login |

Rick and Morty: vége a 4. évadnak

2020. 06. 25. 19:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Oké, azt még mindig tudják Dan Harmonék, hogy a végére hatalmasat kell dobni, és a finálé ebből a szempontból hozta azt, ami premiernél emlegettem, egy tényleg erős Rick-pillanatot.

Viszont összességében ott vagyunk, amit az Archernél is éreztem. Érdekes, mert az animált komédiák, dramedyk akár évtizedekig is mehetnek simán, mégis úgy érzem, hogy valahogy nincs bennük ennyi puskapor. Bár lehet, hogy csak számomra.

Mert hiába mosolygok a bolygób**záson, vagy azon, hogy az influenszerek semmit sem érnek. Vagy emlegethetném Morty jellemfejlődését, amikor megkapja a valóság visszapörgethetőségét, és micsoda lecke lesz abból, azonban ezek mégsem ütnek úgy szíven, talán mert két résszel később már nincs is jelentősége, sőt, szerintem az űrhajós-videójáték epizód keresztbe is tett annak, amit előtte tanult elvileg.

Avagy ott vagyok, hogy igazából magukban a részek baromi jók, tényleg nem ellenük beszélek, a kedvencem a Zeus-os tudomány vs. hit volt, ami Jerry-nek is adott bőven tennivalót. Viszont ez már nem úgy köt le, hanem inkább csak érdekesség szinten, szemben azzal amikor érdekel a karakterek sorsa.

Szóval csalódottan fejeztem volna be az évadot, erre Rick elővette a régi felvételt, és senki nem nézte meg vele, mert ők jobban a mának élnek, és az új helyzetekhez alkalmazkodnak a múltba révedés helyett?

Nyilván amíg magukban a részek jók, addig mindig lecsúsznak majd valamikor, de nem véletlenül késett ez a kritika sem a finálé időpontjához képest, egyszerűen nem éreztem kötelezőnek, hanem ráért, amikor jobban kedvem volt hozzá.

6 hozzászólás Ne habozz!

ghostbuster - 2020. 06. 25. 22:39

Rick & Morty olyan mint a Tarantino. Az elejen jo volt. Mostanaban viszont ugyan akadnak meg neha vicces otletek es kreativ jelenetek, de az egeszet nezve minden egyes resz szanalmasan ures es vegtelenul gyenge.

Silver-sama - 2020. 06. 25. 23:29

Ez is olyan, mint a legtöbb amcsi animáció, hogy a rész végére minden lenullázódik (belegondolva, inkább a következő részre), és nem lesz utalás a múltra, nem?

Mate4182 - 2020. 06. 26. 01:00

Nekem ugy remlik anno volt vmi minimalis atkotes az epizodok kozott.

Nekem bejott a negyedik evad, bar nalam ez pont olyan agymenes amit egy honappal kesobb mar nem tudok felidezni, de arra tisztan emlekszem hogy tetszettek a reszek

zekbreff - 2020. 06. 26. 06:46

Én egyáltalán nem éreztem, hogy kezdene kiereszteni a sorozat, hogy fogyna a puskapor, sőt. A Vat of Acid epizód például az egyik kedvenc részem lett. És szerintem Harmonék jól oldják meg azt is, hogy bár minden rész után jön egy reset, mégis reflektálnak korábbi részekre, van karakterfejlődés és ezáltal igenis van tétje minden epizódnak. Szóval nálam működik, izgulok a karakterekért, az egyetlen ami picit zavart az évadban, hogy Jerry kezd elmenni ilyen egysoros gag karakterré, remélem a későbbiekben neki is szánnak majd nagyobb jelentőséget.

Marko92 - 2020. 06. 26. 08:10

Kicsit zavart, hogy sokat kell várni az új részekre, de most már úgy vagyok vele, hogy amíg tartja magát ez a minőség, addig nem baj ha csak 2 év múlva jön a következő évad.
Látom az Evil Morty-szálat nem akarják elsietni, pedig már kíváncsi vagyok mi lesz belőle:D

Mate4182

“Nekem bejott a negyedik evad, bar nalam ez pont olyan agymenes amit egy honappal kesobb mar nem tudok felidezni, de arra tisztan emlekszem hogy tetszettek a reszek”
Igen, nálam is hasonló a helyzet. Túl sok inger van egy részben, ezért is nehéz felidézni, hogy mi volt,de ez egy nyomós ok, hogy újranézzem:D

Abraka dabra - 2020. 07. 29. 20:07

Sokkal jobbak voltak az előző évadok szerintem. Az acid-os rész az valamennyire hozta a szintet, de a többitől nem voltam elájulva. Voltak jó poénok, de nekem nem állt össze.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz