login |

Miracle Workers: vége a 2. évadnak – írta Kissur

2020. 07. 30. 15:55 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

A Daniel Radcliffe és Steve Buscemi húzóneveivel képernyőre kerülő Miracle Workers 1. évadját imádtam. Friss volt, könnyen fogyasztható, néhol, szívet melengető, és kreatív. Imádtam a formátumot, hogy a mennyország egy nagy cég, amit működtetni kell, és van egy részleg, akik a csodákért felelősek.

Amikor pedig bejelentették, hogy jön a 2. szezon, a Dark Ages, nagyon örültem neki, pláne, hogy azt lebegtették be, hogy ezúttal a középkorban fog majd játszódni. Minden adott volt egy újabb remek etaphoz… és hát innét sikerült egy szépet bukni. Legalábbis az én szememben – winnie-nek az évad kezdése bejött. De nézzük is, hogy mik voltak a gondok.

Főként az volt a bajom az évaddal, hogy nem kommunikálták le velünk nézőkkel, hogy attól még, hogy minden színész új karaktert kap, az alapszituáció sem marad meg. Így vártam az első, majd a második rész végén, vagy közben, hogy utaljanak valamire azzal kapcsolatban, hogy ők még mindig a mennyek dolgozói, csak most lejöttek a Földre.

De sajnos ez nem így volt. Mindent kukáztak, ami az S1 volt. Így pedig számomra elvesztette a cím az értelmét, miszerint “csodatevők”. Vagy az lett volna itt a csoda, hogy nem haltak ki az emberek a sötét középkorban? Nem jött át az üzenet.

Daniel Radcliffe nagyon jól hozta a bárgyú herceg szerepét. Ezt tényleg kiemelném pozitívumnak, megint csak bizonyította, hogy nagyon jó színész. A sorozaton belül is ez volta második karaktere, és tökéletesen elhittem, hogy ő az, akit mutat.

Steve Buscemi egy nagyot visszalépett az 1. évados Isten szerepétől a szarlapátolásig, és bár az elején nem igazán tudtam megbékélni a karakterével, a végére hozott pár kellemes pillanatot, főleg a ShitCon-os szál. Az kreatív volt, vicces, és a korba tökéletesen illeszkedett, ráadásul fricskát mutatott a mai világnak is. Megvolt az utalás, hogy a két keresztneve Edward Murphy, vagyis “Eddie” Murphy volt?

A többi karakterrel nem tudtam mit kezdeni. Chauncley apja, a király nagyon fura volt, bár amikor Activity-ztek, azon meghaltam a röhögéstől. Al olyan semmilyen volt idén, néhol zavart, hogy túlságosan nem ebbe a korba való, máskor meg pont ez volt a jó. Lord Vexlernek pedig semmi jelentősége nem volt az évadban. Szerintem csak meg szerették volna tartani Karan Sonit, hogy esetleg a 3. évadban kihozzanak belőle valamit.

A 10 részes évad nekem bőven túl sok volt. 6-7 epizódot itt is szívesen elnéztem volna, de túl lett húzva a sztori, pláne, hogy szerintem ugyanannyi poén volt, mint az 1. évadban, csak itt sokkal ritkásabban elszórva. A szerelmi szál tudott megérinteni egyedül.

Sajnos nekem ez az egész nagyon nem jött be, 5/10-et is adok rá, de szerencsére antalógia a sorozat, szóval, ha berendelik a 3. évadot – amire eddig még nem került sor, de a nézettség nem csökkent annyit, hogy az lehessen a gond -, akkor teljesen új sztorit és karaktereket kapunk. Hátha az majd jobban bejön nekem.

7 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2020. 07. 30. 16:15

Én az első évadot elkezdtem, de semmilyen formában nem fogott meg. A máodik viszont sokkal jobban betalált (nálam). Összeségében az évad fura volt és a sztori is döcögött, de a karaktereket nagyon megkedveltem.

p956 - 2020. 07. 30. 17:15

Érdekes, mert én meg pont a második évaddal kezdtem és mivel az nagyon bejött, utólag belekezdtem az elsőbe is. Tudtam, hogy antológia és nem voltak különösebb elvárásaim se, de végül nagyon nehezen fejeztem be, valahogy nem kötött le annyira.

Kissur - 2020. 07. 30. 18:58

Pont ezért ódzkodtam megírni a kritikát, mert nekem nem jött be. De winnie azt mondta, hogy nem gond, csak legyen. Így leírtam a véleményem. :)

s.cs. - 2020. 07. 30. 21:50

Ugyanez, az elejen nem ertettem mi koze van ennek az elso evadhoz.

Pircsii - 2020. 07. 31. 17:03

Én se értettem, miért maradt meg ugyan az a cím, de nem sokáig “bosszankodtam” rajta.. . A második évad sokkal jobban bejott nekünk, mint az első. Imádjuk a fárasztó vicceket. 🤭 😀

Csingiling - 2020. 08. 03. 13:31

Én az első évadon szinte csak átvonszoltam magam, de a másodikat imádtam. Nekem nagyon bejött a humora, de ahányan vagyunk, annyi félék szerencsére.

Yamagato - 2020. 08. 05. 17:50

Már egy-két hónapja, hogy láttam, rögtön az S1 után daráltam le és ez jobban bejött. A „lapátolós” poénok nálam ütöttek mindig, Buscemi jól eladta ezt az együgyű karaktert. Simon Rich humorát és azt ahogy a különféle magánéleti témákat boncolgatja továbbra sem tudtam megunni, hihetetlen, hogy milyen szellemesen és egyedien tudja górcső alá venni a mindennapi problémákat.
Plusz meglepett, hogy mennyire nem tűnik „cheap”-nek az egész, pedig a budget gondolom nem verte az egeket, mégsem zökkentem ki soha, hogy ez csak egy díszlet és nem egy szobában játszódott az egész évad (mint pl.: az AoS a budget vágás után). Kár, hogy a 2 főszereplő kb. ugyan azt a karaktert kapta megint, ha már változott a setting meg sztori, csavarhattak volna ezen is egyet, de ez legyen a legnagyobb baj. Simán 8/10, nem érzem, hogy fáradna (főleg, hogy kb. bármit variálhatnak), jöjjön a 3. évad mihamarébb!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz