login |

Pilot: Warrior Nun

2020. 07. 02. 21:30 - Írta: human

46 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A Netflix mai premierje a “Problem? Nun, ami az erőszakot kivéve talán a CW-ra is érkezhetett volna, de ezt most bármilyen hihetetlen, nem negatívan értem.

Amúgy winnie-vel sokszor vitázunk a Netflix csütörtöki sorozatairól, mert szerintem “oda dobja a Netflix a olcsó gagyit, a töltelék kontentet”, szerinte pedig oda teszik a zsánert (akármit is értünk most ez alatt). A nagy számok törvénye alapján viszont kellett jónak is kerülni közéjük, és ki kell mondanom, hogy most megtörtént. Persze winnie számára már korábban is, lásd a Daybreaket.

A sok év kommentfogadás után tudom, valaki úgyis megvédi a Warrior Nun kapcsán még azt a kijelentést is, hogy az olcsó a megvalósítása, pedig szerintem ez a legegyértelműbb, ami elmondható. Viszont és de, van mögötte egy kis vízió, és nem vállalták túl magukat látványilag, ez alatt nem csak a CGI-t értem, legalábbis az első két rész alapján.

A történet középpontjában az áldott fém áll. Mármint Divinium vagy mi a neve, kábé, mint a vibranium a Marvel-filmekben. Ezt kutatja és őrzi az egyház, méghozzá harcos apácák segítségével. Mivel az ördög és a technológia (összemosható a kettő?:) emberei is a fémre pályáznak, méghozzá démoni meg gépfegyveres erőkkel, így nyilván a nővéreknek is van valami csodafegyvere. Ez a Glória, eredetiben Halo.

The Catholics are a little twitchy about who gets to be resurrected. Unless they control the narrative.

Ez a szerkezet, a Glória mindig egy harcos nővér hátában van, és mennyei erejével segít neki a harcban, kepességeket ad neki, regenerálja a sebesült testét, hasonlók. Bár a kezdés alapján eddig maga a Glória még sosem választott magának testet, és most egy rosszul sikerült fémszerző akció után megteszi magának. Az új, a Glóriát nem örökléssel kapott lányban kicsit nagyobb erőt tud majd felszabadítani, amire szükség lesz az erősödő harcban.

Tudom, ködösen fogalmaztam, de a sorozat is ilyesmi. A fentieket két rész után írtam, és valahogy így foglalnám őket össze röviden. Az előzetessel ellentétben nem badass csajos akciósorozat ez, hanem azért kicsit komolyabban vették. Mármint van benne harc, meg látvány, viszont mellette rengeteg idő megy el a világ és a karakterek felépítésére is. Nyugisan alapoznak itt mindent, néha csak utalásokkal, mintha a John Wick-et néznénk.

Közben pedig a főszereplő, a korábban kerekes székben élő, és meghaló, de a Glóriának köszönhetően feltámadó és újra járni képes Ava pedig élvezi az új életét. Mármint a járást. Meg a falon átesést és a gyors gyógyulást. Eddig árvaházban “élt”, így most nyakig merül az élvezetekbe egészen a második rész végéig, ahol összeér Ava és a harcos nővérek szála végre, kezdődhet a kiképzés és a harc, többet tudhatunk meg majd a szembenálló felekről.

Tudom, leolcsóztam a sorozatot, és ez a tény továbbra is áll, nem egy Game of Thrones büdzsé volt itt, de valószínűleg a Supergirlnél is lejjebb lehettek költségvetéssel, viszont a spanyol helyszíneken elég sok szereplőt mozgatnak, néha a statisztákkal sem spórolnak, és bár lehet később ismétlődni fog pár helyszín, de mégis sok helyen jártak a kettő kezdő rész során. Plusz digitálisan néz ki a sorozat, de nem olcsó digitálisan.

Nyilván erős a tini-, vagy inkább fiatal huszonéves dráma része is, érdekes keverék, hogy az egyik percben egy forró vassal szétütik valakinek a fejét, 10 perccel később meg pedig a főszereplő magában narrálja, hogy milyen helyes egy fiú, bárcsak megcsókolná. Oké, az időtartam kapcsán kicsit csaltam, csak be akartam mutatni a két végletet, ami keveredik, bár egyelőre nem idegesítően.

Ha már szóba hoztam a narrálást, akkor hozzáteszem, hogy ezúttal nem lehúzóan tettem. Bár valójában nekem túlzásnak tűnt, viszont nem a nézőnek beszéltek vele, hanem olyasmi volt, mint amikor egy könyvet rosszul adaptálnak, és képi-színészi képességek helyett a főszereplő gondolatait halljuk.

Mármint tényleg ez történik itt is, viszont aranyos volt, ahogy magának beszél a főszereplő a fejében, szóval nem olyasmi, mint a Love Life-ban. Meg a sorozat sem oda célzott minőségileg, de ezt a zárszóba már.

Úgy tűnik, a készítők teljesen tisztában voltak vele, hogy “csak” egy szórakoztató sorozatot csinálnak, viszont annak nagyon korrekten álltak neki. Ha kicsit limonádé, néha harcolós, természetfelettis sorozatot akar valaki nézni, az mindenképp próbálja be a Warrior Nunt. Nem is tudom szétszedni, mindkét kezdő rész 7/10 simán.

46 hozzászólás Ne habozz!

Alterego9 - 2020. 07. 02. 21:39

A narrálásban nekem nem hogy túlzott volt, de pont az volt a furcsa, hogy kevés volt belőle.

Már pont elfelejtettem volna hogy a sorozatban van narrálás, amikor egyszer csak a főhős hangosan gondolt egy mondatot, aztán semmi, majd 20-30 perc múlva megint egyet.

Egyébként az tetszett hogy a főszereplőt tényleg kinézném 19 évesnek, talán fiatalabbnak is. (a színész egyébként kicsit több).

winnie - 2020. 07. 02. 21:50

narrálás: jaja, nem klasszikus, csak olykor mintha hangosan gondolkodott volna.

egyébként korrekt volt, tetszett a pilot, főleg az, hogy mennyire nem rohantak az eksönbe és a mitológiaba, hanem inkább bemutatták, ahogy a főhős élbezi az életet és keblére öleli a világot.

6-7-es szint volt, olyan, amit simán nézek tovább, és majd eldől, milyen lesz. remélem be fog jönni a folytatás, a főhős meggyőző.

cherockee - 2020. 07. 02. 21:55

Mindjárt meglesem, a leírás alapján a The Order jutott eszembe, az se akar világot megváltani, de főleg a második évadra teljesen azt látom, hogy megtalálták a stílusuk, eszement jó poénok vannak benne, a kaland része is jó, az akció is, simán CW hangulatú az is, csak jól. Mármint nem CW színvonalon, hanem (idézem human-t, ez is eljött) jó-jó.

Florabell - 2020. 07. 02. 22:31

Ilyen pozitív visszajelzések után én is bepróbálom majd. Úgyis kíváncsi voltam mit hoznak ki ebből a furcsa koncepcióból.

Micu - 2020. 07. 02. 22:53

Nekem 4 resz olyan gyorsan elrepült . Pozitív csalódás eddig ez a sori. Főszereplő “kis”csaj meg nagyon szimpi.

Gegory - 2020. 07. 03. 01:13

Elsőre valami tini dologra számítottam de most 10 perce végeztem az évaddal és el kell mondanom, hogy még az utolsó résszel is képes volt az addig hitt dolgokat megcsavarni. Nem mondanám limonádé sorozatnak mert ez egy nagyon jól átgondolt történet egy nagyon jó rendező kezei közül. Csak ajánlani tudom.

human - 2020. 07. 03. 02:32

cherockee: azért ne rohanjunk ennyire előre :D

Gegory: attól még, hogy átgondolt, simán lehet limonádé. A Psych is átgondolt és limonádé, vagy a Middleman.

zolij - 2020. 07. 03. 02:53

7 részt néztem meg, most már aludni kell, mert reggel munka.. Eddig nagyon bejön a sorozat, bár ehhez rengeteget hozzátesz Alba Baptista (akinek a hangja és a beszédstílusa valamiért folyton Cristin Miliotira emlékeztet).

Mom - 2020. 07. 03. 07:15

Az első két részig jutottam tegnap. A narrálást alapvetően nem igazán szeretem, de mondjuk nem idegesített az amiket mondott, csak nekem általánosságban megakasztja a flow-t. A másik dolog meg a lassú építkezés. Nem mondom, hogy voltak unott perceim, de a hedonista jeleneteknél már elgondolkoztam rajta, hogy ezt most tényleg muszáj ennyire? Ha ezeknek a fiatal életművészeknek nem lesz semmi szerepük később, akkor morcos leszek, hogy ennyi időt szántak arra, hogy bemutassák az együtt töltött időt.

De összesen ennyi “negatívumot” tudnék összeszedni, minden más tetszett. A helyszínek szépek, a látvány nekem általában irreleváns, de az is rendben volt. Az akcentusok meg a sok angol beszéd Spanyolországban mókás. A világépítés rejtélyes annyira, hogy nem minden tiszta, de közel sem annyira, hogy zavarjon a rengeteg homály. Voltak kifejezetten szórakoztató dialógusok benne. A “katolikus hangulat” megteremtése az öreg apáca meg az eminenciás fafejűségével, a gregoriánus zenei betétekkel, a kolostorok és templomok belső tereivel pedig csillagos ötös.

“Az új, a Glóriát nem örökléssel kapott lányban kicsit nagyobb erőt tud majd felszabadítani, amire szükség lesz az erősödő harcban.” Ezt miből szűrted le? Volt erre utalás, amiről lemaradtam?

Balumedve - 2020. 07. 03. 07:35

Sűrű a sorozatozós naptáram, de csak sikerült valahogy belegyömöszölnöm ezt is, és két rész után nem bántam meg.

Crow - 2020. 07. 03. 13:49

Főszereplő tehetséges, sztori kellően realizmusba ágyazva (quantum, vatikán) nem teljesen légből kapott semmik mint mondjuk az order, látvány engem sem zavar, (jó a böszme démon gagyi de szerencsére nem azon van a fókusz), szóval fogyasztható citromos limonádé..az is tetszik vhol hogy még az x-edik részben is húzza a lány a száját hogy beálljon a teambe…nem ugrik fejest a partyba. Érzésem szerint itt nagy tragédia/dráma kell hogy a kis csaj beálljon a gyűlölt vallásosak közé (talán bedarálja a démon az álompasiját?)

human - 2020. 07. 03. 14:10

““Az új, a Glóriát nem örökléssel kapott lányban kicsit nagyobb erőt tud majd felszabadítani, amire szükség lesz az erősödő harcban.” Ezt miből szűrted le? Volt erre utalás, amiről lemaradtam?”

amikor felkel az asztalról, bár azt lehet már csak az automatikusan elindult 3. rész elején láttam? mondják hogy “az előzőtől láttál ilyet”

Crow - 2020. 07. 03. 14:48

Az előző glóriás is tudott fézelni (flash jól behozta ezt), de a levitációra azt mondták olyat még nem láttak csak az újoncunknál.

Crow - 2020. 07. 03. 14:52

Most hirtelen nem tudom melyik országban vannak, de ritka lazák a népek ha egy másfél-kezes kardal a hátán rohangáló apáca teljes közömbösséget vált ki még a biztonsági őrökből is, hát, odaköltözök…(a hajóállomáson)

zolij - 2020. 07. 03. 19:25

Crow: ja, azt én is néztem, hogy ott rohangálnak egy pallossal meg késekkel az utcákon és senki nem kérdi meg, hogy ugyan nővér, ez mi. Amúgy Európa déli részén játszódik (Spanyolország, Portugália, Olaszország).

Közben a végére értem és azért még az utolsó résszel is meg tudtak lepni. Összességében egy 7/10, voltak benne időhúzások, de a főszereplő még mindig telitalálat, úgyhogy elnézem neki :)

heidfeld - 2020. 07. 03. 21:08

Természetfeletti nem az én műfajom. Első 3 rész is tovább erősítette.. De, asszony még nem rakta ki a szűrömet, így néha látok, ilyet is.
Főszereplő lány rendben van. Egy-két ismerős arc, innen-onnan, pl. Queen of The South kormányzója. Statisztákon se spóroltak. Kényelmesen építkeznek, de lehetne feszesebb a tempó! Többi fiatal játékától csodát nem kapunk. CGI: 1-2 oké, de a démon, vagy mi, de tényleg:D
Narráció lehetne több! Sok humoros egysorosban reménykedtem, hiába.. Oké, álcázós, nagyot ütött. Jelmezekért díjat nem hiszem, hogy kapnak. Oké. Korlátozott a keret, de akkor is. 5.5/10.

jenga - 2020. 07. 03. 21:18

Nem volt rossz, bar joval tobb akciora szamitottam. Kicsit kurta lett az evad.
A legnagyobb pozitivum szamomra a foszereplo leany. Kikopott Alicia Vikander.

Mom - 2020. 07. 03. 23:09

human: igen, az már a 3. rész eleje. De akkor oké, csak azt hittem, lemaradtam valamiről.

Hú, de lassan építkezett… A 7. résztől kezdett kicsit felpörögni. Onnantól, mintha a narrálásról is megfeledkeztek volna egészen az utolsó részig.

Minden epizódnak egy Bibliai rész a címe. Épp csak aki nem tudja fejből a Bibliát, annak nem sokat mond. Jó lett volna kiírni a rész elején, vagy végén, mert gondolom volt jelentősége.

A főszereplő csaj engem nagyon emlékeztet Jennifer Lawrence-re :D Egyébként nagyon bejött a játéka, nekem simán elvitte a sorozatot.

Innentől célzás értékű spoilerek:

A bíboros szálában lévő csavar nagyon bejött. Ez a szál érdekelt legkevésbé, nem is értettem, minek hozták be a rend felszámolását már az első évadban, erre kaptam egyet az arcomba a végén. Pedig nem vagyok amatőr, és sejtettem, hogy az atyával lesz valami, mégis ügyesen altattak egészen a végéig.

Ami viszont zavart kicsit a tempó egyenetlensége mellett az az, hogy szerintem nagyon sok puskaport ellőttek az első évadban. Ez simán második-harmadik évados cucc volt, amikor már rá kell licitálni pár korábbi főszálra. Innen nem tudom, hova fogják még fokozni, de az évad végére a normális világ látszata mehet is a levesbe.

Egyébként hagytak pár nyitott kérdést is, úgyhogy remélem a következő évad (ha lesz), az sem csak a démonok püföléséről fog szólni, hanem lesz benne további mitológia építés és nyomozgatás is.

Hallak65 - 2020. 07. 03. 23:47

Menjen a fenébe, hogy csak 10 rész. Annyira lassú felvezetés, mintha egy 24 részes sorozaté lenne. 3. részben jutunk el addig, hogy végre elmondják, hogy mi a fene a főszereplő. Utána meg nem megoldásokat kapunk, hanem még több kérdést. Az utolsó rész meg megduplázza azokat. Menjenek a fenébe! Remélem lesz 2. évad, mert ritka a sorozat, ami szájbarágós ellentéte.
Ha pontozunk 7/10, de a csak a főszereplő miatt, egyébként 5/10.

Egyébként a főszereplő Ellen Page, csak nőiesebb vonalakkal.

chris.london - 2020. 07. 04. 12:19

6/10. Ha fele ilyen hosszu lett volna az evad, siman lehetett volna 8/10.

ffoto - 2020. 07. 04. 18:16

Ledarálás után:
Alig maradt meg belőle vmi… A főszereplő jó, a Biboros ok, fő gomosz ok. De a történet egésze nem tud lekötni, bár a Biborosnak meg a papnak van néhány komoly gondolata itt-ott…
Ha csak ennyi van benne, ne várjunk 2.évadot.
Szimpla 1 évados 1x nézhetős sori.

Piszkosfred - 2020. 07. 04. 19:59

Konnyed limonade, de a jobb fajtabol, a kategoriajaban tobbet erdemelne, massal osszehasonlitani nincs ertelme. Ha mindenkeppen pontozni kell, akkor 7/10.

Toto - 2020. 07. 05. 11:37

Én egy nap alatt kiporgettem. Feltem tole hogy unalmas lesz. De meglepoen jo lett. Es igaz talan kiszamithato de megtudott lepni kellokeppen. Varom az uj evadot ha lesz

lcid - 2020. 07. 05. 16:12

Sziasztok
Megnézem a sorozatot még a premier napján nagyon tetszett. Igen nem egy Trónok harca költségvetés ,de láttuk mit tudtak azzal a pénzel tenni :D. Összességében nekem a tempó tetszik meg a fordulat is a végén. Rémélem a második évadban (ha lesz) jobban kibontják a Warrior nun erejét ,mert ebben az évadban minden fűszálban elakadt. Nálam 8/10.

korum - 2020. 07. 05. 22:07

Ezt félreteszem a hét idézetének:

– Shotgun Mary.
– Cool name. Why do they call you that?
– I drink a lot.

Andris - 2020. 07. 06. 12:19

Én most a felénél járok de egy kicsit csalódtam.
Sokkal pörgősebb sorozatot vártam az első 1-2 rész alapján, de most úgy érzem, hogy nagyon belassult az egész. Szinte nem történik semmi egy részben, az apácák egymás közötti dinamikája szerintem 0, számomra alapvető konfliktushelyzetek nincsenek, vagy nem jól vannak kifejtve, ilyenek.
Utóbbinál arra gondolok például, hogy átveszi a kardinális az apácák vezetését és rögtön elkezdi felhasználni őket a saját hasznai érdekében, tök átlátszóan, de senki nem foglalkozik vele. Vagy hogy az a fogalmam-sincs-mi-a-neve apáca utána megy a főszereplőnek, hogy megölje és övé legyen a glória, ezt Mary meg is tudja de csak verekszik vele meg ott hagyja mindig, de nem állítja meg. Jó persze alapvetően egyik apáca sem kedveli az új csajt, de csak szerintem elbagatellizált ez az egész?

Na mindegy, befejezem majd, de nekem eléggé ellaposodott ez a sorozat. Pont ugyanez volt a Wu Assassins-nál is, eleje bejött aztán ahogy haladtunk előre annál inkább untam meg az egészet.

Avera - 2020. 07. 06. 14:23

A főszereplő lány valami zseniális! Annyira magától értetődő, annyira természetes a játéka, a reakciói, a párbeszédekben a “timing”, stb., egyszerűen az egész lényéből sugárzik valami megfoghatatlan, az elejétől a végéig, teljesen ellopta a showt a többiek elől. Élvezet nézni, hallgatni, figyelni.

Nagyon ritkán látok ilyet – a már fentebb is említett Jennifer Lawrence szokott ennyire természetesen játszani (nem mindig), illetve magyar részről talán Schmid Sári volt ilyen számomra az Apatigrisben.

Spaceghost - 2020. 07. 07. 22:01

@Avera

Ehhez csatlakoznék, számomra a főszereplő lány elvitte a hátán az egész sorozatot.

C_DEF - 2020. 07. 07. 22:15

+1 az előttem szólókhoz, csak azért néztem bele, mert a trailer után Alba Baptista lett az új kedvenc eyecandym, viszont nagyon eltalálta a főszereplő karakterét tetszik és érdekel a sztorija és egészen jól szórakozom az évadon

Rigó - 2020. 07. 09. 12:14

Lesz valamikor folytatása,és ha igen,vajon mikor? :(
Mert,ahogy vége lett…..

Isaac - 2020. 07. 11. 13:01

Nekem tetszett,kicsavartam az egészet egyszerre.Csatlakoznék egyik előttem szólóhoz a főszereplő bizonyos szögekből tényleg Ellen Page,de csak addig amíg van rajta ruha :D Ellopta a show-t rendesen,kellően vicces-néhol komoly volt.
Várom a 2.évadot :)

alvering - 2020. 07. 11. 13:52

Könnyű limonádé, de bejött. Alba Baptista nagyon jó választás volt.

Tamás - 2020. 07. 11. 23:56

Komolyan így lett vége?? Egész nap olvasgattam hátha azért lett így vége mert idő előtt kaszát kapott és nem tudták folytatni, de hát nem így van ez egy 10 részes évad hmm nagyon nagyon bosszantó finálé vagy is pont anélkül. Mindegy nálam 9/10 es a főszereplő csaj hihetetlenül szimpatikus.

zolivoros - 2020. 07. 15. 12:05

két résszel a vége előtt:
jól indult, de borzasztóan leült a 3-4 résztől, vontatottá és lassúvá vált, a nyolcadikban éreztem, hogy végre elindulunk, de így, hogy mindjárt vége, kicsit csalódott vagyok a felépítést tekintve.

mindenesetre a főszereplő és a fő karakterek jól eltaláltak, a helyszínek nagyon jó hangulatot kölcsönöznek, úgyhogy nem bántam meg, hogy belekezdtem és be is fogjuk fejezni.

korum - 2020. 07. 17. 17:32

” borzasztóan leült a 3-4 résztől”

Fura, szerintem az eleje volt lassú, és a 4 körül pörgött fel :)

tonks - 2020. 07. 19. 17:07

Sokszor nem tetszett a tempó, főleg a bulis bűnöző fiatalok szálat éreztem feleslegesnek, sokkal jobb lett az egész, mikor végre meglett a konkrét cél és összeállt az apáca csipet-csapat. A végén levő csavarok nagyon királyak, de egy ilyen lassú felvezetés után hogy volt pofájuk ennél a pontnál elvágni…? Remélem lesz 2. évad! A főszereplő lány színészileg, külsőre is 10/10

Wanheda - 2020. 07. 20. 05:12

Egészen jó kis sorozat volt. A végét nem értettem. Márhogy miért így lett vége, mintha megállt volna a szalag a vége előtt tíz perccel…
A főszereplő terén csatlakoznék … Hihetetlen volt, ilyen tehetséget azért nagyon ritkán látni. Egyszerűen ragyog az a lány. És nem a divíniumtól. Inkább belülről. :-) Nagyon remélem, hogy nagy jövő vár rá, mert megérdemli!

VvD - 2020. 07. 23. 19:51

!!SPOILER!!!

Basszus, így kell lezárni egy évadot? Konkrétan egy jelenet közepén vágták el…

Az viszont nagyon tetszik, hogy az angyal volt végülis a főgonosz. WOW. Plusz itt azért bőven van mit még kifejteni, és nem csak az utolsó jelenetre gondolok. Micheal hova ment pl? Michealnak is ez az angyal jelent meg, aki ha jól értem végig kavargatta a szálakat a háttérben? De ő a Tarask-okat is ölte… szóval itt nagyon sok mitológia vár még kibontásra.

Az külön tetszett, hogy Duretti nem volt igazán gonosz. Basszus, engem totál beetettek. :) Végülis tényleg csak “normálisan” volt számító, próbálta az útját és a renoméját egyengetni, de nem ölt meg senkit és nem esküdött össze az ördöggel, meg ilyesmi. Ez egy nagy meglepetés volt, emiatt jár a plusz pont.

A lassú építkezés és a néhol gagyi jelenetek miatt levonok 2 pontot. Egyébként 8/10. Jöhet a második évad. És *nagyon* remélem, hogy jön, mert szinte csak további kérdéseket vetett fel a sorozat.

winnie - 2020. 07. 24. 08:30

a készítő a zárásról:

Did it feel like a gamble, ending the series in the middle of a battle with everyone’s fate in the air, given the show has not yet been renewed for another season?

We actually wrote a version of the ending that was a little bit more conclusive. I mean, it had a bit more meat on the bone in terms of what happened. And when we submitted that script to Netflix, they were like, “Hey, what if you cut this a little short?” We were all aghast at first. It was like, “Wow, that’s daring and a little bit dangerous.” But I think we were basically being given tacit approval by Netflix to take some risks and to walk that line. And I think it might have had something to do with their belief that you don’t want to bet against your own failure. You want to aim for success and hope that the show is good enough that you’ve earned the right to end it that way. It put us on a solid note. We were a little nervous about it, but at the end of the day I understand the strategy.

korum - 2020. 07. 25. 00:08

SPOILER

SPOILER

A valódi flashbeckből nagyon az jött le, hogy az angyal, aki valójában démon, a többi démon elől menekült ide, és nem nagyon szeretne visszamenni.

Szóval itt még jöhet akár még valami összefogás is egy pokolbeli lénnyel (Lilith járt a pokolban, nyugodtan dolgozhat nekik is), visszajuttatni oda az “angyalunkat”, ahová tartozik.

Duretti meg engem is átvert :D

Wanheda - 2020. 07. 26. 10:32

Amúgy kíváncsi vagyok, milyen irányba viszik el, ha lesz második évad.
Van egy irány, a tudomány kontra egyház, amely nagyon érdekelne, de erre kiváló lehet, ha végigviszik úgy a His Dark Materials-t, ahogy az meg lett írva. Annál tökéletesebb úgysem lehet, nem véletlenül tiltotta be az egyház a könyvet.
És van a démonüldözős, démonölős, amely, hát … nem annyira érdekel, mert van belőle egy rakat.
Még maga a főszereplő is azonnal emiatt Dominiqe Provost-Chalkley-ra emlékeztetett (lásd Wynonna Earp), nyilván meg is volt az oka.
Talán nem véletlenül indultak el mindkét irányban, mert nekem ez egyébként teljesen két független irány, ami most így, másodszorra megnézve, már zavar.
Persze össze lehet kombinálni, de akkor nem ilyen könnyed szórakózás lesz belőle…
Mert ez egyiknek számomra van értelme, a másik viszont abszolút nem érdekel.
Mintha nem bízták volna a véletlenre, hogy mindenki találjon valamit benne…
Ez meg így mégsem jó.

zolij - 2020. 07. 26. 21:25

SPOILER

szerintem a sorozatban nincsenek se angyalok, se démonok (legalábbis eddig nem láttunk), Adriel szimplán kihasznált egy meglévő hiedelmet. Ennek megfelelően a portálok túloldalán sem a Menny, vagy a Pokol van, hanem valami egészen más.

Levente - 2020. 07. 27. 22:16

Nagyon jó sorozat minden szempontból, a karakterek jók a sztori állat. Várom a 2. évadot! A CGI ha rossz is volt fel se tűnt mert nem ezeket a piszlicsáré dolgokat kerestem a sori nézése közben. Csak leültem és engedtem hogy magával ragadjon. 10/10

winnie - 2020. 07. 27. 22:25

ez természetes, hisz mindenki leül es engedi, hogy magával ragadja. ez a célja, szerintem ez magától értetődik. senki sem keres semmit. a gond akkor van, ha talál. mert nem ragadja magával valami. és akkor megindokolja, hogy mi gátolta meg ebben. (biztos veled is előfordult, hogy nem tetszett 10/20-esen egy sorozat, amit más imád, és neked sem azért enm tetszett, mert nem akartad volna élvezni.)

Aidan Pryde - 2020. 12. 30. 15:02

Hátha valakit érdekelnek még a címek mögött álló idézetek:

Psalm 46:5, azaz Zsoltárok könyve 46:5
A folyam ágai felüdítik Isten városát, ő megszenteli a Fölséges hajlékát.

Proverbs 31:25, azaz Példabeszédek könyve 31:25
Az erő érzete veszi körül, vidáman néz a jövendő elé.

Ephesians 6:11, azaz Efezusiaknak írt levél 6:11
Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy a sátán cselvetéseinek ellenállhassatok.

Ecclesiasticus 26:9-10, azaz Sirák fia könyve 26:9-10
Szemének állásán és a szempilláin meglátni, ha kikapós az asszony.
Szemérmetlen lányod éberen őrizzed, nehogy kihasználja gyengeséged.

Matthew 7:13, azaz Máté evangéliuma 7:13
A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta.

Isaiah 30:20-21, azaz Izajás könyve 30:20–21
Bár a szenvedés kenyerét és a nyomorúság vizét adta neked az Úr, de ő, a te tanítód, nem rejtőzik el többé előled, és szemed látni fogja tanítódat.
Ha meg akár jobbra, akár balra letérnél, füled hallani fogja mögötted figyelmeztető szavát: “Ez a helyes út, ezen járjatok!”

Ephesians 4:22-24, azaz Efezusiaknak írt levél 4:22–24
Korábbi életmódotokkal ellentétben vessétek le tehát a régi embert, akit a megtévesztő kívánság romlásba dönt.
Újuljatok meg gondolkodástok szellemében, s
öltsétek magatokra az új embert, aki az Isten szerint igazságosságban és az igazság szentségében alkotott teremtmény.

Proverbs 14:1, azaz Példabeszédek könyve 14:1
A bölcsesség fölépíti magának a házát, a balgaság meg lerontja a saját kezével.

2 Corinthians 10:4, azaz Korintusiaknak írt II. levél 10:4
mert harci fegyvereink nem földiek, hanem isteni eredetűek, amelyek várakat is lerombolnak. Így megcáfoljuk az ellenérveket és…

Revelation 2:10, azaz Jelenések könyve 2:10
Ne félj a rád váró szenvedésektől! A sátán néhányotokat fogságba vet, hogy próbára tegyen benneteket. Megpróbáltatásotok tíz napig tart. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koszorúját.

Aidan Pryde - 2020. 12. 30. 15:06

Egyébként pedig nagyon tetszik a sorozat, pörgős párbeszédek, szinte alig látom, hogy színészkedne bármelyik szereplő, annyira természetesen viselkednek mindannyian, persze leginkább a főszereplőn látom ezt, a gondolatmonológok nagyon a helyükön vannak, szerintem mindenki hasonlóan csinálja a való életben is, éppen csak nincs, aki meghallaná saját magán kívül. Most kezdem a harmadik részt, de egyelőre szerintem zseniális.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz