login |

Kísérő sorozatot kap az új Batman-film

2020. 07. 13. 17:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Újabb mozifilmes-tévésorozatos összekapcsolódást érkezik – ez lenne a jövő? Ld. a bedőlt The Dark Tower vagy a The Dune: The Sisterhood. Amerikának lehet, de ugye a mozis és tévés műfajban nem feltétlenül lehet bemutatókat összehangolni világszinten, ld. már a szimpla tévés crossover-ek is okoznak kavarokat, akkor mi lesz a helyzet az univerzumos megoldásokkal?

De félre most a merengéssel, mert itt a hír a lényeg, miszerint az HBO egyik elismert sorozatának az atyja Batman városáról fog tévésorozatot készíteni. Ez akár a 2013-as hírünk duplája is lehetne, amikor kiderült, hogy a FOX a Rome-os Bruno Heller-rel tervezi a Gotham-et, de most az HBO Max tervez egy Gotham-ben játszódó sorozatot a Boardwalk Empire-ös Terence Winter készítésében.

Ami a Matt Reeves-féle mozifilm, a The Batman spinoffja, kísérősorozata lenne.

Sorozatberendelésről van szó, szóval biztos, hogy lesz új, Gotham City-ben játszódó sorozat, azonban részleteket még nem lehet tudni róla. Adja magát, hogy komoly, rendőrségi dráma legyen mondjuk a Gotham Central szellemében, de egyelőre nincs infó képregényes ihletésről, csak arról, hogy a város korrupciójának anatómiáját fogja vizsgálni a széria, és egy új, multiplatform Batman-univerzumot fog elindítani.

Szóval az egyelőre még cím nélküli sorozat példa nélküli lehetőséget kap arra, hogy a mozifilm által megalapozott világot kitágítsa, illetve, hogy karaktereit (nyilván újakkal együtt) jobban megismertesse a nézőkkel. Hogy kik fognak szerepelni a sorozatban, és kik jönnek át a filmből, ugyancsak rejtély. Még.

A Robert Pattinson főszereplésével forgó The Batman amerikai premierjének dátuma jelenleg 2021. októbere., további szereplők: Zoe Kravitz (Selina Kyle/Catwoman), Paul Dano (Edward Nashton/Riddler), Jeffrey Wright (James Gordon), Andy Serkis (Alfred Pennyworth) és Colin Farrell (Oswald Cobblepot/Penguin).

8 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2020. 07. 13. 18:01

A filmet kíváncsian várom, főleg a rendező miatt, de valahogy ez a sorozat elég sok kétséget vet fel bennem. A Gotham-nél jobb adaptálást nehezen tudok elképzelni, pedig azt is valahol a felénél meguntam. Talán, ha kicsit régebbi lenne a Gotham, akkor érteném, de így nem tudom milyen egyedi sztorit tud elmondani. Nem is beszélve arról, hogy a korrupt rendőrködés várhatóan egy meglehetősen kényes téma fog maradni egy ideig.

DarkEagle - 2020. 07. 13. 18:36

Ha jól tudom akkor Matt Reeves is benne van a csapatban szóval közösen csinálják majd a sorozatot nem csak Terence Winter.

Egyébként eleinte én is úgy voltam vele hogy minek még egy Gotham sorozat hisz a FOX-os is baromi jó volt csak ugye az kötött volt hisz országos volt és nem tehettek meg amit akartak. Itt viszont ez a dolog nem áll fenn hisz egyrészt a filmes univerzum része lesz, mármint nem a DCEU-é hanem a saját Batman univerzumé, persze ki tudja még, az se lepne meg ha idővel egybemosnák majd a DCEU-val pláne ha siker lesz.

Viszont a cikkben említett Gotham Central képregény nekem is eszembe jutott. Egyik nagy kedvencem de sajnos képregényes körökben sem olyan híres pedig nagyon jó. És hát abban kapott szerepet először elég sok jó karakter. Többek közt Harvey Bullock, Rene Montoya, Question stb és ugye az Arrowverzumos sorozatokban látott Spectre is akit ugye Oliver “alakított”. A másik érv a sorozat mellett hogy mivel egy világban játszódik a filmmel könnyen lehet hogy a főszereplő rögtön Jeffrey Wright lesz ugye Jim Gordonként és ha ő jön akkor talán cameózhat majd Batman és Catwoman is de ami ennél is jobban tetszene ha VÉGRE láthatnánk Barbarát is kvázi Batgirl Year One képregény szinten felvezetve az új Batman trilógiához. Nagyon megérdemelné a karakter hiszen a filmes univerzumban tojnak rá magasról.

Ott volt a nagy ziccer ugye a Birds of Prey filmmel, teljesen kihagyták mert elvonta volna a rivaldafényt Harley-ról. Az említett Gotham sorozat pedig túl korán játszódott. A filmekben pedig csak egyszer szerepelt de azt meg szerintem ne is emlegessük. :D Ja és ott a Birds of Prey sorozat is de azt se nagyon kéne emlegetni.

Szóval ha valami hasonlót terveznek akkor én benne vagyok. Meg azért a készítők is okot adnak a reményre.

Egyébként ez egyértelműen direkt válasz a Marvel Disney+-os sorozataira. Egy ideig most menni fog ez az “adok-kapok” köztük megint mert Kevin Feige is bejelentette minap hogy nem lesz Marvel az Online Comic Con-on és ők is DC Fandome féle dolgot csinálnak de kivárja hogy a DC mit is tervez pontosan mert arról se tudni sok dolgot még. És hát ugye sorozatos fronton a DC is szállít még dolgokat a filmekhez kapcsolódóan hiszen jön a Zöld Lámpás sori ami megint csak a filmet vezeti majd fel és ki tudja mi lesz a JJ Abrams féle dolgokkal.

winnie - 2020. 07. 13. 19:09

reeves a film miatt automatikus EP, persze majd kiderul, mekkora lesz a szerepe, de ez inkabb lattamozasi, jovahagyasi jogkor, bar elotte a nagyvonalak kialakitasaban otletelt winterrel, ez biztos.

Kati néni - 2020. 07. 14. 07:19

Hát, érdekes…
A Gotham utáni szerencsétlenkedéstől (nem volt az annyira rossz, csak hát nem egy HBO-minőség) biztosan jobb lehet.

A másik, hogy szerintem a Warner átesik a ló másik oldalára. Hosszú évekig lelőtték az élőszereplős Batmant a tévéből, amikor párhuzamosan futott egy Batman-franchise a moziban, még a mellrkfigurákat sem lehetett használni, most meg van legalább három univerzum, amely kisképernyőn használja ha nem is Batmant, de a hozzá köthető figurákat.

Szerintem ez így sok.

A Marvel ebből a szempontból szerencsésebb. A DC képregényes alapanyagainak a zöme Gothamre épül, Batman köré. Ott is agyon van a figura használva. A Marvel meg ugyan egyáltalán nem eredeti, de az alapanyagaik “mikrouniverzumokban” játszódnak, ezek ugyan összefüggnek, de jobban szét lehet őket választani, ha fel kell őket dolgozni.

winnie - 2020. 07. 14. 09:31

“most meg van legalább három univerzum, amely kisképernyőn használja ha nem is Batmant, de a hozzá köthető figurákat.”

Titans – DC Universe
Batwoman – CW
Pennyworth – Epic

és akkor ez lehet a negyedik.

de igazából pont ez az, ami talán nem gond, mert ugye képregényes műfajban is több Batmanes, Gothames sorozat szokott párhuzamosan futni. Az alap Batman és Detective Comics mindig állandó volt, de ezek mellé is sokszor csatlakoztak különböző ongoing szériák. Az olvasók választhattak, és nekik is érdekes volt mindenféle sztorikat olvasni nyakló nélkül, nem korlátozódtak csak havi egyre.

Ayrons - 2020. 07. 14. 11:06

A Variety egyik újságírója azt tweetelte, hogy előzmény sorozat lesz. A széria azt mutatja majd be, hogyan vált Gotham a bűn városává.
Itt a filmes kapocs miatt tippre nagyobb visszhangot fog kelteni a sorozat, mint w többi esetében.

winnie - 2020. 07. 14. 11:14

igazából ezt csak nagyvonalúan lehet filmes kapocsnak nevezni, főleg, ha előzmény lesz, mert nem kell semmivel kapcsolódnia, elég csak absztrakt módon, ha városról van szó, ld. eszmék, intézmények. az a baj, hogy a filmes kapocsról az juthat az ember eszébe, hogy szereplőkkel is kapcsolódni fog, de ilyen megközelítésben ez akkor max cameókra korlátozódik majd, kivéve persze akkor, ha nem fognak meg valakit, hogy ide áthozzák megfontolt szándékkal.

persze ez engem nem zavarna, csak félek, hogy csalódást kelthet másoknál.

DarkEagle - 2020. 07. 14. 15:32

“de jobban szét lehet őket választani, ha fel kell őket dolgozni.”

Ez már nagyon nem igaz hisz Feige pont múlt évben reklámozta azzal a Disney+ sorikat hogy kvázi “muszáj” lesz nézni ha a filmeket is érteni akarja az ember. :D

Egyébként ha tényleg előzmény is lesz akkor is kapcsolódni fog max nem lesz benne Batman meg a fontosabb gonoszok a filmből de a zsaru részről tuti ott lesz mindenki akit fentebb is írtam. De ez úgyis kiderül majd ha már tudjuk mi lesz benne pontosan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz