login |

Pilot: Cursed

2020. 07. 17. 21:30 - Írta: human

58 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Basszus, ezt már lehet kinőttem? Már ha fogalmazhatok így. A Netflix ma egy ifjúsági fantasy-t hozott a Cursed: Átkozottal, de annyi vérengzés van benne, hogy nem a Harry Potter vagy Percy Jackson mellé tehető, hanem láthatóan 18 fölöttieknek szánták.

Igazából nem tudom hova tenni a sorozatot. Előzménytörténetről van szó, a legenda egy olyan változatról, amiben nem Arthur lett az Excalibur tulajdonosa szól, hanem Nimue, egy “boszorkány”, aki elvágyik a falujából, mert ott nem nézik jó szemmel a démon által megjelölt pofikáját. Nem akarja elfogadni a sorsát, hogy népének látója legyen, pedig őt választja a tűz.

Na jó, nem erőltetem a ködös utalásokat, nem megy olyan jól, mint a Cursed íróinak. A lényeg, hogy teljesen fantasyről van szó, vörös csuhások irtják a tündéket és boszorkányokat, szinte kereszteshadjárat szerűen járnak körbe, égetnek fel falukat, és embereket, mészárolnak le mindenkit. Így kerül sorra főszereplőnk lakhelye is, így már nem csak elvágyik onnan, hanem konkrétan menekülnie kell, és közben eljuttatni egy kardot Merlinnek. (Természetesen a mondakör jó pár szereplője feltűnik a sorozatban – lehet, hogy kicsit másképp.)

A bevezetőben nem túloztam, tényleg nem értem ki a tényleges célcsoport. Mert megvalósításban, szereplőkben ez tényleg Percy Jackson, vagy Hunger Games-szerű kéne legyen. Minden olyan olcsó, de mégsem az, tényleg az előbb említett filmre hasonlít a legjobban. Nehéz elmondani, de az egész fényképezés, díszletek, meg hasonlókat értek ez alatt. Teljesen olyasmi fantasyként van leforgatva.

Erre fröcsög a vér, tömegmészárlást nézhetünk, az első két részben nem is egyet, emberek égnek, szinte mindenki borzasztó. Van csonkítás, az égből vér ömlik, egy halott babát is mutatnak. Sőt, még állatokat is brutálisan ölnek meg benne, nem csak önvédelemből. Mintha egy Ridley Scott által rendezett R-besorolású szandálos kardos filmet néznénk. Csak ugye a fent említett képi megvalósítással. Ennél nagyobb két szék volt mostanában?

Szóval valahol ott vagyok, hogy fiataloknak, hiába inspirál, hisz egy erős lány a főszereplője, akinek sok mindent le kell győznie, meg felnőnie villámgyorsan, mégsem elég könnyed? Felnőttként meg valahogy mégis túl gyerekes, a kamu cool beállításaival.

Vagy van aki tényleg azt mondta, hogy wow, amikor a szürke monkról beszéltek, meséltek, mintha valami 14 éves adna elő egy csihipuhi jelenetet?

Lehet, hogy túl csalóka képeket választottam, de ha belenéztek, szerintem már az első lovaglásnál lejön majd, hogy milyen képi világról beszéltem feljebb. De tény, hogy vannak pillanatok, amik erősebbek vizuálisan, ahol odatették magukat.

Igazából azt látom, hogy Frank Millerék addig csomagolták ezt, amíg valahogy el tudták adni, de sajnos pont erre az ifjúságosra haraptak. winnie biztos mindjárt kijavít a valósággal, de az 5/10 pontszám mellett az előbbit éreztem.

58 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2020. 07. 17. 21:37

Én most kegyetlen leszek. Csak néztem ki a fejemből, hogy “ez meg mi a f…ene volt”.

Nagyon ritkán van, hogy már a pilotot se bírom végignézni, annyi esélyt szinte minden sorozat megkap. De most a kétharmadánál lelőttem, ez valami egészen rémes volt.

Mephi - 2020. 07. 17. 22:00

Imádom a fantasyt, szinte bármit el tudnak adni nekem, ha van benne kard, meg varázslat. De ez a sorozat nagyon kevésnek tűnik az első rész alapján. Néztem a faluban a statisztákat, ahogy harcolnak a képernyő szélén, miközben főhősünk menekül, borzasztó volt. Próbáltak harcot imitálni, de annyira gyenge volt, hogy már fizikailag fájt számomra. A párbeszédek helyenként annyira gyengék voltak, hogy azon gondolkodtam, hogy ezért kinek fizettek, bármikor írok ilyet…
Megnézem a következő részt, mert mindig 2 részt megnézek, de szerintem ez nálam kasza lesz.

winnie - 2020. 07. 17. 22:05

azért letter for the king az ifjúsági a maga 7+ kategóriájával. ez inkább kemény 16+. a young adult, ha erre akarsz menni, bármennyire is ifjúsági, nem gyerek. benne van, hogy fiatal felnőtt. akik game of thronest néznek. amiben még talán fiatalabbak is voltak egyes főszereplők, mégsincs ifjúságizva.

winnie - 2020. 07. 17. 22:07

amúgy nálam 5/10. nem nagyon izgat a tévés fanasy, ez is csak úgy elvolt magában. láttam benne jeleneteket, volt egy-két jó karakter, tetszett benne pãr megoldás, de a fő szál egyelőre nem nagyon érintett meg érzelmileg. szerintem kap azért még 2 rêszt, mert tetszik az ötlete, az alternatív változata a mondának.

Bookworm - 2020. 07. 17. 22:41

Egyet értek az előttem szólókkal, valóban rém gyenge a megvalósítás minden szempontból. A cselekmény YA, viszont tele van 18+ jelenetekkel. Az első 3 rész után erősen gondolkodom a kaszán, hiszen annyi mást tudnék helyette nézni. Lehet, hogy még az utolsó részbe belenézek, hogy hogyan zárták le. 5/10

DarkEalge - 2020. 07. 17. 22:46

Hát nem tudom én most fejeztem be az 5. részt és eddig tök jó. Nyilván vannak hiányosságai és YA könyv adaptációhoz híven kliséktől sem mentes DE azt azért megjegyezném hogy a negatívumok ellenére is simán a jobb YA sztorikhoz dobnám be. Katherine Langford szerintem remek a szerepben, nagyon kedvelhető. Arthur egyelőre olyan közepes de ő és Nimue elég jók együtt jó a kémia. És hát ott van Merlin akit ugye a remek Gustaf Skarsgard alakít. Plusz a Weeping Monk is teljesen jó karakter. És persze ne feledjük el a papok vezérét sem. De rajtuk kívül is akadnak azért jó szereplők akik mellékszereplők de jók. A sztori nyilván nincs túlbonyolítva de szerintem nincs is rá szükség. Ez egy alternatív Arthur történet azok meg sosem voltak ennél bonyolultabbak. De most komolyan, miben másabb ez mint bármelyik Arthur sztori? Mármint azon kívül hogy végre most nem Arthur a főszereplő hanem Nimue?

Amúgy lehet csak én vagyok ezzel így de szerintem manapság hála a sok CW-s sorinak meg az Alkonyathoz hasonló YA adaptációknak az egész YA kategória nevetség tárgya lett kb. Plusz manapság már a YA az nem annyiból áll hogy két fiatal szerelmes szembemegy a világgal azért van pár komolyabb, véresebb alkotás is olyanok amiknél tényleg nem tudja az ember hogy mi is ez pontosan.

Röviden ez egy “Trónok Harca” 15-21 év közötti fiataloknak kb. Bár ha teljesen őszinte akarok lenni ez az egész korosztályos besorolás úgy baromság ahogy van. Én 33 múltam mégis nézek meséket pedig ugye a többség azt vallja hogy a mesék gyerekeknek való ami megint csak nem igaz ugyebár. Szerintem hatalmas hiba beskatulyázni bármit is. Sőt kimondottan árt nem csak az alkotásnak hanem a nézőknek is. Pláne a mai világban ahol egyre több a clickbait. Elvégre az átlag néző meglátja hogy Young Adult könyv adaptáció és már menekül is előle. Ráadásul minden 2. sorozat néző ember szakértő lett mert látta a Trónok Harcát és az lett kvázi a mérce ami megint rohadt sokat árt a sorozat biznisznek és a nézőknek is.

Részemről így 5 rész után tartja a 7/10-es szintet szóval akik egy könnyedebb fantasy-ra vágynak ismerős környezetben azok mindenképp nézzék meg. A casting remek, a zene és az egész körítés úgy jó ahogy van. Aki nem tud túllendülni azon hogy néha kilóg a VFX az inkább bele se kezdjen mert csak azzal fog foglalkozni. Bár szerintem nincs sok olyan jelenet. Főleg hogy a sorozat harmada valódi.

Igazából így belegondolva a legjobban talán az Buffy-Angel univerzum szintjére tudnám besorolni. Főleg a Buffy-éba.

Andris - 2020. 07. 17. 22:49

Siralom :D Floki miatt néztem meg az első részt, de minek..Szegény remélem megérte neki, hogy ebben szerepelt.

winnie - 2020. 07. 17. 22:58

egyébként nekem a latvánnyal nem volt gondom. a frank milleres véresztétika meg a képregényes átvezetês is rendben volt. oké, a pilotos farkasozás necces, a kicsit túl elővilágított greenscreenre meg hála az égnek, kezdek immunis lenni, most mar csak megállapítom egyszer magamban, hogy nyilván használják, azok után, hogy meguntam, hogy a dead to me 2. évadja közben folyton azon rugóztam magamban, hogy szinte minden kinti jelenetet, az utcaitól a tengerpartiig, zöld hatérrel láttam magam előtt:) hozzászoktattam magam, ez a norma, és ez nem annyira pénz (és ez nem valami kis, olcsó sorozat), inkább fény kérdése.

Bea - 2020. 07. 17. 23:02

Szomoru vagyok mert nagyom vartam, emnek ellenere az elso reszt sem tudtam vegignezni :(

Robbie - 2020. 07. 18. 00:38

Nagyon jó eddig

DarkEagle - 2020. 07. 18. 00:55

Igen ez így van. Látszódik a hiba én is látom, elég sok sorozatnál látom ezt de ha a történet meg a karakterek lekötnek akkor egy szempillantás alatt túllépek ezeken hibákon. Meg igazából ezeket nem is nevezném annyira hibának hiszen van egy bizonyos keretük nyilván nem várható el hogy 200 millás filmet csináljanak. Persze lehetne azt is mondani hogy ha nincs rá elég büdzsé akkor ne túlozzák el a dolgokat de azért mégis csak egy fantasy-ról van szó amiben azért elég sokat varázsolnak szóval ezt nem igazán lehet kikerülni mert nem csak olcsónak hanem fanmade-nek is hathat.

Egyébként most hogy írod Winnie eszembe jutott hogy ami nagyon bejön még az az intro meg ez az egész képregény festményszerű átvezető egyes jelenetek közt. Ilyet még szerintem nem is láttam egy soriban sem hogy nem szimpla vágás van hanem gyakorlatilag mintha tényleg egy képregényben lapoznál egyik oldalról a másikra. Itt látszik meg amúgy igazán Frank Miller munkássága meg néhol a sztoriban is mikor a nagyobb “epikebb” dumákat tolják, na azok tuti hogy mind Miller írásai mert megismerem a stílusát.

Ja egyébként nem tudom volt-e róla szó de minap láttam Librin hogy 1 hónap múlva jelenik meg itthon a könyv magyarul.

Cardas - 2020. 07. 18. 01:33

Szóval azt nyújtja amit a trailerben látni. vérgagyi, skizofrén, nem tudja eldönteni kinek szóljon. Szomorúnak kéne lennem, hogy egy potenciális jó sorozatot veszítettem ezzel, de közben örülök, hogy nem megy el rá több órám.

winnie - 2020. 07. 18. 02:43

Cardas: attól, hogy van, aki nem tudja eldönteni, hogy nem tudja kinek szóljon (mert ő sokkal több évesen nem tudja, hogy mit néz egy 12, egy 16 vagy 20 éves), szerintem a sorozat és a készítők pontosan tudják, hogy kinek szóljon. tippre mindenkinek, csak nem fiatalabbaknak. mármint mióta korfüggő egy kaland fantasy? mint a game of thrones vagy a witcher, aminek rengeteg a tinédzser rajongója, nekem szól, neked szól, azoknak szól, akik szeretik a műfajt, vagy szeretnek sorozatot nézni – mindenki eldönti, hogy szól-e neki. nem nekünk kell eldönteni, hogy másoknak szól-e.

egy sorozat sem akarja lekorlátozni magát arra, hogy ennek meg annak szól csak.

Ági - 2020. 07. 18. 05:47

Nagyon gyenge, Floki a Vikingekből ér valamit az egészből, a többi felejhető🙄

Józsi - 2020. 07. 18. 06:26

Első részt végigszenvedtem. Nagyon hatásvadász szeretne lenni, de csak unalmas lesz tőle. Ha végképp nem lesz más, talán adok neki még egy esélyt… De csak akkor.

tonks - 2020. 07. 18. 08:05

Nagyon fáj, hogy mennyire tipikus benne minden, talán a Jack Sparrow beütésű Merlin okozta a legnagyobb meglepetést, de még ez is mennyire rosszul hangzik. A tájak elképesztőek, de pl a lány falujánál még a virágmező is annyira gagyi, meg a menekülős jelenetben Katherine Langford rendesen ki se tudja futni magát, mert látszik, hogy pár háznál többől nem áll a díszlet…
Az első jelenet pedig mennyire jó a sötét vízzel, egy pillanatra megörültem, hogy narrálós is lesz, aztán jött a lejtmenet. Az ilyen alkotások miatt van annyi előítélet a YA-al, mert hogy lehet valami 50 percben ennyire klisés (meg nem értett lány, feszült gyerek-szülő kapcsolat, titkolózás, rébuszokban beszélés, a rossz az nagyon rossz, barátnő karaktere, a “jóképű” lovag felbukkanása, a jóképű gyilkos felbukkanása, a király karaktere, fontos küldetésed van, amiről soha nem beszélt neked senki….). És bár mondhatnám, hogy csak a zsánert próbálták megjeleníteni kelta köntösben, de egy csepp eredetiséget se fedeztem fel ebben.

bessie - 2020. 07. 18. 08:44

Nagyon szerettem volna szeretni. Szeretem a témát, a kor is jó, és a kezdeti látvány is elhitette, hogy ez nagyon jó lesz. Nem így lett, habár a látvány kárpótolt picit. Hogy mi ment mellé nem tudom, színészek, forgatókönyv, rendezés? Színészék Gustaf-on kívül harmatgyengék voltak. A pilot harci jeleneténél fogtam a fejem, higy ez meg mi? Ennyire hülyének néznek? Hogy lehet így egy mészárlást, egy káoszt így ábrázolni? Mellé jött, hogy a főszereplő is harmatgyenge és Arthur is.
Eddig csak a pilotot néztem és lehet, hogy belenézek a többi részbe is, de nem hiszem, hogy ajánlanám valaha bárkinek is.

BZs - 2020. 07. 18. 08:46

Történet miatt végig fogom nézni, de nagyon gyenge. Egyedül a látvány kárpótol valamennyire. Gustaf / Floki érdekesen alakítja Merlint. De messze jobb a sorozatban bárkitől.

DarkEagle - 2020. 07. 18. 09:11

Na, kicsit késő van már de a végére értem azért. És baromira nem bántam meg. Szórakoztató volt végig, ahogy írtam a karakterek jók és volt azért pár meglepetés is amire nem számítottam.

Szóval tartotta simán az erős 7/10-et végig. Remélem lesz 2. évad. Aki érdeklődik a sorozat után nyugodtan kezdjen bele mert nincs mit vesztenie. Ahogy már írtam a sorozat készítőinek semmi oka nincs arra hogy eldöntsék kinek szól pontosan a sorozat mert a sorozat egyértelműen mindenkinek szól. Nyilván 16 éves kor felett. Szóval szerintem nagyon is tisztában vannak vele a készítők kinek szól. De ezt már kiveséztem.

Meglepetés karakterek számomra egyértelműen a Weeping Monk és persze Squirrel. Ritkán jók ugye a gyerek színészek de ez a kis srác remek volt. És nem is gondoltam hogy ő azt a karaktert játssza akit játszik. De mint írtam volt pár meglepetés számomra. Tényleg remélem hogy lesz folytatás mert nagyon érdekelne innen merre viszik tovább a sztorit.

winnie - 2020. 07. 18. 09:13

itt van egy interjú egyébként a készítőkkel: https://www.nytimes.com/2020/07/16/arts/television/cursed-netflix-frank-miller.html

talán ezt-azt rendbe tesz.

Python - 2020. 07. 18. 09:57

Nálam 6/10. Most mondanám, hogy a szokásos Netflix tucatfogyasztóknak szánt sorozata, most fantasy vonalon. Lenne benne potenciál, de olyan érzésem van nekem is, mint humannak. Mondjuk pont úgy van befejezve több szálon is, hogy folytatódhatna egy 2. évaddal, ha berendeli a Netflix. Inkább a 15-25 közötti célközönséget célozhatták meg a készítők, így 40 felett olyan gyermetegnek tűnt a történetvezetés, miközben képileg vér, halál, stb. az volt benne rendesen.

ibenny - 2020. 07. 18. 10:26

En nagyon elvezem, tegnap az eslo utan azonnal jott a masodik is, kifejezetten betalalt, pedig mar jockan nem vagyok celcsoport. :)

Zsuzsi - 2020. 07. 18. 10:47

Én mindenképp kipróbálom. Imádom a fantasyt, és mivel a Végzet ereklyéi igazán kitolták a tűréshatáromat a gagyiság terén,azt hiszem,ez pont nekem való. A hétvégén belenézek, aztán majd jelentkezem.

Skate - 2020. 07. 18. 10:51

Megnéztem a pilotot, míg a rész végére értem, volt reményem, megkapja a 3 rész esélyt, viszont a vérgagyi farkasos jelenet után elment az egésztől a kedvem. Összeségében közepes kezdés egy 4/10-re leredukálódott számomra. Biztos nem fog semmi rávenni, megnézzem a 2.részt egyáltalán.

cherockee - 2020. 07. 18. 12:08

Előzetes nagyon tetszett, gondoltam fantasy nem az én műfajom, de megpróbálom, megpróbáltam, nem tetszett, nem “Witcher módon nem tetszett”, de azért nézhető, hanem nem érdekelt a rész közepén még semmi. Látom van akinek tetszik, ez örömhír, nekik ajánlom a Shannara sorozatot, az szerintem nagyon hasonló, de jobb (azt végignéztem, mind a két évadot, lezárt történet).

winnie - 2020. 07. 18. 12:13

tényleg, a shannara. az is kap egy esélyt, amíg fent van netflixen. tegnap bepróbáltam a 3 friss netflixes fantasyt (cursed, letter from the king, witcher), de egyik sem varázsolt el, bár utóbbi kap majd még sanszot.

sgtGiggsy - 2020. 07. 18. 16:26

Belenéztünk párommal, kábé az első rész feléig jutottunk.
Nincs világ-, vagy karakterépítés, rögtön bedobnak a sztori közepébe, és elvárják, hogy érdekeljen Mary-Sue, meg Jack Sparr… ízé Merlin. Iszonyat sablon az egész, zéró pozitívummal, ami kiemelné az unalomból. Meg sem próbálnak eredetiek lenni. “Ismered már ezt a figurát, pontosan ugyanezt láttad harminc másik sztoriban, miért igényelnél akkor karakterépítést vele kapcsolatban?”

Julius - 2020. 07. 18. 16:31

Lehetne előre mindent elmesélni, mindent alapozni, de itt mindent menet közben tudsz meg. Ez is egy módszer, a Trónok harca is ugyanezt csinálta, fokozatosan építette fel a világot, nem expozícióval expozíció hátán.

Zsuzsi - 2020. 07. 18. 17:47

A Letter from the king cuki volt. Voltak gyengeségei, de egynek elment. Ínséges időben mindent meg kell becsülni. Tervezem, hogy írok is róla. Pont ezért érdekel a Cursed is.

Pipacs - 2020. 07. 18. 19:11

Én a húszas éveim végén járok, de nekem fantasy rajongóként kifefezetten tetszik (Eddig 7 és fél részt láttam belőle). Az első rész nem a legerőssebb (a végén feltúnő animált farkasok meg végkép nem), de a továbbiakban szórakoztató.
A szinészgárda játéka néha kicsit egyenlőtlennek tűnik számomra, de kifejezetten szeretem Katherine Langford (Nimue) és Gustaf Skarsgard (Merlin) játékát illetve karaktereit, és a közös jeleneteiket. Szerintem, aki hozzám hasonlóan szereti a fantasyt, simán adhat neki még egy esélyt a pilot után, mivel javúl a szinvonal. Én remélem, hogy kap második évadot is.

winnie - 2020. 07. 18. 19:57

ha színészek és/vagy karaktere, akkor nyilván a hálás merlin szerep mellett nálam egyértelműen pym emelkedik ki. még akkor is, ha az elején a “veled megyek” eléggé a semmiből jött, de ez is a fent emlegetett dologra erősít rá, hogy itt nem szenvednek expozícióval, nem narrálják, hogy pym és nimue gyerekkoruk óta, stb., hanem egyszerűen úgy mutatják be a kapcsolatukat, amikor együtt vannak, a dinamikájuk révén, illetve persze későbbi dialógokba ágyazva szórnak el infókat. ugyanez a helyzet merlinnel is, szóval jogos a felvetés, hogy nem tudunk róla semmit, de idővel kiderül sok minden.

human - 2020. 07. 18. 20:32

na winnie elejtette a trónok harcát (ha már az ifjúságin lovagolt, erre ő is adott csámcsogni valót:), erre folyamat előrekerül, nyilván egy szociológiai dráma teljesen közel áll ehhez a pszichológiai meséhez. Szinte ugyanaz a kettő, hiszen kard és fantasy van benne. Érdekességnek: https://blogs.scientificamerican.com/observations/the-real-reason-fans-hate-the-last-season-of-game-of-thrones/

heidfeld - 2020. 07. 18. 21:39

Ifjúsági fantasy.
No, már nem én vagyok a célközönség, barátnőm sem, pedig 5 évvel fiatalabb. Ennek ellenére, képernyő elé ültetett. Igaz, kint szakadt az eső, meghiúsítva a programot..
Ez, kb. arra jó, ha ilyen ínségesebb időszakban, hosszabb ideig nem tudsz kimozdulni.. Lehet közösen nézni, aztán győzködni egymást, miért jó, vagy gyenge.
Oké. Nem annyira vészes, illetve időnként. Túl brutális, ifjabb szemeknek.
Karherine Langford csinos, helyes, de nem magával ragadó. Jó színésznőnek nem gondolnám, de elmegy. Akad 2-3 közepes, de csapnivalóak is bóklásznak. Statisztákból láttunk már többször is kevesebbet.
Hiányzik a narráció! Érthető a sötétebb tónus, de néha, pár poén oldhatná a hangulatot! 2 alkalommal nevettem, de nagyot. 3. 1. rész végén. TWD-kópék, illetve – vélhetően Nepálba kiszervezett CGi farkasok, főleg a fehér. Oké, lehet, Nepálban nem értek rá, így a melót Burundiban végezhették el, csak valami céges buli alatt. Kemény italaik lehetnek, mert ilyet még nem láttam:D:D
Néha random módon jönnek dolgok, mi-hogy volt régen, és ezért van ez+az. Hernán első évadában olyan remekül megoldották – Jó példa lehet, ha valaki úgy ébred, sorozatokat akar készíteni, jól megspékelve, régi emlékekkel…
3 rész után – 5,5/10. Loki-Gustav remek, tetszik ez a fajta Merlin. Sorozat legnagyobb erénye. Igaz, más nem nagyon akad…

Máté - 2020. 07. 18. 22:46

2 órája nézem az első részt.. gyakorlatilag egy ariel reklám érdekesebb ennél.

Desmond Wallace - 2020. 07. 19. 09:15

Nagyon untam, nehezen csúszott le az első rész (a többi már nem fog), pedig szeretem a fantasyt.

Szerintem a béna a legjobb szó erre a pilotra. Időpazarlás volt.
A végén azok a farkasok…

Janka - 2020. 07. 19. 09:39

Az első két rész után kaszáltam. A hangulata nem ragadott meg. Katherine Langford játéka számomra borzasztó. Merlin miatt nem fogom végigszenvedni a sorozatot. A farkasos CGI a végén…

DanX - 2020. 07. 19. 09:55

Én eddig 4 részt láttam belőle. Nekem a sok negatív kritika ellenére eddig tetszik.
Bár kicsit furák néhol a díszletek. Pl az egyik jelenetnél olyan mintha az ott lévő várat éppen akkor húzták volna fel 2 nap alatt a földmunkával együtt. Nem adja egy jó néhány évtizede ott álló vár hangulatát.
És még van néhol olyan ahol a díszletnél kicsit kilóg a lóláb.
Plusz a képregényes jelenetváltás nekem kicsit megtöri a sorozatot. De lehet ezzel csak én vagyok egyedül.

Mephi - 2020. 07. 19. 17:20

Megnéztük a második részt is, mondván adunk a sorozatnak egy újabb esélyt. Nem kellett volna… Borzasztó a főszereplő hölgy alakítása.

Reea - 2020. 07. 19. 22:21

Nekünk tetszik, a 9. résznél járunk. Kevés sorozatot tudunk együtt nézni, de ez is pont egy ilyen. Mondjuk nem ülünk bámulva előtte, de kikapcsolódásnak jó.

Merlint bírom, tényleg jól összerakták a karaktert, Nimuét kevésbe szerintem. Artur miatt kerestem Guinevrát, nem tudom elkepzelni Nimueval (mondjuk nem is kell elkepzelnem… Lattam…).

Squirelt hittem valakinek, de végül W. M. – re esik a tippem így 9 rész után. De hol van Gini?

Csernus - 2020. 07. 19. 22:29

Nálam 7/10.

Első 3 rész után direkt adtam még neki esélyt utána szépen be is indult. Úgy voltam vele már végig nézem.Nem bántam meg. Néhol Tronok harcás néhol Shannara, sok sorozatból meritettek. Eléggé megosztó az biztos. Érdemes adni neki esély mert a vége ütös. :)

Hajnaczky - 2020. 07. 20. 02:45

Az első résznél majdnem feladtam, de adtam neki még egy esélyt a borzalmas magyar szinkron nélkül…4-5. résztől mintha megtalálták volna magukat a színészek, egyre jobb lett a film sőt.A vége qrva jó lett. Én várom a folytatást.

Jasi - 2020. 07. 20. 05:15

Milyen érdekes olvasni a kommenteket. Mármint hogy ennyi a negatív, ennyien mondják hogy rossz. Én nem szoktam szeretni a misztikus dolgokat, középkori sztorikat, nagyon kevés tud lekötni, de ez nekem bejott. Szép a fényképezése, és engem teljesen kikapcsolt, nézem is tovább. Érdekes, hogy nekem viszont pont az itteni nagy kedvencek, a Witcher vagy a Vikings nem jött be. Mert engem meg azok nem tudtak lekötni, főleg a Witcher, annak a pilotját se tudtam vegigszenvedni.

De ez a jó, mindenki megtalálja azt ami neki tetszik.

cash40 - 2020. 07. 20. 09:14

ez olyan nem nagyon jo, de nem is rossz. az elso par resz utan javul kicsit szerintem. ezzel egyutt lenyegesen jobb mint a witcher, ami konkretan egy studioszagu szar gigabudzsebol. de gyanitom hogy ebbol a penzbol is ki lehetett volna hozni sokkal jobbat sajnos. a sztori még lehet erdekes, a szereplok kozul keves az igazan szeretheto (vagy utalhato), a netflix hajlamos az ilyen atlagos szarokra ugytunik.

Anette - 2020. 07. 20. 10:00

Szinte az összes kritikával egyetértek, ettől függetlenül végignéztem. Szerintem a 9.-10. rész már egész jó lett. :) Merlin és a Weeping Monk egyértelműen a legjobbak, karakterben és nyilván színészi alakításban is (Gustaf Skarsgård, Daniel Sharman). Az utolsó rész miatt úgy gondolom (a fordulatok fényében), hogy ebből biztosan lesz 2. évad.

winnie - 2020. 07. 20. 10:40

a vége csak arra utal, hogy terveznek folytatással a készítők, de ugye minden sorozat készítői terveznek folytatással. 2. évad viszont csak akkor lesz, ha a netflix berendeli azt mondjuk a sikernek köszönhetően.

Anette - 2020. 07. 20. 18:45

Gondolom így hogy 18 országban első helyen nyitott a hétvégén, elég esélyes. Megnéztem jó pár videót az alkotókkal, valahogy azokban is azt éreztem, hogy ez már eldőlt… De ettől még nem nagy szám… :)

Anette - 2020. 07. 20. 18:57

Egészen pontosan jelenleg 43 országban… Hm.

Agrael81 - 2020. 07. 23. 17:42

Tipikus “nagyot akart a szarka”, de egy sz@r lett belőle…a történet sablonos, kiszámítható, a színészi játék 1-2 kivétellel pocsék. Csak azért szenvedtem végig mert szeretem a fantasy-t.10/3

Zsuzsi - 2020. 07. 24. 12:28

Kiváncsi voltam rá, bár ne lettem volna!Mintha egy csomó másik filmből láttam volna beállításokat, karaktereket;Kylo Ren, Assassin ‘s Creed, A gyűrűk ura, Hobbit, Jack Sparrow, Narnia, stb… Csak a fejemet fogtam a sok klisé, kiszámíthatóság, hatásvadászat miatt. Az se tetszett, hogy egy fantasy történetbe minek kavarják bele a valós történelmet. Gyenge színêszek, êrdektelen karakterek, semmi egyedi ötlet. Egyértelműen nagyot akartak durrantani, de szerintem ez besült. Végig néztem a sorozatot, mert nem szoktam félbe hagyni, de nem hiszem, hogy a folytatást megnézem.

3/10

Zsuzsi - 2020. 07. 24. 12:59

A korábbi véleményemet azért pontosítanám:egy szereplő azért nagyon tetszett, mégpedig Mókus/Percival/. Vagány, felvágott nyelvű kisfiú, aki szerintem sokkal jobban játszott bárkinél, pedig nem túl sok jelenete volt.

heidfeld - 2020. 07. 24. 18:04

Mókus, igen. Nem véletlenül tűnik fel, pár sorozatban, tehetséges, kis színésze.
Hiába a “történelmi háttér”, ez bizony nem volt jó, sőt… Igazán nehéz úgy nézni valamit, hogy mellészereplők sorsa jobban érdekel, mint a főszereplőké. Katherine, vagy Arthur alakítója gyenge, nem magukkal ragadó a karakterük. A történetük alakulása is egész hihetetlen, időnként.
Merlin ábrázolása tetszett a legjobban. Loki-Gustaf, remek! Ha, Arthur-legendákban, alternatív megközelítésre vágytok: Legends of Tomorrow 2×12 – Camelot. És ott van az is, aki itt nem.
Király, és a fosztogatók királynője tetszett. Nem Bella Dayne /Troy, Humans/ volt? No, mindegy. Belőlük többet is néztem volna!Utolsó 2 rész, elég jó lett, csak ugye, ami történt…Fényképezése korrekt. Bár a színészek többségére is elmondhatnám!
Szerintem, lesz folytatása, de nekem, erősen kétséges. Remélem, járvány után ránk zúdulnak a sorozatok új évadjai! Megleszek. Kardomba nem dőlök, Cursed 2. évada nélkül. 4.5/10

sil - 2020. 07. 31. 14:54

végigszenvedtem ezt a rettenetet. az egész casting egy félresikerült project. borzalmas mindenki. egyszerűen nem tudok pozitívumokat felhozni. ennél borzalmasabb már csak a Britannia első évada volt. (a másodikat messziről elkerültem) remélem ezzel megfizette a tanulópénzt a netflix.

Dzsoni - 2020. 08. 07. 15:31

Engem nagyon meglepett, hogy 2020-ban, miután évek óta arról beszélünk, hogy micsoda sorozataranykor van, és tényleg minden műfajban rengeteg szuper sori jött ki, köztük kifejezetten sok moziminőségű is. Szóval akkor kijönnek ezzel. Az első részt is alig bírtam végignézni, kb. a 18. percnél tudtam, hogy nekem ez nem kell. Nagyon gyenge a történettől kezdve, a színészeken keresztül a megvalósításig. A záró farkasos jelenetnél, konkrétan a szekunderszégyen miatt alig mertem odanézni. :)

winnie - 2020. 08. 07. 15:37

dzsoni: attól, hogy nagyon sok a sorozat, és soha nem volt ennyi zseniális sorozat, még kell másik végletnek lenni. a kaszát megértem, de a történet, ha az ember tudja, hova futnak ki a dolgok, akkor azért nem rossz.

winnie - 2020. 08. 13. 08:09

” ennél borzalmasabb már csak a Britannia első évada volt. (a másodikat messziről elkerültem) remélem ezzel megfizette a tanulópénzt a netflix.”

nem hiszem, hogy a netflix bármilyen szinten elégedetlen lett volna a sorozattal, a fogadtatásával meg főleg. a britannia dettó a 3. évadjára készül, szóval valamit nagyon jól csináltak benne. (mondom ezt úgy, hogy én az első részt is képtelen voltam végignézni belőle, annyira nem a stílusom volt.)

xxshark - 2020. 08. 18. 17:47

En a piloton vagyok tul. A cgi farkasok engem nem raztak meg mert en meg a Sanctuary-t is szeretem, az meg ugye…

Nekem bejott, megnenezem tovabb is. Meg mindig jobb mint a Shannara meg az Outpost.

Alienbaby - 2021. 03. 05. 06:51

Egy mondatba sűrítve az első évad: a jók megszívják 🙄
Azt hiszem, kihagyom a másodikat…

suzuki - 2021. 07. 11. 14:55

Arról nem is írtok, hogy elkaszálták?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz