login |

Single Parents: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is. – írta oriole

2020. 07. 15. 19:30 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Poppy, thank you for a wonderful night of delicate Frenching!

A 2. évadjával véget ért az ABC csatorna szingli szülőkről szóló aranyos komédiája, ami olyan édes kis semmiségként mindig fel tudta dobni a napom.

Az ötletes, bár nem túl új néző-barát résszel induló szezon gyorsan összeszedte magát, és egy-két kivétellel hozta azt a szellemes humort, és cukiságot, ami miatt megszerettem a Single Parents-öt. Ehhez persze sokat hozzá tesz a tehetséges, szimpatikus szereplőgárda.

Az S1-hez képest egy leheletnyivel kevesebb volt az érzelmes, tanulságos szülő-gyerek jelenet, és a történet jobban fókuszált a felnőttek romantikus csetlés-botlásaira. Ettől függetlenül a gyerekek ugyanúgy jelen voltak, sőt a közönség kedvenc ikrek még többet is szerepeltek, mint tavaly. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

– Oh, I am the opposite of happy!
– Horny?
– No! You think happy and horny are opposites? That’s so sad.

A személyes kedvencem a 2×10 volt, amikor Angie és Will elindulnak havat keresni, hogy teljesíthessék Graham kívánságát. Számomra 10/10-es volt, végigmosolyogtam, annyira feelgoodra sikrült. De a flashback-es szüléses epizód is remek, pedig abban még a gyerekek sem szerepeltek.

Az idei szezon egyik meghatározó része Angie fejlődése, és útkeresése volt. Derek visszatérése a család életébe elég nagy érzelmi hullámvasútra tette a karaktert, elfojtott érzésekkel kellett szembenéznie, miközben a Will-lel való szoros barátsága is megkérdőjeleződött.

Az írók egyértelműen szeretik Angie-t, és neki kell a legtöbbet fejlődnie ahhoz, hogy megtalálhassa a boldogsághoz vezető utat. Ugyanakkor ő kapja a legtöbb karakteridegen momentumot is.

A másik fontosabb szál Douglas és Poppy kapcsolata volt, ami meglepően jóra sikerült. Ahhoz képest, hogy milyen fura párosnak tűntek az elején, roppant szórakoztató volt nézni, ahogy két ennyire különböző karakter próbál egymáshoz alkalmazkodni, és Poppy is érdekesebbé vált ezáltal. Ezt a helyzetet persze Rory és az ikrek jól ki is használták.

It’s too bad, because I love a mixed baby. Half old, half young.

A gyerekek még mindig szuperek, a mini sztorijaik működnek, főleg amikor megpróbálják átejteni a szüleiket. Mondjuk nincsen nehéz dolguk, kicsit talán túl okosak is a korukhoz, és a felnőttekhez képest.

Az évad sok sorozattal ellentétben a tervezett epizóddal zárult, bár szerintem a készítők másképp fejezték volna be, ha tudják, hogy ez lesz egyben a sorozatzáró is. A befejezés egy klasszikus romantikus komédia volt, egy elfelejtett estével, félreértésekkel, tagadással, segítőkész barátokkal, érzésekre való ráébredéssel, és egy nagy cliffhangerrel.

Kellően érzelmes és hangulatos volt, főleg a 100 years-es utolsó jelenet, és bár nem kaptuk meg végül a nagy happyendet, mégis reménykeltő lett, amit könnyedén tovább lehet gondolni, hiszen Angie-nek a végén eszébe jutott, hogy mi történt azon az éjszakán…

I think I’m in love with you.

1 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2020. 07. 15. 20:56

Ne már, hogy kaszálták! Az ikrek voltak az egyik kedvenc előszereplős tv karaktereim! Kiváncsi lettem volna mit csinálnak velük mondjuk egy Modern Family hosszúságú show-val. RIP. Jó volt. Kár érte. Bár 1 év múlva emlékezni se fogok rá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz