login |

Hírpéntek – Betty 2. évad! Hospital Playlist 2. évad!

2020. 06. 26. 09:15 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Doom Patrol 2. évad, Járvány 1. évad, Kemény leckék 1. évad + Netflix: Rejtély a hegyekben 2. évad, A világjáró duó 1. évad, Sportversenyek a világban 1. évad, Fekete humor filmek 2. évad + Holnapi magyar premier: Moone Boy 1. évad + tévés premier: Botcsinálta boszi 1. évad, Csak neked mondom 1. évad + Netflix: Sötétség 3. évad
 • Premier: Revenge Prank with DJ Pauly D & Vinny S1, Nico’s Menu Mission S1 + Finálé: Broke S1, Summer Rush S1
 • Teljes évados premier: Como Sobrevivir Soltero / How to Survive Being Single S1 (Amazon), Twogether S1 (Netflix), Home Game S1 (Netflix), Comidark Films S2 (Netflix), Pete The Cat S2 (Amazon), Into The Unknown: Making Frozen 2 S1 (Disney+)
 • Magyar premier – AppleTv+: 08.14 Ted Lasso (Ted Lasso) 1. évad
 • Magyar premier – Netflix: 07.26 Cseles csajok (Good Girls) 3. évad
 • Új a magyar Netflix-en: A szellemfiú: Yu Yu Hakusho 1-4. évad (Yu Yu Hakusho: Ghost Files S1-S4), Amar y Vivir / All For Love S1
 • A The Rain harmadik, egyben utolsó szezonja 08.06-án kerül fel a Netflix-re.
 • Az ABC megadta az írószoba kialakítására az engedélyt a Women of The Movement című sorozatterve kapcsán – az évados antológiáról itt írtunk, amikor augusztusban pilotszkript-berendelést kapott.
 • Egyelőre nem túl esélyes a Modern Family spinoffosítása, de nem zárják ki a készítők, inkább a “majd meglátjuk”-hozzáállást vallják. Az ABC leginkább a Mitch és Cam-spinoffot támogatná.
 • A New Amsterdam évadzáróját a Dominika Köztársaságban tervezték volna forgatni, részben a hurrikán követkzményeit feldolgozva.
 • A biztonság kedvéért: a The Twilight Zone 2. évadja most nem hetiben, hanem egyben került fel a CBS All Access-re.
 • A Cowboy Bebop forgatását ugye 9 hónapra fel kellett függeszteni John Cho sérülése miatt, és ezt a készítők arra használták fel, hogy megírják (a be nem rendelt) 2. évadot. Így aztán elég gyorsan el is kezdhetik forgatni, ha berendelést kapnak.
 • Az Inuyasha készítői egy új spinoff sorozaton dolgoznak Hanyo no Yashahime címmel. A gyártó a Sunrise. A történet az Inuyasha világában játszódna, a középpontjában pedig InuYasha és Sesshomaru gyerekei állnának.
 • Pár elmaradt képregény-sorozatos interjú a teljesség kedvéért: Geoff Johns (a Stargirl készítője), Nicole Maines (Nia – Supergirl), Neil Jackson (Icicle – Stargirl), Olivia Swann (Astra – Legends of Tomorrow),
 • A Lionsgate nem csak a Mad Men-t, hanem a Weeds-et is elkezdi nemsokára árulni streaming jogok kapcsán, bár annak még egy éve van a mostani szerződések lejárásáig (nálunk az Amazon Prime-on van fent). Ezt a sorozatot most fogják negyedjére is értékesíteni utósugárzásra.
 • Chuck MacLean, a City on a Hill készítője a munkája során tett nem helyénvaló megjegyzései miatt szimpla íróvá lett lefokozva, csak írószobában fog dolgozni, forgatáson és vágószobában nem.
 • Az HBO berendelte a Betty 2. évadját.
 • A Netflix berendelte a Hospital Playlist 2. évadját.
 • Prentice Penny, az Insecure showrunnerje beszél a 4. évados zárásról. Itt is.
 • Állandó szerep: Russel Tovey, Bertie Carvel, Amrita Acharia, Nina Toussaint-White és Paul Bazely – Sister (ITV/Hulu)
 • Káel Csaba, filmbiztos szerint hamarosan újraindulhat a magyarországi filmgyártás, ami természetesen sorozatok forgatását is jelenti.
 • Pilotszkript: Hatching Twitter – Peacock, antológia, készítő: Nick Bilton – a Twitter megalapulásáról, az amögött lévő barátságról, és  arról ahogy a cég megváltoztatta ahogy kommunikálunk. (A tervek szerint az oknyomozó újságíró a későbbi szezonokban rengeteg forrásra, iratra és belső levelezésre alapozva intim és igaz történeteket mesélne rosszul működő cégekről és rosszul elsült technológiákról.)
 • A Hivemind megvásárolta Norman Mailer könyvének, a The Naked and The Dead-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. A történet az író II. világháborús tapasztalataira épül és egy szakasz tengerészgyalogosról szól, akik a japánok által elfoglalt Anopopei-szigeten állomásoznak. A könyv alapján 1958-ban film is készült.
 • Pilotszkript: Alice Guy – csatorna nélkül (gyártó: Wild Bunch TV), készítő: ??, rendező: Jean-Jacques Annaud – Emmanuelle Gaume könyve alapján a világ első női filmeséről, aki 1896 és 1906 között elvileg az egyetlen rendező nő volt, aki nem törvényes, kevert származású gyereke volt egy erőszakos apának, aki elrabolta őt anyjától és Chile, Svájc és Franciaország között utazgatva nevelte fel. És még így is eljutott erre a szintre a férfiak által irányított századelőn.
 • Steve Aoki talkshow-t indított a YouTube-on The Neon Future Dinner Series címmel, Lisa Ling társműsorvezetésével.
 • Amerikában a Vice Tv kezdte el adni az angol Arrow Pictures dokusorozatát, aminek címe I, Sniper. A széria arról szól, hogy 2002-ben egy 17 éves srác és egy Öböl-háborús veterán miképp ölt meg mesterlövész puskával 10 embert. A sorozatban előbbi, bizonyos Lee Malvo is megszólal.
 • Napi “kirúgás”: A WWE elbocsátotta kötelékéből Jack Gallagher-t az őt ért szexuális zaklatós vádakat követően.

16 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2020. 06. 26. 09:59

“a középpontjában pedig InuYasha és Sesshomaru gyerekei állnának”

Persze csak a szövegértésemmel van baj, de azért ennél a mondatnál pislogtam párat (két fiú karakterről van szó) :)

(nyilván nem közös gyerekekről van szó, hanem generációváltásról).

Ismeretlen - 2020. 06. 26. 10:33

Ahogy néztem a Yuyu Hakusho duplán lesz\van fenn a Netflixen egyszer magyar egyszer meg az angol(vagy amerikai?) címén, ami azt jelenti az egyik verzió az valszeg feliratos.

Ayrons - 2020. 06. 26. 12:10

Az InuYasha sorozat lesz, konkrétan már karakter képek kint vannak, és leírások.
3 leányzó lesz a főszereplő, egy InuYasha lánya lesz, a másik kettő Sesshomaru gyerekei lesznek.

DarkEagle - 2020. 06. 26. 13:16

Igen a Yu Yu Hakusho az magyar feliratos.

Mondjuk az Inuyasha új sorozatával még nem találkoztam Netflixen. Kicsit meglepne ha felkerülne nálunk mert az alap sorozatot se tették fel még.

winnie - 2020. 06. 26. 14:23

amit magyar premierként jelzünk, az magyar feliratos.

DarkEagle - 2020. 06. 26. 14:59

Ja vagy úgy, eddig valamiért azt hittem hogy az csak annyit takar hogy itthon is elérhető. Mindig tanulok valamit. :D

Samott - 2020. 06. 26. 15:39

Ted Lasso… :) csak ne csesszek el.

Lengabor - 2020. 06. 26. 15:45

Csakhogy a Yu Yu Hakusho nem magyar premier. 2005-ben mutatta be az A+ csatorna. A szinkron az RTL Klub megbízásából készült, amit a Netflix persze “elfelejtett” megvenni. Mindenesetre arra jó ez a felkerülés, hogy ellőjem az ingyenes hónapot. Az éjjel meg is néztem az első hat részt felirattal. Nagyon fura így. Viszont legalább besűrítek ebbe az időszakba olyan Netflixes sorozatokat is, amiket már régóta terveztem megnézni.

Az Inuyasha spin-off pedig valóban a lányokról szól, de InuYasha és Kagome japán szinkronhangjai már közölték, hogy ők is részt vesznek benne. Már csak a sorozat magyar szinkronját kellene megmenteni, hiszen a 167 részes alapsorozatból 113-at adott le az RTL Klub, a 26 részes záróévadhoz értelemszerűen szinkron sem készülhetett emiatt.

winnie - 2020. 06. 26. 15:56

animében nem vagyok jó:) beírtam mindkét helyre (premier és “új a netflixen), hogy utánanézek, de csak nem sikerült.

mind a 4 szezon lement itthon?

DarkEagle - 2020. 06. 26. 16:14

Igen mind a 4 szezon lement itthon egyedül a mozikat nem fordították le. Egyébként ezt szerintem nyugodtan lehet premiernek tekinteni ugyan úgy mert bár itthon volt szinkronnal de fogjuk fel akkor feliratos premiernek hiszen soha nem csinált feliratot hozzá senki. :D

@Lengabor: Az Inuyashához soha nem lesz szinkron ez 100% ha terveznének ilyet már rég megcsinálták volna. Bár az is igaz hogy vagy 10 évvel később adták le végig a Dragon Ball Z-t is szóval ki tudja. Csak ugye jelenleg nincs hivatalos anime csatorna itthon szóval az egyetlen esélyünk kvázi az a Viasat de most ugye a Hősakadémiát nyomatják ha jól tudom.

Lengabor - 2020. 06. 26. 16:18

Igen, a sorozat mind a 112 része lemehetett szinkronnal, hiszen az A+ adta, nem az RTL Klub, így az ORTT-nek nem volt befolyása felette. Az Inuyasha (de a Pokémon és a “sima” Yu-Gi-Oh!) is azért maradt félbe itthon, mert az a gittegylet folyamatosan problémákat talált az animékkel és büntette az RTL-t, ami inkább félbehagyta a vetítésüket, egyben az animésdiről is lemondott. Nem véletlen, hogy (főleg az önmaga paródiájává váló Animax 2014-es megszűnése után) a VIASAT6 jelentette az utolsó komolyabb lehetőséget, hogy idehaza még valaha komolyabb szinkronos animéket is lássunk, mert azért a Netflix még mindig inkább feliratokban utazik, a DragonHall+ meg önerőből próbálkozik, ami szép dolog, de nagyon nagy feladat.

Kissur - 2020. 06. 26. 17:03

Nem tudom, hogy kell-e bárkinek ajánlani a Yu Yu Hakushot, de ha igen, akkor írhatok róla egy ajánló posztot. Kedvenc animém. :)
Inuyasha folytatás? Jöhet! A másik kedvenc animém. Ez egy jó nap. :)

Lengabor - 2020. 06. 26. 17:48

DarkEagle: soha ne mondd, hogy soha! Bármi, bármikor megtörténhet. Tavaly ősszel mi (pontosabban az egyik kollégám) írtunk az RTL Klub szinkronosztályának vezetőjének, hogy szeretnénk megvenni a szinkront, mi lenne ennek a feltétele (ugyanis a 167. részig készen van, csak a fent említett ok miatt nem adták le). Nagyon készségesen válaszolt, de addig nem csinálhatnak semmit, amíg a japán jogtulajdonos erre nem ad engedélyt. Fű alatt, a japánok tudta nélkül nem lehet. Más kérdés, hogy ha esetleg engednék is egy mezei átlagembernek, amit erősen kétlek, mennyibe kerülne, de akkor az RTL átadná a magyar verziót. Szóval per pillanat több értelme van mondjuk a Netflixben bízni, de mivel ők még azokat a szinkronokat sem feltétlenül szerzik be, ami évek óta készen van, így nem tudom. Nehéz. Ráadásul az Inuyasha a Netflixen kevés országban érhető el, de ahol igen, ott is csak az első két évad, 54 rész (a németeknél meg csak 44). Ha lenne nálunk is Hulu, pontosan olyan kínálattal, mint az USA-ban, meg lenne oldva a probléma, hiszen ott a teljes sorozat elérhető.

Egyébként winnie, anno te is kitettél két olyan posztot, ami egyértelműsíti, hogy készült ehhez az animéhez szinkron: https://www.sorozatjunkie.hu/2017/04/14/ahogy-a-szinkronrendezo-latja-marton-bernadett/
A másik ilyen a Zsigmond Tamarával készült interjú.

És ha már a Cowboy Bebop is szerepel a hírblokkban, ugye az is egy anime eredetileg, méghozzá nálunk ugyanaz a kategória, mint A szellemfiú: az RTL Klub leszinkronizáltatta, de az A+ vetítette le, így kikerülték a magyar médiahatóságot. Régi szép idők.

Blade - 2020. 06. 27. 17:46

3 lány közül egyik nem lehetett volna fiú? :D Kicsit se érdekes főleg ebbe a PC korszakba.

winnie - 2020. 06. 28. 07:35

ez is bizonyítja, hogy sokaknak még mindig nincs sok fogalma, hogy mi a pc, és mi van teljesen más miatt.

(plusz, pont ezért lehet örömhír az ilyesmi annak, aki nem pártolja az ilyesmi. végre valami, ami nem pc. ez sokaknak jó hír.)

Blade - 2020. 06. 28. 13:22

Igen elnézést elírtam mert feminizmust akartam írni. Csak sajnos a mostani őrület ami megy elég nehéz nem megemlíteni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz