login |

Nemsokára érkezik a Shadowplay

2020. 07. 01. 17:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kandi,

Évek óta minden reggeli hírposztban írok 3 új sorozatos projektről (oké, a járvány ideje alatt egy ideig csak kettőről írtam, hogy ne fogyjak ki belőlük:), konkrét sorozatberendelésekről, könyvadaptációs jogok elkeléséről és sorozatok fejlesztésének elkezdéséről. Jó pár nagyon érdekes projekt van (például a Westworld készítőinek William Gibson-adaptációja, egy cyberpunk scifi az Amazonnál a Kocka rendezőjével), de nagyon keveset emelünk ki az első előzetes megérkeztéig külön posztban.

A Shadowplay esetében viszont megtenném.

Ugyanis annak ellenére, hogy itthon nem nagyon érkezett a projektre visszajelzés, engem kifejezetten beindított, és nemrég érkezett hozzá két hivatalos fotó is. Mit is írtam róla egy tavalyi májusi reggel?

Új sorozat: Shadowplay – német/francia, 2*8 rész, készítő: Måns Mårlind (és rendező is Björn Stein-nel), karakterközpontú thriller a II. vh. utáni Berlin-ből, ahova egy amerikai rendőr érkezik, hogy a káoszban rendőrséget alapítson. Miközben megpróbálja megbuktatni a helyi maffiafőnököt, titokban eltűnt testvérét is keresi, aki rejtőzve egykori nácikra vadászik. Arra azonban még álmaiban sem gondol hősünk, hogy őt pusztán sakkfiguraként használják fel a kibontakozó Hidegháború kezdetén.

A Prágában forgatott sorozat főszereplői: Taylor Kitsch, Michael C. Hall, Nina Hoss, Tuppence Middleton, Logan Marshall-Green, Mala Emde, Sebastian Koch. Hátha nem csak engem érdekel előzetesen!

5 hozzászólás Ne habozz!

szk - 2020. 07. 01. 19:50

“Vh. utáni Berlin-ből, ahova egy amerikai rendőr érkezik, hogy a káoszban rendőrséget alapítson”

Nekem ez inkább sci-fi-nek tünik.

winnie - 2020. 07. 01. 20:18

nulla történelem tudással, látatlanban mondom, hogy az ilyesmit szinte mindig történelmi alapra helyezik, és ha voltak szövetségesek berlinben, akkor rendfenntartó erőik is voltak, nem? de persze elhiszem az ellenkezőjét is:)

szk - 2020. 07. 01. 20:59

Katonai rendőrség volt, de azok ugye egyenruhások. Fenti kép nekem civilnek tünik. Másrészt a berlini Kripo a 20,30-as években világszinvonalú volt (lásd Babylon Berlin, Gereon Rath könyvek), amcsik nemigen tudtak volna újat mutatni nekik. Harmadrészt rendőrség, ügyészség, bíróság vonalon a háború előtti centristák és a háború alatti nácik domináltak egészen a 60-as évekig. A hírszerzés vezére Gehlen. A nácik a Kripo-t beolvasztották egy náci szervezetbe (RSHA) a 30-as évek végén, ennek az lett a következménye hogy sok rendőr a háború idején az SD és az Einsatzgruppen-ek kötelékében találta magát. Ezekkel a hátuk mögött tértek vissza a rendőrség kötelékébe 45 után. Csatlakoztak hozzájuk a Gestaposok és a lengyel erdőkben és Szovjetunióban partizánharcban és zsidóüldözésben “megedződött” Ordnungspolizei (egyenruhások)tagjai. A magyar származású Hans Habe Tiltott övezet c. regénye erről az időszakról szól (tudom hogy regény, de nagyvonalakban reális a korszak leírása).

winnie - 2020. 07. 01. 21:37

köszi, máris gyarapodtam, tényleg telejsen laikus vagyok a témában.

szk - 2020. 07. 01. 22:33

Többek között a rendőrök (és bírók, ügyészek, politikusok, stb.) ezen előélete miatt hiúsult meg Mengele elfogása. Bár Braziliába szökött, többször járt Németországban az 50-es években, a Bundeskriminalamt(BKA, egyfajta német FBI) tudott róla hol tartózkodik, de soha nem tettek semmit. A 45-ben kiszökött “Kameradok” tabuk voltak. Eichmann esetében az NSZK nem kérte kiadatását, így került izraeli bíróság elé. Majd csak a 60-as évek közepe felé kezdődtek a lassú változások a első háború utáni generáció szolgálatba állásával.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz