login |

Pilot: Little Voice

2020. 07. 12. 15:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mondom zenés sorozat, méghozzá New York-i helyszínnel és hangját megtaláló főszereplővel csak jöhet, nem? Az Apple Tv+ is szállított egy elég jó alap minőséget eddig. Na az most is megvan, de a kiadott 3 rész alapján mégsem lett az én sorozatom a Találd meg a hangod.

A Sara Bareilles által inspirált történet tényleg úgy foglalható össze röviden, hogy van egy énekesnői ambícióval levő lány, aki egyszer nagyon felsült. Továbbra is írogat dalokat, de főleg magának, és inkább pincérkedéssel meg kutyasétáltatással keresi a pénz. Meg gondoskodik az öccséről. De ott van még a zenész apja is, meg a szobatársa, meg még pár színes karakter.

A Little Voice igyekszik New York City sokszínűségét megragadni, bemutatni, miközben a főhős az önbizalmát keresi, amiben barátok segítik. Meg a szerelmek? Szóval folyamatosan szól valami érzelmesebb dal, miközben járjuk az utcákat és látjuk különböző zenészek mindennapjait a lány szemén át. Zajlik az élet, hiszen a karrier nem minden.

Igazából számomra az egész túl limonádé és túl meseszerű. Igen, vannak benne szép és mélyebb érzelmek, szóval a giccset semmiképp nem aggatnám rá, de valahogy 3 rész alatt nem merte semmibe mélyebben belemártani a lábát. És a sok rossz történés közben mégis áthatotta az “úgyis minden sikerül”-érzés, akármilyen ponton voltunk.

De leginkább a szerelmi sokszögre nem lettem kíváncsi. A lány egy raktárban zenélget, és a mellette levő raktárhelyen egy helyes pasi dolgozik (ez valami bevett NY-i szokás? Nem a pasi, hanem egy storage unitban dolgozás), akivel jól elvan, de az jár valakivel. Közben pedig a zenész karrier elindulása egy másik helyes sráchoz, egy gitároshoz is közelebb hozza. Szóval már 4 embert keverünk, és akkor a szobatársról még nem is beszéltem.

Avagy érdekelne, hogy miképp találja meg a kis hangját a főszereplőnő, biztos felemelő történet lehet belőle, de közben meg nem túl jól emelkedik ki a középszerből a sorozat. Kerülgetem itt a forró kását, az első két rész 6/10, a harmadik is ugyanannyi végül, de nekem iszonyat semmilyen lett a végeredmény.

2 hozzászólás Ne habozz!

fajro - 2020. 07. 12. 21:15

11 percnél tartok csak, de ez mekkora magyar jelenlét már??? :D
Jó-jó, nézem tovább.

winnie - 2020. 07. 12. 21:40

jaja, majd kirakjuk, főleg, ha valaki vág videót. de ha mással nem, akkor képpel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz