login |

Songland: vége a 2. évadnak

2020. 07. 07. 20:00 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika, reality,

Nem igazán változott a színvonal a Songland második évadjában – és ez pozitívum nálam, hiszen már többször is kifejtettem, miért olyan szórakoztató az NBC dalszerzős tehetségkutató reality-je. A formátum sem módosult, ugyanúgy megjelenik négy dalszerző Ester Dean, Shane McAnally, Ryan Tedder producerek és egy sztárvendég előtt, hogy előadja saját dalát, hogy később azt felvegye a sztár és az legyen az új hit-je.

A sztár választ hármat, a producerek egy-egy dalszerzővel összedolgozva pedig rá szabják a dalt, majd ismét előadják, és a nyertes számból egy részletet már hallhatjuk is a rész végén. Eközben pedig megy a folyamatos brainstorming, a közös dalszerzés és a kreatív bombák dobálása. Néha pedig még a producer is csatlakozik egy-egy produkcióhoz.

A podcastekre sajnos eddig nem kerítettem még sort, amiket reklámoznak az epizódokban, de azért így sem maradok ki a dalszerzők munka közbeni gondolatainak ömlesztéséből. Idén talán jobban kijött, hogy miután meghallanak egy számot, mennyi mindenre ügyelnek, mennyi mindent változtatnak azért, hogy a sztárnak eladhatóbb slágert készítsenek. Volt, hogy címet változtattak, de előfordult, hogy az egész dalszöveget újraírták, vagy épp a dallamon és hangszereken változtattak rengeteget.

Érdekességként még azt is megegyezném, hogy a The Voice-ba is beugrottak a producerek, amolyan tehetségkutatós crossovert készíteni, hogy az utolsó öt finalistával együttműködve saját számokat készítsenek a döntőre.

Idén is volt olyan, hogy több személy nyert egy epizódot, idén is volt rengeteg híres figura, ráadásul egyikük közülük a Tokióban megrendezendő 2020. évi nyári olimpiai játékokra kereste az új produkcióját.

Végül pedig linkelném az eredeti számokat, amik végül átdolgozva megnyerték az adott részt. Mellettük pedig a sztárvendég által előadott dal. Érdemes fülelni, mennyit változtatnak.

1 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 07. 08. 01:55

De miért dalszövegíró? Dalszerző, ha a zenét is ő szerzi.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz