login |

Bless This Mess: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2020. 07. 21. 21:45 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Bár az első évadot többnyire kedveltem, de már amikor vége lett, akkor is éreztem, hogy 20 részre hizlalva nem fog lekötni az ABC komédiája. Ez a tipp be is jött, de azért a fináléra visszanéztem.

Igazság szerint még mindig adta a kisvárosi hangulat, amiről a tavalyi rendesebb kritikámban írtam. Nagyvárosból vidékre költözött hőseink már teljesen beilleszkedtek a közösségbe, csak még mindig hoznak egy másfajta nézőpontot a helyiek számára. Ez a dinamika mondjuk kicsit túl van fejve, viszont szükség van rá pár konfliktushoz.

A tovább mögött folytatom.

Bár ténylegesen csak a legvégén érzékenyültem el, de előtte is mosolyogtam bőven. Itt a fináléban nem gagyi félreértések okozták a drámát, hanem mindig volt mögöttük valami igazi érzés is, átjött a közösség érzése, ahol valójában mindenki kedveli egymást, és mindenkinek van egy kicsi furcsasága, de ettől lesz egyedi.

Dupla részben zárták le a történetet, igazából nagy cliffhanger nincs, beillik sorozatzárónak is simán. Igen, felvezettek egy szálat, de nem ott vágták el, hogy 3 teszt van, jaj, mi lesz. Pedig ugye országos komédiákban ilyen cliffhangerök szoktak lenni.

Az egyedüli ami nem tetszett, hogy jó pár poén egyszerűen túl van húzva, és így ereje sincs. Klasszikus felépítések, ha van pár teszt, akkor tuti, hogy össze lesznek keverve, meg hasonlók, viszont eskü a kibontását nem tudták lecsapni. Viszont a végén meg működött az érzelem, szóval annyira nem tudnám lehúzni.

Jó volt visszanézni a sorozatba, és szerintem a végét ismerve is simán legurulhatnának a kihagyott részek, de nem érzem azt, hogy egyhamar pótolni fogom.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2020. 07. 23. 07:15

Senkinek nem ajánlanám, hogy ‘hú, ezt nézd, kihagyhatatlan’, de nálam a Bless This Mess egy nagyon speciális kategóriába esik (a Splitting Up Togetherrel együtt) – ez az éjjeli sitcomom. Ha gondjaim vannak az alvással és felkelek az éjszaka közepén, akkor 1-2 rész ebből és már aludhatok is. Mosolygós, de nem hasfalszaggató, jók a karakterek, kellemes, pozitív.
Szerencsére egy darabig még ki fog tartani, így annyira nem bánom a kaszát.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz