login |

Pilot: P-Valley

2020. 07. 14. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Y’all need to give it up for these bitches, man, and bitches who are here with they niggas, don’t be J; give it up for these bitches too.

Hogy lehet rúdtáncosokról sorozatot csinálni? Hát, a Starz nem mutatja meg, mivel felcsapták a klisékönyvet, és unalmasan is mesélték el újra. Csak most fekete táncosnőkről szól egy kemény helyen, a Mississippi környékén.

Az alapokat nehéz összefoglalni, fogjuk rá, hogy munkahelyi dráma és kész? Olyan, mint egy Station 19, vagy Grey’s Anatomy, csak épp sztriptíztáncosok körül bonyolódik a sztori. Mindenkinek megvan a keresztje, szóval belső feszültség is van a munka kiégető mivolta mellett.

Van itt friss anya, van itt több, akit otthon bántalmaztak, van akit nagyjából kitagadtak, mert ezt a szakmát űzi, a tulaj pedig egy transz nő. Mindezt nehezíti, hogy a környéken nem sok más munka van, és hát az ügyfeleket sem veti fel annyira a pénz, kivéve ha bűnözők. Konkrétan van egy b-roll, ami csak bemutatja a kipusztult utcákon vegetáló cégeket, és az lehangolóbb, mint bármi, amit a részben mutattak.

Nyilván nem azt vártam, hogy vidám sorozat lesz, azt nagyjából meghagyták J-Lo-nak és a csajoknak, és valójában a klisékkel sem lenne baj, véleményem szerint sajnos van mögöttük igazság ez esetben, ellenben akkor a mesélés módja kell erős legyen. Már ha jó sorozatot akarnak csinálni.

Még azt sem mondhatom, hogy két szék között leültek a földre, mert akkora ambíciót nem látok itt. Az igazi tényleges hasonlítás valójában az Atlanta lenne, nyilván nem az éjfekete humorra értve, hanem mesélni akarnak arról, amiről nem sok szó van a tévében, talán kis empátiát élesztve a nézőben. Viszont ha az ásítozik, akkor nem fog menni.

A megvalósítás amúgy szerintem korrekt. Kicsit sok volt a seggrázós rap zene, és valójában átjött a “szegények csillogni akarnak”-érzés, a kikapcsolódás fontossága a végletekig kiégett emberek számára, de végig untam az egészet, nincs elég fókusz, túl sok a szereplő és azoknak túl tipikus a szála is.

Amolyan 5/10, igazából ennyi alapján nem érzem, hogy sok értelme lenne belenézni.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2020. 07. 14. 16:08

ó, basszus, még felirattal is fel kellett kötni néha a gatyát a szöveg dekódolásához.

annyira nem fogott meg, már csak azért sem, mert ennek a műfajnak a koncepcióját baromira nem értem a közönség részéről. lehet, hogy tovább nézem, még 1-2 részig, hogy lássam, hogy mi kerül előtérbe, hogy mik lesznek az érdekesebb szálak, de itt talán inkább a karakterek azok, akik annyira nem fogtak meg.

klisé? én is csak azt tudom mondani, hogy lehet, hogy azért klisé a klisé, mert az a valóság? ezt tuti már ellőttem kritikában is:) nyilván nincs új a nap alatt, nem hiszem, hogy itt nagyon tündérmese vagy sosem látott dolog kéne (arra ott vannak a gengszterkedő körmösök a claws-ban), normál emberek vannak normál problémákkal. alapvetően, ha már százféle normál ember típus és normál probléma típus van, akkor az az érzésem, hogy mindegyik kombinációt lehetne klisének nevezni, nem? ezekkel nem volt gond, más kérdés, hogy a karakterek miatt nehezebb volt átérezni őket, az olyan homályos dolgok, mint a fényképező pasi, vagy a templomos anya megint csak nem segítettek. igazából, ami klisé lehet számomra, az a konlfiktusok.

viszont.

szerintem nagyon erős hangulata volt, ezzel a csillogás-lepukkantság ellentéttel, az elég komolyan telibe tolt zenei anyaggal, a várossal.

winnie - 2020. 07. 14. 16:49

(btw, nem olvastam a kritikákat, csak azt, hogy elég jók a vélemények, de ilyenkor érdekelni szokott utólag, hogy miket emelnek ki. mindenesetre szerintem ez olyan sorozat, ahol számítanék rá, hogy jó véleményeket fog kapni.)

human - 2020. 07. 14. 17:08

“klisé? én is csak azt tudom mondani, hogy lehet, hogy azért klisé a klisé, mert az a valóság?”

a kritikában:

“valójában a klisékkel sem lenne baj, véleményem szerint sajnos van mögöttük igazság ez esetben, ellenben akkor a mesélés módja kell erős legyen.”

de én sem csak a karakterekre gondoltam, hanem minden konfliktusra is, ahogy írod.

winnie - 2020. 07. 14. 17:11

olvastam:) azért írom, hogy “én IS csak azt tudom mondani”, amit te.

ha talán többet árultak volna el a főhősből. valahogy ő megfoghatatlan pár villanás nem elég. jobba ráfekhettek volna, ld. a fókusz, amit írtál.

human - 2020. 07. 14. 18:57

ja az is kimaradt

Rapguruz88 - 2020. 09. 18. 07:46

Kellett volna 2 rész mire berantott, lesz második évad is! Aki nem bírja ezt a zenei stílust, annak elég szenvedős lehet vegignezni

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz