login |

Magyar junkie-k és a Quibi

2020. 07. 14. 17:50 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: a hét kérdése,

A Quibi megvan? És nem, ne legyintsen mindenki azonnal, hogy halott a platform, csak azért, mert olvasott pár cikket. A hírekben nálunk is olvashattatok számokat, hogy egyelőre (többek között a járvány és a kiszolgálás miatt is) mennyire alulteljesít, de van pénzük, és az elmúlt hetekben már jó pár 2. évados berendelésre is sor került (szkriptelt sorozatnál is!), így legalább jövő évre még bebetonozottnak tűnik a szolgáltatás.

A címkén olvashattok jó pár posztot a Quibi-ről, elkezdtünk írni arról, hogy milyen sorozatok várhatóak rá, de leálltunk vele, hiszen egyrészt elég WTF-módon még mindig csak amerikai a platform (ha valahol, akkor itt érthetetlen, hogy nem globális, hiszen minden cuccok joga az övék, és még akkor is megérhetné nekik, ha nem lokalizálnak, és az alaptőkéjükből futnia kéne infrastruktúrára), másrészt pedig alternatív módon sem voltak sokáig elérhetőek számunkra a szériáik.

Na, ez változott meg mostanra. Eleinte csak egy csomó orosz nyelvű Quibi-sorozatot láttam a neten, de szép lassan elkezdtek feltünedezni az első darabok eredetiben, és most már elég sok minden elérhető. Bár még mindig nem annyira elterjedtek, de csak idő kérdése. Az eddigiek alapján mondjuk nem sokan érdeklődnek a szériák iránt (pedig elég jó húzócímeik voltak, ráadásul júliusban jön a Die Hart Kevin Hart-tal, augusztusban pedig a The Fugitive Kiefer Sutherland-del), de mi igazából nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy kik hogy állnak a Quibi tartalmaival, hanem arra, hogy aki pár bepróbálta őket, annak mi a véleménye róluk.

Mi a véleményed az eddigi Quibi-sorozatokról – ha már bepróbáltál belőlük egy-kettőt?

Nyilván minőségi ajánlások mellett ugye azt is érdekes lehetne tudni, hogy ezek a sorozatok mennyire sorozatosak, és mennyire csak feldarabolt B-filmek (és, hogy kimaradunk-e monitoron valamiből, hiszen nem tudjuk forgatni, mint a telefont)? Ez persze csak a szkriptelt tartalmak esetében érdekes, mert ott vannak a realityk és a dokuk, meg egyéb műfajú dolgok, ahol lehet rövid epizódokat készíteni.

Szóval, kíváncsiak vagyunk a tapasztalataitokra. Van itthon egyáltalán néző?

Az eddigi szkriptelt premierek:

 • 04.06 Most Dangerous Game
 • 04.06 Survive
 • 04.06 When The Streetlights Go On
 • 04.06 Flipped
 • 04.06 Nikki Fresh*
 • 04.13 50 States of Fright
 • 04.13 #FreeRayshawn
 • 04.13 Aqua Donkeys
 • 04.13 The Stranger
 • 04.20 Dummy
 • 05.04 Reno 911!
 • 05.24 Kirby Jenner*
 • 05.31 Royalties
 • 07.20 Die Hart
 • 07.27 Don’t Look Deeper
 • 08.03 The Fugitive
 • 08.10 Mapleworth Murders
 • 09.13 Wireless
 • 10.05 The Expecting

Ja, még valami, a Quibi elkezdte egy fokkal értelmesebben használni a YouTube-csatornáját is. Pár hete kirakott rá pár sorozatos pilotot, most pedig nemszkriptelt műfajból tesznek ki teljes epizódokat. Utóbbiak minket nem érdekelnek (bár vannak elég jók köztük), de a tovább mögött megnézhető pár sorozatuk (The Most Dangerous Game, Dummy, The Stranger) első részei a legutóbbi posztunkból kiemelve.

19 hozzászólás Ne habozz!

csb - 2020. 07. 14. 19:31

A Survive-ot dobtam az első rész után, mert nagyon depis volt. A The Stranger elégge bejött. A Most dangerous game is leszaladt, bár az nekem néha gagyiba hajlott. Próbálták sorozatosra venni a figurát, mini cliffeket írtak a részek végére, amik nálam müködtek is.

winnie - 2020. 07. 14. 19:36

én tegnap megnéztem a 50 stages of fear első részét (sam raimi rendezte, benne rachal brosnahan ês travis fimmel), ami eleve az első 3 rész, és ugye az kvázi epizodikus horrorantológia, mintha 5 20 perces epizód lenne a szezon.

sledge - 2020. 07. 14. 20:18

Survive megvolt, most jön a The stranger és A msot dangerous game. Hááát. A Survive eleje nagyon gáz volt, full depis, a 3. rész végétől időnként kifejezetten jó, de voltak benne oltári baromságok. Eddig felemás.

Aszti - 2020. 07. 14. 20:27

Survive-ot és a The Strangert végignéztem. Egybe néztem őket, szerintem felesleges feldarabolni, legalábbis ezt a kettőt tuti, nálam egyszernézős filmek, de mindkettő idegesített néha a bugyutaságával és egyéb logikátlanságokkal.

Balumedve - 2020. 07. 14. 23:00

A The strangert bepróbáltam, de nagyon nem jött be a történet. A Most Dangerous Game lecsúszott, de néhol tényleg elég gyerekes volt. A Flipped pedig telitalálat nálam. Kaitlin Olson és Will Forte nagy kedvenceim (Arturo Castro pedig bónusz), és mindkettőjük hűje stílusa rányomta a bélyegét a sorozatra, ami tippre csak nagyon kevés embernek fog tetszeni.

Thomas - 2020. 07. 14. 23:37

Csak a Survive-ot néztem meg, az teljesen egy feldarabolt B-film, bár elég pofás, de semmi extra. Hogy miből maradtam ki a forgatás nélkül, azt nem tudom, de hogy aki telón nézi a buszon, az tuti, hogy pont arról marad le, ami a legjobb az egészben, a szép helyszínről:)

FrankLuck - 2020. 07. 15. 08:50

A Dummynak álltam neki, nem rossz, le fog csúszni, de nehezen szokom a rövid részeket (érdekes, a State of the Union-nél kevésbé zavart a részek rövidsége). A Flipped-et is be fogom próbálni (+ valami realityt is fölírtam valahová, de azt anno még nem találtam sehol).

winnie - 2020. 07. 15. 10:54

ja, meg még a nikki fresh-t kezdtem el, ami elég jópofa, amolyan szkriptelt dokuparódia, remek számokkal.

Diapolo - 2020. 07. 15. 16:40

Nekem a The Stranger és a Dummy volt eddig, de nagyon felemás érzésem van. Jó, hogy ilyennel próbálkoznak, de nem én leszek a célközönség, azt hiszem. Nekem nem kell utazni reggel, viszonylag kevés üresjáratom van napközben, ha van, az nagyobb, és munka közben is inkább választom a Netflixet vagy az HBO-t. Hogy miért? Mert ezek a 10 perces részek nekem izzadságszagúak, túlontúl ragaszkodás egy koncepcióhoz. Nyilván egy 30-40-50 perces sorozatnál is köt az idő valamihez, de ott érzem azt a sanszot, hogy meg tudják tölteni tartalommal az epizódnyi időt. Itt nem, és nekem ez a Dummynál nagyon zavaró volt. Ahogy írtátok többen is, egy feldarabolt film. Ha az összképet nézem, ezek nem sorozatok, inkább filmek, amiket mint a szegmenspontoknál elvágnak mindig. Két opció lenne: vagy elengedni ezt a 10 perces formátumot legalább részben azoknál a történeteknél, ahol nem jut minden 10 percre valami, ami ott tartson a következő
“részre”, vagy azt mondani, hogy kedves felhasználó, választhatsz hogy egész, vágatlan formában szeretnéd fogyasztani a műsort, vagy részekben. Mert pontosan az az érzésem, hogy kvázi filmeket akarnak eladni az előfizetőknek, de sorozatként. Mindezt úgy, hogy valóban hajaz a filmekre, legfőképp ugye a játékidőben.

Nem tudom, szabad-e ilyet mondani, és majd az az élet megcáfolja, vagy sem, de szerintem ez a koncepció, így ebben a formában kudarcra van ítélve. Nem látom, hogy ki, és miért fizetne elő egy ilyenre, de Winnie, tudom, hogy Neked lesz valami pozitív gondolatod is, amivel védelmedbe veszed ezt a kezdeményezést :)
Tudom, hogy nagyon nehéz valami újjal betörni a piacra, főleg, ha akkora ellenszelet kapsz, mint az aktuális globális helyzet, ami átír mindent, de én például el tudnék képzelni egy olyan szolgáltatót, aki ráfekszik az interaktív tartalmakra. Nyilván több pénz és forrás kell ehhez, de azt hiszem, arra biztosan nagyon sok vevő lenne, ha az ilyen jellegű tartalmak lennének a Quibi zászlóshajói.

Balumedve - 2020. 07. 15. 17:52

Én a Flippednél nem éreztem annyira a feldarabolt filmes jelleget, inkább volt dinamikus, sorozatos. Ehhez az is nagyban hozzájárult, hogy napok, hetek teltek el az egyes epizódok között, és a cliffek is jól működtek.

winnie - 2020. 08. 05. 05:35

nemsokára elkezdem a die hartot és a fugutive-et, de addig csekkoltam a Punk’d-ot, ami tényleg egy az egyben a régi MTV-s, csak itt nem 3*6 perc a rész, hanem 1*6. de más nem szenved csorbát, bár random epizóddal indítottam, és ott elég csalódás volt, hogy nem volt jelen a helyszínen chance the rapper, de kutchernél is ez volt, hogy a három egyikénél nem biztos, hogy volt. csak így, egy epizódban az, hogy nem volt, fura volt. (ezt úgy leplezték, hogy ugyanúgy reagált a kocsiból, csak nyilván utólag nézve)

winnie - 2020. 08. 20. 09:58

elkezdtem a fugitive-et és a mapleworth murderst, majd beszámolok.

Tom Vajner - 2020. 10. 06. 09:36

Én a Most Dangeroust és a Die Hartot próbáltam ki. Mindkettő tetszett, de számomra sem vonzó ez a koncepció így, az elsőnél nagyon megvolt a feldarabolt film érzés, a Die Hartnál viszont nem és annak ellenére, hogy nem vagyok Kevin Hart rajongója bejött az egész. Több sorozatuk is le van még töltve ami érdekelne, de valahogy nem érzek késztetést, hogy annyira nézni akarnám, pont a nagyon rövid részek miatt.

szocika - 2020. 10. 06. 15:08

Egy nehéz nap után, néha szívesebben kezdek el egy ilyen sorozatot mint egy sima filmet. Ugyanis már az első 7 vagy 14 perc után kiderül érdemes végigülni vagy nem érdemes végigszenvedni.

The Fugitive, 7/10, kicsit 24-es beütéssel, lehet Kiefer miatt.

Most Dangerous Game, 8/10 simán mehetne moziban is, eléggé eltalálták.

Survive: 6/10, igen ez kicsit B-s filmre sikeredett.

The Stranger: 7/10 lehetett volna jobb is (7.5) ha befejezése kicsit jobban összeszedett.

#FreeRayShawn: 5/10, sajnos ez a story nem jött át, nincs benne túl sok logika. Plusz ha jól értettem, ez blacklivesmatter mozgalom mintájára készült.

szocika - 2020. 10. 06. 15:10

Ez még pluszban:

50 States of Fright: 6,5 – közepes horro storyk, 14-21 percben, elalváshoz tökéletesek. :-)

Aszti - 2020. 10. 06. 19:45

The Fugitive nem mostanában néztem de emlékszek még mindig rá akkora negatív élményt okozott, megintcsak xsomo logikátlanság, idiótaság ne tévesszen meg senkit ez is egy film idegesítö h így fel van szabdalva. Jah… pocsék alakításokkal megfejelve.

Most dangerous game: egyszer meg lehet nézni semmi extra de ilyen kevés filmes időszakban mint a mostani simán lecsúszik.

Die Hart: alapból kamálom a kis törpét, ebben sem csalódtam a cameok is jók voltak, viszont érezhetően a büdzsé nagy része a színészekre ment. Ezen jól szórakoztam.

50 states of fright: szeretem a horror műfaját ezeken is jól szórakoztam, 1-2 sztorit megnéztem vokna hosszabban is kifejtve akár filmként. Nem kell ezektől sem sokat várni de a műfaj szerelmesei azért ne hadják ki.

Összeségében elég gyengének tartam a felhozatalt.

Kissur - 2020. 11. 13. 09:27

The Fugitive: Nem láttam a filmet, de ezután biztos, hogy megnézem. Kiefer hozta Jack Bauer karakterét, bár azért picit változtattak rajta. Bejött, hogy 6-8 perces részek voltak, könnyebb volt darálni, pörgősebb volt az esemény.

Caligvla - 2020. 11. 20. 09:33

Csak a Die Hartot láttam. Tetszett. Tulajdonképpen egy másfél órás film, de mégsem érződik feldarabolt filmnek, mert minden 8-10 perces etapnak tényleg önálló epizód jellege volt. Jean Reno és Travolta jelenléte mondjuk sokat dobott az összképen.

Caligvla - 2020. 11. 22. 11:56

Megnéztem a The Fugitive-et. Csak mazochistáknak tudom jó szívvel ajánlani.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz