login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók júniusban

2020. 08. 06. 17:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: magyar nézettség, Netflixes nézettség

A Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

A márciusi, áprilisi és a májusi napi magyarországi sorozatos toplisták után lássuk a júniusiakat. (Itt rögtön jelzem is, hogy a 06.06, mint első dátum a szombaton kiadott, azaz a pénteki napot fedő listát jelenti.)

Június első hetének nézettségei alapján megállapíthatjuk, hogy a Space Force 10 napig uralkodhatott, de nem azért, mert jött, látott és győzött a 13 Reasons Why, hiszen utóbbi csak a 4. napon vette át az első helyet, ami őszintén meglepett, azt hittem, hogy ennél népszerűbb lesz. Az élbolyban a The Last Dance és a La Casa de Papel továbbra is nagyon erős, a Dynasty nem nagyon mozdul (naná, 20 részes szezont darálnak a rajongók, nem 10-eset), a Jeffrey Epstein-doku pedig elindult lefelé.

A White Lines és a Dead To Me sajnos el kellett, hogy búcsúzzon a top10-től, ahova a premierje napján azonnal megérkezett az olasz Curon, azonban a brazil Reality Z csak némi késéssel, és kisebb érdeklődést generálva – de persze a top10 így is szép. Ja, és az IRL-híreknek köszönhetően, mint anno a járványos dokusorozat is, a Madeline McCann-széria is betört a top10-be. A heti sorozatok között látható, hogy a Snowpiercer azért bukott nézőket az első hete óta.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – mind a Queer Eye-t, mind a Lenox Hill-t top10-be vártam, de utóbbi esetében úgy tűnik, hogy a dokuk közül a bűnügyiek érdeklik a magyarokat. Meg a világot is, mert konkréten három országban került fel csak a toplistára az orvosos széria:

 • 06.05: Meleg szemmel (Queer Eye) 5. évad
 • 06.10: Lenox Hill (Lenox Hill) 1. évad
 • 06.11: Szóbeszéd (Whispers) 1. évad

A tovább mögött folytatom a júniusi hetek toplistáinak maradékával.

Június második hetében a The Woods második nekifutásra beállt az élre, ami kellemes meglepetés volt – ráadásul a Space Force visszaelőzte a 13 Reasons Why-t, mely dicséretére legyen azért mondva, hogy a második hetére is megragadt a top5-ben. A top4-ben még szokás szerint a La Casa de Papel volt ott, hó közepére egészen a második helyig fellépve – azért nem semmi a sorozat teljesítménye.

A Reality Z 2, míg a Curon és a Jeffrey Epstein-doku 3 nap után eltűnt a top10-ből (amit a már bőven finálézott The Last Dance és a Dynasty megint kipipálhatott mind a hét napra), a Snowpiecer a múlt heti egy, után most két napra csúszott ki, viszont megérkezett premierje napján az Alexa & Katie (végre egy ifjúsági komédia!) az ötödik helyre, ahol egyébként a The Order is debütált pár nappal később. (És, mivel megcsappantak az újdonságok, két örökzöld, a The Witcher és a Sex Education visszamászott a legjobb 10 közé – ezeknek tippre nem nő a nézettségük, inkább állandó, ami hol elég, hol nem a top10-hez.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – azért akadnak csalódások:

 • 06.12: Egy eltűnt kislányt keresve (Historia de un Crimen: La Búsqueda / The Search) 1. évad
 • 06.12: Frank Elstner: Egy utolsó kérdés (Frank Elstner: Just One Last Question / Frank Elstner: Wetten, das war’s..?) 1. évad
 • 06.12: Randizgatunk (Dating Around) 2. évad
 • 06.12: Csé, mint család (F Is For Family) 4. évad
 • 06.14: Marcella (Marcella) 3. évad
 • 06.17: Mr. Iglesias (Mr. Iglesias) 2. évad
 • 06.18: A király: Örök uralkodó (The King: Eternal Monarch) 1. évad

Június harmadik hete változatosságot nem sokat hozott. A The Woods 7 nap után átadta az első helyet a dobogó második fokán debütáló The Sinner-nek (és meg is indult lefelé), ami a La Casa de Papel-lel osztozott az érmeken, de a The Order is elér első hete végére a top3-ba. A Space Force és a 13 Reasons Why továbbra is stabil listás maradt (a The Last Dance is, csak lejjebb), a Dynasty viszont búcsúzott, miképp az Alexa & Katie is.

Újoncként pedig a Floor Is Lava-t köszönthettük (egy napos késéssel), ami nem lett akkora gigasiker, mint Amerikában, de azért figyelemre méltó így is. Az örökzöldek között pedig jelentkezett a The Boss Baby-sorozat. Amiről a franc sem hitte volna, hogy örökzöld lesz, de biztosan a szinkron teszi.

A mostani premierek közül nem lett top10-es – a The Politician nem került be itthon, és ennek kapcsán érdekesség, hogy csak alig pár országban lett top10-es, első pedig csak Oroszországban lett, és még Ukrajnában szerepelt elég jól:

 • 06.19: A politikus (The Politician) 2. évad
 • 06.19: Újszülöttek: Életünk első éve (Babies) 2. évad
 • 06.19: A legszebb dolgok (Most Beautiful Thing / Girls From Ipanema) 2. évad
 • 06.19: Mondókák városa (Rhyme Time Town) 1. évad
 • 06.24: Őrülten finom (Crazy Delicious) 1. évad

Június utolsó hetében már több cím fordult meg a top10-ben. A The Sinner a második hetét is a top5-ben töltötte (egy nap híján a The Order-nek is összejött a 14 nap) a La Casa de Papel társaságában, miközben a The Woods és a Floor Is Lava távozott – gondolom, örökre.

A korona ezen a héten a Dark-é lett, mely produkálta azt a ritkaságot, hogy a nyitánya előtt top10-es lett a darálóknak/újranézőknek köszönhetően, így nem volt meglepetés, hogy a premierje napján felállt a dobogó tetejére, és ott is maradt. Igen, sikeres itthon a sorozat. Újoncként a Warrior Nun a 2. helyen nyitott premierje napján, az Unsolved Mysteries pedig a 4. helyen.

A többiek? A Space Force és a 13 Reasons Why előtt le a kalappal, maradtak a tízben – utóbbi nem volt nagyon erős, de hosszú idő alatt cseng le. A The Witcher és a Sex Education mellett pedig két újabb örökzöld tűnt fel a listán: a Stranger Things már volt korábban is, de a Friends még nem. Ennek is eljött az ideje.

A mostani premierek közül nem lett top10-es: 

 • 06.26: Rejtély a hegyekben (Signs / Znaki) 2. évad
 • 06.26: A világjáró duó (Twogether) 1. évad
 • 06.26: Sportversenyek a világban (Home Game) 1. évad
 • 06.30: BNA (BNA) 1. évad
 • 07.01: Chico Bon Bon: A majom és a szerszámtartó öve (Chico Bon Bon: Monkey With a Tool Belt) 2. évad
 • 07.01: Holtszél (Deadwind / Karppi) 2. évad
 • 07.01: Mondj igent! (Say I Do – Suprise Weddings) 1. évad
 • 07.02: A titokzatos pop-up bár (Mystic Pop-up Bar) 1. évad

3 hozzászólás Ne habozz!

Eni - 2020. 08. 06. 19:00

A Lenox Hill megérdemelte volna a top 10-et. Nagyon-nagyon jó volt! Főleg a covidos külön epizód.

len90 - 2020. 08. 07. 15:31

Dark-ot eddig nem néztem és milyen jól tettem! Hatalmas élmény volt egyben ledarálni, hogy ha elkapott a gépszíj mindig nyúlhattam a “Next Episode” gomb után (persze ameddig még volt…) :P

Dynasty-t pedig jó látni, hogy legalább ezen a platformon jól teljesít, ha ez nem cask nálunk van így akkor nem csoda, hogy harmat gyenge TheCW-s nézettsége mellett is megélt 4 évadot. Bár sajnos nem hinném, hogy többet meg fog. TheCW-nek sem hinném hogy nagy prioritás, a Netflix meg ugye előszeretettel kaszál sokkal nagyobb sikereket is 3-4 szezon után…

winnie - 2020. 08. 07. 15:40

len90: egyrészt a 3-4 évad a netflixes konstrukcióknál működik, ez meg cw-s, szóval itt nem pálya, másrészt a “siker”, mint olyan, csak illúzió. nem csak azért, mert senki nem tudja kevés kivétellel, hogy mi sikeres és mi nem, hanem azért is, mert amellett, hogy a siker mértékegysége nem a nézettség, hanem a nézőfelhajtás, meg kell nézni, hogy mibe kerül egy néző. a netflixnek lehet, hogy jobban meg fogja érni egy olcsóbb sorozat, amit kevesebben néznek, mint egy drágább, amit sokan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz