login |

Hírhétfő – Hanna 3. évad! Crossing Swords 2. évad!

2020. 06. 29. 09:09 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • (Az elmúlt héten kevesebb friss hírt írtam, inkább dolgoztam konzervből, mert elég darálós időszak volt (szia, Dark és tsai!), de a héten felhozom magam aktualitásokkal, ígérem.)
 • Mai magyar premier: Fekete hétfő 2. évad (folytatás), Alma és Hagyma 1. évad (folytatás), A Lármás család 4. évad (folytatás), Eltűnök a sötétben 1. évad
 • Premier: Head High S1, Robot Chicken S10 (folytatás), Black Monday S2 (folytatás), Giada at Home 2.0 S1, Wicked Tuna: Outer Banks S7, I’ll Be Gone In The Dark S1, Best of Crufts S1, Celebrity Snoop Dogs S1, Jamie’s Quick And Easy Food S4, Iolo’s Street Life S1 + Finálé: Penny Dreadful: City of Angels S1 (vendégblogger?), Patriot Act with Hasan Minhaj S1, Carnival Eats S8, World War II: Race To Victory S1
 • Magyar premier – HBO GO: 07.25 104-es szoba (Room 104) 4. évad
 • Magyar premier – Nickelodeon: 07.20 LEGO Jurassic World (Lego Jurassic World: Legend of Isla Nublar) 1. évad
 • Új a magyar Netflix-en: Gormiti 2. évad
 • “Soron kívüli” magyar felirat a Netflix-en: Prison Break 3. évad
 • A The Boys 2. évadja 09.04-én érkezik az Amazon-ra.
 • A FOX, csak animációs sorozatokra és országos csatornára szóló exkluzív készítői szerződést kötött Dan Harmon-nal. A cél, hogy 2022. tavaszára szállítsa az első sorozatát.
 • A Netflix-es élőszereplős Cowboy Bebop-sorozat egyértelműen Cowboy Bebop lesz az alapjait és kinézetét tekintve, de nem egy az egyben adaptáció, főleg az 1 órás epizódok miatt (az eredeti sorozat 22 perces részekkel bírt). Tehát a sorozatnak saját narratívája lesz. Mondhatni a kánon új elemeket fog kapni.
 • Heti reboot: Az HBO elkezdett fejleszteni egy Hellraiser-sorozatot a Clive Barker könyve, a The Hellbond Hound (itthon: Pokolkeltő – itt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) és a filmek alapján. A projektnek az elmúlt években már többször is nekifutottak itt is, ott is, de a tavalyi jogvásárlás után ez tűnik a legbiztatóbbnak. A készítő Mark Verheiden és Michael Dougherty lenne, a pilotot David Gordon Green rendezné. Fejlesztés, azaz pilotszkript-berendelés van tehát egyelőre. A terv nem feldolgozás lenne, hanem folytatás és a mitológia kibővítése, tehát a korábbi dolgok adottak lennének.
 • Sokszor olvasni, hogy nincs ötlet tévésorozatok terén, rengeteg a feldolgozás, adaptáció vagy a nyomozós, de sokadjára is csak azt tudom mondani, hogy ötlet rengeteg van, csak épp a 99%-uk nem jut el a képernyőre, mert fennakad a tucatnyi előszűrő egyikén. Rengeteg szkript végzi kukában vagy fiókban (és szolgál az írójának eszközként akár teljes pályafutására ahhoz, hogy írói pozíciókat kapjon – az írógárdát kialakító showrunnerök ugyanis legtöbbször ilyen, eredeti pilotok elolvasása után döntenek arról, hogy kikben látnak fantáziát, hogy személyesen is elbeszélgessenek velük és esetleg alkalmazzák őket), kerül az ún. Black List-re, ami a legjobbnak tartott, de meg nem valósított forgatókönyveket tartalmazza. Itt lehet ilyen ötleteket olvasni, ott van például a The Last Ski Bum című komédia Samuel Jackson-tól, ami egy nagyon menő, 80-as évekbeli síelőről szól, aki befagyott egy lavinába, és 2020-ban olvasztják ki, és megrendülten tapasztalja, hogy az atom bulizós síelő hegyén puccos családi szállodát alakítottak ki. Na, ilyen, random ötletes sorozatok helyére jönnek a családi szitkomok.
 • 08.17-én kezdődik (ismét) a The Witcher 2. évad forgatása.
 • Az Unbreakable Kimmy Schmidt interaktív epizódjának összes befejezéseitt is, de a készítők, Tina Fey és Robert Carlock magyarázataival.
 • A Golden Globe-os Hollywood Foreign Press Association bejelentette, hogy csak hangbéli szereppel nem kaphat jelölést színész a színész kategóriákban – ezt a változást a The Mandalorian idézte elő.
 • A Netflix szolgáltatásának egyik érdekessége, hogy értesítik azon előfizetőiket, aki fizetnek a szolgáltatásért, de már egy éve nem néztek semmit, és válasz hiányában törölni is fogják előfizetéseiket.
 • A BBC-s The Salisbury Poisonings premierje múlt héten elég komoly, 7,2M-s nézettséget szakított és 38,8%-os SHR-t.
 • Az Amazon berendelte a Hanna 3. évadját.
 • Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt hónapokban ezek alapján megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • A Hulu berendelte a Crossing Swords 2. évadját.
 • Állandó szerep: Quinta Brunson, Anna Akana, Ana Gasteyer,  Matteo Lane – Magical Girl Friendship Squad (Syfy)
 • Interjú: a Tiger King vágói, Fiona Shaw (Carolyn – Killing Eve), Amanda Fuller + még egy (Kristin – Last Man Standing), az új Who Wants To Be a Millionaire készítői, AnnaSophia Robb és Tiffany Boone (fiatal Elena és Mia – Little Fires Everywhere),
 • Sajtóértesülések szerint a TV2-csoport három adóját (Izaura Tv, Zenebutik, FEM3) ki akarja vezetni a MinDig TV-ből
 • Pilotszkript: cím nélküli komédia – Hulu, készítő: ?? – Andy Mulvihill és Jake Rossen könyve, az Action Park: Fast Times, Wild Rides, and the Untold Story of America’s Most Dangerous Amusement Park alapján, egy szinte hihetetlen, valós történet egy legendás és veszélyes vidámparkról, ahol milliók érezték jól magukat és ennyien is sérültek meg – a történetet az igencsak különc alapító fiának szemén keresztül ismerjük meg.
 • Új sorozat: Outlier – norvég, 8 rész, angol, norvég és számi nyelven, készítő: Arne Berggren és Kristine Berg, az északi sarkvidéki vadonban és a számi közösségben játszódó thriller egy sorozatgyilkosokról való profilalkotással foglalkozó nőről, aki kifejleszt egy analitikus módszert komoly bűncselekmények előrejelzésére. Amikor megtudja, hogy egy nőt meggyilkolták szülővárosában, a norvég erdőségben, hazatér, hogy részt vegyen a nyomozásban, és ebben az segít neki, hogy úgy gondolkodik, ahogy a gyilkos, és megpróbálja kitalálni annak következő lépését – cserében viszont meg kell küzdenie saját démonjaival.
 • A PictureStart megvásárolta Ramin Setoodeh  könyvének, a Ladies Who Punch: The Explosive Inside Story of ‘The View-nak a tévésorozatos adaptációs jogait. A könyv az ABC csatorna napi talkshow-jának színfalai mögött játszódó drámákról szól, amiket az író 150 interjú alapján rekonstruált.
 • Az Imagine Documentaries és az Appian Way Productions 4 részes dokusorozatot készít Timothy Leary: Follow Me to Freedom címmel Leary archívuma alapján, Malcolm Venville rendezésében. A pszichológus és író a 60-as években az ellenkultúra szimbóluma és LSD-pártoló volt, a jobb oldal ellensége és Nixon szerint Amerika legveszélyesebb embere.
 • A Spoke Studios Beat The Mountain címmel rendelt be realityversenyt, amiben erőt és kitartás igánylő feladatokban fognak atletikus játékosok versengeni, és a győztes (gondolom minden részben) megmérkőzhet A Heggyel, azaz Hafthor Björnsson-nal, aki Gregor Clegane volt a Game of Thrones-ban.
 • Napi “kirúgás”: A Food Network megszakított minden kapcsolatot a Guy’s Grocery Games-ben olykor szereplő Chad Barrett, séffel korábbi megnyilvánulásai miatt.

9 hozzászólás Ne habozz!

Franky - 2020. 06. 29. 12:06

Sziasztok.Bàr nem vàg a tèmàkban ,de nem tudja vki hol tudnàm megnèzni az ‘így neveld a sàrkànyod’ sorozat 7.ès 8.èvadàt szinkronosan?
Azt hiszem màr tavaly leadta a Cartoon network (ha jól emlékszem) és sehol sem talàlom a neten…valaki tudna segíteni?

Franky - 2020. 06. 29. 12:12

Doom Patrol szinkronos premier:
2020.09.15.(csúszott egy kicsit augusztustól)

Diapolo - 2020. 06. 29. 13:44

Az Unbreakable Kimmy Schmidt már felkerült Netflixre? Én nem találkoztam vele :/

winnie - 2020. 06. 29. 14:11

hozzánk még nem… még mindig csak az a kamunak ható szinkronos szöveg szerepel az oldalán, a fene sem érti.

juhaszvik - 2020. 06. 29. 15:44

Nekem annyira hihetetlen, amit a netflix művel. Már anno azon is meglepődtem, hogy az ingyenes egy hónap lejárta előtt figyelmeztetnek, hogy elindul a fizetős időszak, kvázi emlékeztetnek, hogy ha nem akarsz, akkor ne adj nekik pénzt. Ezzel a felhasználó kizárással megint csak semmi más nem történik, mint az, hogy a netflix nem vesz el olyan pénzt, amit nem tart jogosnak. Más cégek hazudnak, titkolnak, megnehezítik az életed, ha meg akarsz tőlük szabadulni.
És ami talán a legrosszabb, hogy a netflix példája a meglepő, nem a fordítottja.

CrashBoostZoom - 2020. 06. 29. 16:53

Hát ha az a síelős “komédia” a legjobb ötlet amit említeni lehetett, hogy megnyugodjanak az emberek, hogy van ötlet akkor a helyzet rosszabb mint ahogyan én gondoltam. :D

winnie - 2020. 06. 29. 18:27

CrashBoostZoom: akkor nem értetted, hogy mit mondok. gőzöm sincs, hogy jó lett volna vagy sem, lehet, hogy te imádtad volna, én utáltam volna. vagy fordítva. vagy mindketten ugyanazon a lapon lettünk volna. a lényeg, hogy más lett volna. nem tipikus. nem olyan, amire azt mondják sokan, amit mondani szoktak egy soros leírás alapján: hogy nem látnak a 6 projektből semmi érdekeset. ami más, az rögtön érdekes lenne sokaknak. mert más. (azon azárt szerintem 10 vagy legalábbis 5 éve túl vagyunk, hogy bármilyen sorozatot főleg komédiát egy leírás alapján megítéljünk, hiszen egy komédia nem az ötlettől lesz jó, hanem a humortól, és bármilyen béna alaphelyzet hozhat zseniális humort, és bármilyen zseniális (vagy nem megszokott) alaphelyzet hozhat rettenetes humort. (ld. a hat jóbarát egymás mellett/együtt él sztorira, vagy a zsörtölődő apa és család senki nem fog beindulni, sőt, még lehet, hogy idézőjelezni is kezdi a komédia szót, mert az menő. és mégis mindkét sorozat kultikus és hipernépszerű lett)

a hangsúly azon van, hogy ötlet. tavaly a legtöbb komédia családtagok együtt élnek egy fedél alatt sztorit hoztak országos csatornán. és sem síparadicsom, sem pedig időutazás nem volt benne. sőt, még (mondok két random dolgot) benzinkút, vagy kosárlabdaedző. bármi plusz lehet ötlet, nem kell kamionsofőrnek lenni. a gond az, hogy ami ötlettel rendelkezik, az sokszor nem jut át az utolsó rostán.

de csak azért, mert valami nincs, az még nem jelenti azt, hogy nem is próbálkoztak vele csak azért, mert csak tipikus sorozatok jönnek egy idényben egy csatornára, nem jelenti azt, hogy ne lett volna jó pár zseniális alapötletű, amit végül nem mertek bevállalni.

Sorozatgyilkos - 2020. 06. 29. 18:42

Én is nagyon szeretném megtalálni a Sárkányok utolsó két évadját szinkronosan, minden megoldás érdekel :)

Enzo - 2020. 06. 29. 20:27

Érdekes lehet ez a The Black List, csak gondolom szomorú lesz tőle az ember, hogy milyen jó ötletekből nem lett semmi. Én ezt a síelőset speciel nézném :D

A “csak hangbéli szereppel nem kaphat jelölést színész a színész kategóriákban” változtatás meg tök jogos. Szegény Mando :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz