login |

Pilot: Devils

2020. 06. 21. 15:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Ilyen az, amikor valaki csak a stílust látja, a fordulatokat, de azt nem, hogy egy-egy sorozat mitől lesz remek? Nem is tudom mire hasonlít a Sky Italiára érkezett angol nyelvű Devils igazán, de az biztos, hogy vért izzad az “ez presztízs” oltárán, miközben a vágója is ezt teszi, hogy valami koherens dologgá rántsa össze?

A sorozat Guido Brera könyve alapján készült és az eurózóna válságáról szól 2011-es görög válság idején. Konkrétan a bankok oldaláról közelít a kérdéshez, ahol ördögök dolgoznak, még azok sem tagadhatják le, akik abba ringatják magukat, hogy nem sátániak.

Mindezt abból a szemszögből, hogy mi lenne ha ezeknek a bankoknak érdeke lenne Görögország krízise, hiszen ennek shortolásával iszonyat sok pénzt lehet keresni. Vagy valami ilyesmit sugallnak a pilotban, de elég sok mindent kevernek, és semmilyen szinten nem lehet kapcsolódni benne senkihez, nem csak mert esetleg gonosz, hanem mert nincs kidolgozva igazából.

A lényeg, hogy van a gonosz bank vezetője, igazgatótanácsa, meg van az ide bejutni akaró főszereplő, akinek van egy bomba ex neje, aki amúgy drogos és a legdurvább crack-házban talál rá, de azért jól néz ki. Meg van egy blogger-riporter, aki amúgy valami szervezet tagja és nyomoz a főszereplő után. Ezen kívül még valami megfigyeléses, kémkedéses irány is van. Meg ugye ott van, hogy lehet tényleg közük van a görög problémához.

Igazából nem is a sok szál lenne a gond, kéne mind, hanem a kidolgozás, de olyan alapvető problémák vannak, hogy nem adják át azt a teret ahol a karakterek vannak. Tudom, furcsa ezt így kiemelni, de a “cég” (bank?) épületében fel-le mennek random egy üvegliftben, csak mert menő, ha ott futnak össze konfrontálódni a karakterek.

Tényleg ezt tudom mondani a sorozatra főleg, hogy akar valami lenni, de nem igazán megy neki. A Succession, a The Big Short és hasonlók lebeghettek a készítők szeme előtt, de megközelítőleg sem sikerült olyat csinálniuk (éjjel valami jobb példa is beugrott, de mára elfelejtettem, mint majdnem a teljes pilotot).

Az egészet tetézi, hogy mindenki borzasztó kiejtéssel beszél. Nyilván Patrick Dempsey simán érthető, és tulajdonképpen a többiek is, de látszik, hogy nem anyanyelvük az angol, és valahogy így sorozat formában ez elég zavaró. Főleg, hogy néha ilyen utószinkronnak hangzik, leginkább a főszereplő. Érdekes, mert Laia Costa is, aki azért játszott már pár filmben.

Ilyen unalmas kezdést rég láttam, bár tény, hogy winnie 175 idei bepróbált pilotjának nekem nagyjából a fele volt meg, és lehet volt már az utóbbi 6 hónapban ennél rosszabb… remélem, nem találom meg. 1/10, na jó, igazából 5/10, de kerülendő.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 06. 21. 15:59

mostanában volt pár ilyen, de egy pillanatra sem kötött le. pedig vártam. az eleje érdekes volt, és kíváncsi voltam, hogy mi lesz az ünneplés és a zuhanás után, de ami utána volt, abból semmi nem maradt meg bennem. nem találtunk egymásra. ez lehet az én hibám is, a sorozaté is, de nem arról volt szó, hogy valamiért rossz lenne, egyszerűen csak gőzöm nem volt, hogy mi történik benne (azért sem akartam írni róla), hogy ki mit akar, hogy mi az alapkoncepció (remélem, hogy nem az, hogy ha valamit időben shortolunk, akkor gazdagok lehetünk, mert az már 15 éve sem volt elég egy sztorihoz, és ha ezt még tízszer megjátsszák, akkor…), néztem, de nem láttam. azt sem, hogy mit csinál a főhős, és hogy mit miért tesz patrick dempsey.

baromi kíváncsi vagyok, hogy mivé növi ki magát, hova jut el az 1. évad végére, főleg, hogy a szuper eladások miatt premier előtt berendelték a 2. évadot.

mindenesetre lehet bármily, gagyi vagy szuper, ez a cw-n mit keres? vagy a folytatás cw-kompatibilis? az első évad alapján nem látok semmi közös halmazt. az oké, ha egy intelligensebbnek szánt sorozatot visznek oda, hogy “lám ilyen is van”, de csak nem ez volt a cél.

mindegy. nálam az év egyik… nem akarom azt mondani, hogy legrosszabbja, inkább úgy fogalmazok, hogy legrosszabb pilotélménye volt, de ugye, ahogy merengtem nemrég, mostanság egyre több az ilyen 1/10-es pilotélményem, ahol nem a sorozat értékelhetetlen gagyi, hanem egyszerűen csak elmegy mellettem hatás nélkül. (tavaly volt 2-3, idén már 4 vagy 5.) objektíven nyilván kábé olyan, ahogy human is írja.

winnie - 2020. 06. 21. 16:06

“Érdekes, mert Laia Costa is, aki azért játszott már pár filmben.”

ehh, ez meg a másik. hát mi ez már, hogy pont itt van costa!!! (aki a spanyol az olaszok között) azonnal szabadítsa ki valaki a sorozatból, menjen vissza foodie love-ot csinálni, vagy egy Victoria 2-t, de eskü, hogy ha kiemeltebb karakter lenne, miatta még maradtam is volna egy kicsit:)

kuktin - 2020. 06. 21. 19:28

áááá! még az első résznél vagytok…..így nem tudok belekötni de én minden sorozathoz úgy állok legyen valami más mint a többi s megéri maradni

winnie - 2020. 06. 21. 20:41

ez más, legalábbis a műfajában mindenkêpp, de annyi másik masodik részt szívesebben néznék most, hogy esélye sincs maradni, pedig ugye sejtelmem sincs, hogy miféle sztori lesz, és hova kanyarodnak. biztos lesznek benne jó dolgok.

bvr - 2020. 06. 21. 22:04

Amikor a premierhez kint volt a plakát itt a junkien utána megnéztem a pilotot. Hát számomra is tökéletesen érdektelen volt sajnos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz