login |

The Umbrella Academy: kezdett a 2. évad

2020. 07. 31. 21:39 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: kritika,

Jézusom, milyen kezdést produkált Az Esernyő Akadémia!

Tegnap azt hittük, hogy kiraktuk a 2×01 első 3 percét, de valójában az a második három perc, és a kettő együtt kiadta az idei év egyik legütősebb nyitányát. Abban a 7 percben annyi minden történt, hogy nem csak az S1 végi történést (cliffhanger-nek nem nevezném) fejezték be, hanem még a 2. évad irányát belőtték, egy igencsak epic jelenet révén. Lehet megint megmenteni a világot?

Fura, hogy így egymásra találtunk a sorozattal, de kezdem észrevenni, hogy míg a Marvel- és DC-filmek, és zömében -sorozatok nem nagyon keltik fel az érdeklődésemet, addig a többi képregénykiadó füzeteinek adaptációi kifejezetten bejönnek. Gondolom azért, mert ezek direkt olyan történeteket mesélnek, amik mások akarnak lenni, mint a fősodros sztorik. Másféle világ, másféle karakterek, eredeti koncepciók. És sok erőszak?

Nyilván a képességek terén már végesebb a megközelítés, de aki látta a The Umbrella Academy első évadját, annak nem az jutott volna eszébe a karakterekről javarészt, hogy túl erősek lettek volna, némelyikük képessége konkrétan teljesen haszontalannak tűnt sokáig. Valahogy a sorozat melankolikus, ugyanakkor tiszteletlen hangulatához illettek ezek az elcseszett élettel rendelkező elcseszett “hősök”.

Annak ellenére, hogy ez a sorozat is eléggé kiemelten kezelte az akciójeleneteit (általában zenére, igencsak emlékezetes végeredményt produkálva), a The Umbrella Academy erősségét számomra nem ez jelentette, még csak nem is magukban a karakterek, hanem az egyes karakterek közötti dinamikák. Mélyebb volt a sorozat, mint az átlag, próbált karakterizálni, de legjobbnak akkor bizonyult, amikor két (vagy több) főszereplőt összeeresztettek és hagyták őket szikrázni.

Szóval nekem ez volt az első évad, és piszok kíváncsi voltam, hogy a 2. szezonra milyen irányt vesznek fel, mi újat tudnak még mutatni? A válasz a lehető legpofátlanabbra sikeredett. A tovább mögött folytatom spoilerekkel. (Gondolom, lesz majd évadkritika is, de addig kommentben próbáljatok általánosságban írni, vagy jelezzétek a konkrét spoilereket.)

The world ends again in ten days.

A készítők meghúzták ugyanazt pepitában, mint az első szezonban. És le a kalappal előttük ezért. Ők is tisztában vannak vele, rá is játszottak, én pedig hagyom nekik, hogy megússzák.

Szóval Ötös ismét közli a többiekkel, hogy pár nap múlva vége a világnak és meg kell menteni. Máskor lehet, hogy felhúztam volna az orrom, de itt olyan jól prezentálták a felvezetést, hogy elnézem nekik. Az, hogy mindenki más időpontba érkezett, számomra abszolút bejövős húzás volt, rögtön be is indította az agyamat, hogy most miképp fog kinézni a sorozat – az S1-gyel szemben most össze kell szedni a csapatot.

– We have to stop the apocalypse.
– No shit. But that doesn’t happen for another 60 years.
– Not that apocalypse.

Nem egyszerű egy ilyen szerkezettel játszani, hiszen nem elég, hogy 5 külön sztorit kell elmesélni (amiket egyaránt érdekesre kell megírni), még össze is kell kötni őket, illetve folyamatosan fel kell zárkóztatni egymáshoz. Gondolom, lesznek majd nagyobb ugrások, amikkel összerántják a bandát, de ettől még egy író számára nagyon kellemes kreatív és logisztikai probléma úgy kezelni az idősávokat, hogy az egyikben egy, a másikban kettő, a harmadikban három, stb. karakter van jelen.

Még mielőtt valaki azt hinné a fentiek alapján, hogy a 2×01-et 10/10-re értékelem, lehűteném gyorsan. A zseniális jelző a kezdésre és a koncepcióra vonatkozik, a maga a rész csak kifejezetten jó volt, de a tempó a sok alapozás miatt közel sem lett egyenletes. S míg az új környezetek bemutatása zömében tetszett (de jó volt látni a Feel Good-os Ritu Arya-t!), addig például Klaus-ék inkább fárasztottak, bármennyire is szórakoztató Robert Sheehan játékát és különködéseit nézni.

Ha jól számoltam négy, vagyis 3+1 új állandó szereplőt kaptunk (és majd mindenki megmaradt korábbról), amikből ki lehet találni, hogy mik lesznek a kiemeltebb szálak, láthattuk a világvégét tankokkal és atomrakétákkal (vajon a Kennedy-gyilkosság csak elterelés, vagy köze van hozzá?), rajtuk kívül még kaptunk három elég WTF-gonoszt is (elég stílusosan prezentálva, valahogy így kell), és Vanya is ismét joviális lett. Sőt, még Hazel-cameo is volt.

Ami nem változott, az a zene. Hangzás terén még mindig nagyon erős a The Umbrella Academy, és azt hiszem, hogy látvány tekintetében sem nagyon lehet okunk a panaszra.

You are my ghost bitch.

A lényeg, hogy minden évadkezdésnek minimum ilyen ambiciózusnak és/vagy eredetinek illene lenni, jöhet azonnal a folytatás. Remélem, jövő hét végére megleszek a teljes évaddal is.

29 hozzászólás Ne habozz!

Hallak65 - 2020. 07. 31. 22:48

6. résznél tartok. Jobb mint az első évad. Kevesebb negatív dráma, több pozitív dráma. Nehez jobban fogalmazni, de letehetetlen. Holnapra le lesz darálva :D.

Menet közben elgondolkodtam, hogy Ellen Page az első a stáblistán, de Aidan Gallagher (Five) 17 évesen annyira ellopja a showt, hogy már gáz :D
(Robert Sheehan meg továbbra is Nathan alá Misfit, de ezért ki utálná?)

Shyllard - 2020. 07. 31. 22:58

Én is hatodik résznél vagyok, vártam, de kicsit félve. Tavaly nálam a Doom Patrol nagyon elnyomta, mert stílusban, meg témában elég sok hasonlóság van köztük, viszont a Dc egyetlen jó eloszereplos sorozata mellett esélye sem volt. Viszont most nagyon azt érzem, hogy így a 2. Évadban igazán megtalálta magát az Umbrella Academy. Mintha az első évad csak alapozás lett volna, mert most egy sokkal jobb, szórakoztatóbb élményt nyújt az egész.

zolij - 2020. 08. 01. 00:32

Le is csúszott az évad, nagyságrendekkel jobb, mint az első. A cliffhanger pedig wow.

519 - 2020. 08. 01. 09:14

Akkor én leszek az ellenvélemény: 5 részen vagyok túl, és csalódás eddig az évad. Az első évad tetszett, friss volt, újszerű, de ez most valahogy fárasztó, unalmas, a karakterek többsége idegesít (főleg Diego…), és eddig semmi hatalmas csavar vagy meglepetés nem volt benne, amire jóízűen csettintettem volna, hogy “na, erre nem számítottam”. Valahogy nem is érzem a késztetést, hogy nézzem tovább, de azért majd befejezem.

Crow - 2020. 08. 01. 09:35

Ne kergesd a vizeséseket…Klaus hát mi mást is csinálna egy timestranded ember a 60as években ha nem szektát.:)

JKJ - 2020. 08. 01. 09:43

Megnéztem egy összefoglalót az első évadról és most már emlékszem miért nem emlékszem szinte semmire. Egy kifejezetten szórakoztató, de rendkívül felszínes évad volt. Szóval kap egy esélyt a második évad. Hátha mélységet is kap a történet.

JKJ - 2020. 08. 01. 09:56

Elkezdtem a második évad első részét. Akit zavart az első évadban rettenetesen túlhasznált zene az el se kezdje a másodikat.

Na jó. Az esernyőfelhő jól nézett ki :-)

zolij - 2020. 08. 01. 12:57

Számomra ebben az évadban valahogy jobban bejöttek a zeneválasztások, az évad második felében sokat hozzáadtak a jelenetekhez.

Crow - 2020. 08. 01. 13:02

Vhol érezhető hogy ez egy biztonsági játék, tolják a favorit karaktereket és a plotjaikat előre…ilyen szinten csalódás a 2 szezon szinte semmi “wow ez mi a rák volt” pillanat, mindenki fel van vezetve mindenkit értünk és hát…nekem is esetlen ez a faterjukkal sztori…mintha csak a színész íratta volna be magát a történésbe. Persze vágjuk, az apjuk genyó, de ez lejött az elsőből is nem biztos hogy ezt fejtegettem volna tovább egy másodikban..persze kell a dráma értem én.
Ilyen szinten elmarad az első évadtól, ellenben aki a karaktereket kedveli, az itt majd megtalálja az örömét mert csillognak, ha a történet eddig nem is (5 részig bent)

Crow - 2020. 08. 01. 13:04

Szerintem a zenék amúgy rendben vannak mondjuk én öreg vagyok szal nosztalgikus, nyilván másoknak ez nem sokat ad hozzá…

santi94 - 2020. 08. 01. 17:28

*spoiler*

Bár nem kimondott spoiler:D
3. rész végén a Blöff utalás annyira meglepett, hogy tiszta libabőr lettem:D

dearie - 2020. 08. 01. 22:59

Nekem az 1. évad a harmadik részig nagyon tetszett, utána laposabbnak éreztem a sorozatot.

Most, a 2. évadnál hasonló történt, részemről az elején nagyot robbant az évad (főleg az első résszel!!), de összességében szórakoztatóbbnak találtam ezt az évadot az előzőhöz képest. Ehhez sokat hozzáadtak a zenék is, akadtak különösen morbid/szokatlan megoldások is.
Az 1. évad után nem voltak túl magasak az elvárásaim, mert szórakoztató ugyan a sorozat, de a zseniális szintet nem hozza (nem is kell neki).

Nekem nagyon bejön ez a világ és a sorozat is, eleinte idegesített 1-2 karakter, de most már külön tetszik, hogy nem tökéletesek, és így a döntéseik sem.

SPOILER ON
1 kis apróság :) Olvastam a reddit-en svéd anyanyelvűektől, hogy szinte érthetetlen a sorozatban a svéd beszéd, de kiemelték, hogy Aidan Gallagher (Five) egészen érthetően hozta össze az egy sorát. Érdekes, hogy nem figyeltek erre, bár magyar beszéd is ,,járt már így”, hogy nem volt teljesen az igazi (The Good Place ugrik be példaként, bár ott egy kis mellékszálon volt az egyik epizódban).
SPOILER OFF

JKJ - 2020. 08. 02. 07:58

Nyamm, nyamm. LAssan megeszem a szavaim, mert a harmadik résznél járok és sokkal összeszedettebb, mint az első évad volt. Ráadásul baromi szórakoztató :-)

andus - 2020. 08. 02. 09:00

@santi94

SPOILER!

Konkrétan az egész rész filmes utalásokkal volt tele. Az elején a Kukorica gyermekei, aztán a Watchmen, a Handler ruhája a Breakfast at Tiffanysra utalt, Luther futása a Rockyra, aztán a végén a Blöff. És biztos volt több is, de első nézésre ennyit szúrtam ki :)

fajro - 2020. 08. 02. 13:55

Az első évad is bejött, de ez még inkább, tényleg mintha az első csak alapozás lett volna.

Élveztem az egészet, az első pár perc zseniális, de a vége is jó, várom már a cliffhanger feloldását.

Zenében nálam voltak nagyon jól eltalált számok, és kevésbé, de összességében inkább zavaró volt, hogy ennyi ismert zenét beleraktak. (Mondjuk a régebbi számok bejöttek, de a modernebbek nem, pedig amúgy szeretem őket önmagukban….)

Mate4182 - 2020. 08. 02. 19:42

nem birtuk ki es egyben megneztuk a maradek 7 reszt :D

Elkepesztoen jo volt, egy karakter sajnos szamomra meg mindig nem kedvelheto (Vanya) de cserebe volt sokkal tobb Ben ami meg abszolut plusz pont

A zenek szerintem jobbak mint az elso evadban (de arra sem volt panasz, szimplan ez most megjobb volt)

Ami pedig abszolut hab a tortan nalam hogy szerintem percre pontosan egyezik a testverek screen time-ja. Annyira tokeletesen osztottak meg a torteneseket hogy sosem ereztem ugy hogy vkit tul reg nem lattam, vagy valaki mar tul sok lenne

Siman 9/10

lovag - 2020. 08. 02. 21:09

Egy jelenetnél mondtam azt wtf mikor az megemlítik a hold sötét oldala és akkor a fater elszabadul nem kicsit meglepődtem.

zsusska - 2020. 08. 03. 11:05

Hétvégén ledaráltuk a 2. évadot, és összességében nagyon tetszett, de ez valszeg annak is köszönhető, h elég erős alapanyagból dolgoznak a készítők. :)

Egy negatívumot tudnék kiemelni, a zene lekeveréseket.. Míg az 1. évadban tök jól eltalálták nemcsak a dalválasztást, hanem a helyét is és szerepét a daloknak, most egy csomószor az volt az érzésem, h bedobnak egy slágert, mert az bejött már az 1. évadban is, viszont nem hagynak teret neki, többször is bénán voltak megvágva a számok, nem voltak jól összehangolva a képpel, és ezt főleg arra értem, ahogy elvágták a végén. Emiatt inkább öncélúnak éreztem az amúgy legtöbbször jól eltalált, de túltoltan hangsúlyos zenéket (klipszerűség volt benne, de közel sem olyan jól kivitelezve, mint az 1. évadnál).

Python - 2020. 08. 03. 11:18

Így 3 rész után: Erősebb és pörgősebb lett mint az 1. évad, cserébe rövidebbek az epizódok. Érettebbnek tűnik az első évadnál, 8-8,5/10 az eddig látottak alapján.

heidfeld - 2020. 08. 03. 13:17

Nagyon sokat fejlődött, 2. évadra, The Umberlla Academy. Gördülékenyebb, lazább lett. Egyik legnagyobb -klasszikus – beszólást is Luther hozta, hogy pont ő, ebben a témában:D
Allison, Vanya, Klaus továbbra sem érdekel, de olyanokat tettek melléjük, hogy teljesen fogyaszthatóvá váltak. Kate Wals, Rita Aarya nagyon jó. Diego, Luther kedvelhetővé vált. Adam Gallager varázsol. Látvány, trükkök, teljesen oké. Pörgősebb erősebb évad. Szórakoztató. Vége is ütött.
Negatívum, hogy zenék határozottan gyengébbek, nem tettek hozzá annyit. Pár mellékszálból, többet ki lehetett volna hozni. Cha-cha- Hanzel rettenetesen hiányzott! Nekem, egy igazán gyűlölhető gonosz is kellene. Az intézőt is kedvelem – Kae Wals játéka miatt?
Egye-fene. Legyen 8/10, mert kellemes, szórakoztató sorozat, igényes képi világgal. És, már több karakter sorsa is érdekel.

JKJ - 2020. 08. 03. 19:03

Sikerült befejezni a második évadot. Sokkal koherensebb, átgondoltabb és emiatt élvezhetőbb évadot kaptunk. Egy percig sem unatkoztam és nem is sajnálom a ráfordított időt. Akinek az első évad csak közepes volt (mint nekem is), nyugodtan fusson neki, mert látványos a javulás.

Csigusz - 2020. 08. 05. 09:21

Egyértelmű előrelépés lett ez az évad, nyilván lehet rá mondani, hogy biztonsági játék, de a karakterek, a köztük lévő dinamika mellett ezúttal a sztori is érdekes volt (az s1 részemről borzasztó gyenge volt ilyen téren).

Cha-cha és Hazel egyáltalán nem hiányzott, Five továbbra is lopja a show-t a többiek elől, Robert Sheehan továbbra is Nathan, Luther még mindig egy szerethető mamlasz.
A nyitójelenet annyira epic volt, hogy párszor még biztos megnézem külön.

SPOILER
Én sajnos nem vettem észre ennyi kikacsintást, mint a felettem írok, de az utolsó részben amikor Five magával harcol, az “I can do this all day” szerintem erősen Amerika kapitány kikacsintás volt :)

Amit viszont nem tudtam hova tenni az Diego golyó-megállítása + eltérítése. Ez így wtf?
OFF

A. - 2020. 08. 05. 12:12

A zenéhez: a legjobb találat szerintem a Bad guy és a Dancing with myself volt, főleg utóbbi:) Mintha csak ide írták volna.
Egyetértek, Five lopja a showt, mi lesz itt a harmadik évadban, addigra még többet fog fejlődni vszínű színészileg.

Isaac - 2020. 08. 07. 10:35

Csigusz

Diego ereje,nem az, hogy késsel mindent eltalál,hanem az hogy tudja befolyásolni a röppályáját kvázi bárminek ;)
Eddig ugye csak a késeket láttunk meg talán pár dolgot ,amit eldobott. Az általad említett esetben is csak ennek kiteljesedését láttuk :)

irgum76 - 2020. 08. 10. 13:20

szerintem sokkal jobb volt az első évad
itt csak tötyörögnek mászkálnak semmi érdemleges nem történik 7 részen keresztül
az elsőben minden részben volt WTF momentum itt meg szinte semmi
csalódás

Enzo - 2020. 08. 24. 17:44

2×01 (pótlás)

Frankó kis kezdés volt, egyelőre ez az évad jobban tetszik, mint az első (persze az elején az is berántott, és csak utána kezdett nem érdekelni).
Csoportos időutazásnál én még ilyet nem láttam, hogy mindenki pont 1 évvel eltolva érkezik ugyanoda, elég random, de ötletes :D a My Way-es atomháborús jelenet az elején meg egész egyszerűen zseniális volt! :D (és mennyire máshogy nézett ki mindenki!)
Az évadnyitó nagy feladatra vállalkozott: most elkülönítve kellett bemutatni 6 tesó sztoriját, és ez többé-kevésbé sikerült is… na jó, Klaus szektás háttérsztorija azért megérdemelne valami flashbacket (vagy felőlem akár spinoffot is :D). Sőt, már elkezdték összekötni a szálakat, pl.Carl is felbukkant a sztriptízbárban, ahol Luther dolgozik.

Darabkák:
– Kicsit amúgy olyan érzésem van, mint a TMITHC alter univerzumának nézése közben, főleg Vanya meg Allison szála hajaz az ottaniakra.
– Vidám arc az intézetes csaj, tiszta Legion utánérzésem van tőle :D
– A Gnarls Barkley – Crazy feldolgozás tetszett a részben, de hát az UA mindig is erős volt zenei betétekben.
– Na, ahogy nézem, ezek a tejesemberek lesznek a főgonoszok.

#hétidézetei:
“-I’m a grown-ass man.
-Who still defines himself in opposition to his father… That isn’t really defining yourself, is it, Diego?
-Yeah, why don’t you tell that to Luke Skywalker? I know you don’t get it, but that is an excellent reference.” :DD /Diego/

“Yeah, you are my ghost bitch, remember?” :DD /Klaus/

2×02 (pótlás)

Na, ha az előző részben elkezdték összekötni a szálakat, akkor itt már eléggé rákapcsoltak: Luther-Vanya találkozás, Klaus meg Allison férjével… és persze Hargreeves apuci is előkerült, nem is kicsit. Egyrészt ugye a Frankel-felvételen is rajta volt, másrészt meg WTF ez az epizódzárás, RIP Diego??

– Nyeh, szereplő-újrahasznosítás. Legalább megválaszolták, hogy élte túl az intéző nő – egy fémlemez van a fejében…
– Ez az akvárium-fejű valaki már a trailerben is rendkívül indokolatlanul nézett ki, és továbbra is. :D
– Ah, szóval a tejesembereket Svédeknek kéne hívni. Naaagyon furák, annyi szent.
– Allison mit ismert fel a kézre íráson?
– Aww, kicsi Pogo!

#hétidézetei:
“-Herb is your new…supervisor.
-Oh, this… this is a joke, right? I’ve dropped turds bigger than Herb.
-Someone needs fiber.” :DD /The Handler & Herb/

“Don’t take this wrong, but…I wish I’d run you over years ago.” :D /Sissy/

“-Friends of yours?
-Cousins on my robot mother’s side.” :DD /Five (asszem)/

“-Oh, who’s Diego?
-Imagine Batman, then aim lower.” :D /Five/

“Well, I failed remedial school. Most things I don’t understand. Like yogurt. How did it know how to stop being milk?” :DD /Lila/

Enzo - 2020. 09. 11. 23:51

2×03 (pótlás)

Yay, Klaus flashback, akkor nem szóltam :D És aww, meglátogatja Dave-et, és megpróbálja megmenteni, de kedves! Amúgy Bennel meg olyanok kicsit, mint amikor Bruce Banner elő akarja hívni magában Hulkot, de az nem akar “kijönni”. :D

Továbbá: ne már, hogy mindig ha megkedvelek egy karaktert, akkor az vagy meghal vagy áruló, a francba már… Lila is a Handler lánya, ez nem ér! :(

Darabkák:
– Jé, Diego nem halt meg, sőt, egész jól megúszta.
– Ben mennyire menő módon hozatta ki Rayt a böriből :DD
– Na, csak kellett Allisonnak használnia az erejét…

2×04

A rész tanulsága: “Frogs are bitches.” Köszönjük, Klaus, WTF ez a skorpió+béka meséje elferdített változat?
A rész első fele amúgy kb arról szólt, hogy mindenki elveszít mindenkit: Allisonhoz nem jön vissza Ray, Luther a munkáját és a szállását vesztette el, Klaus meg Dave-et. Utána viszont a Luther-Allison tali aranyos volt, ahogy “megszűnt körülöttük a világ”, majd kínosságba csapott át, végül egyszavakban megbeszéltek mindenkit (“Diego? Diliház. Klaus? Szektavezér.”)…
A Lila-flashback kellett, Luther és Elliott kéjgázas jelenete hatalmas volt, és az I Was Made For Loving You-s zenés zárás is remekül sikerült.

Darabkák:
– Hmm, az Intéző nőci küldte a svédeket is? Ez fura.
– Ezek szerint Vanya újraéleszteni is tud? (Mármint így képességileg.)
– Apropó Vanya és Sissy, Ellen Page végre testhezálló szerelmi szálat kapott a sorozatban (értsd: csajjal smárol, nem pasival) :D
– Remélem, kiderül, hogy mit mondott (és milyen nyelven) mondott Reginaldnak Five a végén…

Enzo - 2020. 10. 16. 01:08

2×05 (pótlás)

A három legjobb dolog a részben:
ahogy Vanya reagál (meg amilyen fejeket vág) úgy kb minden új WTF információra, azon nem lehet nem röhögni ; a fodrászatos táncolós lerészegedős jelenet (Klaus, Vanya, Allison) elképesztően feelgood ; és természetesen a The Interrupters – Bad Guy betét a Five-Lila harc alatt :)

Darabkák:
– Na jó, ha valamelyik szereplő flashbackjére nem számítottam, az Pogo. :D Hogy Luther felkereste Reggie fatert az időutazás után, azon kevésbé lepődtem meg.
– Micsoda cicakontent van a svédeknél :O
– Jó volt újra együtt látni a családot, még ha ez a nagy családtalálkozó nem is sült el kifejezetten jól.
– Hello From The Otherside ment svédül a végén, lol, az igen :D

#hétidézetei:
“Oh, wow. I know this is impossible, but…did we all get sexier?” :D /Klaus/

“I just hate group breakups. It’s why I stopped dating twins.” :DD /Klaus/

2×06 (pótlás)

1. Most meg egy kis Allison flashbacket kaptunk, aranyos ahogy anno megvédték a fodrászatban :)
2. Klaus az istennek nem tud megszabadulni a szektától, röhögtem, amikor bevallotta, hogy csaló, erre minden szektatag is elkezdte utánozni :D
3. Hmmm, szexi szaunázós jelenet a Handler nőcivel, nice :)
4. Hú de nem állt össze ez a dolog első nézésre, hogy ki robbantotta fel a fiatal svédet… először csak csodálkoztam, hogy mintha nem lett volna ez felvezetve, hogy Diego tette, de aztán utánanézve feltűnt, hogy Lila elvitte a Handlernek Diego kését, és akkor így kenték rá.
5. Hát, most az eggyel nagyobb családtalálkozó (a beszélgetés faterrel) se sikerült túl fényesen (de legalább vicces volt), úgyhogy marad a B-terv: az igazgatótanács megölése…
6. Vanya és Sissy elszökne, de Carl látja őket, úgy érzem, hogy ebből 2 dolog lesz: egyrészt baj, másrészt Vanya erőhasználata…
7. Én nem tudom, ki válogatja a zenéket a sorozathoz, de már a sokadik olyan alkalom, hogy egy általam nemrég megismert zenekar nemrég megszeretett száma jön szembe valamelyik részben. Még sose volt ennél jobb soundtrackkel rendelkező sorozat szerintem… de komolyan, Lindsey Stirling, Fitz and the Tantrums, The Interrupters, és most The Dead South?? Wow.

#hétidézete:
“My name is Klaus, and I am an alcoho… Sorry, that’s the wrong meeting.” :DD /Klaus/

Enzo - 2020. 10. 25. 23:07

2×07 (pótlás múlt szombatról)

1. Five szépen leölte a vezetőséget, mondjuk az akváriumfejű emberről valami háttérinfó azért jól esett volna még, mert a szellem-polipkarok és beszélő csimpánzok világához képest valahogy még mindig indokolatlanul furának tartottam, mint szereplőt.
2. Az “Öga För Öga” félreértelmezése Olga Forogának és a nő felhívása nagyon vicces volt :D
3. Ben nemtom hogy akar Klaust megszállva csajozni, de azért nagyon cuki és wholesome jelenet lett, ahogy élvezkedtek a virágágyásban :)
4. Várható volt, hogy ha csak 90 percük van visszamenni a táskával, akkor biztos, hogy nem tudnak mindenkit összeszedni… már csak a távolságok miatt is kb lehetetlen lett volna, és hát valóban csak 3-an értek oda időben. Némi teleportálással nem lehetett volna gyorsítani a folyamaton?
5. Na végre megvolt a mémmé vált “Five és Vanya egymásra néz a kocsiból” jelenet :D
6. A “Backstreet Boys” idézet Klaustól meg hogy még utána be is nyomták a számot a svédekkel való harc alá, hát fenomenális :D

2×08 (pótlás tegnapról)

1. Hú, én tökre elfelejtettem, hogy Five anno rendesen megöregedett és csak utána változott vissza a gyerekkori testébe. Mindenesetre érdekes volt ez a “megkeresi az 1963-ba visszautazott korábbi önmagát” terv.
2. Vanyát beLSD-zésén jót röhögtem, a zene meg baromi fura volt alatta :D (Butthole Surfers – Pepper a címe egyébként, megkerestem)
3. Diego bizottsági ügynöki karrierje nem sokáig tartott, inkább ment helyette megmenteni Vanyát Allisonnal meg Klausszal, és itt kaptunk egy jó kis cliffhangert, némi horroros beütéssel. Most komolyan megint Vanya fogja okozni az apokalipszist (ha csak közvetve is)?

#hétidézetei:
“Sweetheart, your vagina needs glasses. He is not worth it.” :D /Handler/

“-You just itched your neck. That’s stage two of paradox psychosis.
-No, I didn’t. I didn’t itch my neck.
-Denial is stage one.” :DD /Luther&Five/

“-Who the hell are you?
-I’m Herb. I’m an analyst.
-I’m Diego. I have a knife.” :DD /Diego/

“Wow. Number Two, Three, and Four. We almost have an Umbrella straight flush here.” :DD /Herb/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz