login |

America’s Next Top Model: a 16-18. évad – írta Eloise

2020. 07. 01. 16:11 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az első három, a második három, a harmadik három, a negyedik három és az ötödik három szezon után, jöjjön a következő hármas.

A 16. évadban is maradtunk a high fashion világában. A zsűri nem változott, aminek nagyon örültem, főleg, hogy André Leon Talley stílusát nagyon megkedveltem. Ami kissé hiányzott az Tyrán kívül egy másik női zsűri tag, mentor a modellek mellé.

Ebben az évadban még a korábbi évadhoz képest is több volt a vita. Nem tudom, hogy csak direkt így lettek összevágva a képsorok, vagy tényleg ennyire paprikás volt a hangulat. Nyilván van, akit ez nagyon szórakoztatott, engem azonban inkább idegesített. Ami miatt viszont érdemesnek találtam nézni ezt az évadot, hogy a lányok többsége nagyon tehetséges volt.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Természetesen idén is voltak neves divattervező vendégek. Lana J. Marks, Rachel Zoe Rosenzweig, Alek Wek vagy Erin Wasson csak néhány név közülük. Ennek ellenére én úgy éreztem, hogy az előző évadban több volt a glamour és a híresség, mint a tizenhatodikban. A nemzetközi úti cél Marokkó lett, és megmondom őszintén, hogy ennek se nagyon értettem az okát. A készítők se nagyon tudták megmagyarázni, mert elég béna indokokat hoztak fel.

Az évad kedvencem Molly volt. Nem mondom, hogy tetszett a stílusa, a képei viszont igen. Ráadásul ez nem az az évad volt, amiben túlságosan szerethető volt a szereplők többsége. Akit még kiemelnék az Brittani, mert bár nagyon idegesített, de a tehetségét nem tudnám vitatni.

Két évad után gyorsan búcsút inthettünk a high fashion-nek. Ez azért igazán meglepő, mert a következő évadban is a Vogue Italia-ban kap a nyertes lehetőséget szerepelni. A következőkben már teljesen a tematikus évadok lesznek a jellemzőek.

A 17. évad az All Stars alcímen futott, ami azt jelentette, hogy a korábbi évadokból kapott néhány szereplő egy új lehetőséget. A star jelző olyan szempontból nem túl helytálló, hogy akinek sikerült befutnia a show-val, annak nem volt ideje -, és valószínűleg kedve – se újra beköltözni a modellházba.

A változatlan zsűri előtt kellett a versenyzőknek újra bizonyítaniuk. A készítők valószínűleg bíztak abban, hogy a sok balhé sok nézőt vonz, mert igyekeztek olyan modelleket kiválogatni, akik hajlamosak feszültséget generálni és kimondani, amit gondolnak gondolkodás nélkül.

Ez az évad egyértelműen a brandépítésről szólt, így a neves tervezők helyett a vendégek többsége celeb volt. Nicki Minaj, a Kardashian-klán, The Game voltak talán a legismertebbek közöttük. Természetesen azért a divatszakmából is akadt néhány vendég, például Kristin Cavallari divattervező, Coco Rocha és Julie Henderson modellek.

A sorozatnézők számára a legérdekesebb talán Anthony E. Zuiker, a CSI sorozatok atyjának megjelenése lehetett, aki a lányok egy feladatához asszisztált. Az úti cél megint elég érdekes volt, hiszen a modellek Görögországba utaztak, ami Marokkóhoz hasonlóan nem éppen egy divat nagyhatalom.

Többször éreztem, hogy ennél lentebb nem nagyon van. Sosem értettem, hogy a modellek miért éreznek olyan sokszor késztetést arra, hogy énekesnői babérokra törjenek, hiszen leszámítva egy-két kivételt nem megy nekik. Tyra is többször próbálkozott, de nem aratott túl nagy sikert. Így számomra az a rész, mikor videó klipet és „egy számot” készítettek a résztvevők sokkoló volt.

De amit még inkább nem értettem az a Tyra könyvéből készült klip volt. Nyilván a könyv olvasása után világosabb lett volna, hogy mi miért történik, de ez így eléggé zagyva volt.

A leggagyibb dolog viszont az eredményhirdetés volt, amit újra forgattak, mert az egyik versenyzőről „kiderült valami”. Ment a találgatás egy darabig, hogy vajon mi lehetett a nagy titok, végül fény derült rá, hogy az egyik modell egy ideig eszkortként dolgozott, így nem nyerhette meg a versenyt.

Ami miatt mégis érdemes volt ezt az évadot leforgatni, hogy néhány korábbi versenyző valóban kapott egy újabb esélyt arra, hogy bemutassa önmagát. Ez leginkább Allisonról mondható el, aki megmutatta, hogy ő nem csak egy nagy szemekkel rendelkező fura lány, hanem egy igazi modell. Mellette még Laurát emelném ki, akinek korábbi szereplése nem igazán hagyott bennem mély nyomokat, most viszont nagyon tetszettek a képei.

A 18. évad az elég béna British Invasion alcím alatt futott, ami arra utalt, hogy a Britain’s Next Top Model néhány szereplője kapott lehetőséget arra, hogy az amerikai verzióban is bemutatkozhasson. Ellenük jóval kevesebb tapasztalattal rendelkező amerikai modellek indultak. Ez főleg az elején azt eredményezte, hogy a verseny eléggé kiegyenlítetlen lett.

André Leon Talleyt Kelly Cutrone váltotta a zsűri asztalnál. Ennek egyfelől örültem, hiszen ahogy korábban is írtam, hiányzott Tyra mellé egy másik női zsűri, másfelől viszont Kelly stílusa jóval kevésbé harsány, mint elődjéé, ami miatt eléggé hiányoltam a korábbi Vogue szerkesztőt. Kelly inkább a szigorú divatújságírót testesítette meg, ami szintén érdekes volt, de jóval kevésbé szórakoztató.

A brandépítés ennek az évadnak is központi kérdése, ami a vendégek névsorából is eléggé kitűnik. Csak néhány név: Kelly Osbourne, Kris Jenner, Cat Deeley, Michael Buffer. Egyébként Osbourne szerintem elképesztően jó fej volt.

De persze a divattervezőkkel és stylistokkal is találkozhattak a versenyzők. Jó tanácsokat kaphattak például Sally Hershberger hajstylisttól, akinek többek között Meg Ryan ikonikus Sally Shag frizuráját köszönhetjük, Beverly Johnson modell és énekesnő is megosztotta hosszú karrierje tapasztalatait, de a lányok bemutatkozhattak Francisco Costa brazil divattervezőnek is. A szokásostól eltérően két nemzetközi úti cél is volt az egyik Kanada, a másik pedig Kína.

Az évad kedvencem Sophie volt, aki a Britain’s Next Top Model 5. évadából érkezett és, aki végig elképesztő képekkel bizonyította, hogy több van benne, mint amit abban a show-ban be tudott mutatni. Annak ellenére, hogy az amerikai versenyzők nem kis hátránnyal indultak köztük is volt, aki ki tudott emelkedni. Az amerikai Laura például szintén nagy kedvencem volt ebben az évadban.

A tematikus évadokkal még érdekesebbé akarták tenni a műsort, de nem biztos, hogy az ötlet beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Még néhány évadon keresztül folytatódik a témák sorra, hamarosan viszont a show nagy változásokon fog keresztül menni.

2 hozzászólás Ne habozz!

Reea - 2020. 07. 01. 20:22

Köszi a kritikát! Sajnálom, hogy már nem követem, de lehet, ránézek, ha elérem valahol. :)
A tinikoromra emlékeztet ez a műsor :D

FrankLuck - 2020. 07. 07. 07:48

Köszi szépen az írást, bár nem nézem ezt a realityt (még?), mindig szívesen olvasok az ANTP evolúciójáról.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz