login |

Pilot: The First Team

2020. 06. 29. 19:29 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

– He’s a great guy.
– Fuck off!

Kár, hogy az a kijelentés, miszerint a The Inbetweeners készítőinek új BBC-sorozata nem hoz rögtön ide is egy valag nézőt: egyrészt mert a The First Team rohadt vicces, másrészt mert hiába vannak rajongói, sokkal több embernek kéne ismerni a The Inbetweenerst, ami amúgy itthon a Netflixen nézhető.

A történet egy kitalált angol focicsapat játékosai körül bonyolódik, de ez inkább munkahelyi és más komédiát jelent, mint focisat. Sőt, a sport nagyjából arra van használva, hogy amiatt híresek valamennyire a főszereplők, és a szurkolókkal való interakcióiknak van kis súlya, így erősebben lehet lecsapni ezeket a helyzeteket.

A sorozat ott indít, hogy valami elnézve leigazol a csapat legendás edzője egy amerikai focistát, de minden arra mutat, hogy elnéztek valamit, több pólót akartak eladni a rajongótábor bővítésével az új piacról, de véletlenül egy noname senkit szereztek be az Államokból, és a jogi csapat nem tudja semmissé tenni a szerződését már.

Az egész dinamika arra megy ki, hogy az új srác nagyjából az ész, a felnőtt gondolkodás szava az öltözőben a klikkekre bomló, 12 éves gyerek szintjén lévő játékosok között. Rengeteg helyzet erre megy ki, hogy vele együtt csodálkozunk rá a fiatal felnőttek viselkedésére, de, és itt jön az írók ereje, mégsem rajtuk, hanem velük együtt nevetünk. Na jó, párszor rajtuk, de olyankor direkt túlzó dolgon, nem valós problémán.

Mindehhez remek karaktereket alkottak, akiket valahogy simán lehet kedvelni, érdekel minket a sorsuk. Egyrészt a magát nem sokra tartó új srác rögtön szerethető, mert a helyzet amibe kerül az új csapatban annyira abszurd. De a kicsit egyszerű tényleg játszó focista kényszeressége és önbizalomhiánya is olyasmi, amit át lehet érezni. Hogy a magát nagy sztárnak játszó anyámasszony katonájáról ne is beszéljek.

Röviden a First Teamet inkább haverkomédiának mondanám. Három srácból kettő próbál felnőni, a harmadik pedig józan ésszel segíti őket ebben, és közben a kijutni a dryspellből. Nehéz jól leírni, de leginkább azért borultam az első két részen, mert teljesen “de hát a cryo chamberben meg lehet fagyni, LITERALLY in the name” logikát szinte a néző helyett süti el a srác, és mégis ott röhögünk azon, ahogy erre a társai reagálnak.

Amúgy a BBC-sorozat jelzőt ne vegyétek negatívnak, nem a jólfésült cuccokat, PC humort nyomatnak. simán 8/10 a kezdés, a második rész pedig 7/10. A többit majd meglátjuk. Már elérhető az egész rövid évad amúgy.

2 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2020. 06. 29. 22:21

“Kár, hogy az a kijelentés, miszerint a The Inbetweeners készítőinek új BBC-sorozata nem hoz rögtön ide is egy valag nézőt:”

Nekem ennyi elég, úgyhogy köszi. Valószínűleg sosem hallottam volna róla, így viszont felírom magamnak.

“mert hiába vannak rajongói, sokkal több embernek kéne ismerni a The Inbetweenerst, ami itthon a Netflixen nézhető.”

Itt komoly hátrány, hogy ha jól rémlik, magyar felirat nincs hozzá.

sureee - 2020. 06. 30. 01:49

A The Inbetweeners óriási kedvenc, szóval ez is fixen bepróbálós. Nagyon kellenének jó komédiák.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz