login |

NCIS: vége a 17. évadnak – írta Pamats

2020. 07. 06. 19:52 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Mint több másik, a blogon az elmúlt hetekben már kritikát kapott országos sorozat, az NCIS se a tervezett fináléjával ért véget a járványhelyzet miatt. Ez sok esetben lehetne baj, de talán egy epizodikus kriminél nem jelentett akkora hátrányt.

Bár abból a szempontból igen, hogy így nem kaptunk semmilyen átívelő szálat vagy valami különösebb történést a karakterekkel, cserében viszont egy erős és érzelemdús résszel zárt az idei szezon.

Bár nincs sok kielemezni való a finálén, azért jelzem, hogy a tovább mögött kisebb spoilerekkel folytatom.

A zárás arról szólt, hogy a csapat próbálja megállapítani a Joe Smith nevű ember személyazonosságát, aki azt állítja, hogy az U.S.S. Arizonán szolgált és szeretné, ha a hamvai oda kerülnének a halála után. Ennyit elég is tudni a sztoriról lényeg, hogy nagyon megrendítő és átérezhető rész volt és a krimi szál se volt rossz, de azért inkább az érzelmeken volt a hangsúly.

Nem mellesleg egy nagyon szép gesztus a készítők részéről, hogy az epizódot mind a Pearl Harbor-i események, mind a jelenlegi vírus áldozatainak is ajánlották, és azoknak, akik nap, mint nap küzdenek ebben a helyzetben. Nem mellesleg érdemes még szót ejteni a részből Christopher Lloyd igazán meggyőző alakításáról.

Az évadból még kiemelendő történés, hogy visszatért ugye Ziva és egy négy részen átívelő sztoriban végre az ő karakterének az útja is talán boldogan zárul, bár úgy éreztem, hogy a készítők még hagynának kiskaput, de az is lehet, inkább a karakterhez tartozik egy kis bizonytalanság.

Ami még említendő, hogy egyre többet foglalkozik a sorozat Gibbs érzéseivel, hogy miképpen hatnak rá a múltbeli és jelenlegi események, hiszen nyilván az idő őt sem kíméli. Remélem ez fog még hangsúlyosabb szerepet is kapni, meg a Sloane-nal való kapcsolata is.

A többi rész az évadban nagyjából a szokott mederben zajlott, nem volt igazán olyan, ami kitűnt volna inkább a fent említett karaktermomentumokkal lehet még mit kezdeni a jövőben. Mostanra ennyi, az évadkezdésnél majd találkozunk.

.

1 hozzászólás Ne habozz!

torjack - 2020. 07. 21. 16:50

Összvissz a 4 Zivás részt láttam, az se volt nagy durranás. Pedig volt idő, mikor heti nézős volt…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz