login |

My Mister – írta csanád

2020. 07. 21. 15:50 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: Ázsia sorozatozik, kritika,

Netflixre mostanában felkerült a My Mister című 2018-as koreai dráma. Főszereplőnk egy, a negyvenes éveiben járó építészmérnök (Lee Sun-Kyun), akinek az élete éppen zátonyra készül futni. Felesége (Lee Ji-Ah) megcsalja a főnökével (Kim Young-Min), aki éppen emiatt akarja kirúgni.

Testvérei munkanélküliek és az anyjuknál laknak. A bátyja például annyira életképtelen, hogy a saját lánya esküvőjét nem tudja kifizetni, sőt az megpróbálja ellopni az ifjú párnak járó pénz egy részét. Hősünk szeretteihez alkalmazkodva és az ő elvárásaiknak feltétel nélkül megfelelve, (így a saját boldogtalanságával mit sem törődve) halad a lassú, de biztos pusztulás felé.

Itt jön a képbe az egyik kollégája, a húszéves lány (IU) aki alkalmi munkásként dolgozik a cégnél. A lányra is elég rendesen rájárt a rúd. Szüleitől csak egy jó szaftos tartozást örökölt, emiatt az uzsorás rendszeres vendége, még a nagymamáját is ő tartja el. Az irodai munka mellett, esténként például mosogatóként dolgozik, ahonnan maradékokat lop, hogy tudjon mit enni.

Nem lelőve a cselekményt, annyit mondanék csak el, hogy a lány saját magát mentve vállalkozik a férfi tönkretételére. Vállalja, hogy bizonyítékot gyűjt ellene, mégpedig úgy, hogy lehallgatja a telefonját. Azonban ahogy a lány szépen lassan belefolyik a férfi életébe, úgy kezdi el átértékelni a sajátját is.

Ennél többet nem nagyon írnék a történetről, egyrészt nem ez teszi igazán erőssé a sorozatot, másrészt nem szeretném senki élményét elrontani. Annyit elárulok azért, hogy a széria egy nagyon masszív lélektani dráma. Két beteg ember borzasztó lassú és hosszú küzdelme a gyógyulásért – a lassú alatt tizenhat másfél órás epizódot kell érteni.

A My Mister képileg príma, az alkoholos részeknél van valami gagyi blur motion, azt nem igazán tetszett, de annyi baj legyen, belefért. A zenék pont olyanok, amilyennek lenniük kell.

A szereplők pedig zseniálisak. Egyrészt ott van nekünk három nagyon erős női alakítás (IU, Lee Ji-Ah és Kwon Na-Ra – akik egyébként Dél-Korea legszebb színésznői is egyben), másrészt kapunk kettő szimpatikus és kegyetlenül őszinte karaktert a főszereplő testvéreinek a személyében. A többiekről inkább nem is beszélek, szinte mindannyian tapasztalt színészek, magabiztos játékkal. Fontosabb szereplők közül egyetlen gyenge pontnak a főnök tűnt, de így utólag őt is egy jó választásnak mondanám.

Kifejezetten erős darabnak gondolom a My Mister-t, kicsit talán elüt fősodortól a komorabb stílusával és életszagúságával. Én jó szívvel tudom ajánlani, de azt is teljesen megértem, ha valaki az első húsz perc után kinyomja.

4 hozzászólás Ne habozz!

Binky - 2020. 07. 21. 16:37

Egyben nézve elég depresszív sorozat, de nagyon jó. Számomra 2018 legjobb sorozata volt. Valóban lélektani dráma, fel kell hozzá kötni a gatyát. A főszereplő Lee Sun Kyun a 2019-es Parasite c. filmmel vált nemzetközileg is ismertté, az Oscar díjas filmben is szerepelt. IU meg szintén remek választás volt a női főszerepre.

LambSkewers - 2020. 07. 21. 21:12

Lee Sun Kyun Pasta cimű drámáját egyébként magyar szinkronnal is adta itthon valamelyik csatorna, szóval akár onnan is ismerős lehet.

Thomas - 2020. 07. 21. 22:16

Akkor IU ugyanolyan tehetséges színész is, mint énekes?:) Régebben sokat hallgattam, volt pár dala, ami nagyon tetszett, szóval lehet, hogy ebbe is belenézek miatta.

Binky - 2020. 07. 21. 22:53

@LambSkewers: A Pasta volt az első koreai sorozat, ami aztán behúzott a koreai sorozatok világába. Nem bántam meg. Lee Sun Kyun munkásságát azóta is követem.

@Thomas: Igen, IU nagyon tehetséges színésznőként is, nem csak énekesként.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz