login |

Európa is létezik: Borgen

2020. 06. 22. 14:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, kampány, video,

Ha már a Netflix feltámasztotta ezt a dán politikai drámát egy 4. évadra, akkor foglaljuk is össze egy gyors ajánlóba, hogy miről van szó. A folytatás jövőre jön, van idő pótolni addig – főleg, hogy ma felkerült a streaming szolgáltatóra ez első 3 szezon – magyar felirattal.

A korábbi kritikánkban így foglaltuk össze a Fobrydelsen-nel és Broen-nel egy minőségi szinten emlegetett sorozatot:

A Borgen sokrétű, összetett sorozat. Néhány kiemelt és számos mellékkarakteren keresztül mutatja be a dán politikai életet több szempontból is. A miniszterelnök, más kormánypárti és ellenzéki politikusok, politikai tanácsadók, valamint az ő ténykedésükről is tudósító újságírók, tévések szemszögéből.

Kritika: Borgen (gromit)
Hazai hivatalos elérhetőség: Netflix
Hazai tévés premier: –
Magyar cím: Borgen
Státusz: 3 évad (30 rész)

Előzetesek a plakát alatt, a tovább mögött.

4 hozzászólás Ne habozz!

perelli - 2020. 06. 22. 15:09

Emlékeim szerint az első évad volt igazán kiemelkedő, bár rég volt. Várós.

Eltiron - 2020. 06. 22. 19:44

Nagyon ajánlom mindenkinek. Ne ijesszen meg senkit, ha nem tudtok sokat a dán belpolitikáról – ez egy fikciós sorozat, kitalált pártokkal és szereplőkkel, játszódhatna bárhol (na jó, nem, mert elég sok tipikusan skandináv vonása van).
Helyenként néha a magánéleti szálak túlságosan előtérbe kerülnek, de nem túl gyakran. És más negatívumot nem is tudok írni róla, nálam ez a csodálatos The Newsroom-mal van egy szinten (nem véletlenül vonom azzal párhuzamba).
Sidse Babett Knudsen pedig csodálatosan nagy színésznő.

kulup - 2020. 06. 22. 20:47

Nyilván nem játszódhatna bárhol, a politikai környezet egyedi és az ember rádöbben, hogy ugyan a dán politika is mocskos, de itt a Kelet-Balkánon mi soha nem fogunk eljutni erre a szintre. Nagyon jó sorozat, imádtam.

kiskiraly - 2020. 06. 22. 21:28

perelli: Az első kettő. A harmadik so-so.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz