login |

Hírhétfő – Alex Rider 2. évad!

2020. 06. 15. 09:14 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Ezt szerintem érdemes időről időre kiemelni, mert még mindig többen jelzik a gondot: a magyarra állított Netflix-felület csak a magyar specifikációval (felirat/szinkron) rendelkező sorozatokat jelzi ki. Ha valaki mindent látni akar, akkor angolra kell állítania a felületet. (Ebben még egy apró csavar is van, miszerint, ha valaminek mondjuk az 1. évadjához nincs felirat, de a többihez igen (pl. Fuller House), akkor LEHET, hogy nem fogja mutatni a sorozatot.)
 • Mai magyar premier: Mao Mao: Tiszta Szív hősei 1. évad (folytatás), Menő Mike 1. évad (folytatás)
 • Premier: Mystic Britain S2, World War II: Race To The Victory S1, Martin and Roman’s Sunday Best S1, Bargain Loving Brits in Blackpool S1, Sex Life S2, Big Brother UK Best Shows Ever S1 + Finálé: I Know This Much Is True S1 (vendégblogger?), Billions S5 (nyári – vendégblogger?), Insecure S4, The Shivering Truth S2, J.J. Villard’s Fairy Tales S1, America’s Funniest Home Videos S30, Deadly Cults S2, 90 Day Fiancé: Happily Ever After? S5, Worst Cooks in America S19,
 • Teljes évados premier: The Salisbury Poisoning S1 (BBC)
 • + írtuk már hírben, de kiemelem megint, hogy bár nem tudom, milyen forrásból, de a saját gyártású sorozatokkal leálló Audience Network “maradék” szériái közül kettőnek a folytatása (Condor S2, You Me Her S5) felkerült a netre a héten – utóbbi teljes évaddal.
 • Magyar premier – M2: 06.26 Kemény leckék (Belfer) 1. évad
 • Magyar premier – Minimax: 06.16 Barbie: Dreamhouse Adventures (Barbie: Dreamhouse Adventures) 2. évad (folytatás)
 • A Breeders szinkronhangjai.
 • A Line of Duty visszakerült a magyar Netflix-re, a Seinfeld (és a The Terror S2) pedig visszakerült a magyar Amazon-ra.
 • “Soron kívüli” magyar felirat a Netflix-en: felirat: Hi Score Girl 1. évad
 • Egy érdekes cikk arról, hogy készülnek elő a nemszkriptelt sorozatok ismét a forgatásokra. Sok mindenre kitérnek benne, arra, hogy külföldi, már visszatért példákat néznek, hogy kevésbé fertőzött országokba mehetnek (Ausztrália, Új-Zéland), illetve, hogy augusztusban elég nagy hajsza indulhat, sokan akkor kezdenek el majd forgatni, hogy egy esetleges téli leállásra minél több tartalommal elkészüljenek.
 • Minket ugyan ez nem érint, de Amerikában volt némi HBO-s rebranding, mert a WarnerMedia most jött rá, hogy sokakat összezavarnak az HBO-s márkanevek – és most még jobban összezavarták őket azzal, hogy 07.31-ével lelövik az HBO GO-t (hiszen az HBO Max mindent tud, amit az), míg az HBO Now-t HBO-nak kezdik el nevezni. (Nekem mindig kavar volt, hogy az ottani GO és Now között mi a különbség, és melyik hajaz a mi GO-nkra, ami persze más program, hiszen az HBO Europe HBO GO-ja eleve magyar fejlesztés.)
 • Nurbek Egen rendezésében, Oleg Malovichko készítésében Sherlock: The Russian Chronicles címen készült új, orosz Sherlock Holmes-sorozat. Ebben Holmes Oroszországba utazik, hogy elkapja Hasfelmetsző Jack-et, és teszi mindezt a sorozatgyilkos által megsebesített Dr. Watson nélkül, akit levelekben tájékoztat az eseményekről. Cserébe kap maga mellé egy orosz orvost. Főszereplők: Maxim Matveyev és Vladimir Mishukov.
 • A Netflix elkezdi forgatni Svédországban a Snabba Cash sorozatos rebootját/folytatását.
 • Neil Jackson (Icicle) beszél a debütálásáról a Stargirl-ben.
 • A CBS pár pilotja (Ghosts, Good Sam, The Three of Us, Ways & Means) szereplőinek szerződését meghosszabbította.
 • A One Day at a Time animált epizódjában a héten Gloria Estefan és Rita Moreno közösen fog énekelni, előbbi egy dalának paródiáját.
 • Folytatódik a Long Way Round és Long Way Down. A Ewan McGregor közreműködésével készített brit utazós dokusorozat új szezonja, a Long Way Up az AppleTv+-ra fog felkerülni. (Nyilván az előző szezonokkal együtt.)
 • Az átmenet idejére elsötétedett a The Inbetweeners YouTube csatornja, miután a Banijay Rights-hoz kerülnek a sorozat globális jogai – vajon marad itthon a Netflix-en a komédia?
 • A 2019/20-as amerikai országos sorozatévad legnézettebb visszatérő komédiája 18-49-ben (Live+7): 1. Modern Family – 1.9, 2-3. The Conners és Young Sheldon – 1.6, 4-6. The Goldbergs, Mom, The Neighborhood – 1.3 (Össznézőben 1. Young Sheldon – 11,5M)
 • A Netflix 2 sorozatra szóló gyártói szerződést írt alá a nigériai EbonyLife produkciós céggel, s mellé további sorozatokat vásároltak a régióból.
 • A Netflix 07.01-jén kezdi el adni az Unsolved Mysteries rebootját.
 • A Sony berendelte az Alex Rider 2. évadját. Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt hónapokban ezek alapján megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • A japán tévécsatornája elkaszálta a Terrace House Tokyo 2019-2020-at.
 • Sheryl J. Anderson, a Sweet Magnolias készítője beszél a fináléról.
 • A Talking Heads szereplői lesznek: Jodie Comer, Martin Freeman, Imelda Staunton, Kristin Scott Thomas, Maxine Peake, Rochenda Sandall és Lucian Msamati.
 • Interjú: Molnár Áron (Atesz – Mellékhatás), Rebecca Chaiklin (a Tiger King rendezője), a RuPaul’s Drag Race All Stars 5. évados stábja, Debra Messing és Carol Burnett,
 • Száraz Dénes váltja Szabó Kimmel Tamást a Mintaapákban.
 • Új sorozat: Onyx Equinox – Crunchyroll, animációs, készítő: Sofia Alexander, egy fiatal azték fiúról, akit az istenek megmentenek a haláltól, hogy az emberiség bajnokává tegyék. A mezoamerikai kultúrákon átgyűrűző harc során le kell győznie saját, az emberiség felé irányuló apátiáját is.
 • Új sorozat: La Jauría / The Pack – Amazon, 8 rész, készítő: ??, egy fiatal lány katolikus iskolából való eltűnéséről, aki egy tüntetést szervezve tudtán kívül egy rendőrségi nyomozás középpontjába kerül, amikor felfedik azt az online játékot, amiben férfiakat vesznek rá, hogy agresszív tetteket kövessenek el nők ellen. Szereplők: Daniela Vega, Antonia Zegers, Mariana Digirolamo, Antonia Giesen, Paula Luchsinger.
 • Az MTV-re érkezik 06.25-én dupla résszel a Revenge Prank with DJ Pauly D and Vinny, amiben a Jersey Shore-os duó internetes átverős vírusvideók célpontjainak ad lehetőséget arra, hogy “bosszút álljanak” őket csőbe húzó barátaikon. Természetesen mindezt nagyon over the top módon.
 • Bulvár: Chase Stokes + Madelyn Cline (az Outer Banks-ből)
 • Napi “kirúgás”: A Netflix, a BBC-s iPlayer és a BritBox eltávolította felületeiről a Little Britain epizódjait a sorozat blackface szkeccsei miatt, és hasonló sorsra jutott hasonló okok miatt a Mighty Boosh, a Come Fly With Me és a The League of Gentlemen is.

18 hozzászólás Ne habozz!

GYV - 2020. 06. 15. 09:36

Az Infinity Nado 3. évada már tavaly is volt. Már akkor ezzel az évaddal indítottak, az első kettő átugrásával. A kimaradt kettő azóta sem volt látható és valószínűleg nem is lesz.

winnie - 2020. 06. 15. 09:40

á, i see, köszi.

Lajosék a másodikról - 2020. 06. 15. 11:18

Az első pontot részben cáfolnám, mert épp tegnap este néztem Outlandert magyarra állított felületen. Kereső simán kidobja.

winnie - 2020. 06. 15. 11:21

köszi. akkor pláne gáz, mert a fuller house-t ugye nem mutatja, ahogy a faudát sem mutatta, amíg most ki nem jött az 1. évados sub. csak példát kerestem fejből, hogy még mihez nincs 1. évados felirat (a hi score girl is pont most kapta meg), de akkor az outlander rossz példa. a kérdés, hogy akkor azt miért mutatja.

Thomas - 2020. 06. 15. 11:29

Mindenki készül már a forgatásokra, július-augusztuban beindulnak a realityk, valaki észbe kaphatna az ABC-nél és az NBC-nél, meg kéne csinálni normálisan az American Idol és a Voice élő adásait is! Mint ahogy az ITV-nél is volt valakinek annyi esze, hogy elhalassza addig, amíg normálisan meg tudják csinálni, pedig ott eleve csak 2 élő adásról van szó. Olyan hiányérzetem van, idegesít egyszerűen, hogy nem lettek befejezve az évadok, pedig el kéne engednem, ez már így marad sajnos:( És ha télen újabb leállás lesz, akkor mi értelme elkezdeni a következőt? Hogy újra valami öszvér megoldással legyen tönkretéve? Semmi értelme, inkább fejezzék be ezeket normálisan, és hagyjanak ki egy évet.

Tipca - 2020. 06. 15. 11:30

Én pont múlt héten kerültem ilyen helyzetbe a Netflixen. Mármint azzal tisztában voltam, hogy van ez a jelenség, csak filóztam, hogy érdemes-e ide-oda állítgatni a nyelvet, amikor olyat akarok nézni, amihez nincs magyar felirat, aztán inkább angolul hagytam egyelőre.
Próbáltam is keresgélni, de nem találtam rá megoldást, valószínűleg nincs is, de hátha itt van már tapasztaltabb. Arra nincs mód, hogy a nyelvet magyaron használom, tehát azt a feliratot/szinkront dobja fel először, ha van, viszont angol régióval? Tehát a kettő között valahogy?

ThomassLord - 2020. 06. 15. 11:32

Érdekes, én most kezdtem az Arrested Developmentet Netflixen. Magyarra vagyok állítva, és megjelenik, pedig se magyar hand, se felirat. Vagy valamelyik későbbi évadnak van?

HB - 2020. 06. 15. 11:34

Netflix számítógépen nézve magyar felülettel. Alul a Hang és feliratnál kiválasztva a Magyar hangot, a Rendezésnél kiválasztva a Neked ajánlottnál mutatta a 13 okom volt című sorozatot, de a Megjelenés événél már nem. A-Z esetén csak A-H -ig mutatta (itt ismét szerepelt), Z-A esetén pedig Z-J -ig. Oldal frissítés után már jól működött. Érdekes jelenség másnál is volt hasonló vagy mi lehetett az oka?!

A 13 okom volt sorozatot azt nálam mutatta, pedig ahhoz sincs az első évadhoz szinkron a többihez van, viszont az itt említett sorozatokat (Outlander, Fuller House) azokat nem..
A főoldalon a Romantikus tévéműsorok ajánlásokban szerepel az Outlander – Az idegen, de csak a második évadtól van fent és nincs hozzá szinkron csak felirat. Akkor ez most egy másik sorozat lenne?!?….

winnie - 2020. 06. 15. 12:01

13 okomnál van felirat, az segít, de az való igaz, hogy bizonyos kulcsszavakkal elő lehet csalni olyan random sorozatokat, amikhez nincs magyar semmi, de azok maguktól, címre keresésre elvileg nem jönnek elő.

winnie - 2020. 06. 15. 12:04

ThomassLord:

“Érdekes, én most kezdtem az Arrested Developmentet Netflixen”

ez megint más, mert te akkor (szerintem) nem magyar előfizetéssel nézed. amellett, hogy vannak magyar szinkronok, mint pár éve kiderült, amikor mondjuk ausztriában láthatóak, de itthon nem, a megmentett sorozatok a netflixen, mint a killing, a longmire vagy épp az arrested, nincsenek fent a magyar, illetve magyarországi netflixen.

szóval lehet, hogy ha nem magyar előfizetésed van, akkor ott bevesz a listázásba nem magyar dolgokat is a magyar felület ellenére?

(mármint feltételezem, hogy ezek a sorozatok, meg még némelyik, továbbra sem elérhetőek itthon, pedig a killinget nézném:)

Kissur - 2020. 06. 15. 12:07

Fúú az Alex Ridernek örülök. Még nem végeztem az évaddal, de elég minőségi lett az adaptáció. Igyekszem nézni, és jövök az évadértékelővel.

winnie - 2020. 06. 15. 12:41

köszi.

Matt - 2020. 06. 15. 12:57

Az Alex Rider második évada a 4. Könyvből lesz adaptálva.

juhaszvik - 2020. 06. 15. 12:58

Nagyon off: pár napja megnéztem a “Knives out” című krimit, és azóta többször is eszembe jutott, hogy úgy nézném már a következő részt (pedig hát ugye film). Más is járt már így, hogy egy film esetében kapcsolt be ez a sorozatos érzés?
(Egyébként nagyon jó film, és még csak nem is vagyok krimirajongó)

DarkEagle - 2020. 06. 15. 15:08

Úgy látszik a Warnernál sosem tudják mit kéne pontosan csinálni. :D Mármint oké nevet változtattak de ha jól tudom Amerikában az HBO NOW-s tartalmak ugyan úgy fenn vannak a MAX-on is hiszen múltkor pont egy videóban mutogatták YT-on hogy az HBO NOW és GO tartalmak mind ott vannak a MAX-on. Akkor miért nem törlik ki simán az összeset és marad a MAX egyedül? Nem lenne logikusabb?

Mondjuk az sem lep meg hogy az amcsik semmit sem értenek pedig faék egyszerűségű kb hogy mi a MAX és mi a NOW meg a GO. Meg amúgy is mit számít mert akinek van HBO csomagja a tévénél az amúgy is megkapja a MAX-ot is ingyen, már ha jól tudom. Ráadásul odakinn elég sokan AT&T előfizetők is akik szintén megkapják ingyen. Akkor meg mit számít hogy melyiken mi van? Az emberek csak simán ráértek panaszkodni a Warner meg kitalálta ezt az ökörséget mert ők is unatkoztak. :D

Shannen - 2020. 06. 15. 17:29

Az I Know This Much Is True zárásáról írtam most. Minden szempontból kiemelkedő volt ez a mini, ráadásul tökéletesen lett vége. Ruffalo meg zseniális.

Maszat - 2020. 06. 15. 20:17

Winnie, május 13-án írtam neked a Billions 5. évadáról, de egyáltalán nem válaszoltál. 27-én még egyszer, de arra sem. A sorozatjunkie@gmail.com-ra ment mindkettő.

winnie - 2020. 06. 15. 20:19

köszi, csekkolom. holnap hajnalban leszek gép előtt, akkor tudok jelezni vissza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz