login |

The Hollow: a 2. évad

2020. 07. 14. 21:30 - Írta: Necridus

1 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Május 8-án jelent meg a Netflix egyik animációs sorozatának, a The Hollow-nak (magyarul Rejtélyek földje) a második évadja, melyről a pilotkritika itt található. A sorozat központi karakterei tinédzserek egy furcsa fantasy világban, ami telis tele van rejtélyekkel. Ezek pedig az évadban folyamatosan újabb titkokat göngyölítenek fel.

Az első évadban a három tini felfedezte képességeiket, megjártak több világot is, rengeteg veszélybe keveredtek, míg végül rá nem jöttek a megoldásra. A főhősök remekül kidolgozott és érdekes karakterek lett. Bár a többiek között voltak gyengébb figurák, de még így is tökéletesen illettek a történetbe, sikerült őket is kellően összetett karaktereknek írni annak ellenére, hogy nem voltak középpontban. Mármint az első évadban.

Ami nagyon bejött a sorozatban, hogy nem akar túlságosan a felnőtteknek szólni. Bedobja a bunyókat, a képességeket, a fantasy világot (és még más tematikákat), amik inkább kikapcsolnak, mint nagy agymunkát igényelnek, hogy megoldjuk a nagy rejtélyt, miközben minden további nélkül élvezhetjük az akciót, a menekülést, a párbajokat.

Nem meglepő, hogy ezért is tud jól működni a sorozat a gyerekeknél, akik a szupererős akciót szerethetik benne, illetve a idősebb korosztálynál is, mely képviselői pedig egy kikapcsoló fantasy animációt kaphatnak egy kellemes hétvégi darára. A tovább mögött folytatom spoilerekkel a 2. évadról.

Szóval tavalyelőtt kiderült, hogy az egész egy játék, amit csak meg kell nyerni, és már ki is juthatnak. Jár a pacsi, amiért nem csak egy fantasy világba kerültek, hanem tényleg egy videójátékot kellett végigjátszaniuk. Így nem csak az animáció és fantasy kedvelő gyerek, tini és felnőtt korosztályt célozta meg, de a gamereket is.

 

Miután az első évadot megnyerte Adam, Mira és Kai, mutattak egy rövid élőszereplős snittet, ahogy kiszállnak a VR gépekből és a közönség ünnepli őket, miközben az élőszereplős Weirdy kihirdeti győzelmüket. Hirtelen jött, szórakoztató jelenet, de olyan figurákat sikerült összeválogatni, hogy formálják meg az animált figurákat, akik nagyon mesésen hatottak. Látszott is, hogy előbb készültek az animáltak, utána került az élőszereplős változatokra a jelmez meg a paróka.

A második szezon ismét animáltan kezd, de karaktereink már saját ágyukban ébrednek. Egy ideig úgy is érzik, visszatértek világukba, aztán sorban megjelennek félelmeik, találkoznak különös figurákkal, újra felfedezik képességeiket, s rájönnek: ismét a játékban vannak, ismét kezdődik a szabadságért való küzdelem.

Viszont ennek ellenére nem válik önismétlővé a sorozat. Igaz, ugyanúgy teljesíteniük kell a feladatokat, de tudatában annak, hogy ez egy videójáték, aminek köszönhetően egészen más lesz a sorozat. Sokkal inkább olyan érzésünk van, hogy az adott küldetéseket teljesítik épp az open-world játékban, és nem csak elveszve menekülnek mindenfele.

Az idei rejtély tehát nem az, hogy hol vagyunk, kik vagyunk és miért vagyunk itt, hanem az, hogy hogy jutunk ki végleg a játékból, ha egyszer már nyertünk. Ezt egy nagyobb csavarral oldották meg: mindegyik szereplő éli az életét a való világban, akiket most látunk, azok csak valamilyen hiba miatt született másolatok, akik öntudatra ébredtek.

Weirdy segítségével megmenekültek a végzetüktől, visszatérhettek a virtuális családjaikhoz nyugodt, békés életet élni anélkül, hogy kitörlődnének. Látszólag semmi baj, amíg ismét meg nem jelenik az egyik óriás szörny, ezzel nyitva hagyva egy kiskaput egy esetleges harmadik évadnak. Nincs bejelentve, de én ott lennék a premiernél.

1 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2020. 07. 14. 21:42

Az első évadon jobban szórakoztam, de ezt is végignéztem, tetszett, én is nézném a harmadik évadot, ha lesz majd.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz