login |

Love Life: vége az 1. évadnak

2020. 06. 12. 19:50 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Azt nyilván az elejére kell vennem, hiszen a kezdésnél kicsit húztam a számat: ha a romantikus-drámai zsáner Love Life-ra hasonlító darabjaival tele lenne a padlás, akkor biztos kiszálltam volna a 4. rész vége után.

A finálé után is kettős a helyzet, mert pozitív a befejezés, mármint minőségileg, viszont nem tudom 100%-ra azt mondani, hogy megéri eljutni addig, ha közben nem tetszik a sorozat. Tipikusan olyasmi, amit a karakterek megszokása után az ember nehezebben enged el, de valójában egy közepesben tud ott ragadni, amire sokszor látok kommentekben példát. Szerencsére itt csak 1 évad a történet.

A folytatást már berendelték, és ugye új színész és történet várható, szóval a mostanit teljesen lezárták, ha valaki ezen információ nélkül nem merülne el benne. És ugye nincs nagy választék a zsánerben. A tovább mögött spoilermentesen folytatom.

Vagyis hát a főszereplő megtalálja az igazit, ahogy az elején mondták, de igazából nem ez a lényeg, így nem spoiler szerintem. Az viszont biztos, hogy mindenféle kerülőút nélkül tényleg ott kötöttünk ki, hogy a szerelmi és szeretet kapcsolatai miképp hatnak az emberre. Amihez talán hozzá lehet tenni azt is, hogy a média általi álomképek lerombolásáról is szólt kicsit.

Kicsit, mert azért a végére sem realizmusba torkollt, kicsit álomvilágos volt, már ha objektíven nézünk a főszereplő helyzetére. Már nem az álomvilágot várja a szerelemtől, azt hogy csodálatosan hirtelen más lesz minden, hanem magát már nagyjából rendbe hozta, végre illik mellé valaki, akivel jól elvannak, békesség van, akivel nem kell izgulnia, hogy elfogadja-e.

Viszont ez az üzenet tetten érhető az évad megvalósításán is. Az elején teljesen romantikus komédiás, viszonylag könnyed dramedy, nincsenek komolyabb következmények. Aztán szép lassan komolyodik a kép, meg kell hozni pár nehezebb döntést. És a mellékszereplők vonalán is keményedik a kép.

De még a kitűzött készítői cél mellett sem tudom azt mondani, hogy a 4-5-6. részekre ennyi szükség volt. Egyrészt csak másik oldala egy korábbi problémának, másrészt egyszerűen túl volt húzva. Mindeközben a sorozat legrosszabb karakterét, Magnus-t tette Derpy mellé. Szerencsére a 7. résztől ismét magukra találtak, visszahelyezték a főszereplő fejlődésére a hangsúlyt.

Nem érzem úgy, hogy tényleg mélyre ment volna a sorozat, pop-dráma maradt végig, de a kitűzött céljukat egész jól valósították meg.

Így a végére tényleg azt tudom mondani, hogy a 500 Days Of Summer lebegett a szemük előtt (zenében főleg:), és nyilván egy ilyet nem tudtak letenni az asztalra, viszont tetszett ahova a Boldogan Éltek kérdést, és a karaktert, na meg a barátait vitték.

7 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2020. 06. 12. 23:25

Nagyon kellett már egy ilyen sorozat. Szóval, aki tud hasonlót, az ne tartsa magában. :)

Összességében semmi különös nem volt az egész, de baromi jó volt nézni, pont Anna Kendrick-re találták ki az ilyen szerepeket.
Tetszett, hogy nem csak Darby romantikus kapcsolatait láttuk, hanem az anyjával való kapcsolata és a barátai is előtérbe kerültek.
A Magnus-szál nekem is kicsit hosszú volt, főleg, hogy semennyire nem volt szimpatikus a karakter.

Remélem a következő évad is hasonlóan jó lesz, legalább ilyen szimpatikus főszereplővel.

szitakoto - 2020. 06. 13. 23:05

Ledaráltam egy nap alatt, tetszett is, persze nem döngölt a földbe, de végső konklúzió, a karakterfejlődés szerintem rendben volt. A narrátort sem tolták túl, mégis fura volt, hogy az anyával említett pszichológiai kórképet nem jelezték a Magnus-szálnál (nincs szpoiler), pedig fontos tényező a szülői minta párválasztásnál és nem csak a kötődés terén. Szóval tényleg egy könnyed limonádé, de a jobbak közül, rengeteg borzalom készült a témában, hentelős sorozatokat még mindig szívesebben nézek.

Nikolka - 2020. 06. 18. 15:33

Végig néztem én is. Nekem nagyon tetszett. Pont olyan volt, mint amit vártam.
Anna Kendricket eddig nem nagyon láttam semmiben. De tényleg tökéletes volt a szerephez. De az egész szereplőgárda szimpatikus volt egy embert kivéve.. De ott az volt a cél:
A Magnus szál borzalmas volt. Mármint értem miért kellett és kellett nyilván. De rossz volt nézni azt az embert!
Zoe Chao is nagyon szimpatikus volt. Nekem egyébként a kedvenc jelenetem hozzá köthető. Mikor igazából bevallja, hogy mennyire unja a párját, de persze hirtelen kinyögi, hogy mit beszél szereti. Ez annyira tipikus. Annyi ilyet hallani. Aztán az exe. Aki végre kap olyan lányt akit megérdemel, de mégsem érzi, hogy ez sokáig fog tartani. Tetszettek ezek a dolgok mellékben, a főszereplő szála mellett.
Mindenképp érdekes volt ez így bemutatva. Mert tényleg így van. Nincs olyan, hogy random kapcsolat. Számît minden előző kapcsolat, a szülők mintája stb. És ez számomra különlegesebbé tette, mint pl. A Modern Love.
Mindenképp maradok a következő évadra. Remélem ott férfi főszereplő lesz. (egyébként érdekes lenne Augie évad is következőnek. Neki is bemutatni az egyéb kapcsolatait. És Darbyval való kapcsolatát olyan Affairos másik nézőpontból)

És tényleg öröm volt látni, hogy a nagy Ő nem valami dirrdurros nagy Ő volt. Mert ritkán az a valóságban.

Számomra 8/10 az évad. A maga helyén kezelve.

sia - 2020. 07. 01. 15:56

Kellemes kis sorozat volt.

Nekem kicsit kevés volt a végleges Nagy Ő, mármint a bemutatása, meg a kapcsolatuk, ha már az előzőekből annyit láttunk.

human - 2020. 07. 01. 16:01

sztem az volt a koncepció, hogy a nagy ő nem fontos, hanem az ahogy elfogadására képes lesz a nő.

elfmercina - 2020. 09. 23. 09:52

Így a The Great után nem egy jó választás volt, mert színvonalban egy hatalmas süllyedést éreztem.
A meglehetősen rövid részek is alkalmanként untattak. Viszont a mellékszereplők nagyon tetszettek, és miattuk befejeztem az évadot.

Anna Kendrick egy igazán szimpatikus nőszemély, de minden filmben/sorozatban ugyanezt a karaktert adja, ugyanezzel a külsővel. Egy kicsit lehetne kaméleon ennyi alkotás után. Ha ebben láttam volna először, biztosan lenyűgöz, de így sokadszorra már kevés.

Személyes osztályzatom 6/10. A második etaptól többet várok.

Réta - 2021. 01. 18. 12:32

Nekem nagyon nem tetszett a narrálás és a sok statisztikai adat, nem nagyon láttam a főhős személyiségét, aminek ugye fejlődni kellett a végére. A következő évad csak akkor lehet érdekes, ha egy más korú vagy nemű szereplőt választanak. Szerintem egyébként egy negyvenes vagy ötvenes főszereplővel sokkal érdekesebb sztorit lehetne készíteni, persze akkor meg nem lehetne leforgatni a tini szerelem korszakát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz