login |

Room 104: kezdett a 4. évad

2020. 07. 27. 15:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Mivel a 104-es szoba olyan sorozat, amibe könnyű visszanézni, így a kibeszélő poszt miatt meg is tettem, és egy olyan kicseszett furcsa premier fogadott, hogy nem is értettem miképp jutott el a sorozat a 4. évadig az HBO-n. Már a feltételezett olcsóságán kívül.

A kezdő történetben 4 rajongó és egy a férfiról először halló lány vár a hotelszobában egy legendás énekest, akit Bono éltetett nagyon sok éve, és azóta eltűnt. Az a hír járja, hogy megölte az anyját. És most csak nekik ötüknek előadja a régi számait.

Hogy egy ilyen kis történetből hogy tudnak ilyen furcsa részt kicsikarni, az jó volt nézni. Technikailag. Mert amúgy az egész sorozatra inkább az “érdekes” jelző amit használnék, mint az, hogy megérintik a nézőt a történetek, a drámák.

Viszont szokás szerint jól csavarták, és ha nagyon bele akarnék magyarázni, akkor a rajongói jelenség kritikája is az évadnyitó, arra ahogy bánnak a sztárokkal, és hogy mennyire nem akarnak igazán többet tudni róluk a képzelt ideálnál.

De mindemellett az énekes története…, hát érdekes volt. Nem akarom lelőni, bár szerintem ha valaki bele akarna nézni a sorozatba, az ne ezzel a premierrel kezdje, hanem a “pilottal”. Nyilván eleve az egész sorozat kisfilmek összessége, avagy bárhol, bérmikor bevizsgálható, szóval azt is mondhatnám, hogy azzal érdemes kezdeni, amiben általatok kedvelt színész a “vendégszereplő”.

De mindezek mellett a Room 104 nem megkerülhetetlen alapvetés, vagy kötelező. Inkább csak a felépítése, hogy hányféle történetet lehet egyetlen szállodai szobába írni, ami miatt érdemes belenézni. Már ha valakit érdekel ilyesmi írási szempontból.

Mellékvágány, de ilyen miért nem készül itthon? 1 szoba, szóval 1, vagyis a fürdővel 2 díszlet, csak sok ötlet kell, nincs benne pénz?

6 hozzászólás Ne habozz!

ubul - 2020. 07. 27. 17:19

“csak sok ötlet kell, nincs benne pénz?”

inkább nincs itthon ötlet

human - 2020. 07. 27. 17:26

ezt kötve hiszem

winnie - 2020. 07. 27. 17:36

ld. pár hónapos interjúnkat egy hazai sorozatíróval, csak az ő ötletei megtöltenék 3 csatorna sorozatos kínálatát, és ugye ő eleve egy ötletverseny legjobbjai kközé jutott be, amin elég sokan indultak. vagy ld. a sok nem támogatott filmes ötlet a filmalapnál, vagy az hbo majd egy tucat sorozatervet fejlesztett, amikor leállítatták velük a hazai gyártásokat. ötlet rengeteg van, pénz kell.

danonino1984 - 2020. 07. 28. 16:35

Nekem tetszett a premier, hozta a weird Room 104 hangulatot. :)

Rapguruz88 - 2020. 08. 01. 16:36

Mark Duplass (a sorozat tarsszerzoje) játszotta az első részben a zenészt!

danonino1984 - 2020. 08. 06. 02:40

Uhh, ez a 2. rész nagyon lehúzós volt. Ismét egy komoly téma. De a kivitelezés, írás, motívumok, a főszereplő alakítása tökéletes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz