login |

Pilot: You Cannot Hide / No Te Puedes Esconder

2020. 07. 24. 16:01 - Írta: Necridus

4 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra, ,

Van az a stílus és téma, amit jobban látnék filmben prezentálva, mint sorozatban. Ilyen a terrorizmus, embervadászat és menekülés témája, amit eddig tapasztalatok alapján sikeresebben vittek a mozivásznakra, mint a tévéképernyőre. A részek miatti tagoltság sokszor rontotta a helyzetet, a nagy játékidő pedig sokszor üres járatokat képzett. Nem is csoda, hogy anno a Quantico is két szálon vezette a sztorit.

De itt egy újabb versenyző, aki megváltoztathatja a véleményem. A pilot legalábbis eddig megvett, 7/10-es, bár az előbb felsorolt problémáim nyilván nem az első résznél bukkantak fel. A Netflixtől a Végtelen hajsza magyar címet kapó You Cannot Hide mexikói-spanyol sorozat, amit tavaly októberben sugárzott az amerikai Telemundo csatorna, majd januárban vált elérhetővé globálisan.

Madridban találjuk magunkat a pilot elején, amikor megismerkedünk egy orvosi asszisztenssel, Monicával és tinédzser lányával, Nataliával. Az anyuka randizik munka mellett, miközben azt is megtudjuk, hogy párja lánya Nataliával épp nincs túl jó viszonyban valamiért. A kezdésben az anyuka életét ismerjük meg (akit mintha valaki követne) és a tinilány furcsa találkozóját a “barátaival”, mindezt kiegészítve azzal, hogy rábukkannak egy politikus pár hónapja eltűnt feleségének brutálisan megölt holttestére, ezzel egy politikai szálat is megindítják.

Azonban a pilot közepén történik (elég random módon) egy terrortámadás, ami közben a főhős elkezd segíteni a sebesülteken (köztük tudtán kívül a nyomában koslató, talán bérgyilkoson), és azt is látjuk, hogy a pasija a távolból fotózgatja őt, amint életet ment. Apró (és rejtélyes) szálak ezek, amik inkább érdeklődést váltottak ki, mint nemtetszést, így egyelőre a maradék 9 epizódra úgy érzem, lesz bőven mesélni való.

A csavar csak ezután jön, hiszen a 27. percben (WTF!) megkapjuk a főcímet és 3 évet visszaugrunk az időben, és egy bűnügyi szál behozása révén kiderül számunkra, honnan és hogyan is került Mónica és Natalie Madridba, azok után, hogy egészen más életet éltek, de menekülniük kell. Elég homályos dolgokat kapunk, a sötétben tapogatózunk, de azért pár morzsát elejtenek – remélem, kitérnek a még korábbi eseményekre is.

Az epizód végén még egyszer visszaugrunk a jelenbe, ahol történik valami az egyik szereplővel, mi pedig találgathatunk, ki akarja bántani az anyát és a lányát. Az új pasi? A bérgyilkos? A terroristához van közük? Vagy valaki a múltból, esetleg a síron túlról?

Egy biztos, a cím szerint hajsza közeleg, ami közben nem nagyon lehet elrejtőzni, anya és lánya kvázi sehol sincsenek biztonságban (ezt ez a plakát is érzékelteti, ami akciófilmes akart lenni, de nagyon… furára sikerült), bármerre mentek, fegyveres üldözőkkel találkoztak.

De azért remélem, az üldözős, lövöldözős, irodaház tetején rejtélyesen telefonálós, tipikus embervadászatos, politikai szállal is megfűszerezett sorozatokba illő jeleneteken kívül valami újat is bedobnak. Olyasmit, ami miatt kitűnik a többi közül és nem lesz egy 10 részre elhúzott rohangálás a sorozat veszte. Mert eddig feszült, izgalmas és rejtélyes, mindenféleképp működik.

4 hozzászólás Ne habozz!

Tyrala - 2020. 05. 18. 17:42

Nekem tetszett nagyon.

Terrortámadásnak sok szerepe nincs, és a drogcsempészetnek sem. Van politikai vonal mert polgármester választás volt.

Regimodi - 2020. 05. 29. 13:25

Az eleje jól indult, azt hittem marad ezen a fordulatszámon, de a közepe felé már kezdett elegem lenni a sok bénázásból és titkolozásból. Sok időhúzó rész már idegesítő volt, a vége pedig hááááát, elég kiszámítható volt. Kár érte, mert akár jó is lehetett volna.

winnie - 2020. 07. 24. 16:03

az elmúlt napokban vagy féltucat spanyol-portugál nyelvű netflix sorozatot próbáltam be, dark desire, kissing game, spectros, ez, a bűvészes és még valami.

na, azok közül ez jött be legjobban. amellett, hogy a bűvészes nagyon jópofa volt és szerettem. elég komolyan feltekerik és pörög, itt a pilotot nem húzzák el, rögtön bedobnak sok mindent, amik közül kell, hogy legyen, ami megragad az emberben. simán volt nálam is 7/10.

remélem, a folytatás is be fog jönni.

Necridus - 2020. 08. 01. 11:56

Ehh, bárhogy próbálkoztam – igaz, az elmúlt 2-3 hétben jóval kevesebb sorozatot néztem az átlagnál -, egyszerűen nem tud lekötni. A 6. részig eljutottam, de ha valaki rákérdezne, miről szól, továbbra is azt tudnám mondani, amit a kritikában megtoldva egy-két mondattal, hogy utána pedig megy a nyomozás és a tinicsaj gyötrelmeinek bemutatása.

Jónak indult, jó is lehet, de az első rész amennyire megvett, annyira visszaesést produkál a folytatás. Miután a 7. részt már 4 napja próbálom megnézni, de egyszerűen nem köt le, kaszálom.

Pedig milyen jól indult! Ezzel szemben a Dark Desire pont csalódásként mutatkozott be, de az 5. rész legvégénél kiderültek óta sokkal érdekesebb – jó, még csak a 8. résznél járok azóta.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz