login |

The Neighborhood: vége a 2. évadnak

2020. 06. 12. 16:04 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

– I am kind of a badass B-word.
– Mm. Damn straight!Mm! You are the second strongest woman I know.
– Who’s the first?
– Me, B-word!

A finálé arra világított rá, hogy a CBS többkamerás, fekete/fehér komédiája kezd féloldalassá válni? A The Neighborhood még mindig rendelkezik jobb pillanatokkal a két főszereplőnek köszönhetően, de az biztos, hogy a sorozat kapcsán nem fogom megemlíteni a párjaikat, ami kifejezetten sajnálatos.

A talán nem valódi finálé sztorija lehet, hogy a valódinak ágyazott meg azzal, hogy Dave képviselő-jelöltségével foglalkozott (vagy ez volt a valódi? mégiscsak megvolt a 22 rész), ami kapcsán nyilván lehetett elég jól tematizálni a részt, és pár olyan a való életre jellemző dolgot is előhúzni, mint a múltbéli sötét folt elővétele, illetve az ellenfél besározásáról szóló negatív kampány, miközben sokadjára is rávilágítottak arra, hogy attól, ha valakinek valami kapcsán nincs tapasztalata, az még nem biztos, hogy nem is létezik, illetve nem zavar másokat.

A rész kapcsán (amellett, hogy a Dukes of Hazzard révén sorozatos említés is volt benne) az maradt meg, hogy a feleségek mennyire háttérben szorultak. Az évad folyamán olykor kaptak kiemelt sztorikat, de nagyon érződik, hogy a magasabb élettartam elérése érdekében a The Neighborhood a két férfi főszereplőre kell, hogy támaszkodjon. A gyerekek közül Grover, ahogy azt kell, végképp csak jelzésképp volt jelen, azt viszont sajnálom, hogy Calvin srácait is így leépítették – nem véletlen, hogy a 2×21-ben egy teljesen random, külön szálat kapott a trió.)

Lehet, hogy lesz, akinek fárasztó, hogy a sorozat folyamatosan a kultúrák közötti különbségekről szól (és közel sem annyira erősen, mint mondjuk olykor a black-ish), de mégiscsak ez a koncepció és a témák tárháza kimeríthetetlen, az élet minden területét elő lehet és elő is fogják citálni, hogy bemutassák a gondolkozásmódbeli eltéréseket a főszereplők között, szóval már csak ezért sem érzem az önismétlést. És, ha még pár aktualitásra is reflektálnának komolyabban…

– No problem. I’m just gonna start by telling them that there’s no way that I’m racist because my best friend is black.
– As your black best friend, never say you have a black best friend.
– Okay. All right. Well, then I’m just gonna go in there and tell them that these false accusations have got… Have got me straight trippin’.
– I take it back. I’m not your black best friend.

A kényesebb témák ellenére a The Neighborhood ideális családi szitkom továbbra is, helyenként előkerülő, de akkor igencsak erős érzelmi (és tanulságos) komponenssel – szerencsére Cal-t nem puhítják el, ha ki is áll David mellett, mint most, akkor sem kell őt félteni. Lehet, hogy újat nem fog mutatni sztorik vagy üzenetek terén, de bizonyos alapdolgokat talán olykor érdemes átismételni, nem?

Sokadjára is csak azt tudom leírni, hogy ha a CBS többkamerás komédiái közül választanom kéne, akkor Chuck Lorre-szitkomok ide, Matt LeBlanc és az újoncok oda, nyilván ezt az egyet követném, de mivel elég kevés képviselője van a csatornán a műfajnak, így ez is csak vakok között félszemű a király-szcenárió. És az simán válóok, hogy Greenberg és The Entertainer (oké, itt muszáj kiírni a teljes nevet?) karakterén kívül egyszerűen senki sem olyan, hogy megtarthatna.

3 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2020. 06. 12. 16:32

Érdekes, mert engem pont a két csaj szórakoztat legjobban. Mindig szeretem a jeleneteiket, azt imádtam, amikor elmentek kiruccanni, és Tina Mary J Blige-nak adta ki magát. Nálam pont Dave és Calvin a hit/miss kategória. A srácok viszont zseniálisak.

Úgy gondolom, hogy az első évad valóban jobban sikerült, de továbbra is nagyon jól szórakozom rajta. Remélem, láthatjuk még pár évig. Ahhoz képest, hogy mennyire el se akartam kezdeni tavaly, és csak Beth Behrs miatt próbáltam be, szép teljesítmény.

dragon1986 - 2020. 06. 12. 20:33

Egyetlen sitcom aminek osszes resze itt van a merevlemezen es nem toroltem mert Mar lattam. Imadom mind a 4 foszereplot. Glover sajnos Mar nem oltja a ket masik gyereket mint amikor interjut podcast keszitett

goodjohnwin - 2020. 06. 15. 10:18

A Black-ish nekem túl erőltetett és szájbarágós volt, ami a társadalmi dolgokat illeti, nem beszélve a nem mindig érdekes humoráról.
A Superior Donuts lazább volt és könnyebben befogadható, de még mindig nagyon prédikálós. Örülük, hogy a Neighbourhoodnak összejött végre egy szórakoztató “interracial” netwörk szitkom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz