login |

Stumptown: vége az 1. évadnak

2020. 06. 11. 20:20 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Hova tűnt a stílus!? Tipikusan ilyen az, amikor az átívelő szálak lehúzzák a sorozatot, és ezek ugye mindig az évadok vége felé kerülnek elő erősebben, míg a szezon közepén simán akad játékra idő általában.

Itt sem történt máshogy, viszont meglepő módon lezártak mindent, és inkább új szálak lesznek a jövőben. Nem üldözik 10 évig Red Johnt, hanem máshova kerül a figyelem. Ez olyan szempontból is jó, hogy ha nem került volna berendelésre a folytatás, akkor le lenne zárva a sorozat. Na meg akár ki is lehet szállni, ha valaki szenvedve maradt itt.

Dex múltja volt az évad fő ügye, lehet, hogy nem oldották meg teljesen, nem tudom, lemaradtam a korábbi utalásokról. Viszont a 17-18. rész nagyjából működött így is. Ott voltak a jobb idők Benny-vel, az érzelmi töltet, hogy miért nem hagyja Dex-et nyugodni az ügy, és viszonylag gyorsan is haladtak vele.

Viszont azt éreztem, hogy ez a Stumptown nekem már túl szürke. Nem rossz, ne értsétek félre, csak már sok hasonló országos sorozatot láttam. Talán nem pont ilyen stílusban, de hiányzott egy kis plusz, ami helyett ez inkább a kaméleonos beolvadást választotta. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy pár jó pillanatért ebbe 18*42 percet öljek.

— Okay, what do we do?
— Take the money and run.

Azért el kell ismernem, hogy kicsit visszatért a stílus a végén. A 18. részben a szökés működött, meg talán előtte a papos jelenet is. De azon kívül csak a már bejáratott dolgokat kaptam. Lehet, hogy az hiányzott, hogy legalább a karakterek jobban együtt legyenek, erre mindenki nagyjából elvolt a mellékszálán, amik összefüggtek ugyan valamennyire, de mégsem érződött közösségnek, társaságnak, ott lógós hangulatnak.

Azt azért beismerem, hogy az 1×17 miatt ma végig Pearl Jam ment. A már berendelt 2. évad premierjébe még esetleg belenézek, de amúgy nem hoztak igazán lázba.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz