login |

Valótlan vallomások

2020. 07. 11. 12:30 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: doku, kampány,

Aki jót akar magának, az kerülje?

Nem tudom, hogy mennyire mennek itthon az epizodikusabb true crime dokuk az Investigation Discovery-n kívül, de a Netflix-es The Confession Tapes ilyen. Az 1. évad hat valós történetet mesél el, hat olyan emberét, akik úgy kerültek börtönbe, hogy olyan bűntényt ismertek be kényszerítés (vagy más körülmények) hatására, amit el sem követtek – a sorozat azt kutatja, hogy miért tettek mégis ilyesmit. Tippre lehúzós lesz az anyag.

Az S1 előzetese és az S2 előzetese (utóbbi 4 embert mutat be) már kikerült.

7 hozzászólás Ne habozz!

rary - 2020. 07. 11. 16:32

Láttam mindkét évadod, akik szeretik a kihallgatásos sorozatokat, érdekes. Azért nézem ezeket mert érdekelnek a megtörtént eseteken alapuló sorozatok, szeretem a nyomozást, követem az ügyeket, ha még nincs lezárva. Érdekelnek az emberi sorsok, a rossz döntések és hogy hova vezetnek. Ajánlom!

toxigen - 2020. 07. 11. 16:34

Csak a szokásos 80-as 90-es évek Amerikája. Valakit le kell csukni és a legsebezhetőbb, legkézenfekvőbb gyanúsítottal teszik. Szokásos vitatható ügyészi húzások.

A legmocskosabb ezekben, bár sok év múlva ha tudják is, hogy tévedtek, foggal körömmel védik az akkor rossz ítéletet, tartva az ilyenkor elkerülhetetlen következményektől.

toxigen - 2020. 07. 11. 17:32

The Innocence Files, azaz Az ártatlanság védelme is nagyon tanúságos. Mindegy bűnös vagy ártatlan, a lényeg milyen előadást tart az ügyész illetve az ügyvéd. Ezt maguk az egykori esküdtek is elmondják. Nagyon frusztráló!

jelenvalólét - 2020. 07. 11. 18:49

Kösz az emlékeztetőt, erről teljesen lemaradtam, most pótolom. A The Innocent Man is nagyon jó, meg persze a Making a Murderer, de utóbbi eléggé közismert már azért.

winnie - 2020. 07. 11. 19:15

itt van pár infó az említett innocence files-nak, ha valaki utánanézne: https://www.sorozatjunkie.hu/tag/the-innocence-files/

jelenvalólét - 2020. 07. 11. 22:28

(én pedig a The Innocent Man ajánlását egészíteném ki azzal, hogy ha valakit érdekel, hogy két emberölési ügyben hogyan ítéltetett el 4 ártatlan embert ugyanaz a rendőri kör, és ügyész, koholt bizonyítékok és betanított vallomások, illetve a ténylegesen érintettek rendőrséggel összefüggésbe hozható korrupciója miatt, az ne habozzon belekezdeni. Az egyik ártatlanul elítélt 5 napra volt a kivégzésétől, mire sikeresen elkezdték visszafejteni a szálakat a jogvédők)

Dromez - 2020. 07. 15. 02:44

Trial by Media ez is netflix szinten csak ajanlani tudom.
https://www.sorozatjunkie.hu/tag/trial-by-media/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz