login |

Délelőtti videó 3.: Star Trek: Lower Decks

2020. 07. 15. 11:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: animáció, video,

Animációs munkahelyi komédia a Csillagflottában! A CBS All Access újabbat lép afelé, hogy minden héten legyen új Star Trek-epizódja. Korábban is összefoglaltuk az augusztusi premier alapjait, de talán az azóta jött leírásból több minden kiderül.

A sorozat a Starfleet egyik legkevésbé fontos hajójának, az U.S.S. Cerritosnak a támogató személyzetéről szól. A történet 2380-ban zajlik, és a főhősöknek el kell látniuk a saját feladataikat, miközben a társasági életüket is karban tartják a sci-fi anomáliák között bukdácsoló hajón.

A tovább mögötti hosszú előzetes végre felfedi a humort, a kidolgozást. Ez alapján megy a szórakoztatóbbak közé? Star Trek-rajongók vajon mit szólnak? Szinkronhangok: Dawnn Lewis, Eugene Cordero, Fred Tatasciore, Gillian Vigman, Jack Quaid, Jerry O’Connell, Noël Wells, Tawny Newsome.

14 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2020. 07. 15. 12:24

Lehet kisebbségbe tartozom, de nekem ez a lassan tíz franchise univerzum építéssel csak azt érik el, hogy egyiket sem nézzem. Persze, a Star Trek is már egy elég régi sorozat, sokféle kapcsolattal, de valahogy nem érzem, hogy pont egy animációs sorozatot követelt volna még a téma.

Fura - 2020. 07. 15. 12:44

Lehet csak én nem kezelem helyén a darabot, de az előzetes alapján inkább kínos, mint szórakoztató. Valahogy ez a fajta stílus nem az ST univerzumba való, még akkor sem ha komédiának szánják.

Hallak65 - 2020. 07. 15. 12:45

Nekem nagyon bejött trailer alapján.

Én ezt vártam volna a Final Space-től. Remélem megvan az új Futurama utód.

winnie - 2020. 07. 15. 12:49

Fura: ezzel egyetértek, de én úgy látom, hogy épp így akarják tágítani az univerzumot, hogy valami újat hoznak, vagy legalábbis épp ironizálni vele afféle mellékágként.

winnie - 2020. 07. 15. 12:52

Shyllard: pont a napokban írtam twitteren, hogy kezd úgy tűnni, hogy sok platformnak az a jövő, hogy egy valamire szűkítik le a kínálatukat. van pár kábeladó, ami szinte egyetlen realityből és spinoffjaiból él, a cbs all access, hogy deklaráltan star treket akar egész évben, a cw dc univerzumot, a disney addig csinálja a star warsokat, míg minden hétre jut egy epizód, stb.

ez számomra is kicsit… visszatetsző? nem, nem ez a jó szó, mert nyilván nem muszáj nézni, vagyis elég a jó sorozatokat, de én mindig örülök, ha a kínálat színes. viszont, ahogy látom, az átlagnéző pont a másik irányba megy, miszerint egyre kevesebb újra kívűáncsi, inkább a megszokottakat szereti nézni, ha más nem, pepitában.

Quark - 2020. 07. 15. 13:16

@Fura

Határozd meg az ST univerzumot!
TOS mai szemmel inkább kínosan humoros, mint sci-fi ősatya. Ne felejtsük el a hozzátartozó animációs sorozatot, amit csak a fanok tudtak végignézni, még úgy is, hogy canon.
A TNG eleje Q-val inkább fantasyra hajaz, mint sci-fire.
A DS9 statiku kornyezete kizárta az eddigi magelláni felfedőzdit.
A VOY Hetes szűk rucija mentette csak meg.
A ENT pedig T’pol szűk rucija se.
A DIS-t legtöbben szidják, pont azért mert elkanyarodott a megszokott felfedezős-új kultúra bemutatós sémától és elvitte az egészet akció orientált felé.
A PIC-t meg a nosztalgia faktor menti meg, de ha mélyebbre nézünk, ott is hiányzik a megszokott felfedőzsdi.

Erre jön ez a animációs sorozat, ami első ránézésre pont azt fogja hozni, mint amit a TOS és TNG képviselt: egy hajó életét és felfedezéseit, igaz egy teljesen más szemszögből.
Tegyük hozzá, hogy a SW fronton is a Clone wars sorozatot mindenki csak ünnepli, és az se a megszokott Jedi-Sith kardozás.

Shyllard - 2020. 07. 15. 14:22

@winnie
Meg persze tök izgalmas meg érdekes tud lenni a crossover ék lehetősége. Mondjuk tuti kevésbé kockázatos bejáratott nevekkel próbálkozni, mint új ötleteket fellőni.

miles - 2020. 07. 15. 17:34

Nem rajongok az animációkért, de ezt megnézem. Legalább nem csak SW animációt fogok nézni.

Biztosan elég kínos nekik, hogy a legjobb Star Trek sorozat az nem is Star Trek sorozat, hanem az Orville :O

nortai - 2020. 07. 15. 17:41

Tiszta Rick & Morty csak Star Trek univerzumában. Jöhet simán. :) Ahogy nézem valamennyi köze is van kettőnek egymáshoz.

miles - 2020. 07. 15. 17:45

@Quark:

Nem teljesen értem miért úgy kezdted, hogy meghatározod a ST univerzumot, majd ezzel meg sem próbálkoztál :P

Meg azt sem igazán értem, mi alapján jelented ki, hogy a SW az jedi-sith kardozás volna – még akkor sem ha a kardozás alatt esetleg magát a konfliktust érted.

Ezek teljesen nyílt világok, amikbe a scifi után gyakorlatilag bármi más kategória odaírható a nyomozástól a felfedezésen, csatákon át akár egy egyszerű beszélgetésig.

És pont attól váltak ilyenné, hogy több tematikájú sorozat és könyv tágította a lehetőségeket.

Én azon az állásponton vagyok, hogy szeretem ezeket a világokat, ami kijön azt megnézem, elolvasom.
Persze van, ami nem jön be nekem (lásd: Resilience) és van ami nagyon (Thrawn, Tarkin, 501’s könyvek).

ezt @fura-nak is céloztam.

schray - 2020. 07. 15. 20:37

Nekem inkább Final Space utánérzésem van, annak mintha jobban is állna ez a műfaj, de azért kíváncsi leszek

DuracellTomi - 2020. 07. 15. 21:31

Engem megvett ez a trailer.

Fun, paródia, vélhetően fingós poén szint több helyen, de így is állok hozzá.

Mondom ezt úgy, hogy nekem TNG S3-7 és DS9 kvázi az etalon, ha ST sorozat.

Valahogy itt be tudom fogadni a másféle megközelítést.

Silver-sama - 2020. 07. 16. 12:09

Hát ez írtóra tetszik :D Alapvetően utálom az űrben játszódó dolgokat, de ez az előzetes alapján megvett

Fura - 2020. 07. 16. 20:34

@Quark
@miles

Jelenleg képtelen vagyok szavakkal meghatározni. Az ST univerzumnak van/volt egy olyan érzése, hogy az ember tudhatja, milyen keretek között számíthat eseményekre, hogy hol a határ.

Másodlagos szégyent éreztem már az előzetes nézésekor is. Ez igazából a bajom. Nem baj, ha humorosabbra van véve a figura, de ez már kínos.

@Qurk kifejetetten:
Gyanítom, hogy teljesen másképp nézzük a részeket. Én nagyon szeretem a sokak szerint kevésbé jól sikerült VOY és ENT sorozatokat is. Mindegyiknek megvan a maga varázsa, én a mai napig sajnálom hogy a VOY nem tartott még évekig. Jó lett volna látni, ahogy Hetes ténylegesen megbirkózik újdonsült érzelmeivel (és férjével) vagy ahogy a gyerekek így vagy úgy de felnőnek a hajón. Rengeteg lehetőség volt még a karakterekben, ahogy a hajóban is. Nem tudtuk meg, hogy miért is van két reaktora a hajónak. Az ENT pedig nem csak T’Pol jellemváltozása miatt izgalmas, hanem pl. ahogy Flox kívülállóként látja az embereket. A Föderáció megalakulása, az utalások a jövőbeli dolgokra (mint elsődleges irányelv) és eseményekre. Ahogy már ismert eszközöket találnak fel vagy a legelső találkozás a Borggal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz