login |

Ázsia a Netflixen: The King: Eternal Monarch / A király: Örök uralkodó

2020. 06. 18. 14:50 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: ajánló, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

A tévés fináléját követően idehaza ma érkezett meg a Netflix-re ez a koreai sorozat (kint hetiben került fel), ami A király: Örök uralkodó magyar címet kapta.

A hivatalos leíráshoz azért az hozzátehető, hogy Isten szabadítja a világra a démonokat, és véres képsorokat is látni, szóval nem csak simán romantikus drámáról van szó. Bár ez utóbbit csak tippelem, én nem láttam, de remélem, lesz, aki bepróbálja.

A hivatalos leírás:

Egy mai koreai császár egy titokzatos kapun átlép egy párhuzamos világba, ahol megismerkedik egy belevaló nyomozóval.

Előzetesek a plakát alatt, a tovább mögött. Szereplők: Lee Min-hu, Kim Go-eun, Woo Do-hwan.

8 hozzászólás Ne habozz!

Mara - 2020. 06. 18. 19:08

A Goblin alkotói készítették ezt a sorozatot. A műfaját nehéz meghatározni. Egy nagyon csavaros, misztikus krimi, romantikával fűszerezve.
Egy a mienkhez nagyon hasonló párhuzamos univerzum Koreája nem szakadt ketté, megmaradt monarchiának, és a térség vezető állama lett. Egy éjszaka viszont a király öccse megöli testvérét, és majdnem annak fiát is, de egy titokzatos idegen megakadályozza a puccsot. Az áruló hercegnek menekülnie kell, mégis sikerül megszereznie a királyi család féltett kincsének, a misztikus fuvolának a felét, ami szabad átjárást biztosít a párhuzamos világok között. Majd egy nagyszabású, és igen bonyolult tervbe kezd, hogy övé lehessen a királyság, a fuvola, és annak minden hatalma.
Eltelik húszegynéhány év, és a mészárlást túlélő királyfi felnőve, még mindig annak az éjszakának a titkát kutatja. Nyomozása (na meg a fuvola másik fele) áthozza őt a mi világunkba.

LambSkewers - 2020. 06. 18. 22:32

Aki nem szeretne fejfájást, az kerülje el. Ez a dráma Lee Min Ho dögös kinézetéről szól. Lassított felvételben belibben ide, szomorúan néz és vágás következő jelenetre. Teljesen logikátlan az egész, a két főszereplő között semmi kémia, és a követhetetlen loopos editről ne is beszéljünk. A részek nem időrendi sorrendben kezdődnek, amitől az az érzésed van, hogy rossz részt nézel. Nem Lee Min Ho hater fanclub tag vagyok, esküszöm, de sokszor kívántam, bárcsak Woo Do Hwan kapta volna a főszerepet. Ő az egyetlen, aki miatt kibírtam 10 részt. Eun Sub a legszerethetőbb karakter, az ő kapcsolata Jo Yeonggal (mindkét karaktert WDH játssza) értelmes volt és szállította azt a beígért Lee Gon – Jo Yeong brománcot, amit nem kaptunk meg. Arról ne is beszéljünk, hogy szvsz WDHnak van egyfajta kisugárzása, kiállása és kinézete, amit egy magamfajta dráma fan elvárna egy Kdrama királytól.

Összefoglalva: az írónő a színészek sztárságára tett fel mindent és emiatt bukott a dráma. Örülhet az sbs hogy sikerült a Netflixnek eladni a jogokat és nem veszített sok pénzt. Az írónő szégyelheti magát, de biztosan röhög a bankig, amennyit ki scammelt a csatornatól lol

Azért látszik, hogy nem kevés pénz van ebben a sorozatban, szóval legalább jól néz ki I guess.

Senike - 2020. 06. 19. 09:37

@LambSkewers – Magyarul, hiába szántam el magam, hogy akkor én életemben először bepróbálok egy koreai sorozatot, mert még a leírás is tetszik, ne ez legyen az? :D

mekli gabriella - 2020. 06. 19. 15:13

Nagyon nagyon tetszett,jó volt. Izgultam, kicsit szenvedtem, sirtam, ès megkönnyebültem . Szóval minde volt benne. LMH jàtèka nekem annyira nem tetszet, mondhatni semennyire. Rezenèstelen èrzelem nèlküli arc jàtèka miatt. Azonban vitathatatlan hogy van egy fajta ‘kiràlyi megjelenèse ‘ nem csak ebben a sorozatban. A többi szïnèsz fantasztikusat alakït👍😍

Liv - 2020. 06. 19. 17:30

Személy szerint én sokkal jobban szerettem a goblint mint ezt a sorozatot. Jó volt ez is, szerettem a szereplőket és hogy át tudott járni a király a két világ között. A végével is megvagyok elégedve. Volt vicces pillanatok is, és szomorúak is. Szóval ezt a sorozatot úgy 10/7 re értékelem.

LambSkewers - 2020. 06. 19. 18:08

@Senike Én azt mondom, nézd meg az első 2-3 részt, ha tetszik a leírás. Ennyi idő alatt általában le lehet szűrni, hogy milyen egy dráma, főleg ennél. Egy kezdő koreai drámásnak ez még simán lecsúszhat, mivel nincs sok összehasonlítási alapja és merőben más élmény, mint egy nyugati sorozat. Valóban, én ezt személy szerint nem ajánlanám első drámának. Nem tudom, hogy a párhuzamos világ dolog tetszett e, ha igen, akkor tudok jobbat ajánlani. E helyett inkább:

“W – Two Worlds”: képregény világba tudnak átlépni, kapsz egy szuper főszereplőt, szinematográfiat és egy nagyon erős első 8 részt.

“Signal”: azt hiszem ennek volt egy amerikai változata. 2 rendőr tud beszélni egymással rádión keresztül. Az egyikük a múltban él, masikuk a jelenben.

Most lesz egy új párhuzamos dimenziós,(“Train”) amit lehet megvesz a Netflix, szóval esetleg arra még nyitva tarthatod a szemed, hátha felbukkan pár hónap múlva a Netflixen. Egész érdekesnek tűnt az előzetes alapján és a főszereplő színész nagyon tehetséges.

Wittgen - 2020. 06. 19. 22:35

@Senike: ha bírod a zombikat, akkor a The Kingdom c. sorozatot próbáld be. Már 2 évad megjelent belőle, magyar felirat is van.

Sigmund - 2020. 06. 21. 18:10

@Wittgen, @Senike: ó, a The Kingdom sorozatot én is ajánlom, az nekem nagyon bejött, főképp, hogy olyan zombis film, amiben nem a zombik a fő lényeg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz