login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók márciusban

2020. 07. 28. 19:00 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: magyar nézettség, Netflixes nézettség

A Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni. Az elkövetkező napokban kikerülnek a korábbi hónapok toplistái, hogy utána áttérjek heti rendszerességre. Talán nem csak nekem érdekes látni, hogy mit néznek a magyarok.

Lássuk az első márciusi hetet, hogy napi bontásban miképp alakult az itthon legnézettebb sorozatok listája a Netflix-en:

Az I Am Not Okay With This 02.26-i dátummal rögtön az első helyen nyitott (ezt még márciusban írtuk), vagyis erősebben, mint az Altered Carbon 2. évad, ami egyébként a premierje előtt is listás lett a premierre készülőknek köszönhetően, de utána át kellett adnia az elsőséget egy hétre utóbbinak – tippre annak köszönhetően, hogy jóval rövidebb és gyorsabban végignézhető, de mint írtam, a mérés módszertanát nem ismerjük. Szóval attól, hogy az Altered Carbon tovább húzza a listán, még lehet az I Am Not Okay With This jóval nézettebb.

Az első listán látszik, hogy a Forma-1 még mindig menő itthon, hogy a Love Is Blind révén a reality-knek is van sansza, hogy a heti sorozatok (Riverdale, Better Call Saul) is fel tudnak kerülni. A Locke & Key korábbi elsőből szállingózik lefelé, a Sex Education és a Narcos: Mexico pedig kezdi friss premierje után megalapozni örökzöldségét (a You és a The Witcher már az!), még többször vissza fognak később kerülni a top10-be.

A listára még a Castlevania fért rá kellemes meglepetésként a premierje napján, valamint a spanyol Toy Boy kezdte meg elég jó hazai szereplését.

Mindig megemlítem azokat a szkriptelt sorozatokat is, amiknek nem jött össze a top10 (a nemszkripteltek zömét nem említem, azokat a premiernaptárban vissza lehet nézni):

A tovább mögött a következő négy március hét top10-es listája, olyan kiemelt premierekkel, mint az Elite S3, a Letter For The King, az Ozark S3 – és pár meglepetés sorozattal.

03.07-e és 13-a között az Altered Carbon volt a király, nagy változások nem voltak,  régi sorozatok csökkentek, némely sorozat (Castlevania) csak keveset szerepelt a listán, némelyik (Top Boy) pedig feltört – az egyetlen meglepetés a Riverdale első és egyetlen első helye volt. A nemszkriptelt premierek mellett nem lett listás rögtön Az én környékemen (On My Block) 3. évad (03.11-i premier), ami nem meglepő.

Nem lett top10-es a premierek közül:

03.14-e és 03.20-a között az Elite tört az élre, de csak pár napra (ettől még jó látni, hogy népszerű), utána februári premierként a Sex Education csalinkázott be a dobogó tetejére, köszönhetően annak, hogy a hype miatt sokan az első évadot nézik. A másik spanyol sorozat, a Toy Boy is elég jól szerepel, míg az I Am Not Okay With This búcsúzott a top10-től a Formula 1: Drive To Survive-val együtt.

Újoncként, egy nap késéssel a The Valhalla Murders is listás lett, elég keményen kopogtatott az első helyen, amin nagyot néztem, és a 100 Humans című doku szereplése is dicséretes. Míg a Pandemic, ami januári premier volt, az aktualitása miatt kerülhetett fel. Érdekesség még, hogy egy szinkronos animáció, a The Boss Baby: Back in Business is elég jól debütált, és még nyáron is vissza-visszakerült a top10-be, így akár örökzöldnek is mondható. Ja, és benézett az eredeti Narcos is.

Nem lett top 10-es a premierek közül:

21-e és 27-e között a Letter For The King uralkodott – csak a szokásos “új nagy dobás az első helyen” – április elejére már nem lesz top10-es, de 8 napot kibírt az élen. A top3 a Sex Education és a Toy Boy részvételével ezen a héten bámulatosan konstans volt, kár, hogy a The Valhalla Murders hipphopp eltűnt, de legalább tovább bírta, mint a gyorsabban darált Elite.

A kipotyogó sorozatok helyére jött pár újdonság és örökzöld, egy napon a Self Made is felfért a legnézettebbek közé, és a Dare Me is jelezte, hogy azért meglépett egy küszöböt a hazai Netflix-előfizetők között.

Pár sorozat azonban nem lett top10-es – miképp a hetiben érkező The Blacklist sem. Az Unorthodox viszont igen, csak nem a premierje napján:

 • 03.19: Jól érzem magam (Feel Good) 1. évad
 • 03.20: Vonzerő (She) 1. évad
 • 03.20: Félig lány, félig vámpír (Vampires) 1. évad
 • 03.20: Greenhouse Akadémia (Greenhouse Academy) 4. évad
 • 03.20: Archibald nagy kalandja (Archibald’s Next Big Thing) 2. évad
 • 03.20: Cimbik (Buddi) 1. évad
 • 03.20: Gauko, a dinó lány (Dino Girl Gauko) 2. évad
 • 03.20: A foci mindenkié (The English Game) 1. évad
 • 03.21: Baki (Baki) 1. évad
 • 03.21: Toledói Varjak (Club De Cuervos) 1. évad
 • 03.25: Mocsár (The Mire / Rojst) 1. évad

És íme az utolsó heti lista márciusból.

Némi meglepetésre az Ozark S3 nem lett rögtön első, de utána helyreállt a világ rendje, cserébe a top5-ben megint nem volt túl sok érdekesség, csak annyi, hogy az Unorthodox a csütörtöki premierje után nagyon jól feltört.

Miközben pedig a premierek mellett a magyarok The Witcher-t és Narcos-t daráltak keményen a Sex Education mellett, a The Money Heist, azaz a La Casa de Papel is bekerült a szórásba, hiszen készülni kellett a 4. évados premierre. Ja, és egy hét késéssel a hype a Tiger King-et is top10-essé tette nálunk.

És, hogy mi nem lett top10-es?:

7 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2020. 07. 29. 05:32

Hiánypótló anyag, köszi.
Sok gondolatom van a témában, az egyik a The Witcher kapcsán. Érdekes például azért, mert ha függetlennek nevezhetjük a nézettségét az aktuális hypeoktól, akkor úgymond a helyezése mérőszáma lehet annak, hogy mennyire kaptak rá az emberek az adott héten új dolgokra. Másrészt viszont nem értem, hogy például a Stranger Things miért nincs itt. Mármint újak behúzására tökéletes. Vagy nem a friss előfizetők nézik a The Witchert?

Viszont lenne egy technikai kérdésem/észrevételem: nem lenne jobb esetleg úgy rendezni a táblázatokat, hogy a sorrendet nem az elsőnapi szereplés, hanem az egészheti teljesítmény határozza meg?

winnie - 2020. 07. 29. 08:36

mesterséges sorrendet nem akartunk állítani, csak az időrend miatt van az első napos az élen.

a stranger things feltűnt és fel fog tűnni többször, hasonlóan örökzöldként, vissza-visszajáróként.

texameter - 2020. 07. 29. 16:08

Lehet az előző kommentem fennakadt a spamszűrőn.. Az első link nem működik.

winnie - 2020. 07. 29. 16:17

javítva.

bandrew12 - 2020. 07. 29. 16:23

Nagyon örülök, hogy van ilyen. Imádom a számokat és a statisztikákat és jó böngészni, hogy mik mentek nagyot. Köszi winnie

Csigusz - 2020. 07. 30. 08:52

Köszi a gyűjtést, érdekes volt így egyben látni.

Számomra a legfurcsább, hogy mit keres a Sex Education a top3-ban majd három hónap után is.
Oké, a Witcher is fura a listán, de arról azért mindenki hallott, aki nem egy kő alatt él akkora volt a hype, míg az SE esetében értetlenül állok előtte. :)

winnie - 2020. 07. 30. 10:05

furanak tűnhet, de ez is mutatja, hogy a sex education milyen nag siker, de ami fontosabb, állandó jelenlevő, folyamatosan nézik, újranézik, jönnek új nézők, áprilisban még erősebb lesz, de meg júliusban is bőven volt top10-es. szóval tipikusan örökzöld.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz