login |

Magnum P.I.: vége a 2. évadnak

2020. 07. 09. 21:10 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Nem követtem teljesen, hogy a vírus itt miképp befolyásolta a forgatást, de maga a rész mindenképp rendes évadfinálénak érződött, sok más országos sorozatéval szemben. És mégis szétuntam, bocs a rajongóktól.

Ha jól látom, idén az egyik visszatérő kérdés az lehetett, hogy Higgins tartózkodási engedélye lejár, és kénytelen lesz visszamenni Angliába. Ez nyilván a munkakapcsolatot eléggé felrúgta volna, mivel ránézésre már rég közösen nyomoz Magnummal. Legalábbis itt is végig együtt mentek mindenhova.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Viszont az érzelmi súlyt a fináléba inkább oda tették, hogy Rick “fogadott apja”, Icepick bajba kerül. Az öreg rákos, de le akar tolni még egy rablást, ami sajnos rosszul sül el, így kénytelenek Magnumék is beszállni, mert hát Rick-ért mindent. Aki amúgy teljesen össze van törve, hogy Ice nem nyugszik, nem elég neki.

Az egyedüli, amit tényleg meg tudok adni a finálénak, az az akciójelenet. Tévés szint, viszont azok között bőven elment. Mondjuk a szememet forgattam, hogy csak egyre volt pénzük, ezért flashforwardoztak, mert “lesz itt izgalom, nézzétek!”, konkrétan nem adott semmi a történethez, hogy előre megmutattak bármit, de legalább elment az akció. Az 4 perc volt a részből. Meg néhol egymás ugratása is rendben volt.

Viszont közben arra is emlékeztettek, hogy miért nem nézek sok országos sorozatot, főleg ilyet, mint ez: mindent agyonismételtek és mutattak. Tudom, az a céljuk, hogy a mobiljukat bújók se maradjanak le, de ha valaki odafigyelve nézi a részt (jelen!), az konkrétan hülyének érezheti magát, amikor egy scene-en belül kétszer is utalnak valamire (pohár, aztán még valami), és sokszor kell jelentőségteljesen egymás szemébe nézni a karaktereknek, mielőtt történik valami.

A végére szépen feloldották a tartózkodási engedély dolgot is, ami valószínűleg megkavarja a karakterek viszonyát, de olyan rossz színészkedést, mint amit a parton lenyomott Magnum és Higgins, már rég láttam. Az írás minősége, na meg a feloldás sem volt átütő. Komolyan nem értem mi a sorozat erénye, mi miatt nézik még mindig – igaz, nem olyan sokan az adatok alapján. Vagy ennyit adna hozzá a Hawaii-életérzés?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz