login |

Pilot: Dark Desire / Oscuro deseo

2020. 07. 19. 15:50 - Írta: Necridus

15 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, ,

Drama! Mystery!! Thriller!!! Klisés dögunalom????

Szerdai premiert kapott a Bűnös vágyak című mexikói thriller a Netflixen a maga 18, egyenként nagyjából 35 perces epizódjával. Péntekre pedig már a hazai sorozatos ranglistán a harmadik helyezettje volt Maite Perroni szériája. Amúgy is megnéztem volna a főszereplő miatt (aki úgy tűnik, végleg elengedi a telenovellákat), de ez a helyezés előbbre hozta a listámon – és itt ülök a pilot után, és csak lesek, mi fogott meg ezen ennyi embert.

Adott egy tanárnő, Alma (kissé alpári, de egyből az a 2000-es évekbeli Fluo szám jutott eszembe a szexi tanárnéniről…), aki épp készül a egy előadására, de előtte elutazik barátnőjéhez, és ha már ott van, tanácsot kér, ugyanis úgy gondolja, férje megcsalja. Van egy közös lányuk, aki igazságügyi orvosszakértőnek készül, ergó szabadidejében száz éves hullákról készült memento mori fényképeket nézeget, imádja a bűneseteket és a mozgássérült nagybátyjával lóg szabadidejében.

Az említett férj pedig egyre többet van a családjától távol, sőt, a munkatársával éjszakázik, rejtegeti a tőle érkező SMS-eket felesége elől. Szóval Almának több, mint valószínű, igaza van. Barátnőjével (aki épp elvált, mert a férje csalta), csajos estére mennek, ahol Alma, bár előtte többször is elutasítja, végül lefekszik a nála majd 20 évvel fiatalabb férfivel – a barátjának, Bertának kicsit máshogy alakul az estéje.

Hogy arra gondolt-e, hogy a megcsalás gyanúja miatt így vág vissza a férjének (az ilyet sosem tudom megérteni, ha neki fáj, mennyivel lesz jobb neki, ha másnak is fáj?), vagy az epizód címe (“ez csak szex”) mozgatta és mindez független a férjétől, az nem annyira egyértelmű, de számomra ezzel csak felesleges drámát generálnak, amit le lehetne rendezni egy nagyjából két perces “megcsaltál, válni szeretnék”-jelenettel. Majd kiderül, hogy csak miről van szó.

De nem, innentől kezdődik a titkolózás, ráadásul Alma nem utoljára látta a pasit, így gyanítom, az évad hátralévő részében azt fogják mutatni, hogyan próbálja meg megtagadni (vagy kifejezni) érzéseit a srác iránt, vagy hogyan próbálja titkolni “bűnös vágyait” a férje előtt.

Ezen túl azért szerencsére más irányba is igyekszik kacsintgatni a sorozat. A legelején egy másfél hónappal későbbi jelenetet mutatnak be (taktika, ha unalmas a pilot: dobj be flashforwardot is), ahol épp egy igen véres gyilkosság helyszínén láthatjuk, amint a rendőrök Almát elhurcolják. (A rész végére valóban meg is hal valaki, de ez még nem a flashforwardos eset.)

Elég fura lenne, ha a tanárnő állna neki kideríteni, mi történt, szóval kétlem, hogy nyomozóssá alakul a széria, inkább valami olyasmit tudok elképzelni, hogy ő is belekeveredik, és a végére még több titkot kell magában tartania. Ez még jól is elsülhet, ha már a pilot szinte csak a sokszor látott elemekkel dolgozott.

Új sorozatozósként lehet, hogy bejött volna a Dark Desire. Végülis láttunk már bőven ilyen jellegű és témájú sztorit, ami szórakoztató volt. Kár, hogy itt egy pillanatra sem akartak újítani, ami nem is lenne feltétlen baj, mert önmagában működhetne, amit látunk, nem is feltétlen kéne összehasonlítani másokkal. De szerintem a #PeakTV idején kreatívabbnak kéne lenni ahhoz, hogy ezt a tulajdonképpeni versenyen előkelőbb helyezést érjünk el, nem? Ezen érdemes lenne filózni egyet.

Mondjuk nem mentség, hogy a flashforward után elég hamar leült a sorozat. Még a férj szeretőjének bemutatása az odaillő zenével jól hatott, izgalmasnak mutatkozott a jelenet, de aztán csak úgy mentek egymás után az események, a szokásos körök, nem robbant semmi, nem sokkolt, nem mondta, hogy “Na, emiatt kéne nézned tovább a sorozatot!”.

Szóval ez nekem így csak 4/10 volt. De a dobogós helyezés a Netflixen és Maite Perroni azt mondja, adjak még egy esélyt, úgyhogy még az is lehet, hamarosan érkezem az évadkritikával. Ha pedig nem, akkor kommentben majd jelzem, milyen volt a folytatás.

15 hozzászólás Ne habozz!

Fegyula - 2020. 07. 17. 15:00

8 részt láttam eddig, azt hittem, van még hátra 2 és kész. De még a felénél sem járok…
Tipikus 80/90-s évek erotikus bűnügyi filmjeire hajaz
Tisztességesen meg van írva, lépcsőzetesen építkezik, jók a karakterek. A történet ismerős, mivel a 7. részben kiderül a múlt egy titka, kíváncsi leszek milyen csavarok jönnek még.
Egy szintig tipikus szappanopera, a jobbik fajtából. Legalábbis eddig.
Ha másért nem, Maite Perroniért érdemes belenézni. :)

winnie - 2020. 07. 19. 16:02

nem volt vele gondom, csak annyi, hogy ez még semmi, még nem látni a sorozatot. lehet, hogy kell a 2 rész, és akkor lesz iránya? mert egyébként lekötött, csak nekem annyi nem elésg, hogy van egy random flashforward, meg a vegén történik random valami. szerete, a rövidebb hosszt, de egy pilot legyen teljes:)

5-6/10

Pribi - 2020. 07. 19. 16:09

Egyébként Maite lehet, hogy azért jegeli a telenovellákat, mert egyszer azt nyilatkozta, hogy szívesen játszana gonosz szerepeket a naív főhősök helyett.

DarkEagle - 2020. 07. 19. 16:32

Pribi: 10 év múlva úgyis visszatér majd a telenovellákhoz addigra jó lesz idősebb anyucinak ahol játszhatja az aktuális gonosz anyóst pl. :D

Amúgy én is csak Maite miatt néztem volna de így lehet nem fogom. Amúgy se nagyon tudom komolyan venni Maite-t tanárnőként mert túl szexi. :D

“Hogy arra gondolt-e, hogy a megcsalás gyanúja miatt így vág vissza a férjének (az ilyenet sosem tudom megérteni, ha neki fáj, mennyivel lesz jobb neki, ha másnak is fáj?)”

Nagyon sok ilyen ismerősöm van akik ezt csinálják. Valószínű ezért utálja olyan sok ember a szappanoperákat mert eltúlzottak de valósághűek. Én is csak nézni szoktam az ilyen ismerőseimre egyébként hogy: “Neked meg mi a franc bajod van?” :D Ráadásul a férje amúgy is megcsalta ha a neje is megcsalja a férjnek úgysem fog fájni már. A vicces az amúgy ismét ismerőseimet idézve hogy utána jönnek azzal hogy ők mennyire szeretik az illetőt. Hát nem tudom, ha megcsalsz valakit akármilyen okból kifolyólag akkor azt az embert nem szeretted.

danonino1984 - 2020. 07. 19. 16:55

Dark, In the Dark, Into the Dark, I’ll be Gone in the Dark, most meg Dark Desire…

speranza - 2020. 07. 19. 20:59

Igen, nekem is szemet szúrt, hogy mostanában ilyen “sötét időket” élünk. :))

Pribi - 2020. 07. 19. 21:07

DarkEagle: szerintem ő összetettebb karakterre gondolt. Valószínűleg egyébként nincs baja a telenovellákkal csak kell a változatosság. Ezt csak ő tudhatja.
Én például nagyon szeretek sok Telemundós sorozatot, de én is beszúrok közéjük mást, nem tudnék folyamatosan egy fajtát nézni.

Kati néni - 2020. 07. 19. 22:50

Én már egy jó ranchero telenovellát néznék meg végre!!! Egy jó szarkeverős, gonosz anyósosat, genyó intézőst. De hát már ezt is jegelték :(

Fegyula - 2020. 07. 20. 10:10

Őszintén annak semmi értelmét nem látom, hogy egy 18 részes sorozat (30-35 perces részekkel) első része után véleményt formáljunk. Egy regényről sem lehet 20 oldal elolvasása után értékelhető kritikát írni.

A történet remek, egyre jobban bonyolódik, jók a szereplők, számomra simán 7/10, és csak azért nem több, mert túl sok benne a soft-porno rész és néha zavaró a jelen+múlt+képzelet egyvelege.

winnie - 2020. 07. 20. 10:48

Fegyula: azért létezik pilotkritika, mert konkrétan mindenki egy rész után dönti el, hogy nézi-e tovább a sorozatot az első rész után. és a pilotkritika definíciója az, hogy a pilotról írunk – mindenki tudja, hogy valamiből később lehet sokkal jobb és sokkal rosszabb is, ennek fényében olvassa. az írás pedig nem az első 20 oldalról, hanem az első regényről a könyvsorozatban, ha ilyen analógiát használunk, ami persze nem helyes, hiszen míg egy sorozatot a pilottal adnak el, azt látva mondják meg a csatornánál, hogy kell-e nekik (ezért sokszor az a legütősebb rész), egy könyvnél nem ez a helyzet, cserébe az első kötet sikere és fogadtatása befolyásolhatja a folytatást. (gondolom, neked is volt már olyan sorozatod, amit egy rész után nem néztél tovább. sőt, tippre olyan is, amit már az előzetes megnézése után sem folytattál.)

a lényeg, hogy rég rossz lenne, ha nem lehetne írni hetekig, hónapokig valami zseniális sorozatról 1-2 rész után csak azért, mert a végére elromolhat, ráadásul ha betiltanánk a pilotkritikát és valamiről csak a szezon végén lehetne írni, akkor alig lenne kritika, hiszen sok sorozat esetében nem jutna el az ember a végére. épp erre szolgálnak a kommentek, hogy mindenki elmondja, hogy neki mi a véleménye. a néző pedig eldönti, hogy foglalkozik-e a véleményekkel, vagy megnézi magának a sorozatot.

Hulp - 2020. 07. 20. 15:05

A legfontosabb: láthatjuk végre Maite Perronit ruha nélkül? Ha már a kulcsosban olyan szégyenlős volt.

winnie - 2020. 07. 20. 18:32

az első rêszben nem explicit módon igen, szóval csak sejtetve.

Csilla0422 - 2020. 07. 20. 22:46

Dios mio! Serie perfecta!

Zsebi - 2020. 07. 20. 23:44

A pilotkritika tényleg nem szolgáltatott igazságot ennek a sorozatnak, bár értem a kritika lényegét/elvét. Akik a kritika miatt nem adnak esélyt a sorinak, gondolják át még egyszer, mert sokkal színesebb, több rétegűbb, mint azt az elején feltételeznénk. Maite Perronit a szappanoperák után nem tartottam különösebben tehetséges színésznek, de most engem megvett :)

Eni - 2020. 07. 21. 21:20

2 nap alatt ledaráltam. Jó volt. Ajánlom bepróbálásra. Az első rész nem elég az biztos, szerintem 3 részt érdemes megnézni belőle, ha azután sem ránt be akkor tovább kell állni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz