login |

Ramy: kezdett a 2. évad

2020. 06. 18. 21:57 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Immáron nem is rejtegeti a Hulu sorozata, hogy egyáltalán nem komédiáról van itt szó. Jó, azért vigyorgós jelenetek akadtak, de összességében a kezdő két részt még csak a dramedyhez sem tenném, annyira drámai volt.

A Ramy a modern kultúrában és Amerikában az igaz utat elvesztett muszlimok mindennapjairól szól, arról, hogy a vallásuk valójában mennyire a békéről szól, szemben azzal ahogy a média és az emberek bánnak velük. Lehet, hogy erre valaki forgatja a szemét, na neki mindenképp érdekes belenézni a sorozatba, és nagyot fog nézni, főleg, hogy az első évadban humorosan is teheti ezt.

Viszont most tényleg komolyabb dolgok kerültek elő, és borzasztó volt a 2. rész vége. Tudtam, hova viszik, mégis rossz volt látni igazából. Igen, erősebben előkerült a vallási ellentétek kérdése egy borzasztó tett révén, amihez pedig a jó szándék vezetett. Nem terrortámadás, csak az embereket mérgező dolgok kibuggyantak kicsit.

Visszatérő téma még ugye a férfiasság kérdése is, hiszen Ramy a kőkemény “nőnek a konyhában a helye, csöndben!” idősebb muszlimokhoz képest eléggé sok haladóbb gondolatot testesít meg, de persze eléggé hibásan is teszi ezt, hiszen mindig a könnyebb utat keresi.

Igen, most is ugyanott vagyunk a főszereplő kapcsán, mint tavaly, hogy még mindig nem találta meg magát, könnyen enged az egyszerű élvezeteknek, miközben próbál jobb ember lenni. Ebben a folyamatban pedig idén Mahershala Ali segít, vele lép közösen a bay’ah-ra.

Lássuk a folytatást? Bár gondolom nem sok olvasónk tart velem. Kíváncsi lettem, idén hova viszik ki. Na meg azért nem sok sorozatban hangzik el ilyen párbeszéd mégsem, kevesen merik bevállalni 2020-ban:

— I went to Egypt, and then I fucked my cousin. Our grandpa died, and I fucked my cousin.
— You remind me a lot of myself when I was younger.
— You had sex with your cousin too?

1 hozzászólás Ne habozz!

k.dave - 2020. 06. 18. 22:55

Az első évad nagy kedvenc volt, nagy elánnal vettem neki magam a másodiknak is. Az első két rész után én is így álltam hozzá, mint human, nagyon ígéretes, sajnos az évad második fele a finálét leszámítva kicsit repetitiv lesz, hiába erősek a mellékkaraktetekre fókuszáló epizódok, az első évadban már ezt kellően kifejtették és túl sokáig hanyagolták Ramyt.
Ali nagyon jó, kettejük jelenetei mindig mélyek és jól megírtak, mégha Ramy poenjait – mint a cikk végén lévőt is – kicsit túltoltnak éreztem. Kötelező comedy faktornak.
A finálé bár érzelmileg erős és tökös, sajnos messziről kiszámítható. Talán tökösebb lett volna a másik irányba (dráma nélkül) továbbvinni. Kicsit féltem a harmadik évadtól, hogy lesz-e még kellő mondanivaló.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz