login |

Emlékeztető: Otthon 1. évad (lengyel változat)

2020. 08. 06. 19:30 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: ajánló, antológia, Európa is létezik, kampány, ,

Ma. 20:00. HBO. W Domu / At Home 1. évad (magyar feliratos előzetes) – az HBO GO-s világpremier után a tévében is, talán magyar szinkronnal.

Amikor az emberiség a négy fal közé szorul, a képzeletnek nincs határa.

Ezt mondja a fenti előzetes. Az HBO Europe gyártásban eddig három “karanténsorozat” került bemutatásra itthon, az első fecske a spanyol volt, most pedig a második, a lengyel is tévés premiert kap – hogyhogy nem, a régiónkban ők kaptak lehetőséget a forgatásra, nem pedig a magyarok, ami beszédes.

A mostani szériát még nem kezdtem el, így nem nyilatkozhatunk sem megvalósításról, sem stílusról (gondolom, elég színes és mindenféle), de kíváncsi vagyok, hogy mire jutottak a lengyel filmesek, akik a spanyolokkal ellentétben maximum 10 percet kaptak arra, hogy elszigeteltségben elkészítsék az epizódjaikat, s ennek megfelelően nem is epizodikus antológiaként tálalja a csatorna az évadot, hanem rövidfilmekből összeállított filmként.

A lényeg persze ettől még ugyanaz, és mivel 14 epizód (köztük animáció is) alkotja a filmet, biztos akadnak jól sikerültek is közöttük. A hivatalos leírás:

2020 tavasza, Lengyelország a koronavírus-járvány idején. 16 filmkészítő 14 rövidfilmje a járvány okozta elszigeteltség váratlan tapasztalatairól. A karantén alatt készült filmek azonos paraméterek alapján készültek: a történetnek itt és most, a járvány alatt kell játszódnia, a hosszuk nem több tíz percnél, és mindenkinek be kell tartania az előírásokat. A formátum és a műfaj viszont szabadon választható. Az antológia kreatív leírása a helyzetnek, amikor az egyének szabadsága korlátozva van.

6 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2020. 08. 06. 19:58

De tele van a hócipőm már ezzel a témával. Inkább bele sem megyek, de ebből kifolyólag esélyt sem adok a sorozatnak.

winnie - 2020. 08. 06. 20:11

nem is kell, nekem eszembe sem jut, csak az, hogy legalább készültek tartalmak, amivel csak nyerünk, mert jobb, mintha semmi sem készült volna.

szerintem amúgy nagyon érdekes, hogy keretek között milyen kreatív ötletek készülnek, és az eddigiek közül sokan nem is a témával foglalkoznak, hanem az csak a hátteret adja. a hasonlók miatt szerettem a filmezős realityket is, amiknél dettó voltak megkötések.

toxigen - 2020. 08. 06. 20:58

“hogyhogy nem, a régiónkban ők kaptak lehetőséget a forgatásra, nem pedig a magyarok, ami beszédes.”

Itt mire gondolsz?

winnie - 2020. 08. 06. 21:25

csak arra, hogy lehetett volna ilyen magyar sorozat is, ha akarna magyar sorozatokat az hbo europe, de míg romániában vagy lengyelországban készülnek sorozatok, addig itthon leállították teljesen a gyártást.

toxigen - 2020. 08. 06. 21:55

Igen erről írtál már, nemtetszésed kifejezve. Vajon csak a népesség számának tudható, esetleg a nézettségnek és a médiának?

winnie - 2020. 08. 07. 04:53

nem tudjuk az okokat. nyilván logikus lehet a piac nagysága, mert a fogadtatással biztos nem volt gond, csak meglep, hogy egyik pillanatról a másikra lettünk lenullázva.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz