login |

Hírszerda – Ozark 4. évad! Ozark-kasza! Cápák között 3. évad!

2020. 07. 01. 09:15 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Elfeledve 3. évad, A rezidens 3. évad + HBO GO: 4 Blocks 1. évad + Netflix: Chico Bon Bon: A majom és a szerszámtartó öve 2. évad, Holtszél 2. évad, Mondj igent! 1. évad, Megoldatlan rejtélyek 1. évad
 • Premier: The Murder Tapes S2 (nyári) + Finálé: The Genetic Detective S1 + Oh So Right alcímmel lement egy If Loving You Is Wrong-kibeszélő
 • Teljes évados premier: Chico Bon Bon: Monkey With a Tool Belt S2 (Netflix), Say I Do S1 (Netflix), Unsolved Mysteries S1 (Netflix)
 • Magyar premier – TV2: 07.08 A hegyi doktor – Újra rendel (Der Bergdoktor) 11. évad
 • Magyar premier – Netflix: 07.10 A tizenkettő (The Twelve) 1. évad
 • Új a magyar Netflix-en: Harcosok birodalma (Kingdom) S1-S3, Ride on Time S1
 • A Netflix berendelte az Ozark 4. évadját. És ezzel kaszálta is a sorozatot. A berendelés 14 részre szól, ami azt jelenti, hogy két részletben kerül bemutatásra az évad. (Ugye ez csak technikai szempontból negyedik évados berendelés, valójában a Netflix két rövid évadot kért be, amit egy hosszúnak álcáznak, hogy ne kelljen a második feléért növelt árat fizetni, azt 4. évados tarifával kapják meg, ld. AMC és Breaking Bad, meg a többi példa. És ebből kiderül, hogy trükközésre volt szükség a folytatáshoz.)
 • Az ABC főnöke, Karey Burke nem gondolja, hogy lesz még egy klasszikus országos csatornás pilotszezon. Sőt, bízik benne, hogy nem lesz, inkább az egész évre kiterjedő pilotgyártásnak örülne.
 • A világon semmi részletet nem tudni a projektről, de mindenképp érdekesen hangzik, hogy Jeff Davis (a Criminal Minds és a Teen Wolf készítője) egy 1 órás animált dráma sorozatot fejleszt a FOX-nak, azaz pilotszkriptet rendelt be tőle a csatorna.
 • A csapat széttagoltsága miatt is a Fear The Walking Dead 6. évadja, amellett, hogy nyilván megtartja szerializált jellegét, jóval epizodikusabb lesz, vagyis inkább úgy mondanám, hogy egyes karakterek fogják kapni az egyes epizódokat.
 • Az LA Complex tervezett rebootja/feltámasztása halott a CW-n.
 • Justin Roiland két animációs sorozata, a Rick & Morty és a Solar Opposites egy univerzumban játszódik/játszódhat, azonban jogi okok miatt nem nagyon tudnak crossoverezni, mert az egyik a Warner-é, a másik pedig a Disney-é.
 • A Gal Gadot főszereplésével tervezett sorozat, a Hedy Lamarr a Showtime-ról átkerült az AppleTv+-ra.
 • A Quibi napi rendszerességgel kiadott részek révén, sztárokkal (és persze otthon rögzített felvételekkel) a héten elkezdte “feldolgozni” a Princess Bride-ot Jason Reitman rendezésében, meglepetés szereplőkkel – az eddigi, igen rövid részek itt nézhetőek meg.
 • A Daytime, azaz a napközbeni műsorokkal foglalkozó Emmy-díjátadó nyerteseinek névsora.
 • Nem nagyon gondoltam rá, de most tudatosult bennem, hogy pár hónapja a híreinkben említett Amazon-os olasz reality-k (mint például a celebes Hunted) végül nem kaptak globális premiert, legalábbis itthon nem lettek elérhetőek.
 • Még hogy az embereket nem érdekli a politika! Nem elég, hogy a minap, szerdán a Hannity volt a legnézetebb főműsoridős műsor Amerikában (benne egy elnöki interjúval), aznap a Fox News Channel volt a legnézettebb csatorna Amerikában főműsoridőben 4M nézővel – a 3,6M-s nézős NBC előtt.
 • Alaya “That Girl Lay Lay” High szerződést kötött a Nickleodeon-nal, és nyilván sorozatos projekteken próbálnak meg együtt dolgozni.
 • Az Amazon Prime Video 08.14-én mutatja be a World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji-t.
 • Az RTL Klub berendelte a Cápák között 3. évadját.
 • Asa Butterfield (Otis) beszél arról, hogy a Sex Education-ben milyen volt intimitás koordinátorokkal dolgozni.
 • Állandó szerep: Tongayi Chirisa – Another Life S2,
 • Interjú: Jimmy Kimmel (a Who Wants To Be a Millionaire új műsorvezetője), Matt Reeves (a Tales From The Loop executive producere), Nick Wolfhard (Graham – Smiling Friends), Mike Tollin (a The Last Dance executive producere),
 • Az RTL Klub még mindig nem érti? Lekerült az RTLMost+-ról a Mellékhatás, az Apatigris és A tanár 3. évadja. Ahogy nézem, a többi sorozatuk fent van, még A szérum is, meg egy csomó telenovella teljes egészében, ami a rajongóknak eléggé aranybánya. (A poén egyébként az, hogy a lekerülős infót egy 06.30-i közlemény utolsó sorában osztották meg a sajtóval, már-már újságként, hogy 07.01-jéig elérhetőek a sorozatok a platformon. Ami a jelek szerint 06.30-a éjfélt jelentett.)
 • Pilotszkript: The Adventure Zone – Peacock, animációs komédia, készítő: Adam Higgs – a McElroy család D&D podcastje és képregényalbuma alapján, egy valószerűtlen, rosszul felszerelt szerepjátékos trióról, na meg lekorlátozott játékmesterükről, akik kelletlenül végzik a világmegmentő küldetésük.
 • Új sorozat: Trickster – CBC, 6 rész, kanadai, készítő: Michelle Latimer és Tony Elliott – Eden Robinson könyve, a Son of Trickster alapján, egy őslakos tini srácról, aki suli utáni munkával és ecstasy-eladással próbálja eltartani diszfunkcionális családját, azonban egyszercsak látomásai lesznek (beszélő hollókkal és doppelgangerekkel), és felfedezi, hogy családjának kapcsolata van a mágiával. Az élete pedig a feje tetejére áll. Főszereplők: Joel Oulette, Crystle Lightning, Craig Lauzon, Anna Lambe, Kalani Queypo, Thomas Hynes. Gail Maurice és Georgina Lightning
 • Új sorozat: News of a Kidnapping / Noticia de un Secuestro –  Amazon, kolumbiai, 6 rész, készítő: ??? – Gabriel García Márquez könyve (itthon: Egy emberrablás történeteitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján, megtörtént eseményeket bemutatva egy kis csapat elrabolt emberről, akiket kolumbiai drogbárók ejtettek foglyul a 90-es években, és szeretteikről, akik mindent megtettek a szabadulásukért.
 • Meghalt Carl Reiner.
 • Through Greenland címmel Nikolaj Coster-Waldau egy dokusorozatot fog vezetni, amiben kalandos expedícióra megy a világ legnagyobb szigetén.
 • A Quibi Hello America címmel szatirikus hírmagazint rendelt be Nish Kumar műsorvezetésével. Amiben Angliából globális perspektívából fognak szétcincálni amerikai híreket.e
 • Napi “kirúgás”: Kristen Bell a Central Park folytatásában más karaktert fog kapni Molly helyett. A színésznő lemondott a szerepről, hogy azt fekete, vagy esetleg félvér színész vihesse tovább, hiszen alapból a karakter is olyan – ezt írta Instagramon a történtekről. (Az eset pikantériája az, hogy ő nem úgy lett a karakter hangja, hogy keresték hozzá és “színvak” volt a casting, hanem már a kezdetektől benne volt a sorozatban, és ezt a karaktert írták neki, aki később fekete apát és fehér anyát kapott.)

27 hozzászólás Ne habozz!

zukkej - 2020. 07. 01. 10:44

Én sem értem az rtleseket. Eleve a most+-ot egy nagyon szűk csoport számára tették elérhetővé, én aki egyik szolgáltatóhoz sem tartozom csak telenor csomag mellé kapnám nem telenorosként, de annak az ára majdnem a legmagasabb havi netflix előfizetés árával egyenlő.
Van rá a jövőben esély hogy visszapakolják a sorozataikat és mellé olyan csomagot kínálnak, amire mindenki elő tud fizetni, aki akar, vagy megy a kukába az egész, mert így ebben a formában nem ér semmit?!

winnie - 2020. 07. 01. 10:58

szerintem egyrészt lesznek ezek az rtlmoston is és vissza is fognak kerülni, de én sem értem őket. mondjuk illene rákérdeznem a dolgokra, és lehet, hogy írok is nekik, hogy tudjuk az okokat, mielőtt még elkezdem csépelni őket, de nekem eleve az nagyon fura, ami a hazai gyártású sorozatok online jelenlétével történik, ld. a viasat play és a 200 első randi, vagy az rtl is korábban némely saját gyártású évadokkal. mivel más sorozatok meg folyton elérhetőnek tűnnek, így arra tudok gondolni, hogy ezen sorozatok esetében a gyártó megtartotta magának a jogokat, mert tovább akarja értékesíteni? az rtl meg nem tudott nekik annyit fizetni, hogy jobban megérje, csak egy rövidebb időszakra kapták meg? egyrészt ez a csatorna részéről valahol rövidlátóság lenne, másrészt, ha gyártó vagyok, akkor tudom, hogy a nagy pénz ebben van, így vagy lehúzom a csatornát, vagy pedig bízom abban, hogy valamelyik streaming szolgáltató (netflix, hbo go) lecsap a sorozatom jogaira. főleg, hogy a netflix egyre másra veszi a magyar címeket, és már egy (mini)sorozat is van rajta magyarországról.

akárhogy is, szerintem itt pénz, pénz, pénz körül forog minden, aminek a néző issza meg (ideiglenesen) a levét.

winnie - 2020. 07. 01. 10:59

ha valakinek van ötlete az ügyben, egyébként kíváncsi vagyok, nekem ez jut eszembe, de most írtam nekik levelet.

gromit - 2020. 07. 01. 11:01

már megvan a külön Darajelentés poszt, az oldalsávban is ki lehetne cserélni a linket, hogy a terves helyett az újabb posztra mutasson

gromit - 2020. 07. 01. 11:16

A tizenkettő (The Twelve)
ez a belga esküdtszékes De twaalf?

én azt olvastam, hogy az a Walter Presents-nél lesz (valamikor idén később), de persze a gyártó több helyre is eladhatta, és nekünk jobb, ha alapból lesz hivatalos magyar fordítás :)

(esetleg Netflixnél nem lesz globál, vagy nem rögtön, ha vannak kikötések, hogy mondjuk Angliában nem, mert ott a WP-nél lesz)

Stewie - 2020. 07. 01. 11:22

RTL-nél azt nem értettem, mivel követtem a Toplista műsort idén is, amiben a végén mindig bemondja a műsorvezető, hogy a korábbi részeket vissza lehet nézni az RTLMoston, de amikor ott el akartam kezdeni, akkor bezzeg az jött ki, hogy RTLMost+ aktiválás szükésges, amit meg átverésnek éreztem így

Cole - 2020. 07. 01. 11:22

Szerintem azért vették le a Tanárt és az Apatigrist, mert ősszel tévében fogja adni, bár a Mellékhatást már nem értem, hiszen azt leadták.

winnie - 2020. 07. 01. 11:27

cole: ebben lehetne ráció, csak ugye korábban is volt már hasonló “eltűnés” (más csatornáknál is – ld. viasat 3, nem tudom, hogy a tv2-nél mi a helyzet, de első blikkre például a korhatáros szerelem sincs ott, vagy legalábbis csak random videókat látok az epizódok menü alatt, bár lehet, hogy csak végig kéne görgetnem őket), másrészt felhasználóbarátabb bejelenteni az effélét, ráadásul igen, a mellékhatás is ott van, ami ez ellen szólhat.

winnie - 2020. 07. 01. 11:27

gromit: szerintem az angoloknál akkor nem lesz, de igen, az esküdtszékes, be is indultam rá:)

winnie - 2020. 07. 01. 11:30

Stewie: én most nem látom a kettő között a különbséget, mert be vagyok lépve a +-ra, de akkor így mik azok a műsorok, amik csak +-osok, ha még a friss, tévében lement műsorok sem kerülnek fel oda. azt hittem, hogy ami tévében lemegy, az visszanézhető…, de akkor lehet, hogy az is csak korlátozott ideig?

Stewie - 2020. 07. 01. 11:38

winnie: A Toplistának az első szezonjától akartam újra kezdeni, mert más online felületen már nem találtam, hogy ráhangolódjak a műsorra, mert üdítő kikapcsolódás volt számomra, és mikor el akartam indítani az első epizódot, akkor jött be az RTLMost+ kódot kellene igényelnem, hogy megtekinthessem. Részletesebben nem vagyok tisztában, hogy még milyen műsorokra vonatkozik az RTLMostról, hogy még milyen műsorok tekinthetők meg csak az RTLMost+ platformon, nem indulnak el olyan könnyen a műsorok se, a betöltődéssel is el tud menni az idő feleslegesen.

winnie - 2020. 07. 01. 11:42

Emlékszem, hogy azokat az egyik alsó sarokban lakat jelöli, de akkor ez azt jelenti, hogy a sima oldalon elérhetőnek jelzi a sorozatot és csak klikkre jön a hidegzuhany…:( Akkor lehet, hogy tényleg átálltak arra, hogy a friss részeket vissza lehet nézni, a többi megy fal mögé? vagy, mint a sorozatok is mutatják, lehet, hogy ott sem lesz nézhető?

kiskiraly - 2020. 07. 01. 11:46

Sándor Pál:
A riport második fele a tévés időszakáról szól.
http://www.mediapiac.com/mediapiac/Kamera-indul/114471/

Stewie - 2020. 07. 01. 11:46

winnie: Nem lennék meglepve, lassan RTL-es felületen nem lesz érdemes semmit se visszanézni, mert vagy rá kell fizetni, vagy lekerül az oldalról. Ha ősszel lesz is az Apatigris, meg a Tanár 3.évada, mivel azokat már úgy is láttam, tévében nem is lenne értelme követnem, ha már máshogy meg tudtam tekinteni.

Cole - 2020. 07. 01. 11:58

Amúgy a Cobra 11-et is leszokták venni, pedig az is “RTL” gyártás. Nem lehet, hogy a stúdiókkal van valamilyen paktum? Tényleg érthetetlen, de az pl egy jó kezdeményezés, hogy pl az amerikai sorozatokat is vissza lehet nézni x napig. Pl én ott nézem vissza a Gyilkos lelkek című sorozatot. :)

winnie - 2020. 07. 01. 12:02

a külföldi sorozatoknál szerintem pár hetes ablak lehet – ez valóban stúdiós megállapodás, amit belefoglalnak a vásárlába. ezért gondoltam arra, hogy a hazai gyártó tartja meg magának, de ha saját a sorozat (mármint rtl-es), akkor megette a fene, ha nem tudják megtartani…

én is néztem, hogy a gyilkos lelkek most még végig fent van, de másoknál (pl. monk), meg utána a tv2-es sorozatok esetében csak pár részt láttam, bár a rém rendesből több szezon is van. (a tv2 fel is tünteti, hogy korlátlan vagy meddig van joguk.)

Tomi - 2020. 07. 01. 12:03

Nagyon unom, hogy a Netflix mindent elkezd kaszálgatni, ami kicsit is plusz pénzbe kerül! Az Ozark a harmadik évaddal lett igazán top kategóriás sorozat, erre kaszálják is? Nem foglalkoznak a presztízzsel, hogy valamit áron felül is folytassanak, ha kritikai és közönség siker? Mondjon már valaki aktuális top drámát a Netflixről!? Nekem nagyon patikamérlegen kiszámoltak ezek a berendelések/kaszák, miközben mások is ugyanúgy a piacból élnek. A Showtime vagy HBO sorozatok mind meghaltak volna Netflixen. Billions, Shameless, Homeland, Ray Donovan. A Netflix még a Trónok harcát is kaszálta volna 3-4 évad után!

Cole - 2020. 07. 01. 12:07

igen, az rtl-nél is láttam már, hogy ki volt írva, hogy hány napig nézhető vissza, de 4hete van fent az első rész, ami elég jó. Mondjuk mostanság nem látom sehol nagyon, hogy jeleznék, ami szerintem nem szép. :) Jó lenne valami szisztéma, így lehetne alkalmazkodni.

A Cobra 11-nél is jelezték régen, de most már ott sincs. Fura.

Tom Vajner - 2020. 07. 01. 12:11

Én úgy tudom, hogy a friss tartalom is csak 5 napig nézhető vissza már a sima rtl moston, utána csak a plusszon. Vagyis a sorozatoknál jól emlékszem így volt. Most ránéztem a Cápák között második évadjának 5. része már lakat alatt van az kb 3 hete volt a tv-ben.

gromit - 2020. 07. 01. 12:12

“tévében nem is lenne értelme követnem, ha már máshogy meg tudtam tekinteni”

Ama esküdtszékes De twaalf / The Twelve / A tizenkettő fináléja 53%-os közönségaránnyal futott Flandriában úgy, hogy a neten hamarabb is meg lehetett nézni.
Csodálkoztam is, hogy hivatalosan felpakolták a részeket egyben, de valahogy mégse ártott a nézettségnek.

(Mondjuk nem nyerte a napot, mert az Undercover főszereplője Tom Waes másik műsora (uazon a csatornán előtte v utána) lenyomta. )

(aszongya, holland netflixen már április óta fent van a de Twaalf sorozat, tényleg területenként változó)

winnie - 2020. 07. 01. 16:09

Íme a hivatalos (értsd: a nyilvánosságnak szóló) válasz az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága részéről:

„A lineáris csatornákon sem tartjuk folyamatosan műsoron az összes tartalmunkat, nem kezdjük elölről azonnal amint véget ért, időszakonként hozzuk vissza ismétlésekkel. A non-lineáris csatornákon ezt ugyanígy csináljuk, az RTL Most és Most+-nak is ugyanolyan műsorszerkesztése (programmingja) van mint a többi csatornánknak. Sosem lesz fent minden tartalom folyamatosan – a globális streaming szolgáltatóknál sem nézhető vissza mindig minden tartalom, ott is vannak szünetek a sorozatok elérésében”.

Quantumleap - 2020. 07. 01. 16:42

Tomi: Szerintem pedig az Ozarkból tökéletesen elég ennyi, nem kell még évekig nyújtani, mint a tésztát. Ez nem az a fajta sztori. (A Banshee-nál éreztem még hasonlóan, abból is elég volt 4 évad.) Ami a Trónok harcát illeti, hát, egyfelől lehet, hogy jobb lett volna, ha hat évad után befejezik.

romanista - 2020. 07. 01. 16:58

Egyetértek Tomival.
Quantumleap:
Inkább Ozark, Banshee éveken át vagy Ray Donovan, Homeland tízenévig évig mint a többi középszar.
Tudsz ezekhez hasonló, magas szintű sorozatot mondani jelenleg?

juhaszvik - 2020. 07. 01. 17:06

Tomi: szerintem az egyik legjobb hír egy sorozatnál az a berendelt évad és kasza, pláne a 3-4. évad környékén. Nincs még feltétlenül elnyújtva, de már raktak bele annyit, hogy szívesen emlékezz vissza rá, ráadásul van rá esély, hogy a készítők rendes lezárást kanyarítanak hozzá.
Nem rémlik olyan sorozat, amit ennél tovább nyújtottak és örültünk is neki. Biztos van, de csak elvétve az ellenpéldák erdejében.

Quantumleap: nekem a Banshee utolsó évad már nem tetszett. A karakterek lezárása rendben volt, csak az évados sztori nem illett bele a képbe.

winnie - 2020. 07. 01. 18:14

á, a banshee amilyen zseni volt 3 évadon át, úgy kaszáltam el a 4×01 után (vagy a 4×02 közben), szomorú volt, de nyilván ez nem törvényszerű, lehet valami végig zseni, és ott ugye más gondok is voltak:(

kiskiraly - 2020. 07. 01. 18:54

Káel Csaba,a filmbiztos és sorozatguru

“Az utóbbi időben a kulturális közéletet a történelmi filmek szükségességéről szóló viták tartották lázban. Mit gondol erről? Várható bármilyen újdonság?
– Szerintem ebben félreértés van, mert aki ezzel nem ért egyet, annak azt ajánlom, hogy nézzen körül a nagyvilágban: a népszerű sorozatok nagy része történelmi témájú.”

USAb-an az idei szezon Top100-ból én nem találtam történelmi sorozatot
https://eu.usatoday.com/story/entertainment/tv/2020/06/08/ratings-top-100-shows-2019-2020-tv-season/3144382001/

Enzo - 2020. 07. 03. 12:04

“A csapat széttagoltsága miatt is a Fear The Walking Dead 6. évadja, amellett, hogy nyilván megtartja szerializált jellegét, jóval epizodikusabb lesz, vagyis inkább úgy mondanám, hogy egyes karakterek fogják kapni az egyes epizódokat.”
Hát, ez már az 5.évadban is gyakran így volt, és nem is lett tőle jó a sorozat :/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz