login |

Snowpiercer: vége az 1. évadnak – írta Mate4182

2020. 07. 13. 21:30 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár pár évvel ezelőtt volt szerencsém látni a képregényből készült Snowpiercer – Túlélők viadala filmes verzióját, kevés emlékem maradt róla, így viszonylag nulla háttértudással ülhettem le a sorozat elé. Ráadásul a történetek függetlenek, más időpontban játszódnak.

Az alapfelállás igencsak merész elképzelésen alapul, ugyanis a viszonylag nem túl távoli jövőben vagyunk és az emberiség maradék túlélői egy 1001 vagonból álló vonattal utaznak ,,körbe-körbe”, ami, legyünk őszinték, elég sok ponton támadható lehet, még akkor is, ha ismerjük a részleteket.

Bennem is akadnak kételyek az első nekifutásra felmerülő kérdéseken túl, amik egy részét a sorozat tíz rész alatt nem is válaszolta meg, cserébe felmerült még tucatnyi másik is, így kifejezetten örülök, hogy nem csak a második évadot rendelték már be tavaly májusban, hanem a 3. is elég biztosnak tűnik.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az elég komolyan előtérbe tolt társadalomkritikus hangvétel végig kíséri a sorozatot, lényegében a való világra jellemző, anyagi alapú osztályozási rendszer van érvényben, a vonat eleje az első osztály (mozdony nem számít, az még az első osztályon utazóknak is tabu), a közepe a másodosztály és bár az lenne logikus hogy a vége a harmadosztály, de nem.

Ugyanis az induláskor több száz ,,potyautas” is feljutott a vonatra, akiket aztán hat évvel az indulás után sem tudnak máshogy kezelni, mint a vonat legvégébe zárva, az éhhaláltól egy lépésre tartani őket a sötétben és remélni hogy sosem lázadnak fel.

Az első évad ennek megfelelően az ő lázadásukról szól. A vonat végében élő, elnyomott kisebbség vezetője, Layton, a mocskos ruhában, piszkos képpel, hosszú csimbókos rasztákkal képviseli az egyik oldalt, míg a vonat legelején élő, mindig elegáns és kifogástalan megjelenésű, az utasok ügyében sürgő-forgó Melanie a másikat. Persze ez csak a kiinduló helyzet, ami idővel bonyolódni kezd.

A vonat pedig elképesztő. A tíz rész alatt bemutatásra kerül nagyjából 8 különféle vagon. Vannak növényekkel teli, vannak állatokkal teli, van egy régi noiros beütésű bár, de található rajta konténerekből kialakított ,,vörös lámpás negyed” is. 1001 kocsinál mondjuk ez a minimum, de a díszletek tényleg nagyon jól sikerültek – itt egy kisfilm róluk.

Az évad alapvetőem két történetre bontható le, az elsőben egy gyilkossági ügy felgöngyölítése miatt, Layton-t felkérik hogy segítse a vonat elejében élő gazdag, első osztályon utazókon, a második felében pedig a nyomozás során kiderített információknak köszönhetően kialakult lázadást nézhetjük végig.

A sztoriban rengeteg potenciál rejtőzik és estéket lehetne átbeszélgetni a felmerült kérdésekről ami nálam nagyjából az általános leírása egy jó sorozatnak – annál több tényleg nem kell, ha valami képes elérni, hogy az adásidőn kívül is foglalkozzunk vele.

Az epizódok ritmusosak voltak és jól felépítettek, a színészek pedig többségükben hozták az elvártat, bár amondó vagyok, hogy semmi többet, nem miattuk fogunk beszélni a Snowpiercer-ről.

A finálé végén aztán borult a bili és felbukkant egy másik vonat, ami nem csak felbukkant, de még rájuk is csatlakozott, rajta egy kislánnyal aki Melanie lányaként mutatkozott be. Ha pedig nem lett volna elég ennyi cliffhangernek, a készítők végképp biztosra mentek és a vonatot meg is állították.

Az évad nálam erős 8/10 volt, a finálé viszont csak egy 7-est kap. Egyszerűen annyi tartalmat zsúfoltak az utolsó 20 percbe, hogy szó szerint nyakon öntöttek a sok ,,fordulattal”.

És akkor most várhatunk egy évet a 2. évadra?

27 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2020. 07. 13. 12:22

Továbbra is nem rossz, részleteiben egészen szórakoztató, egészében viszont egy kihagyott ziccer. Nem biztos, hogy a 2. évadnál is ott leszek, ha nem javul jelentősen.

jenga - 2020. 07. 13. 22:51

nekem elegge bejott, es ha mas szinesz jatszana Laytont, tobb pontot is adnek neki, igy viszont … 7,5/10

cherockee - 2020. 07. 13. 22:55

A filmet láttam, az alaphelyzetet akkor is hasonlatként elfogadtam (bár szerintem durván pontatlan, nagyon nagyon egyszerűsítő), a sorozatot végignéztem, és meglepetésemre, végig néztem. A végén a cliffhanger még tetszett is, szóval folytatni fogom.

Pocok - 2020. 07. 13. 22:56

Nálam is a Layton színész volt gyenge. Nem igazán mutatott érzelmeket és nem nagyon nézem ki belőle, hogy mekkora badass.

Ezt leszámítva nagyon jó volt. Sajnos elkövettem azt a hibát hogy ránézzek IMDB oldalára szóval a vége nem volt nagy meglepetés. Várom a folytatást!

8/10

Utah - 2020. 07. 14. 01:10

Hamarosan jön a folytatás, már van is róla egy rövidke hype videó.

https://www.instagram.com/p/CCl0JbuH0aP/?igshid=cw5yexw51x04

Mate4182 - 2020. 07. 14. 01:59

Utah :

Akkor sanszos hogy csak egy evadra lesz ,,foellenseg” :D

Adam - 2020. 07. 14. 04:07

Nem rossz, bar az instant utazas, maszkalas egy 1001 vagonos vonat egyik vegebol masikba kicsit rohejes.
Ha csak 10mes lenne egy vagon akkor is 10km hosszu…

winnie - 2020. 07. 14. 05:07

“Hamarosan jön a folytatás,”

beleírtam a posztba is, hogy mikor várható, jó eséllyel jövő nyárra már jöhet a folytatás, de ha akkor jön (és ugye még az sem biztos), akkor az semmiképp sem “hamarosan”.

Tibi - 2020. 07. 14. 10:15

Tetszett az évad, a Laytont alakító színész szerintem is rémesen gyenge volt.

A cliffhanger alapvetően érdekes volt, de úgy éreztem kellett volna egy epizód rendesen lezárni azt, amit éppenhogy befejeztek, így nagyon fura nekem az egész, olyan hirtelen volt az utolsó rész.

akyyy - 2020. 07. 14. 12:38

megláttam a junkien hogy vége az évadnak, el is kezdtem nézni a 9. részt, azt hittem az az utolsó, mondom fasza kis lezárás, laytoné a vonat, ok… azt meglepődtem, hogy van még egy rész :D

Thomas - 2020. 07. 15. 01:19

Most már a finálé ismeretében írok újra, nálam nem sikerült kilépnie a 6-7 pontos szintről, szóval én szerintem búcsúzom a sorozattól. Az évadot végignéztem, mert érdekelt a vonat meg a világ, meg hátha idővel jobb lesz, de valahogy végig az járt a fejemben, hogy ez lehetne egy nagyon jó sorozat is, de nem az. A legdurvább, hogy nincs kivel azonosulni, senki sem igazán szimpatikus, a Laytont játszó színész tényleg szörnyű, Jennifer Connelly mondjuk jól játszott, de őt meg sosem bírtam valahogy. És akkor ki marad, Ruth? Anyám borogass, micsoda karakter, mint a vallási fanatikusok:) LJ teljesen őrült, de azon jót röhögtem, hogy elküldte kinyíratni a drága szüleit, aztán meg kapásból ki lett vágva a lakosztályából. A legjobb még Till volt, meg a végére a főnöke is felnőtt mellé valamelyest:)

A cliffhanger meg olyan izé… újabb vonat, amin állítólag rajta van Mr. Wilford, újabb kiemelt szereplők, mert a régiek közül azért sok elhullott, szóval lehet megint helyezkedni és harcolni valamiért, valahogy nem csigázott fel.

Csodálom, hogy a béna CGI-t nem hozta fel még senki, pedig én azért nem szoktam ilyenen kattogni, de itt 1-2 képen is jól látszik a szint:) A vonat 10 km-nél jóval hosszabb lehet, mert gondolom lehetnek 30-50 méteresek ezek a vagonok. A fináléban lehetett látni igazán a méretüket, amikor Melanie mellette állt, látszik, hogy mennyire magas, valóban 2 szintes, mert ugye alul fut a kisvasút, nem gyalog rohangálnak az elejétől a végébe:) De azért ez már a kisvasúttal is eltarthat egy darabig:)

Lui - 2020. 07. 15. 13:33

Nekem tetszett, érdekel a 2. évad.
simán 7/10.

Az “alapját” képező filmet 2014-ből viszont nem láttam. Csak a trailerjét. durván le lett másolva. :D

Érdemes azért megnézni a filmet is?

walaki - 2020. 07. 15. 22:01

Megnéztem az utolsó 2 részt, meg azzal a lendülettel mindjárt a filmet is mégegyszer. Anno láttam a filmet, de egyáltalán nem maradt meg bennem. Így újranézve nem is csoda, elég gyenge. Az IMDB-n bőven túl van értékelve.

Na de vissza a sorozatra. Az alapsztorit hagyjuk, az olyan amilyen, inkább nézzük azt, mit tudtak kihozni belőle.

A kezdés szar. Kár is szépíteni, rettentő nehézkesen és nyögvenyelősen indul be. De aztán úgy a harmadától eléggé tisztességesen gatyába rázódik, annyira, hogy az évad végére azt mondom, simán messze túlszárnyalja a filmet.

Nem tudom, mi lehet az oka, de a színészeken is észrevehető a változás. Az elején csak úgy ímmel-ámmal játszanak, aztán amikor közeledik a nyomozós rész vége, érezhető a váltás. Vagy a sztori váltása, vagy az, hogy a COVID miatt rájöttek, nem lesz könnyű új szerepekhez jutni, és elkezdtek ragaszkodni ahhoz, ami van, nem tudom, de tény, hogy a második felében mind LJ, mind Melanie emlékezeteset alakít. Külön kiemelném, amikor LJ Lytont próbálja befűzni, az valami hatalmas alakítás. És Connellyre sem lehet panasz, amikor Melanie kihallgatja Josiet. És bár valóban hagy Layton megformálása kívánnivalót maga után, amikor szembesül a háború borzalmaival, az szerintem teljesen hihető.

Érdekes, hogy bár a film jóval rövidebb idővel gazdálkodik, mégis folyton azt éreztem, hogy húzzák az időt. A jóval bővebb terjedelmű sorozaton nem vettem ezt észre, sőt inkább úgy voltam vele, hogy jöhetne még.

Teljesen egyetértek a poszt írójával, a társadalomkritika is mindvégig ott lebeg a levegőben, sokkal inkább, mint a filmben (pedig ott elvileg azon lenne a hangsúly, egyesek nem is sci-finek, hanem művészfilmnek tartják). Ráadásul nagyon intelligensen van tálalva, nem túl szembeötlő, de mégis nyomonkövethető, milyen aljas tud lenni az ember, vagy mennyire elszánt, ha ki akar állni az igazságért. Ezt nagyon eltalálták.

Áltudományos hülyeségek sajnos akadtak bőven a filmben és a sorozatban is (tök mindegy, hogy -120C-ról felmelegszik az idő -10C-re, a jég attól még nem kezd olvadni; és ha egy vagon 10 méter hosszú, 994 van belőlük, az barátok között is majdnem 10 kilóméter, Melanie sosem érhetett volna a legelső kocsiból a legutolsóba pár perc alatt.) A sorozatban talán annyira nem szembeötlőek ezek, illetve a kérdés, hogy mi fog történni, képes feledtetni.

Az évad végi cliffhanger teljesen rendben volt. Kicsit furcsa volt, hogy jön a főnök, mert hát Melanie azt mondta, kirakta megfagyni, viszont tetszett a feloldás, meg az is, hogy nem derült ki egyértelműen, akkor a vonaton van-e vagy sem. Jó kis csavar ez, na!

Én simán benevezek a második évadra, örülök, hogy nem adtam fel az elején, pedig alaposan rezgett a léc.

winnie - 2020. 07. 16. 05:00

(én továbbra sem érzem, hogy a túlértékelés személyes véleménnyel igazolható vagy határozható meg. mármint attól, hogy valami nekem nem tetszik, vagy nem annyira jó, még nem lesz túlértékelve, és fordítva sem igaz a dolog – pont az van a helyén értékelve, ami a tömeg véleményére rímel, nem az enyémre:)

walaki - 2020. 07. 16. 14:00

@winnie: igen, igen, egyetértek! Az csupán az én véleményem, arra alapozva, hogy egy 7 fölötti pontszámú filmet nem szoktam teljes egészében elfelejteni, ritka, hogy egyetlen jelenet se maradjon meg. Lehet, hogy valakinek a Snowpiercer film a top, nem vitatom, ez abszolút szubjektív vélemény.

piszkosfred - 2020. 07. 17. 21:47

Bevallom az evad elso fele eleg unalmasra sikerult, a kozepe kornyeken majdnem kasza lett belole, de azert maradtam, mert kivancsi voltam hova jutnak el.

Es milyen jol tettem, a vegere rendesen belehuztak, mindenkeppen maradok a kovetkezo evadra. Az evad elso felere adok egy 5/10-et, a masodikra 8-at.

Osszessegeben egy 7/10, varom a folytatast!

winnie - 2020. 07. 17. 23:04

hmm…, én pont azért érzem, hogy jó, hogy kaszáltam, mert ezt írod, mert nem akarok olyat nézni, aminek az első fele unalmas. én is írtam 3 rész után, hogy idővel rá fog érezni az ember, vagy össze fog állni, de az nekem már késő, ha 5 rész elmegy a semmibe. főleg, hogy semmi biztosíték arra, hogy a 2. évad, vagy akár csak az eleje nem lesz unalmas.

“a Snowpiercer az a sorozat, ami x rész után kifejezetten érdekessé fog válni: vagy az évad közepére, vagy a jövő szezonra. Tippre, ha az ember időt ad neki, akkor a sokféle történés, részlet be fogja rántani. Ahogy megtelik élettel a világ és nem csak erőltetve fogják felmondani a kötelező ismereteket, sokkal izgalmasabb lesz.”

Enzo - 2020. 07. 18. 01:18

1×09 (pótlás keddről)

Itt bizony komoly oldalváltások történnek (tancinéni Folgerék uralma ellen, ez izgi lesz), új szövetségek kötődnek (Mel besegít Laytonéknak), és többen is kimerészkednek a komfortzónájukból (Javi – akivel egyébként a leginkább tudok azonosulni). Mel pont időben érkezett meg, hogy csavarjon egyet a dolgokon, amikor Layton már feladta volna magát, és ehelyett lett egy kezdetben nehezen érthető, aztán egyre jobban kikristályosodó szétkapcsolós terv – amikor még korábban megláttam a “994 Cars Long” epizódcímet, azt hittem, hogy a vonat végét kapcsolják le, de ez így ötletesebb, ámbár nehezebben kivitelezhető és ugyanúgy sok emberáldozattal járó verzió lett (és hát nem csak a Jackboots/Csizmások lettek beáldozva).
Melanie nem tudom, hogy keveredett a Tailee foglyok közé, de ez még hihető, viszont hogy csak így simán kivégezték volna, minden csinnadratta és főleg az erre vágyakozó Ruth jelenléte nélkül (mondhatni csak így Ruthless *ba dum tss*), az már kevésbé.

Darabkák:
– Megválaszolták az 1×08 kommentjében feltett kérdésem: hát nem találtam el a kivégzés módját, ez a “jégtüdő” egészen kreatívan kegyetlen.
– Apró negatívum: Pike mintha túl gyorsan és simán épült volna fel a többi Tepsiből kiszedett emberhez képest…
– Apró pozitívum: figyeltek arra is, hogy Mel cipőtalpa véres, amikor bemászik a szellőző(?)nyílásba, mert elég sok harchelyszínen átgyalogolt.
– Szürreális volt Layton megadása, hogy előkészített nyilatkozatot íratnak alá meg van hivatalos fotósa az eseménynek, miazisten :D

#hétidézete:
“-It should be a public dethroning.
-You don’t dethrone pirates. You make them walk the plank.” :DD (LJ ezt annyira cukin mondta :D)

1×10

Hú de tömény volt ez a finálé, és nem csak a jó értelemben. Érthető, hogy egyben ment le az 1×09-cel, mert míg gyakorlatilag annak a végére kialakult a vonaton levő status quo, ebben a részben már felvezethették az új évadot.
Amíg csak annyit tudtunk, hogy valahol kívül is van élet, azt olyan húzásnak éreztem, ami ugyan csöppet kiszámítható, de nehéz lenne másfelé nyitni úgy, hogy meg tudjon újulni a sorozat, és ne oda-vissza lázadásokról szóljanak az évadok, tehát ezzel ki lettem volna békülve. De ezt a másik vonatos dolgot egy picit hirtelen berángatottnak éreztem – lehetett volna legalább valami elejtett utalás korábbi részben, nem csak most az arcunkba dobálva 20 perc alatt ennyi cliffhanger, hogy “ellátóvonat! Big Alice! Wilford rajta van! Bennett ezt végig tudta! Rákapcsolódnak! Megállás?? Alexandra??”
Egyébként az epizód elejéről is hiányoltam valami átvezetést, hogy a lecsatolás után hogy lett az Elsőn kvázi “átvéve a hatalom”. Ehelyett egy Melanie-terápiát kaptunk a nyugiszobában, ahol Jennifer Connelly nagyot játszott, és mint később kiderült, a lánya emlegetése se véletlen (ez is utólag berángatott vagy róla volt szó már?).

(Bakker, vissza kellett néznem a lecsatolást, mert én teljesen félrenéztem, valahogy fordítva volt a fejemben az egész, és nem értettem, Folgerék hogy kerültek a lecsatolt részbe, de most már értem: hátulról indult az akció, Layton előrement “behind enemy lines”, Mel lecsatolta magukat, és Layton volt az előrébb levő lecsatolásnál, azért küldte előre Izomagyékat, tehát ha elkésik, akkor Mel-ék vesztek volna oda.)

Darabkák:
– Na, csak be lett mondva a szokásos 1001 helyett a “994 cars long”, még ha nem is a “hagyományos” módon, közvetlenül a főcím előtt.
– Jinjunak annyiból igaza van, hogy a rend fenntartásához “kellett egy Wilford” a népnek.
– Igazán megmosakodhatnának lassan a lázadók, főleg Layton (meg Till :D)
– LJ és Osweiler tojáshámozós jelenete haláli :D vizionáltam egy összefogást köztük, de így, hogy közös ellenség van, lehet hogy nem lesz jelentősége.
– Ügyes húzás, hogy a záró képsorok átmentek képregényesbe, mint ahogy a pilot legelején ugyanez volt fordított irányban.

Összegzés:
Nekem kifejezetten tetszett a Snowpiercer, ritkán van ilyen, hogy ennyire ellentétesen érezzek több nyitóposzttal is, de én most tényleg nem éreztem, hogy negatívan kéne megítélni a sorozatot. Persze, az alapfelállás miatt eleve pozitívból kezdett, de végig le tudott kötni (az elején is), amit elvártam tőle, azt nagyjából hozta, és néhol ügyes csavarokkal is meglepett. A nyomozós szál is csak az évad feléig tartott, ami nem baj, sőt; a világ bemutatásából kifejezetten jóra vizsgáztak a készítők; leírtam a részkommentekben is, hogy nagy pluszpont, hogy a vonatnak “van közepe”; érdekes mellékszereplőkkel operált a sorozat, nem volt túl sok és nem túl kevés; a CGI se szúrta a szemem legtöbbször; eyecandy téren sem vallott szégyent a sorozat – mi van még?
Színészi alakítások? Jó, Daveed Diggs nem váltotta meg a világot, Jennifer Connelly viszont sztem remek volt, de aki abszolút elvitte a showt, az (igen, leírom még1x) Annalise Basso, mint LJ. Wow.
Nem lehet kivel azonosulni? Ugyan, tessék csak körülnézni a mellékszereplőknél. Ott van Till. Vagy Javi :D
Amit meg az évad elején reklamáltak páran, hogy a “vonat hol szűk, hol tágas”, az egész egyszerűen nevetséges. A vonat bazinagy. A tágas teret lehet szűkké tenni (beépíted), fordítva nem.

Ha már belekötünk, akkor egy dologba abszolút jogosan lehet: az 1001 vagon nevetségesen sok. Gondolom a képregényből lett áthozva ez az infó, de nettó öntökönszúrás – ha csak 10 mp alatt rohan végig valaki egy kocsin, akkor is több mint 2,5 óra a Mozdonyból a Farokba eljutni. 1001 vagont még külső kameraállásnál se lehet érzékeltetni, belsőnél teljesen lehetetlen, pedig azért láttunk 15-20 (nem 8!) különböző féle kocsit az évad során. Nemtom Mel amikor kívül mászott, honnan indult, de tuti nem ért volna oda, mire kiflexelik az ajtót Wilfordék :D

Szóval na, a vonat hossza jogos kritika, de ezen kívül nálam nagyon betalált – ugyan ez kemény 7 sorozat közül nem (annyira) nagy szó, de számomra eddig a Snowpiercer az év újonca. Találkozunk a 2.évadnál! (Majdnem poszt hosszúságú lett ez a komment, basszus, de hát na. :D)

#hétidézetei mind a Ruth-Layton páros által:
“R: -I’m a dignitary.
L: -Yeah, I feel that.” :DD (és az a fej hozzá :D)

“L: -Who are you? We need to get our train moving.
R: -Greetings from Snowpiercer.” :DD (hatalmas volt, kb ilyen jó zsaru-rossz zsaru felállás :D)

winnie - 2020. 07. 18. 09:40

Enzo: :(((

:))

Igazából én voltam a legjobban meglepve, hogy ennyire nem indított be. De igazából nem is annyira a sorozatot ítélem meg negatívan, hanem kettőnk viszonyát. Pedig az alapfelállás és minden más engem tényleg lenyűgözött, a háttérvideókat is imádtam nézni róla.

spiros - 2020. 07. 18. 15:52

Enzo, nem véres volt a talpa Mel cipőjének hanem eleve piros. Minden részben volt egy jelenet ahol látszott.

Enzo - 2020. 07. 18. 16:02

@winnie: hát oké, akkor viszont én sem értem, hogy mitől nem tetszett :O

@spiros: tuti? most visszanéztem ezt a bemászós jelenetet, és ha az minta, akkor elég fura :O (vagy minden részben vérben járkál, de ez kevésbé valószínű :D)

Karcsifiam - 2020. 07. 18. 20:58

Én 8/10esre értékelem, de tényleg csak az atmoszféra miatt, plusz hogy a lázadás majdnem annyira badass lett,mint a filmben.
Nekem inkább a film az etalon, már akkor nagy hatással volt rám, a lázadás és a harc kiba menő lett, a társadalomkritika pedig jobban kijön abban, egyértelműbb. Itt inkább az egyének személyes küzdelmeiken van a hangsúly, és közben nem érünk rá a mögöttes ideológiával foglalkozni. Minek is, ez nem az a formátum, ahol. Pedig lehetett volna kicsit okítani a jónépet, ahelyett hogy ilyen kis finom limonádét kavarunk, cliffhangerrel, stb.

Én néztem volna még, hogy hogy építik fel a demokráciát, miként reagál a széthullott társadalom a változásokra. Mitől lett volna jobb az új vezetés, az újgazdag oligarcákkal mit kezdenek,stb. Mertugye mindenki osztja a hatalmas lozungokat (“valamit el kell veszteni,hogy újakat találj”-Mel), de a megvalósulására nem jut idő, mert már jön is a gyorsvonattal Wilford, alattomosan, hatulról belédszáll, seggbe természetesen. Meg hát a lányunk is, hogy ott is legyen egy kis személyes dráma.
A karakterek is furák , Layton túl egydimenziós, Mel meg túl multihypersuperdimenziós hős/ politikus/ mérnök/ rendőr/ bíró.

Szula - 2020. 07. 23. 08:24

A film nekem sem maradt meg annyira az emlékezetemben kivéve a vége. Kíváncsi vagyok hogy itt a sorozatban hány évad alatt fognak oda eljutni, már ha itt is ez a cél. A sorozat viszont nagyon bejött várom a folytatást.

Amúgy az egyik részben talán amiben a fékek meghibásodnak aMelanie megemlíti hogy 16 kilométer hosszú a vagon ha valakit érdekel. :)

winnie - 2020. 07. 23. 08:30

nem hiszem, hogy a filmet akarnák bármilyen szempontból követni, csak a világ az azonos, de persze bármi előfordulhat.

schray - 2020. 09. 27. 14:02

Még csak félévadnál járok, de beleolvastam itt-ott a kritikákba és gyakran feljön, hogy 10km hosszú a vonat, nem lehet egyik végéből a másikba érni ilyen gyorsan: de hát van egy kisvasút a szerelvény alsó szintjén. Mutatták is egyszer és utaltak rá többször.

Sunabubus - 2020. 11. 09. 08:24

Nekem bejött. Ledaráltam. Tényleg nehezen indul be, de szerintem kárpótol a felétől.
Szerintem ezt akkor is megnéztem volna, ha a duckietv naptáram amúgy nem kongana az ürességtől. Jöhet a második évad.

Ferka - 2020. 11. 09. 08:57

Az a baj a Snowpiercerrel, hogy még az sem vesz rá, hogy lehet, hogy a felétől jobb lesz. Ez minden sorozatra igaz lehet, de nem véletlen, hogy azokkal sem vesződik az ember. És, ami a legfontosabb, egyszerűen túl sok most a sokkal, de sokkal jobb sorozat ahhoz, hogy kísérletezzek középszerekkel. Szó szerint képtelenség még most is tartani a tempót.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz