login |

Érkezik a The Witcher: Blood Origin

2020. 07. 27. 17:40 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Élőszereplős spinoffot kap A vaják.

Előzménysorozatról van szó, amit a Netflix 6 részre rendelt be első nekifutásra, vagyis nagyjából a Disney+-os Marvel/Star Wars-modell mintájára tervezik, amolyan hosszabb (és olcsóbb) filmként, minden bizonnyal folytatható minisorozatként. (Ez természetesen az animált The Witcher: Nightmare of the Wolf mellett készül majd.)

A címe The Witcher: Blood Origin lesz, az Elf világban játszódik 1200 évvel a The Witcherben látottak előtt. Bemutatja majd a legelső Witcher eredettörténetét, és az eseményeket, amik a Szférák együttállásához vezettek, amikor a szörnyek, emberek, és elfek világa egybeolvadt.

A forgatás Angliában zajlik majd, és adásba kerülés időpontot természetesen még nem árultak el. A készítője Declan de Barra, aki az anyasorozat egyik írója, az ő nyilatkozata van a tovább mögött.

As a lifelong fan of fantasy, I am beyond excited to tell the story The Witcher: Blood Origin. A question has been burning in my mind ever since I first read The Witcher books – What was the Elven world really like before the cataclysmic arrival of the humans? I’ve always been fascinated by the rise and fall of civilizations, how science, discovery, and culture flourish right before that fall. How vast swathes of knowledge are lost forever in such a short time, often compounded by colonization and a rewriting of history. Leaving only fragments of a civilization’s true story behind. The Witcher: Blood Origin will tell the tale of the Elven civilization before its fall, and most importantly reveal the forgotten history of the very first Witcher.

Declan de Barra

12 hozzászólás Ne habozz!

mSO - 2020. 07. 27. 17:44

Szférák Együttállása

- 2020. 07. 27. 18:12

Először egy valamire való univerzumot kéne kiépíteni, aztán jöhetne a spinoff.

cherockee - 2020. 07. 27. 18:16

@Só:

Érdekes, én pont fordítva látom, ez az univerzum építés, az előzmény, és a Witcher fősorozata valójában annyira nem mélyedt el ezekben a részletekben, sokkal fókuszáltabb volt (nagy sajnálatomra, de nem igazán nagy meglepetésemre).

Nekem pont ezért tetszik az ötlet, pedig nem vagyok nagy fantasy fogyasztó.

Hádész - 2020. 07. 27. 18:24

@Só: Ahogy cherockee írja, ez tényleg a világ ismertetésre lesz jó, szóval pont szükség van rá. Illetve aki olvasta a könyveket, az tudja, hogy az első évad még mindig koherensebb és építősebb volt, mint az alapjául szolgáló kötet.

Kati néni - 2020. 07. 27. 18:50

Hát nekem lement ez a Vaják, egesz ötletesen írhatta meg a kitalálója, de annyira nem kötött le, csak Cavill miatt néztem. :/

Hádész - 2020. 07. 27. 19:10

@Kati néni: Az első kötet igazából egy novellafüzér, a sztorik időben és térben is eltérnek, az egyetlen közös pont az Geralt. A második már regény, de ha jól emlékszem, még ott is epizódikusabb a dolog, aztán megy át igazi regényfolyamba. A sorozat készítői nyilván nem akartak menet közben elbeszélési módot váltani epizódikus, szinte antológia szerűből szerializáltba, inkább a további regények ismeretében megpróbálták elhelyezni a sztorikat és kiegészíteni. Közel sem lett tökéletes a végeredmény, főleg, hogy nem időrendi sorrendben mentek az események (bár indokolható volt ez is a produkció szempontjából), más sorrendben szerintem jóval átláthatóbb lett volna, szerintem adj esélyt a folytatásnak.

Ayrons - 2020. 07. 27. 20:49

A második is novella, a harmadiktól lesz egységes az egész. Cirivel konkrétan a második könyv végén találkozik Geralt.

Mersby - 2020. 07. 27. 20:58

Csak egyet remélek: ha nem tudják rendesen meg csinálni, nem tesznek bele fantasy lényeket. A vajákban egy-kettő kivételével fájdalmas volt nézni őket (a kivitelezésre gondolok)

LaCRossE - 2020. 07. 27. 22:52

Nekem már az anyasorozat is sajnos rém unalmas volt, szóval ez még inkább nem érdekel.

Kicsit elhamarkodottnak érzem, de Netflix: you do you.

Ayrons - 2020. 07. 28. 08:50

LaCRossE: elhamarkodott ? az egyik legsikeresebb sorozatuk lett, ennek tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy egy univerzumot építenek rá.

Python - 2020. 07. 28. 10:28

Jó ötlet, és várós! :)

CrashBoostZoom - 2020. 07. 29. 18:00

@Mersby

Sajnos ez biztosan nem így lesz. :D A Szférák Együttállásakor jött minden ami nem elf a Witcher világába. Az eszméletlen nagy mennyiségű szörny vezetett oda, hogy mágusok megcsinálták a Witcher-eket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz