login |

Magyar jelenlét: Blindspot

2020. 06. 28. 17:50 - Írta: Necridus

5 hozzászólás | kategória: magyar jelenlét,

Az olyan krimisorozatok, amelyekben a főhősök csapata Európa különböző városaiba utazik a küldetések miatt, előbb-utóbb elérnek Magyarországra is. A Blindspot – 5×07-ben többször is szóba kerül hazánk, majd el is jut a csapat néhány tagja a fővárosba (korábban már tettünk ki promóképet erről, de csak most jutott el a sorozat ezen jelenetekhez).

Nem mennék bele a történetbe, mert elég spoileres, de attól még lelőném a poént: az agytröszt Patterson először csak annyit tudott, hogy valahol Magyarországon van a célpontjuk, majd a nagy hacker elővett a semmiből egy papírtérképet… Igen, a kép magáért beszél. Azért valaki megnyithatott volna egy Wikipediát. Nem baj, legalább a sorozat utolsó évadja pozitív csalódás. De bővebben majd a sorozatzárónál.

Ezen kívül rengeteg magyar felirat volt itt-ott, egy adatlap, na meg a Parlament. A tovább mögött van még pár kép az említett magyar dolgokról. Van helyesírási hiba?

5 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2020. 06. 28. 20:41

Nem nézem a sorozatot, de ha elírás nem is, magyartalan megfogalmazás azért több helyen is van a képeken.
Például miféle jószág az a kereskedelmi bérleti szerződés? De még életemben nem láttam olyan feliratot sem, hogy “csak személyzeti hozzáférés”, vagy éppen “veszélyes anyag megsemmisítése”.
Legalább megpróbálták. Nem úgy, mint a borzasztó térképnél…

duran6 - 2020. 06. 28. 20:52

A térképpel mi a baj???
Sztem gyönyörű!

Adamzget2 - 2020. 06. 28. 21:25

A történetben lévő körülményekhez képest teljesen logikus, hogy nem mai térképet találtak/használtak. De lehet csak én érzem így.

zako1 - 2020. 06. 29. 06:35

Hehe, pont tegnap linkeltem be pont ezeket a képkockákat az előző Blindspotos poszthoz: https://www.sorozatjunkie.hu/2020/04/07/magyar-jelenlet-blindspot/

SPOILER ON:

Értem én, hogy egy ötvenes évekből itt maradt bunkerben vannak, de internetük van, nem? Plusz az ötvenes években miért lett volna egy Osztrák-Magyar Monarchiát ábrázoló térkép egy prágai bunkerben? Egyáltalán, miért kell papír térképet keresni, ha van Google Maps? Akárhogyan forgatjuk, anakronizmus…

Mom - 2020. 06. 29. 06:57

És miért pont angol nyelvű térképet? Ráadásul óangolt, mert Servia és Roumania…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz