login |

Pilot: Love, Victor

2020. 06. 23. 19:20 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Nehéz tininek lenni, és nehéz sorozatot csinálni erről? Azért a Love, Simon-mozifilm univerzumában játszódó múlt heti premier, eredetileg Disney+-ra szánt Hulu-sorozat megpróbálja. És azért van benne némi érték is. Jöhet a de?

A történet középpontjában Victor áll, aki még nem tudja pontosan mit akar, de örül, hogy egy nagyvárosba költözött a családja Texas-sól, mert az újrakezdés, és az elfogadóbb környezet talán végre szabadabb életet engedélyez számára, amíg ki nem találja mit érez az ellenkező és saját neme iránt, bár minden jel arra mutat, hogy meleg.

Hogy miképp lehet ebből sorozatot csinálni? Hát be kell hozni a húgát, aki teljesen más mint ő, így a problémái is eltérnek. Már csak egy kis súrlódást kell a szülők közé csempészni, és meg is vagyunk. Elismerem, lehet, hogy cinikusnak tűnök, de csak azért , mert már sokszor láttam ilyet, de szerintem a sorozat ebből a szempontból nem problémás.

Sokkal inkább onnan kötnék bele, hogy a sorozatot a filmmel levelezés módján kötötték össze. Vagyis valami online üzengetéssel. Avagy az itteni srác folyamat ír Simonnak, aki válaszolgat is.

Hogy ez miért gond? Amikor valami karakterfejlődést vagy fordulatot nem tudnak megoldani a főszereplőnél, akkor csak pont akkor ír neki valami mélyet a Love, Simon sráca, ami miatt változik a viselkedése. Boom. It’s like poetry.

Viszont a fenti miatt nem temetném túl mélyre, mert szerintem viszonylag normális formában fontos lehet a fiataloknak ilyen önelfogadós sorozatokat csinálni, és igazából egyedül a levelezés könnyűsége ami tényleg zavaró benne. Azon kívül elég jó problémákat vet fel, valljuk be, még a mellékszereplőkön is.

— Wait. Lake, that picture’s from your nana’s funeral!
— Whatever. Nana would have wanted me to find love with Andrew.

Oké, ez pont nem a legjobb felvetés, de nem tudtam hova illik jól a posztba az idézet. Viszont még ebben is benne van, hogy az iskola elvileg menő lánya mi minden játékokat erőltet, csak hogy megszerezze a figyelmet a neki tetsző fiútól. De persze nem megy neki, mert mindenki valaki másra vágyik, hiszen tini, és amúgy is a sokszögekben van az igazi dráma.

Valójában korrekt tinisorozat a Love, Victor, de közben mégis egy kicsit semmilyennek éreztem. Talán mert túl fontos akar lenni? Nehezen tudom megfogalmazni, olyan oktatós szaga van, nem pedig szórakoztató, ami közben azért mélyebb is néha. Az első két rész 6/10 körülre ért fel. De ha valaki azt mondaná, hogy muszáj megnéznem, akkor semmiképp nem érezném nehéznek. A héten szerintem érkezik is róla az évadkritika.

10 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2020. 06. 23. 20:25

Én ledaráltam nekem tetszett pont ilyet vártam, aranyos vicces mégis komoly téma.
A szereplők is rendben voltak.
Annak nagyon örültem, hogy benne volt Simon. :)

sunny97 - 2020. 06. 23. 21:23

Én a film miatt próbálkoztam meg a sorozattal. Úgy voltam vele, hogy, ha a Love, Simon tetszett akkor ez is fog és ez be is jött. :)
Összességében jó sorozat, több szerethető karakterrel. Egyedül Victor szülei voltak zavaróak. A jeleneteik nagy része csak vitatkozásból állt. Felix karaktere viszont az egyik legjobb. Haláli egy srác. :D
A folytonos üzengetés nekem sem tetszett benne. Túlzásba vitték. Mondjuk azért jár a piros pont, hogy Nick Robinson narrálta az üzeneteket és szerepet is vállalt az egyik részben.
Nem tudom, hogy volt-e szó 2. évadról vagy sem, de mivel elvarratlan maradt mindegyik szál gondolom lesz folytatás.

519 - 2020. 06. 23. 21:28

Én azon kevesek(?) közé tartozom, akinek a Love, Simon nagyon nem jött be, és inkább károsnak találtam, mint hasznosnak, de a célkorosztály bizonyára máshogy értékelte. Reméltem, hogy esetleg ez a sorozat jobb lesz, de a trailer sem győzött meg, és ez poszt sem, úgyhogy szerintem kihagyom, pedig a téma érdekelne.

winnie - 2020. 06. 23. 21:33

sunny97: a keszitok tervezik, de majd kiderul, hogy berendelik-e.

Hádész - 2020. 06. 23. 21:55

Nekem jobban tetszett, mint a film, volt idő a karaktereket kibontani, és nem volt annyira szirupos a vége sem, mint a filmnek.
“Hát be kell hozni a húgát, aki teljesen más mint ő, így a problémái is eltérnek. Már csak egy kis súrlódást kell a szülők közé csempészni, és meg is vagyunk.” Ez szerintem is okés, aki nagy családból jön, az tudja, hogy kb így működik ez. A levelezés viszont tényleg inkább zavaró volt, remélem, ha lesz folytatás, elhagyják.
Tinisorozatos/YA kategóriában a jobbak közé sorolnám, részemről 8/10.

JBen - 2020. 06. 23. 22:15

Könnyen darálható fél órás részek voltak. Pontosan ugyanazt kaptam a sorozattól is, mint annak idején a filmtől, és igen piros pont Simon-nak és Bram-nek, hogy bevállaltak egy teljes epizódot… Hatalmas köszönet a fordítónak hogy 3 nap alatt felirat készült a 10 részhez… :-)

Chill5555 - 2020. 06. 24. 02:24

Mivel már a Love, Simon is tetszett, természetes volt, hogy a sorozatot is megnéztem.
Számomra egy cuki, szerethető darab lett és ami nem mindegy, hogy a mellékszál is hordozott magában mondanivalót. Hiszen amíg Victor a saját harcát hívta magában a beismerés, elfogás, előbújás miatt, addig Félixnek is át kellett élnie az iskola verbális bántásokat, csúfolódásokat, lenézést…
Elvarratlanul maradtak a szálak a végére, így csak remélni merem, hogy leforgatják majd a következő évadot is, még akkor is ha így esetleg egy cukorszirupos, nyálas befejezést kapunk.

Lóri - 2020. 06. 24. 06:02

Nagyon szerettem a filmet, és nagyon vártam a sorozatot is. Egy nagyon szívmelengető, cuki és mégis volt mondanivalója. Remélem lesz 2.évad és most, hogy átkerültek a Hulura, talán lesz lehetőségük, hogy bátrabbak legyenek mélyebbre ássanak.

sunny97 - 2020. 06. 24. 19:47

Köszi az információt winnie!
Az, hogy tervezik legalább már egy pozitív irány.

GABI - 2020. 07. 11. 09:45

Nagyon aranyos sorozat! Imádtan, lesz 2.évad? Köszönöm

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz