login |

A félelem városa: New York a maffia ellen

2020. 08. 01. 13:00 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: doku, kampány,

Ahogy arra számítani lehetett a korábbiak alapján, itthon top10-es lett a sorozatok között a Netflix múlt heti dokupremierje (vagyis már közületek is adtak neki esélyt páran), a Fear City: New York vs The Mafia, aminek már kiraktuk az előzetesét.

A sorozatról annyit írtunk, hogy “a 70-es években még a maffia uralta New Yorkot. A széria azt mutatja be, ahogy az FBI letörte a hatalmukat, és egy Maffia Bizottsági tárgyalással véget vetett a legbefolyásosabb család aranykorának“. Egy olvasói vélemény szerint

Ugyanaz a problémám vele, mint a témában sok már látott dokuval, hogy megfognak egy bizonyos szegmenst, amire időben több hangsúlyt fektetnek, és el is kezdenek nagyon ráfókuszálni, aztán jön megint a gyors haladás és az FBI, rendőri szervek, igazságszolgáltatás diadalmenete, ami kétség kívül nagy győzelem volt New York számára. A szervezeti felépítést, a neveket és főbb gyilkosságokat már kívülről sorolom, de a rengeteg szakszervezet és illegális tevékenység és szertehálózó korrupció és politika, illetve a mindennapok sosem lettek tematikusan bemutatva. Nyilván rengetegen meghaltak, illetve nem beszéltek, de ebben a témában még mindig óriási a potenciál, hiszen évtizedeket ölel magában.

1 hozzászólás Ne habozz!

toxigen - 2020. 08. 01. 14:50

Jó volt ez. Aki nem ismerte vagy csak felületesen hallott róla, az képet kapott az akkori helyzetről. Véleményem szerint a politikusok sokat tanultak abból a rendszerből:)
Az idézett hozzászóló lehet untig ismer mindent, de sok ember talán nem is hallott róla. A nyomozókon kívül nemigen szólaltathattak meg sok mindenkit, hisz ahogy hallhattuk a másik oldalon él a hallgatás törvénye.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz