login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók májusban

2020. 08. 03. 20:00 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: magyar nézettség, Netflixes nézettség

A Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

A márciusi és áprilisi napi magyarországi sorozatos toplisták után lássuk az májusiakat. (Itt rögtön jelzem is, hogy a 05.02, mint első dátum a szombaton kiadott, azaz a pénteki napot fedő listát jelenti.)

Az újoncok május első hetében nem sok vizet zavartak, az előző heti legjobbak vitték el most is a top5 nagyját.A premierje napján az Into The Night rögtön top10-ben indított (ami egy belga sorozattól nem rossz), másnap pedig a Hollywood is listás lett – előbbi a 4., utóbbi pedig a 6. helyig mászott fel, 13, illetve 15 napig voltak/lesznek jelen a tíz legnézettebb sorozat között itthon. Komoly meglepetésre viszont a Workin’ Moms és (magyar felirat nélkül) a Rick & Morty is debütált a legnézettebbek között – előbbi a 4. évadjával nyitott, utóbbi pedig a 4. évados folytatásával debütált.

A “régiek” közül a Never Have I Ever 6 napig volt első, majd jött a The Last Dance. A The Last Kingdom valamivel több, mint egy hetet töltött a top10-ben, a Summertime az 5. helyig tudott előrelépni, de mindkettő elindult lefelé, miközben a La Casa de Papel stabilan beállt a 3. helyre – utóbbinak kedvez, hogy nyilván nem csak a 4. évadot nézték ilyen sokan, hanem bőven voltak, akik felzárkóztak a hype miatt.

A mostani premierek közül nem lett top10-es:

A tovább mögött folytatom a májusi hetek toplistáinak maradékával.

Valahol meglepett, hogy május második hetének premierjei közül a Dead To Me csak 3 napig tudott első lenni, de a The Last Dance friss epizódjai más sorozatnak is leküzdhetetlen akadályt jelentettek, utána pedig a Too Hot To Handle ugrott vissza az első helyre egy reunion epizódnak köszönhetően.

A középmezőny elég stabil volt (La Casa de Papel, Never Have I Ever, Hollywood, Riverdale), és a Rick & Morty egészen a harmadik helyig csalinkázott előre (valamiért). A hét nem az új premiereké volt (The Eddy…), de a Bordertown két napra azért benézett a top10-be, ahol most csak a Sex Education képviselte az örökzöldeket pár napig.

Nem lettek top10-esek a premierek közül:

Május harmadik hetét itthon a The Last Dance uralta végig, és a “régiek” mellett még a White Lines is beköszönt a top5-be. A La Casa de Papel készítőjének új sorozata derekasan küzdött, zsinórben hét napon át volt 2. helyezett, de a dobogó felső foka csak nem jött össze neki. Azért ez így is siker, nem?

A top5 rezidensei tovább maradtak az élmezőnyben (csak a Rick & Morty furakodott előre megint), kellemes meglepetésként viszont a Blood & Water is befutott az utolsó napon a 4. helyre – ráadásul a Sweet Magnolias is top10-bn debütált.

Nem lettek top10-esek a premierek közül:

Lássuk a negyedik májusi hét új sorozatait: a Control Z a premierje napján top10-es lett, és 5 napon át tartotta magát, de még ennél is jobban teljesített a semmiből a History 101, ami a 8. helyes start után egyenesen a 2. helyig jutott előre – 13 napig volt top10-es végül. A legnagyobb meglepetést számomra mindenképp a Dynasty okozta, melynek ekkor került fel a 3. évadja, és több, mint két héten át volt a legjobbak között – a csúcshelyezése a 4. lett.

A Sweet Magnolias ezen a héten kizuhant a legjobbak közül, s így tett a Too Hot To Handle is (a Rick & Morty most meg egy 1. helyet csípett meg, WTF), de a kései premierek között megjött két nagyágyú, és mind a Snowpiercer-nek, mind a Jeffrey Epstein-dokunak összejött az 1. hely – egyiknek sem a premierje napján, mondjuk.

Nem lettek top10-esek a premierek közül:

 • 05.22: Hollywoodi ingatlanosok (Selling Sunset) 2. évad
 • 05.22: Fiúk a lakókocsiparkból: A rajzfilmsorozat (Trailer Park Boys: The Animated Series) 2. évad
 • 05.24: Az élőhalottak serege (Betaal) 1. évad
 • 05.24: Rugal (Rugal) 1. évad

Gondolom, az nem meglepő, hogy a következő, már júniusban nyúló héten a Space Force jött, látott és győzött. Rögtön az 1. helyen debütált és maradt is ott egész héten át. Talán ennyire kevés top10-es nem is volt eddig, minimálisra sikeredett a fluktuáció (a Sweet Magnolias és a Blood & Water visszafluktuált pár napra a 10. helyre), a Snowpiercer annak ellenére, hogy heti epizódos, végig megragadt a top10-ben.

A Space Force mögött két doku emberkedett (meg a La Casa de Papel, mint mindig), a White Lines meg szép lassan csökkenni kezdett, és a Dead To Me is az utolsókat látszik rúgni.

És, hogy mi nem lett top10-es a héten a premierek közül?

 • 05.29: Valaki etesse meg Philt! (Somebody Feed Phil) 3. évad
 • 05.29: Az alvilág királynője (Queen of The South) 4. évad
 • 06.02: Még mindig Bír-lak (Fuller House) 5. évad (folytatás)
 • 06.02: Holtszél (Deadwind / Karppi) 2. évad
 • 06.04: Zenészek a kórházban (Hospital Playlist) 1. évad
 • 06.04: Hallasz engem? (Can You Hear Me? / M’entends-tu?) 1. évad
 • 06.04: Baki (Baki) 2. évad

6 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2020. 08. 03. 21:23

Köszi ezt a cikksorozatot! Minden nap nézegetem a Netflix nézettségi statisztikákat, de nagyon jó egyben látni az egészet, érdekes látni mikor mi érdekli igazán az embereket.

Érdekes például, hogy a (családi) komédiák mennyire nem top10-esek.

Nagyi98 - 2020. 08. 03. 21:37

A rick és morty első hely magyar felirat nélkül nagyon wtf.

winnie - 2020. 08. 03. 21:43

Tibi: hát, igen, bár szerencsére ezzel az alexa and katie majd szakítani fog – az kellemes meglepetés volt. talán a szinkron miatt, talán azért, mert 3. évad, nem tudom, de bekerült.

human - 2020. 08. 04. 03:17

nagyon durva milyen középszer. igen, színes, ezt aláírom, de eskü rossz látni.

winnie - 2020. 08. 04. 06:10

ettől még csak ebben a hónapban, vagy ezeken a listákon több a nézős sorozat, mint némely más csatornák teljes éves kínálatában. és akkor ez csak egyetlen hónap.

Qedrák - 2020. 08. 04. 18:59

A History 101 számomra érthetetlenül sikeres volt itthon, gondoltam is arra, hogy írok a sorozatról, de végül nem vettem rá magam. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz