login |

Harley Quinn: vége a 2. évadnak

2020. 06. 26. 20:00 - Írta: Necridus

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Elmúlt a varázs?

A Harley Quinn tavaly nagy meglepetésként robbant be, remekül teljesített, mint a DC Universe streaming szolgáltató első animációs sorozata, most pedig már a második évadja is véget ért a Big Bang Theory-s Kaley Couco főszereplésével készített szériának. Vannak sorozatok, amik szintet ugranak a második szezonnal, sokkal erősebb részeket hoznak, tanulnak az első évad hibáiból. Hát…, a HQ nem ilyen.

Helyette inkább áthelyezte az érzelmekre, a drámára a hangsúlyt, miközben háttérbe szorította azokat, amik miatt szerettük az első évadot. Nyilván nem tűntek el teljesen, szerepeltek azért az erős mellékszereplők, megvolt a brutalitás, de… Folytassuk csak spoileresen a tovább mögött.

De nem igazán kaptak saját történetet (leszámítva Dr. Psycho-t, aki kivált a csapatból, hogy világuralomra törhessen Darkseid-dal), nem igazán volt lehetőség őket igazán kihasználni. Helyette Harley és Ivy szerelmével foglalkoztak. Először csak utalgattak, aztán egy túlnyújtott szerelmi háromszöget történetet kaptunk, amiben Harley ismét elvesztette az őrültebb énjét, amit még a premiernél láthattunk.

Emlékszünk még, hogyan kezdődött a sorozat? Harley és Joker szakítanak, Harley végre nem akar mást előtérbe helyezni maga helyett, végre kiáll magáért, nem teszi nevetség tárgyává magát a szerelméért, nem fog kikelni magából, nem hódol be a szerelem miatt… Aztán most mély depresszióba esik, mert viszonzatlan a szerelme? Hol van az a Harley, aki meg akarja valósítani önmagát és egyedül is képes boldog lenni?

Túl lett ez szappanozva, főleg az igaz szerelem csókjával meg az akciójelenet közbeni csókkal az évad végén. A történet szépen lassan a romantikus szálhoz igazodott, elfelejtettük a Gotham feletti uralomért folyó harcot, Batgirl is eltűnt pár rész után, Bruce pedig egy ideig nehézségekkel küzdött, majd szépen felszívódott.

Voltak azért igen drasztikus eseményekkel foglalkozó részek: Joker ismét Joker, Psycho ugye már nem a csapat tagja, Sy halott (de a gépekben még tovább él), a Justice League visszatért, Kite Man és Ivy szakítottak, új Mr. Freeze-t kaptunk (aki inkább Mrs. Freeze), valamint láttuk, amint Harley megkapja Darkseid démonseregét, és köpenyestül repked a városban.

Szerencsére ezt a szálat hamar elengedték, mert Harleyt így is túl erős karakternek írták meg. Mármint olyan értelemben, hogy mindenkit legyűr. Bármilyen hírhedt gonosztevő kerül az útjába, még abban a részben elintézi… Mert tud ütni, van egy baseball ütője, szaltózik és cigánykerekezik? Értem én, hogy a főhős, és badass, de na, azért ne legyen már ennyire irreálisan erős, mert gyorsan hiteltelenné vált, amitől az “ez az!” helyett csak egy “na persze…” hagyja el a szánkat az adott jelenetnél.

A végén, miután Gordon (és Harley) tönkretette Ivy-ék esküvőjét, Harley és Ivy a rendőrautóktól menekülve, csókolózva hajtott el, amikor kijött a The End. Majd hozzácsapódott egy kérdőjel is. Berendelésről még ugye nem tudunk, de talán nem is zavarna, ha nem kapna új évadot a sorozat, mert ebbe az irányba való terelése nem igazán jött be a sorozatnak. Túl drámás, túl hiteltelen, túlságosan nem önmaga.

Nyilván meg tudott nevettetni, kikényszerítette egy-két jelenet, hogy izguljak a karakterek sorsáért, nem is véletlen néztem végig, de sajnos eléggé lankadt a lelkesedésem az évad alatt, amikor egyre jobban alakult a sorozat az akciókomédiából dramedy-vé. Ilyen formában pedig inkább azt mondom, hogy köszi, szép, kerek sztorit kapott Harley szerelme, és ennyivel le is zárhatjuk. Főleg, mert elképzelhetetlennek tartom, hogy egy Harley-Ivy tartós kapcsolat működne a sorozatban. De lepjenek meg.

5 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2020. 06. 26. 23:03

Nem tudom szerintem kicsit túlgondoltad ezt az évadot. Mármint én nyilván nagyon vártam hogy végre összehozzák őket mint a képregényben is mert nagyon jó párost alkotnak szóval az igazán jó dinamika majd a kövi évadban jöhet, mert nyilván lesz majd 3. évad.

Viszont itt azért amiket te úgymond lehúztál, negatívan értékeltél igazából ugyan olyan dolgok amik megvoltak az 1. évadban is. Reflektálás valós dolgokra, továbbra is baromi szarkasztikus a sorozat, sokat ironizál és parodizál. Többek közt az igaz szerelem csókja dolog meg az ahogy Harley kezeli a kapcsolatait. Ezek mind egytől egyig paródiák meg hát Harley ilyen, kapcsolat függő volt mindig is. :D

Az hogy Harley mindenkit legyőz meg szintén nem újdonság igazából. Meg valamilyen szinten szerintem az is paródia hiszen manapság a képregényes dolgokban a hősök mindig nyernek de itt Harley nem hős igazából hisz antihős. Persze az tény hogy az évad nem volt olyan jó mint az 1. de azért nehéz azt a szintet hozni mert azzal tényleg magasra tették a lécet. És hát mint a mellékelt ábra is mutatja nem mindenkinek jön be a sok utalgatás a való éltre vagy akár a képregényekre. Sajnos ez a sorozat is abba a “hibába” esett bele hogy inkább a képregényeseknek akar tetszelegni épp ezért nem lesz sosem hatalmas siker. Mondjuk én ennek örülök mert nekem kicsit már elegem van a szájbarágós szokásos dolgokból.

Ayrons - 2020. 06. 27. 10:02

Míg az első évadot faltam, ezt már nagyon nehezen tudtam végignézni. Végtelenül unalmasak lettek egyes történeti szálak, és a karakterek se voltak annyira jók mint az előz évadban.
Egyáltalán nem lepne meg ha nem jönne a folytatása.

tatuko - 2020. 06. 30. 15:16

Az első évadot imádtam, a másodikat kaszáltam. Kár érte.

Florabell - 2020. 07. 03. 15:57

Az utolsó 2 rész tényleg kicsit gyengébbre sikeredett, de azért ezeknek is megvoltak a vicces pillanatai. Működhet még ez, de a túl sok szerelmi dráma tényleg nem tesz olyan jót a sorozatnak. Összességében azért egy príma évadot láthattunk, meglepő fordulatokkal és a már megszokott őrült karakterekkel. Kíváncsi vagyok milyen új kihívásokat tartogatnak egy esetleges 3.évadra.

Kamenyev - 2020. 07. 05. 12:19

Mind az első, mind a második évad tetszett összességében, de az évadzáró részek… nem jöttek be.

Azt tudom, hogy a képregényben is összejöttek (Harley és Ivy), de ott is semlegesen fogadtam, itt sem volt meg bennem az “ezaz, végre!” érzés. Írom ezt úgy, hogy mindkét karaktert kedvelem.

A sorozatban Kite Man karaktere fejlődik talán a legtöbbet. Jól felismeri, még ha fáj is neki, hogy hosszú távon nem működne a házasság Ivy-val.

Harley karaktere túl erős? Van olyan rajzfilmsorozat, ahol nem a főszereplő nyer végül? Ez amúgy engem is szokott zavarni/zavart régebben, néha olyan hihetetlen dolog miatt tud nyerni, hogy “na persze…”, de ez egy ilyen műfaj. Elég csak a klasszik ’92-ben indult Batman The Animated Series-re gondolni. Ott is tudtam, hogy úgy is Batman fog nyerni. Reménykedtem azért, hogy hátha lesz amikor nem… :D
Itt viszont az tetszett, hogy van következménye a dolgoknak. Arra értve, hogy pl. Pingvin meghal, nem a szokásos forgatókönyv megy “harc, győz a főszereplő, Arkham, kiszabadul”. De ez betudható annak, hogy eleve ez felnőtteknél készült.

Szívesen nézném tovább még, reménykedek egy újabb évadban, de remélem nem csak a szerelmi száll(akra) akarják építeni azt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz