login |

A Lucifer tűzforró pillanatai 66,6 másodpercben

2020. 06. 23. 22:33 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: video,

A Netflix egyrészt az eddigi 4 évadot reklámozza a tovább mögötti szexuális töltettel teli pillanatokat összegyűjtő videóval, másrészt odavéste a folytatás dátumát is, ami augusztus 21-e. Ugye ez az 5. évad első fele lesz, nyolc epizód, és pont ma rendelték be a hatodik szezont is (és mellé harmadjára is elkaszálták a sorozatot).

Szóval még háromszor tér akkor vissza az ördög – lehet, hogy 2022-re is maradnak részek?

15 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2020. 06. 23. 22:53

2022-re biztos hogy maradnak részek, hiszen az 5. évadot ugye két félbe vágták és a Part 2 nyilván jövőre jön majd. A 6. évad meg az se lepne meg ha pl 2023-ban jönne.

Egyébként a rafkós Netflix az “előzetes” végére becsempészett egy kb 2 másodperces jelenetet az 5. évadból. A csók ugye Luci és Chloe között. Jól felhergelték a fanokat. :D

winnie - 2020. 06. 23. 23:11

nem törvényszerűen kell évet várni két adag között, a protector harmadik és negyedik szezonja 4 hónapon belül megy el, itt is ellőhetik decemberben a második felét. ha akarják. minden stratégia kérdėse, és azé, hogy viselkednek a lucifer-nézők.

augusztusban majd kiderül, hogy valóban népszerű-e a sorozat itthon és külföldön. egyelőre csak az biztos, hogy nem örökzöld kategória, mint a stranger things, witcher, sex education vagy a narcos.

heidfeld - 2020. 06. 23. 23:25

Megint nem értünk egyet, Winnie…
Lucifer is örökzöld.
És, csak van benne pénz, ha sikerült megegyezni.

winnie - 2020. 06. 23. 23:42

csakhogy azt nem te döntöd el, hogy mi az örökzöld, hanem az előfizetők, és a tényekkel hiába hadakozol.

eleve egy elégséges nézettség hiányában kaszált sorozatról van szó, de míg a fent említett sorozatok folyamatosan visszakerülnek a magyar netflix top10 napi sorozata közé (és ez az örökzöld definíciója), addig a lucifer egyszer sem jelent meg. de most majd kiderül, meddig lesz első a toplistán, mert az sem egyszerű, ld. a 13 reasons why-ról kiderült, hogy közel sem annyira menő itthon, mint gondolta volna az ember. és ebből sok minden kiderül majd.

“ És, csak van benne pénz, ha sikerült megegyezni.”

szerintem elég sokszor írtam ezekről a sorozat-monetizációs alapokról, és hogy a sorozatokat adó platform/csatorna nem ugyanaz, mint a sorozatot gyártó és átadó stúdió. ha ez megvan, nem lesz félreértés. a stúdió egyezkedett a színészekkel, annak semmi köze ahhoz, hogy mi hogy teljesít a netflixen, és én csak erről írtam. a netflixről. a netflix nem egyezett meg. a netflix mondott egy árat és várt.

az evidens, hogy a stúdió számára van pénz a sorozatban, mert a stúdiók számára MINDEN sorozatban van pénz, azért csinálják őket, és olyan licencdíjat határoznak meg, hogy nekik megérje még. a netflix kaszálta a sorozatot, mert nekik nem érte meg. majd megkérdezték a warnertől a szerződések kilövésével, hogy megkaphatják-e olcsóbban.

DarkEagle - 2020. 06. 24. 00:36

Ha a TOP10-es listát nézzük akkor nyilván nem örökzöld. Ha a magyar toplistát akkor meg pláne. De azért az szerintem sokat elárul hogy háromszor is kaszálták volna de a fanoknak “hála” mégis megmentették. Nem véletlen tettem idézőjelbe mert tudom hogy mondanád hogy nem csak rajtuk múlt de kevés olyan sorozat van amit megmentettek azok után hogy a fanok pl Twitteren nyomatják a kampányt érte.

Egyébként ha a Netlfix csak azokat rendelné be amik bekerülnek mindig a toplistába akkor nem sok sorozatuk lenne. Ezt neked kéne a legjobban tudnod. Meg legyünk őszinték kicsit. Mit is számít pontosan a toplista? Mármint a Netflix adatait gyakorlatilag semennyire nem lehet lekövetni ellenben pl az országos vagy kábeltévével. Szóval ki tudja mi igaz abból ami a toplistában van vagy abból amit ők mondanak.

“a netflix kaszálta a sorozatot, mert nekik nem érte meg”

Emlékeim szerint ez nem igaz, legalábbis nem ilyen formában. Ha jól rémlik a Netflix azt mondta hogy megmentik a sorit egy utolsó évadra de évad közben vagy akörül jött is kvázi a hír rögtön hogy lesz 5. évad is. Ahogy most a történt a 6. évaddal. Azt hiszem még te magad is írtad anno hogy csak óvatos a Netflix és nem jelentette ki rögtön hogy igazából 2 évadra rendelte be mert kivártak. De lehet rosszul rémlik.

winnie - 2020. 06. 24. 06:06

darkeagle: nem a top10 lista a lényeg, egy csomó minden onnan sincs berendelve, pont itt jön be az, hogy mi mennyire éri meg, hiszen más tényezők alapján rendel be a netflix, nem nézettség alapján. vagy nem csak nézettség, vagy rövid távú siker alapján. az örökzöldség lényege az, hogy folyamatosan nézik az emberek – vagy azért, mert újranézik, vagy mert folyamatosan újabb és újabb nézők fedezik fel. van 4-5 ilyen sorozat, és 4-5 ilyen film. ennyi. (tippre az újranézésnek az epizodikus jelleg áll az útjába, és lehet, hogy ez az oka, ha van elég sikeres.)

(a toplista kapcsán azt felejtsd el, hogy nem valódi, mert így nem lehet hozzáállni – ez egy mutató, amire lehet hivatkozni. főleg, hogy más nincs. akár az, akár nem (miért ne lenne az), nem az a lényeg, de annak kell tekinteni, mert másképp nem megy, és pláne nem lehet úgy kezelni, hogy csak azt a narratívát fogadod el, ami téged igazol. ld. fogod azt mondani, amikor az első lesz a premier után a lucifer, hogy egyáltalán nem biztos, hogy első, mert lehet, hogy csak 25. és senkit sem érdekel? csak egyik irányba nem megy a kétségbe vonás)

viszont, ahogy írod, nem a fanoknak köszönhetően mentették meg, nem csak azért, mert azok annyira nem fanok, akik nem nézik a sorozatot, utána meg csapkodják azt asztalt – a fanok akkor is működnek, amikor megy a sorozat. a lényeg, hogy többször előfordultak kampányok netflixes és más sorozatokért is, amik nem lettek megmentve, egyszerűen a “tetszettek volna nézni”-komponens miatt. mobilizálni a neten embereket lehet, de utána már nehezebb megtartani.

(a lucifer-kasza kapcsán nem nagyon tudunk mit mondani, hiszen ezek a “berendelem és kaszálom”-húzások végképp nem nézettséggel kapcsolatosak – de nem is kreatívok. utóbbiak azért nem, mert folytatták, előbbiek meg azért nem, mert nem hagyják meg annak a lehetőségét, hogy mi van, ha gigasiker lesz a szezon, és érdemes lesz folytatni. őket ez vagy nem érdekli (mert nekik másra kell a sorozat), vagy a korábbi adatok alapján tudják, hogy erre nincs esély – de akkor ugye miért a folytatás.) és itt most a PR-t sem lehet behozni, hiszen már ellőtték a berendeléssel együtt kaszát egyszer, ami arra szolgál, hogy ne legyen tiltakozás, hiszen mégiscsak berendelés történt, az ember akkor nem fogja a kasza miatt verni az asztalt.)

winnie - 2020. 06. 24. 06:08

ja, ami nagyon fontos, hogy a netflix rengeteg mindent mérlegel berendelésnél. például az nekik nem számít, hogy én, aki fixen előfizető vagyok, megnézek-e valamit. nem nekem csinálnak sorozatokat. ha valakinél nincs veszély, hogy elveszítik, akkor az az előfizető nem pálya. nekik a bizonytalanokat és az új előfizetőket kell megtartaniuk, és fixeket csinálni. épp ezért sok más komponenst kell vizsgálniuk a klasszikus költségvonzat mellett, szóval épp ezért nem a toplista lesz a lényeg. az csak jelez valamit.

Neoprimtiv - 2020. 06. 24. 07:26

#DarkEagle: Ha van csatorna, amelyik pontosan tudja, melyik sorozatukat hol mennyien nézik, akkor az a Netflix (meg az Amazon, Apple, Hulu). Ezek kizárólag streamből működnek, nem kell interpolált nézettségi számokra támaszkodniuk.

A toplistás darabok azért fontosak, mert ezekre lehet hivatkozni. Ezekből lehet megpróbálni mémet csinálni, ami miatt “kötelező” nézni őket, hogy tudd, miről beszélnek az ismerőseid körülötted. De nem véletlenül ajánlgatnak a streamer csatornák folyamatosan újabb és újabb darabokat az addig nézettek alapján. Ellentétben az in-time tévével, nekik teljesen mindegy, elkapcsolsz-e egy darabról tíz perc után, ha a következőnél viszont leragadsz. A Lucifernél tippre az lehetett a helyzet, hogy a stabil nézőin kívül nem választották elegen “próbáljuk meg” opcióként, a stabil nézőszámhoz képest viszont drága lett.

heidfeld - 2020. 06. 24. 10:08

Megnéztem 4 listát, mennyire népszerű, itthon. Mind, az első tízben van. Persze, ez irreveláns, Netflix szempontjából.
Tiszta ügy. Netfix fix pénzt ad, oké, De, streaming sebezhető pontja, minél hosszabb, több évad. Egyrészt, sok új előfizető, nem jelentkezik, 4-6. évadok kapcsán+ színészek, alkotók, írók, egyre több pénzt kérhetnek. Írók helyzete, különösen érdekes, mert a steaming szerződések újratárgyalása, egyik iránya, író sztájk megakadályozásának. 2.3. évad után emelkedne, igen jelentősen a javadalmazásuk.
Szerencsére, én döntöm el, mi az örökzöld. Pár millió embernek tetszik, ahogy – bizonyára, sokkal többnek – mondjuk, Stranger Things.

heidfeld - 2020. 06. 24. 10:10

Kimaradt: “örökzöld, számomra.”

winnie - 2020. 06. 24. 10:19

nem kell csűrni-csavarni, nem ciki elismerni a tévedést. tényleg ne bonyolódj ebbe, ha valaki tényeket ír. nem írtam írtam irreleváns random listákról, józsi top10-ről. csak egy lista van, ami számít, a netflixé, sajnos másra nem tudunk alapozni. és arról sem írtam, hogy nekem vagy neked mi az örökzöld (miért merült fel benned, hogy rád célzok, amikor írom a kommentet?:O), mert az senkit nem érdekel, csakis arról, hogy mi örökzöld a Netflixen. az örökzöld, aminek a nézettsége állandó. ha te minden nap nézed a lucifert, akkor neked örökzöld a sorozat, de miért érzed ezt tényezőnek másra vonatkoztatva?

“4-6. évadok kapcsán+ színészek, alkotók, írók, egyre több pénzt kérhetnek.”

ezt írtam fent…:( próbálom sokszor leírni, hogy működnek ezek a dolgok, mert aki nem ért hozzá, az tényleg gyakran keveri a szezont a fazonnal: a netflixet nem érinti az, ha egy színész, alkotó vagy író többet kér. a netflix adott áron veszi a sorozatot (a licencdíj nagyságát évekre előre meghatározzák, ezért fordulhat elő nagy sikerek esetén is 3 évad után kasza). minden más a stúdión csapódik le.

Korosifb - 2020. 06. 24. 11:55

Elmúlt pár hónapban Netflixeztem.Na egyszer nem láttam a top10ben a stranger thingset és witchert de lehet az én figyelmemet kerülte el.Szerintema a Lucifer a Neflix Originalok népszerűségét figyelembe véve a top10ben van.De majd az 5.évad kapcsán kiderül valós e ez.

winnie - 2020. 06. 24. 13:40

Korosifb: a witcher hétfőn a 10. volt, előtte 06.15 és 06.18-a között is egymás után négyszer, a stranger things utoljára 04.16-án volt top10, azóta nem került vissza., de előtte folyamatosan volt, és ugye nem sok nempremier sorozat kerül be. (az egyik ilyen meglepő örökzöld a boss baby: back in business, meg nem említettem a you-t.)

a lucifer az az eddigiek alapján biztosan nincs a legnézettebb sorozatok között, ha globálisan nézzük (tavaly a lucifer premierje idején adtak ki heti toplistákat némely piacokról, ahol már a második hetében voltak 3-4. hetes sorozatok előtte), de az a “baj”, hogy igazából sok minden nem fog kiderülni a napi toplistákból, csak az, hogy örökzöld-e. illetve akkor derülhet ki, ha nagyon hamar elveszíti az első helyet. (szeirntem nem fogja). más irányba infó nem nagyon lesz, mert ha első pár napig, és utána lecsúszik, az jelentheti azt is, hogy relatíve kevesen nézték, de azt is, hogy kimagaslóan sokan megnézték az első napokban, és utána mivel már mindenki látta, lecsúszik. (szóval extrém példaként, ha valami 15 napon át első x nézővel, és valami 1 napig első 50*x nézővel, akkor nem fogjuk látni a második esetben, hogy gigasiker. ezért nem lehet annyira helyezési számokból ítélni 100%-os bizonyossággal, de persze azért több, mint a semmi.)

DarkEagle - 2020. 06. 24. 14:31

Winnie én csak magamból tudok kiindulni de a Lucifert én a Netlfixen vagy 3x megnéztem az elmúlt 2 év alatt. Gőzöm sincs hogy ez sok van nem. De tuti hogy vannak olyanok akik egész nap ezt a sorit nézik és vannak olyanok akiket kicsit sem érdekel. Igazából azok akik a neten fellázadtak a kasza ellen anno azok tuti hogy nézték és nézik is a sorit rendszeresen meg ők azért többségben hardcore fanok. Ahhoz meg ugye nem kell sok ember hogy egy hashtag ugye az élre kerüljön. Ezért sem szeretem mikor valaki arra hivatkozik hogy: “Ez a film/sori #1 a trending listákon így tuti ez a legjobb.” mert felkerülni a trending listákra nem nagy kunszt. óránként megosztok egy posztot pl Twitteren a #SaveLucifer hashtaggel az napi 24 poszt és ha ezt megcsinálja több száz vagy akár ezer ember akkor az már bőven elég hogy felkerüljön a top 10-es trending listára.

Nem akarom összemérni a kettőt mert ég és föld de azért a Luci fanok elég erősen tolták a kampányt de nyilván nem annyira keményen mint pl a Snyder Cut fanok hisz ők konkrét billboard táblákat vettek, repülőt béreltek nem is egyszer plusz ugye a social média spamelése a hastaggel stb.

Ezzel arra akarok utalni hogy nyilván nem ők mentették meg a sorit anno de azért nem kevés emberről van szó ami elég sok új előfizetőt jelent a Netflixnek és azzal hogy csináltak/nak plusz 3 évadot a sorinak megint sok embert hoz nekik. Szóval valamilyen szinten mégis csak nekik köszönhető hogy folytatódik a sori. Mert ha nem indítanak kampányt akkor lehet hogy senki sem figyel fel rá szóval azért nyilván volt haszna a dolognak.

Végezetül ha a Lucifer új évada esetleg bekerülne itthon vagy külföldön a TOP 10-es listába akkor se mondanám azt hogy na most tuti hogy valódi a lista. Egyszerűen csak kétkedek benne meg engem nem igazán érdekelnek a top listák. Lényeg hogy ha van egy kedvenc sorim akkor minél később érjen véget.

Abban amúgy egyetértek ahogy azért nincs a top listában mert az első 3 évad még országos tv stílusú volt heti ügyes és azt nehezebben nyeli le az ember pláne az aki Netflixen nevelkedett. Sok ember már azon kiakad ha 50 perces egy sorozat rész.

winnie - 2020. 06. 30. 13:31

“Elmúlt pár hónapban Netflixeztem.Na egyszer nem láttam a top10ben a stranger thingset és witchert ”

és ma top10-es a stranger things is:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz