel jegyezni, hogy Dennis Quaid jól tartja magát, 66! évesen. Fiatalabb feleségek, barátnők lennének a titok? Oké, akkor már nem is megyek, közeli erdőbe futni, délutánonként:D
Ja, és Maia Rindell, kedvenc ügyvédem. /The Good Fight/ Istenekre! Rose Lesie karaktere, hogy hiányzik!

Tempes - 2020. 06. 14. 16:32

Még csak most kezdtem az első évadot de már vannak benne meglepő húzások. Hangulatilag kb. mint a Bosch csak ügyvédesben, nem szeretem a heti ügyes sorozatokat szóval ez így duplán jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz