login |

Hírcsütörtök – The Expanse 6. évad! Siren-kasza!

2020. 08. 06. 09:05 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Odaát 14. évad + tévés premier: Otthon 1. évad (a lengyel) + Netflix: Gyilkos eső 3. évad, A hét főbűnös 4. évad
 • Premier: Star Trek: Lower Decks S1, Esme & Roy S2 (folytatás), Catfish: The TV Show S9, Big Brother US S22 (vendégblogger?), Marrying Millions S2, True Life Presents: Quarantine Stories S1 + Finálé: Doom Patrol S2, The Not Too Late Show with Elmo S1, See No Evil S6,
 • Teljes évados premier: The Rain S3 (Netflix),
 • Új a magyar Netflix-en: The Seven Deadly Sins S4 (The Seven Deadly Sins: Imperial Wrath of The Gods)
 • Magyar premier – HBO GO: 08.08 Vagy így, vagy úgy (One Way or Another / Por H o Por B) 1. évad
 • Magyar premier – AMC: 10.12 Fear The Walking Dead (Fear The Walking Dead) 6. évad
 • Magyar premier – Netflix: 10.16 Star Trek: Discovery (Star Trek: Discovery) 3. évad
 • A Vulture cikke arról, hogy a járványnak milyen hatásai lehetnek a sorozatok készítésére és tálalására.
 • Pilotszkript: American Tabloid – csatorna nélkül (gyártó: Burning Wheel Productions), készítő: Irvine Welsh és Bret Easton Ellis, szatirikus dráma az amerikai bulvársajtós kultúráról, egy hetente megjelenő újság évtizedeken át ívelő története, egy olyan lapé, melynél a politikai korrektséget, az erkölcsöket és az etikát mindig a szerkesztőség előterében hagyták
 • A CW már le is vette műsoráról az egyik vásárolt tartalmát, a Taskmaster-t. Egy adás jutott az angol szériának.
 • A Netflix legnézettebb német sorozata? A How To Sell Drugs Online (Fast). Ez hivatalos közlemény.
 • Camilla Luddington (Jo), Kevin McKidd (Owen) és Kim Raver (Teddy) 3 évvel meghosszabbította nyáron lejárt szerződését a Grey’s Anatomy-ban, így az sorozat (tervezett) 19. évadjának végéig szól már. Persze ez nem jelenti azt, hogy lesz 19. évad, és azt sem, hogy ne írhatnák ki őket korábban.
 • Charlie Covell, a The End of The F***ing World showrunnerje azt mondta egy esetleges 3. évad kapcsán, hogy “van egy olyan érzésem, hogy valószínűleg nem lesz”. Nem azért, mert nem lenne rá igény, hanem azok után, hogy sikerült összehozni egy elég jól fogadott 2. évadot, nem akarja elnyújtani, vagy földbe állítani a sorozatot.
 • A The Resident évadkezdése a koronavírus-járvány korai időszakával fog foglalkozni – és a sorozat az utóhatásokat is végig fogja kísérni, még a vakcina esetleges kifejlesztése után is.
 • Mo Marable rendezi a None of The Above című Freeform-pilotot.
 • Az HBO megvásárolta Brendan Borrell dokukönyvének, a The First Shot-nak a tévésorozatos adaptációs jogait. Az executive produce Adam McKay lenne. A történet a globális koronavírus-oltás versenyről szólna, ahogy cége és egyének mindent kockára teszek azért, hogy életeket mentsenek, valamint a tudományról, melyre mindezt alapozzák. És persze a politikával, a hozzáféréssel és a biztonsággal kapcsolatos kérdésekről is.
 • Lesz When Calls the Heart Christmas 2020 tévéfilm.
 • A Disney+ 08.28-án mutatja be a Phineas & Ferb-filmet, aminek címe: Phineas and Ferb The Movie: Candace Against the Universe.
 • A G4 amerikai tévécsatorna, mely 2014-ben szűnt meg, 2021-ben valamilyen formában vissza fog térni.
 • Karanténforgatás: Amerikában, New York City-ban hétfőtől elkezdődtek a forgatások ismételt beindításának előkészületei.
 • Karanténforgatás: A tervek szerint a korábbiakkal ellentétben idén egy szuszra forgatnák le a Shark Tank 12. évadját (nyilván a vírus miatt). A helyszín egy Las Vegas-i szálloda lenne, az, amelyikben a Love Island is készül. Már folynak is az előkészületek.
 • Doom Patrol-os interjúk az elmúlt hetekből: Jeremy Carver + még egy (a showrunner), Diane Guerrero (Crazy Jane), Matt Bomer (Negative Man),
 • Emmy-interjú: Liz Feldman (a Dead To Me készítője), Glen Ballard (a The Eddy dalszerzője), Dafne Keen (Lyra – His Dark Materials), Jen Malone (a Euphoria zenei szerkesztője),
 • A Freeform elkaszálta a Siren-t.
 • Az Amazon berendelte a The Expanse 6. évadját. Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt hónapokban ezek alapján megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • Martin Gero, a Blindspot készítője beszél a sorozat zárásáról. Itt is. És itt is. Meg itt is. És végül itt meg itt.
 • Allison Grodner, a Big Brother showrunnerje beszél arról, hogy készültek elő a járvány alatt a 22. évadra.
 • Vendégszerep: Ben Platt, Hannibal Buress, Michael Palin – The Simpsons
 • Állandó szerep: Sherri Saum – Power Book II: Ghost, Andrés Velencoso, Manu Rios, Carla Díaz, Martina Cariddi, Pol Granch, Diego Martín – Elite S4
 • Interjú: Mireille Enos (Marissa – Hanna), Megan Harding (az Into The Unknown: Making of Frozen 2 rendezője), Carter Burwell (a The Morning Show és a Space Force zeneszerzője), Christopher Meloni (a Maxx egyik főszereplője),
 • Miközben a Nyitva és a Pappa Pia után a filmek között a Vizsga is top10-es lett a Netflixen itthon a magyar alkotások közül, a Martfűi rém sorozatosított változata a sorozatos toplistán kezdett a 3. helyen. Ez elég jó premiernapi teljesítmény.
 • A TV2-es Love Bistro játékosai lesznek: Cinthya Dictator és Molnár Tomi, Csisztu Zsuzsa és Dr. Ketskés Norbert, Csizmadia Gergő és Rausch Bernadett, Dobó Ági és Kis Csaba, Eke Angéla és Budavári Balázs, Ember Márk és Antóci Dorottya, Horváth Gréta és Medggyes Dávid, Kökény Attila és Aranka, Molnár Tibi és Gáfor Délia, Oláh Gergő és Niki, Dr. Panyik Anita és Keresztessy Márk, Papp Szabi és Eszter, Polgár Tünde és Polgár Árpád, Pribelszki Norbi és Maja, Tápai Szabina és Kucsera Gábor, Tücsi és Sofron István, Szegedi Fecsó és Kiss Vivi, valamint Valkó Eszter és Radócz Péter.
 • Új sorozat: Unsaid Stories… – ITV, 4 rész, rövid formátumú, 15 perces epizodikus antológia, angol, írók: Jerome Bucchan-Nelson, Nicôle Lecky, Lynette Linton, Anna Ssemuyaba, rendezők: Alrick Riley, Ethosheia Hylton, Frances Annan, Koby Adom, egyedi, friss és megragadó diverz történetek valódi szituációkba kerülő valódi emberekről, megvizsgálva a rasszizmust és az előítéletességet. Az első rész egy fekete apáról, aki rajtakapja tinilányát, hogy egy Black Lives Matter-demonstrációra kisurran, a második világos bőrű fekete nőről, aki átértékeli fehér anyjával való kapcsolatát, miután sötét fekete bőrű gyereket szül, a harmadik egy fiatal párról, akik randira menet megállítanak a rendőrök a kocsijukka, a negyedik pedig egy volt párról, akik szakításuk után ismét összefutnak.
 • Múlt héten volt Amerikában “némi” reality dráma: először a WEtv realityszereplője, Tamar Braxton kórházba kerüléséről jött egy hír, majd a realityszereplő írt egy üzenetet Twitterre (arról, hogy túldolgoztatják és a kéréseit nem veszik figyelembe), majd kiderült, hogy öngyilkos próbált lenni, és végül a csatorna szakított vele, és 07.30-ára belőtt új sorozatát, a Tamar Braxton: Get Ya Life!-ot 09.10-ére halasztották.
 • Az E! elkaszálta az E! News-t. Sőt, a Pop of The Morning-ot és az In The Room-ot is.
 • Napi “kirúgás”: Az Ellen DeGeneres-féle Ellen című napi talkshow kapcsán elég komoly, toxikus munkakörnyezettel kapcsolatos vádak kerültek felszínre – mindezt a BuzzFeed dolgozta fel cikkében jó pár forrást idézve mindkét oldalról. Ellen DeGeneres ezt követően a következő levelet írta alkalmazottainak. Természetesen megindult a vizsgálat. (Még mielőtt: a műsort nem fenyegeti természetesen veszély.)

17 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2020. 08. 06. 09:44

Jó ez a cikk a covid hatásáról a sorozatokra, mert én is ezen gondolkodtam, hogy hogyan lesznek majd statisztás jelenetek? Most akkor 1-2 évig (vagy amíg nincs vakcina, amit nem fog mindenki beadatni magának) úgy lesz, hogy emberek fognak beszélgetni szobákban, egymástól méterekre? Nem lesznek csókjelenetek? Ez nekem a halálom lesz…

winnie - 2020. 08. 06. 09:49

volt némi felzúdulás egy napi szappanopera visszatérésének csókjelenete kapcsán, de kiderült, hogy az még tavasszal forgatták.

majd lesz erről bővebb írásunk is, de szerintem ha jól van valami megcsinálva, akkor az fog érdekelni minket, ami benne van a részben, ami hiányzik, az kevésbé. legalábbis az mindig nehezebben tűnik fel.

nekem tegnap a punkdot nézve az jutott eszembe, hogy ha ilyen előírások vannak, akkor átverős, rejtett kamerás, random emberes műsort nem nagyon tudnak forgatni, de az nem szkriptelt műfaj, szóval annyira nem érint minket.

CsuDa - 2020. 08. 06. 10:19

Hogy működik ez, hogy még ki se jött az ötödik évad az Expanse-ból, de már berendelték a hatodikat? Ilyenkor már csekkolták a fejesek az ötödiket és annyira tetszett nekik, hogy zöld utat adnak a következőnek? Ugyanez van a The Boys-nál is.

Samott - 2020. 08. 06. 10:42

Kissur: olyan lesz mint a Szomszedok, kameraba beszelo arcok, ugyesen osszevagva. :) Szerintem gyakran nem is voltak egy idoben ugyanott a szineszek abban.

winnie - 2020. 08. 06. 10:47

CsuDa: streaming. ott elég jól be tudják a korábbi nézői viselkedések alapján lőni, hogy mi várható, sokkal kiszámíthatóbbak a visszatérő sorozatok adatai, mint tévé esetében. tehát egyrészt látják, mit hozott az expanse, másrészt azt is, hogy milyen lemorzsolódás (vagy növekedés) várható ilyenkor maximálisan, és ha ezt összevetik a fogadtatással, sok mindent előre tudnak jelezni. ritka a meglepetés, amit nem látnak előre.

persze várnának ők szívesen, de itt pörgetni kell a dolgokat, mert különben 1. elhúzódna a produkció (ha a premier után indítanának, sokat kéne várni), 2. lejárnának a szerződések.

Enzo - 2020. 08. 06. 11:11

Huh, elsőre majdnem egybeolvastam a címet Expanse-kaszának, reggeli kávé már nem is kell :’D

CrashBoostZoom - 2020. 08. 06. 11:14

@Kissur

Majd úgy csinálják mint a Csupasz Pisztoly-ban :D

Kati néni - 2020. 08. 06. 11:49

Hú, drágáim, én vagy jó 7-8 éve megnéztem a House of Cards első részeit, de nem igazán kötött le. Aztán most nagy unalmamban “ráfanyalodtam”. Hát bizony, most már értem a nagy hype-ot körülötte. Ledaráltam 3 évadot 4 nap alatt.

Más stílus, de nálam túlszárnyalta eddig az összes netflixes saját gyártást. Nagyon sajnálom, hogy korábban nem estem neki még egyszer. A legjobb sorozat, amelyet valaha láttam. Szerintem megérne egy misét egy spinoff egy más stílusú amerikai elnökjelölttel.

DarkEagle - 2020. 08. 06. 12:12

Siren kasza: Oké, én hivatalosan lemondtam a Freeform-ról. Szó szerint az ÖSSZES valamire való sorozatukat elkaszálták. Komolyan nem tudom felfogni hogy hozzák meg a döntéseiket. A Siren konkrétan az egyik ha nem a legjobban hozó sorozatuk volt. A rajongótábora is óriási ráadásul eladták a Hulu-nak és külföldön ugye az HBO-nak is szóval nem tudom elképzelni hogy ne lett volna nyereséges. És azt se tudom elképzelni hogy a vírus miatt kaszálták volna mert akkor kaszálnának minden sorozatot vagy legalább leírnák hogy emiatt történt. Na meg lehetne mondani hogy később kezdik a folytatást forgatni ahogy mással is teszik.

Nem lenne rossz tudni a kasza pontos okát mert most tényleg nem az van hogy egy szar nézettségű sorozatról beszélünk. Mármint Freeformhoz mérten természetesen.

Azért tudnék örülni ha a készítők megpróbálnák legalább tovább adni valakinek pl Hulu-nak ha már úgyis ott volt.

Ace - 2020. 08. 06. 12:46

“Az Amazon berendelte a The Expanse 6. évadját.”

huhu szuper így kell ezt nagyon remélem így nem lesz akkora szünet az évadok között és vagy így tartani tudják a határidőket.

Covid-os cikkre azért ez nem kicsit von le a színészek és filmkészítők ezköztárából mármint a távolság tartás, csók hiánya stb stb.

winnie - 2020. 08. 06. 13:14

darkeagle: csökkent egy nagyobbat idén, de a legnézettebb volt, bár itt ugye relatíve kell nézni a dolgokat, más tényezőket is figyelembe véve, és ahogy írtam pár hónapja, kell, hogy legyen valami oka annak, hogy egyes sorozatokat idő előtt berendeltek, erről meg nem volt semmi döntés.

kiskiraly - 2020. 08. 06. 13:26

Interjú:
Borsány-Gyenes András, Arena4 csatorna vezérigazgatója
https://hvg.hu/gazdasag/20200806_Mar_nem_a_Jo_estet_kivanok_kedves_nezoinkre_vagynak_az_emberek

DarkEagle - 2020. 08. 06. 13:31

Igen, tudom Winnie én is sejtettem emiatt hogy kaszálni fogják hogy nagy volt a csend de betudtam a vírusnak hogy kivárnak mi lesz. De ha meg a Covid miatt kaszálták azt csak elmondanák nem? Mármint ha jól rémlik volt olyan sori amit a Covid miatt kaszálták de arról el is mondták. Meg hát ahogy írtam Hulun is fenn volt szóval nem lenne rossz látni hogy mi alapján döntöttek így. Nem igazán láttam még olyat hogy egy csatorna elkaszálja a legjobban hozó soriját.

Lehet hogy Hulun se nézték annyian nem tudom.

drnc - 2020. 08. 06. 14:17

Star Trek Discovery 3. évad magyar szinkronnal jön Netflixre?

winnie - 2020. 08. 06. 14:34

nem hinném, ráadásul heti sorozat esetében ez nem túl valószínű, de persze semmit nem lehet kizárni.

Thomas - 2020. 08. 06. 23:24

DarkEagle: Annyira minimálisak a különbségek a Freeformon nézettségileg, hogy kétlem, hogy bármit is számítana. Most hogy miért pont a 18-49-ben 0.11-es évadátlagot hozó Sirent és Party of Five-ot kaszálták el, és a 0.10-et hozó Motherland: Fort Salem és Good Trouble kapott berendelést, ennek a magyarázatát nem ebben az egy században keresném. Ezért legyintek már évek óta a kábeles nézettségekre, mert szinte semmit sem jelentenek, kivéve ha valami nagyon nagy siker, vagy nagyon nagy bukta, az azért látszik. Az egyéb okokat meg sajnos a legtöbbször nem tudjuk meg, így csak találgathatunk, hogy mi lehet a háttérben.

Elnar - 2020. 08. 07. 01:47

Féltem a Siren kaszájától de reméltem, hogy megtartják, mert főleg a 3. évadra valami zseniális lett. És most kezdett volna igazán megbolydulni az egész.
Szerintem a 2. évad elnyújtása nem tett jót a 3. nézettségének, és ez tette be a kaput.

Majd lesz belőle online fandom, meg képregény, ha sikerül (You can’t take the sea from me)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz