login |

Murdoch Mysteries: a 11. évad – írta Shadow

2020. 07. 31. 19:26 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Folytatva a legutóbbi évadok átvételét, emlékezhetünk, hogy az előző szezon mély zuhanással búcsúzott tőlünk. Nos, van egy jó hírem: az S11-ben sikerült gyorsan kilábalni belőle. Jöttek új szereplők és távoztak régiek, a Murdoch rejtélyei pedig hozott egy újabb évadot, ami, annak ellenére, hogy részenként ezek a történetek lassan épülnek, elég hosszú eseménysorozatot produkált.

Nem tudom megmondani, melyik a legjobb epizód az évadból, ugyanis szinte az összes zseniális lett, és képes volt megújulni, talán csak a 11×07 teljesített egy kicsit alul. A tovább mögött spoileresen folytatom.

A 11×01-ben, mintha érezték volna a készítők, hogy milyen kínos az, amit csináltak, ezért gyorsan elfelejtették az előző zárást és tovább léptek. Jackson-nak sajnos meg kellett halnia, mert nem valószínű, hogy három rendőr is túléli a lövést, bár tény, hogy Higgins távozását jobban viseltem volna.

A második részben Miss James-től kellett búcsúznunk, majd Julia talált a helyére egy másik asszisztens, ezt követően pedig új taggal bővült a 4-es számú őrs, mégpedig Breckenried fiával, John-nal. Ez tényleg felfrissítette a sorozatot, de az is, hogy a Murdoch házaspár gyereket szeretne és ehhez az előző évadban megismert, Demeter segítségét kérik. Nina és George Párizsba tervezi közös jövőjét, ami ugyancsak a megújulás bizonyítéka.

Az újoncok közül még mindig Watts a kedvencem, viszont Miss Heart sajnos egyáltalán nem jött be, Rebecca sokkal szerethetőbb volt. John-nal is meg voltam elégedve, ráadásul Pandrick is visszatért egy rész erejéig. Szerencsére a Murdoch Mysteries jól használja bevált mellékszereplőket, és tudja, mikor kell újra szerepelniük, nem használják túl őket.

Julia meddősége ellenére Demeter segítségével teherbe esik, más kérdés, hogy mikor ezt már Breckenried-ék is tudják, elvetél – ez a fordulat elég hirtelen jött. Most jöhet az újabb mélypont, az évadzáró. Szerencsére a szabadesésben nem csapódtunk olyan erősen a betonba, mint múltkor, bár azért közel voltunk hozzá.

Az évad végén Nina elment végleg Párizsba – egyedül. George nő ügyei most már kezdenek elég kiábrándítóak. Az évad ettől függetlenül 9/10-et érdemel a szememben. Főként amiatt, hogy még mindig, 11 év után is, kiemelkedően jó krimisorozatról van szó, annak ellenére (vagy éppen azért?), hogy kosztümös.

1 hozzászólás Ne habozz!

JJ - 2020. 08. 04. 13:17

Jajj de jó, hogy végre találni kritikát a Murdoch-ról. Köszi ‘Shadow’

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz